Zaten sorun bu ben kızlarına çok destek oldum bu konuda yanlış anlaşılmak istemiyorum. Görümcem benim en yakın dostumdu hep destekledim ailesinden hep baskı gördüğü için korudum kolladim sevgilisinin babası vefat etti eşimden yalvar yakar izin aldım onun için gitsin müsade et sonra çok pişman olur diye. Ama işte o bunları yaşadığı halde ve hep onu destekledigim halde bana edilen laflara göz yummus, bana gelip eltimi kötüleyen kız beni gidip ona anlatmış. Bana hep kızkardesim biricik dostum derdi görümce olarak görmedim ki ben onu. Herşeyini anlatırdı bilirdim şuan o kadar hayal kırıklığına uğradım ki. Annesi bile benimle ilgili bunları söylerken oda desteklemiş. Birlikte yaşamakla bir kaç kez ziyaret etmek bir mi ki olsa bile ben onun her açığını kapattım herkese karşı o tam tersini yapmış yeni ogreniyorum sorun burda
Bu da size ders olsun, demek ki her insanda olmuyor bu "Kardeş gibi" olayı.
Siz ağzınızı açıp tek kelime edememişsiniz, bebeğinizin uykusundan-huzurundan çalmakta oldukları halde üstelik, lafları yemiş yemiş sessizce göndermişsiniz kpi, o kız nasıl açacaktı ağzını babasına sizin için, siz kendiniz için dahi konuşamazken?
Elbette göz yumacak, baba onun baba, böyle bir babadan korkacak. Belki "Sen ne celallendin, sende de var demek bi boklar(!)" diyeceklerdi? Kız da kendince kendini korudu. Üzerine katıp koymamıştır da susarak katılmıştır. Herkesi cengaver mi sanıyorsunuz siz kendiniz bile değilken?
Bunu da niye böyle yazıyorum, ben biri bir şey dese susmam, yanımda hakkı yeniyorsa da susmam. Böyleydim ki iş hayatı öğretti, kendini savunamayan gelir bana söylerdi, ben çıkışıverirdim. Çok iş kaybettim, umurumda da olmadı ancak hayat dersi çıkardım; hakkınızı savunursanız siz savunur, birine bir hesap soracaksanız da ancak siz sorarsınız. Başkasının ağzına bırakmazsınız. Ha sizi savunan birini görürsünüz, hayatınıza daha çok katarsınız, susan birini görürsünüz hayatınızdan çıkarırsınız budur.
Siz görümceyi bırakın kendi kocanıza bir bakın, sonra da "Benim ağzım dilim yok mu?" diye kendinize sorun.
Toyluktan ağzımı açamadım demenizi de anlarım ancak bebeğim içeride uyurken tüm gece onun huzuruna kast edecek olan birinin de ağzına sçarım. Kendiniz için yapamadınız da çocuğunuz için de mi yapamadınız, gönderemediniz evden lafı söyleyip?
Oturun kendinize bakın önce.