Gorumcem beni korumamis diyorsun ya, anlattiklarindan korursa ona da cephe alacaklarini, hatta sen de ayni haltlari yiyorsun ondan mi koruyorsun diye ustune gidecekleri anlasiliyor. Yani laftan anlayan bir anne, baba olsa insan korur. Ne soylersen suclanacaksan korumanin anlami yok, atesi uzerine sicratmak demek bu. Gorumcene bu yuzden sinirlenme, sirlarini aciga verme. Baskasini kotuleyerek kendini savunursan, bu gercek bir savunma degildir aslinda, onlar gibi olursun, yani kotu bir insan olursun sadece.
Esinin babasina gelirsek, Allah biliyor yapacaklarimi, tepkimin ne olacagini bilmiyorum, . Ben hic susmayip, aninda cevap veren, uzuntumu, ofkemi aninda gosterenlerdenim. Ancak her seye uzulmem, ofkelenmem, umursamam, hatta bazen insan yerine koymuyorum o kadar yok hukmunde algilarim soylenenleri. Aslina bakarsan en basindan ben boyle bir aile ile pek muhatap olmam. Evlenmis olabilirim ama ailesinden uzak dururum. Hazir cephe almislarken bunlardan kurtulsan, gorusmesen ? Bu yasanilanlari firsat bilsen mesela. Belki sana verilen bir odul bu, kurtulman icin.