problemli kaynana

Noktasiz virgulsuz yazdiginiz icin tam olarak anlamadim kim kime demis o sozleri. Ama anladigim kadarıyla yine yine mesafenizi koyun onlar yuzsuz tabii o sınırı delip durmayi deneyecekler. Sizde keskin bi cizgi cekin.
Kimse kimseye demiyor aslında eşime böyle hikayeler uyduruyor bir gelin varmış bir kayınvalide gelin şöyleymiş böyleymiş oğlu demiş ki boşansam davul getiririm anne

eşiniz orta yolu annesinin kalbi kırılmasın diye her şeye "tamam" diyerek bulmuş. fakat kendisi kendi annesini umursamıyor, tamam da dese yapacağını yapıyor diye siz böyle bir insan olup dediklerini kafaya takmayacak değilsiniz. hiç cahil diye geçiştirmesin, eğer annesine "karışma" diyebilseydi bak en cahili bile nasıl saygı duyuyordu sizin hayatınıza. orta yolu bulacaksa iki tarafta mutlu olmalı, sadece bir taraf idare etmemeli. böyle konularda genelde iş eşe düşüyor.

Zaten her şartta siz kötü olacaksınız. Eşiniz söylese de bu kayınvalide “benim oğlum bunu demez, gelin söyletiyor” diye düşünür. Bu sebeple hep siz söyleyin, zira hadsizlik tüm bunlar.
Benim eşimde çok sessizdir bazen iyi ki öyle diyorum çünkü bi laf etse kayınvalide yine benden bilir bence çözüm mesafeli olmak

Kimse kimseye demiyor aslında eşime böyle hikayeler uyduruyor bir gelin varmış bir kayınvalide gelin şöyleymiş böyleymiş oğlu demiş ki boşansam davul getiririm anne
Uydurun siz de bir kaynana varmış gelinin her şeyine karıştığı için bir gün o gelin saçını başını yolmuş bir daha de kendine gelememiş 3 gün sonra da hık diye öteki tarafa gitmiş 🙈 şaka bir yana gıcık bir tip belli pek da akıllı değil böyle saçmasapan şeyler anlattığına göre elini ayağını sizden çekmesini dağlamaktan başka yolu yok allahtan oğlu kendisine düşkün değilmiş

Hanımlar fikrinize ihtiyacım var kayınvalidem çok problemli bi insan 3 yıllık evliyim sürekli evime müdahale etmek ister gezmeme tozmama aldığıma verdiğime her şeyime eşime karışır hala küçük çocuk gibi 31 yaşında bende çalışan bir kadınım kendisine asla izin vermem bu konuda sürekli sürtüşme laf sokma halindeyiz birbirimize evime sürekli gelip gidemez yenidoğum yaptım lohusalık dönemimde beni çok yıprattı şuan yüzünü dahi görmek istemiyorum eşimle de iyi anlaşıyoruz tam tersi hiçbir şeyime karışmaz maddi manevi hep arkamda ama annesine bi şey diyemez şöyle mesela annesi şunu yapmayın der bana laf sayar sesini çıkarmaz neden bit şey demedin derim aman cahil işte ne diyeyim boşver tamam de geç der arkasından gideriz istediğimizi yaparız ama ben orda o lafı yerim bana laf sayar eşime söyler eşim sesini çıkarmaz ama benim istediğim olur eşim böyle sessiz kalıp tepki vermediği için kendisiyle problem yaşamaya başladım evliliğime çok yansıyo mesela dışarı çıkarız annesi arar evdeyiz der halbuki biz çoktan dışarda oluruz evime misafir gelir annesi arar kim var der misafir almayın eve der tamam der eşim akşam arkadaşlarımızı çağırır otururuz asıl sorunumu anlatabildim mi bilmiyorum sesini çıkarmıyor her şeye tamam diyor olması fikirlerini beyan edemiyor olması sürekli mıy mıy tamam demesi sadece bir defa tartışmalarına şahit oldum yeter artık beni rahat Bırak kocaman insan oldum sana göre mi hayat yaşıycam senden izin mi alıcam sürekli diye bir gün sonra hiçbir şey olmamış gibi yine konuşmaya devam ne tavır yapma var ne fikirlerinin arkasında durma siz olsanız böyle bi durumda tepkiniz ne olurdu kendi bildiğini okusa bile
Kendi bildigini okuyorsa annesi sussun diye he diyip geçiyordur bence çok da mantıklı iki saat açıklama yapacak şöyle diyecek böyle diyecek amannnn. Ben de eşin gibiyim laftan anlamayanlara aynen dogrusun diyorum sonra takmiyorum.ugrasamam.

Ya siz cevap vereceksiniz yada susacaksınız. Cevap verirseniz kavga çıkma ihtimalini göze alacaksınız. Eşiniz pasif biri hiçbirşey yapmaz. Mesela siz saçınızı boyattınız ya kayınvalidenizde bunu eşinize söyledi ya, eşiniz orada anne karışma o doktora sordu mu dedi ne dedi? Bence kaynana çok standart eşinizin ne dediği önemli.

Ya siz cevap vereceksiniz yada susacaksınız. Cevap verirseniz kavga çıkma ihtimalini göze alacaksınız. Eşiniz pasif biri hiçbirşey yapmaz. Mesela siz saçınızı boyattınız ya kayınvalidenizde bunu eşinize söyledi ya, eşiniz orada anne karışma o doktora sordu mu dedi ne dedi? Bence kaynana çok standart eşinizin ne dediği önemli.
Hiçbir şey demedi dinledi sadece ama benim boyatmamı kendisi istedi şimdi tekrar gitmek istesem kuaföre kendi eliyle Bırakır eşim

Kendi bildigini okuyorsa annesi sussun diye he diyip geçiyordur bence çok da mantıklı iki saat açıklama yapacak şöyle diyecek böyle diyecek amannnn. Ben de eşin gibiyim laftan anlamayanlara aynen dogrusun diyorum sonra takmiyorum.ugrasamam.
Bana annesinin kırk saatte anlatsa anlamayacağınu söylüyor bende bu yüzden kendisi gibi he tamam deyip gecmeliymişim ama dediğim gibi insan bi zaman sonra çatlıyor

Uydurun siz de bir kaynana varmış gelinin her şeyine karıştığı için bir gün o gelin saçını başını yolmuş bir daha de kendine gelememiş 3 gün sonra da hık diye öteki tarafa gitmiş 🙈 şaka bir yana gıcık bir tip belli pek da akıllı değil böyle saçmasapan şeyler anlattığına göre elini ayağını sizden çekmesini dağlamaktan başka yolu yok allahtan oğlu kendisine düşkün değilmiş
Yok yok çok geri kafalı cahil bazen bakıyorum ananem 85 yaşında kendisinden aydın düşünüyor doğum yapan kadın 40 gün evden hiç çıkmaz 40 gün kimseyi almazmış mesela çatlar ölürmüş yani ne kadar saçma hangi devirdi yaşıyoruz veya evlenen gelin değil artık sanki manavdan meyve almış satın almış bizim oldun ailen bitti gibi cahil bi kafada

Benim eşimde çok sessizdir bazen iyi ki öyle diyorum çünkü bi laf etse kayınvalide yine benden bilir bence çözüm mesafeli olmak
Mesafeliydim doğum iznine ayrılmadan önce gelemezdi hep gidemezdi uzaktan konuşur dururdu nasıl izne ayrıldım evde kaldım eşimde gece mesaisine kalmaya başladı kadın bana sülük gibi yapıştı

Ne iğrenç karı bu evlerden ırak ya. Eşinle çok net konuş bence bundan sonra her rahatsızlığımı çatır çatır söyleyeceğim sen de bana destek ol, böyle abuk subuk konuşmayacak vs diye rest çek yani. Adam n’apsın diyenleri anlamıyorum, sana ne diyecek mesela? Her şeye he he geçiştirmek hiçbir işe yaramıyor. Ben de 3 senelik evliyim 8 aylık hamileyim, eşim he he diyip benim tarafımda duruyordu ama kv yine de susmuyordu. En sonunda rest çektik şu anda gayet mesafeli ve iyiyiz. Susmaktan anlamıyor bu cins, kadın zaten deli yani bu çok net kardeşiyle bile küs insandan hayır mı gelir. Eşin de sen de geri püskürtün mutlaka, saygıdan anlayacak bir kadın değil bu. Benim evime gelen misafir beni ilgilendirir, çocuğuma en iyi ben bakarım sen merak etme dersin, eşin de aynı şekilde.

Bana annesinin kırk saatte anlatsa anlamayacağınu söylüyor bende bu yüzden kendisi gibi he tamam deyip gecmeliymişim ama dediğim gibi insan bi zaman sonra çatlıyor
Eşin evinize yansitmiyorsa siz de bosverin sonuçta onun lafıyla hareket etmiyor ki. inanki anlamaz, laf söylese kavga etse de anlamaz bir de ağlayıp küsme riski var uğraş dur keyfine bak bosverrr.

Saçımı boyatıyorum hanımefendi maaşımla boyatamaz diyor gecenin 11 inde arayıp eşime saçını boyatmış şöyle yapmış böyle etmiş diye benim hakkımda laf sayıyor dışarı çıkıyoruz neden çıktınız çıkmayacaksınız diyor evime geliyo dolabımı karıştırıyor oraya buraya müdahale etmek istiyor anneme akrabalarına söyle kızına gelmesinler diyor “benim evime” komşumu görüyor besteye gitme müsait değil diyor bebeğim 50 günlük gelmek isteyen kişiler teyzem teyzemin kızı kız kardeşim olmadığı için destek olmak istiyorlar evet annesine evime müdahale etmekten vazgeç burası benim evim demesini karıştırmamasını istiyorum sürekli ben karşı karşıya gelmek zorunda kalıyorum sanırım sizde bi kayınvalidesiniz cevabınızdan onu anladım
Kayınvalide değilim ama eşinizi arada bırakmaya devam ederseniz huzurunuz bozulmaya başlar. Siz kendiniz karşılık vereceksiniz, boyatırım, misafirime kimse karışamaz gibi.

Kayınvalide değilim ama eşinizi arada bırakmaya devam ederseniz huzurunuz bozulmaya başlar. Siz kendiniz karşılık vereceksiniz, boyatırım, misafirime kimse karışamaz gibi.
Aynen ben cevap vermek yerine sen ver sustur diye diye evde sorun çıkarmaya kuruntu yapmaya başladım ve evliliğimde sorun oluşuyor gerçekten

Aynen ben cevap vermek yerine sen ver sustur diye diye evde sorun çıkarmaya kuruntu yapmaya başladım ve evliliğimde sorun oluşuyor gerçekten
Saygınızı bozmadan, güzel bir şekilde lafı gediğine oturtacaksınız. Erkekler böyle şeylere müdahil olmak istemezler ve bir noktadan sonra ters tepki vermeye başlarlar. İstediğinizi yapın, ne demek onu yapamaz bunu edemez. Koskoca kadınsınız.

X