problem eşim ve annem

Sizlerle derdimi paylaşmak istiyorum çünkü ne yapacağımı bilemiyorum !

Benim kayınpederimle kayınvalidem ayrı boşanmışlar. Her cumartesi yaklaşık 4 aydır kayınpederim bize yemeğe geliyor ve yatıya kalıyor. Bende cumartesileri bile çalıştığımdan dolayı çok yoruluyorum annem geçen cmt yemek ve temizliğe yardım etmek için bana geldi buraya kadar herşey normal. Eşim eve ekmek sepeti almış bende yer yok geri götür dedim o da götürücem götüremem derken aramızda inatlaşma oldu ve beni itti bu arada annem içeri gelince bana vurdu sandı ve bi anda eşime karşı ağzını bozdu. Eşim ekmekliği aldığı gibi yere çarptı paramparça tabii Annem bu arada çok hasta ve aşırı sinirli bir insan hastalığından dolayı. Eşimde sen kim oluyorsun diye cvp verdi aralarında laf atışması oldu annem git buradan dedi tabii bu arada ben onları susturmaya çalışıyorum o da annemi evden kovdu bende bunu duyunca gözüm döndü sen nasıl annemi evden kovarsın onu kovmak demek beni kovman demek diye annemi de aldığım gibi evden çıktım. o akşam aradı babası geldiği için sonradan dedi bende bıktım bu evlilikten ayrılmak istiyorum diye bende eyvallah sen bilirsin dedim . Evden çık dedim alacaklarımı alıyım çıkıcam dedim bu akşam annemlere gidip konuşucam dedi (ailesiyle görüşmüyorum bu arada) o günden beri aramıyorum o da aramıyor. Aslında anneme çok kızgınım (yüksek tansiyon ve şeker hastası ve vicdan azabı çekiyor bu yüzden bişey diyemiyorum) eşime de çok kızgınım kendime de kızıyorum ne yapacağımı bilmiyorum ?
Herkes birbirinden özür dilesin kapatın konuyu , ayrıca bir ekmeklik yüzünden inatlaşan koca insanlar siz ve seni iten eşin suçlu

Ben de çoğunluk gibi annenizi haklı buldum.Sanıyorum eşinizin kafası şu şekilde bu zaten hamile bana muhtaç boşanamaz benden ben buna resti çekeyim de bi aklı başına gelsin gibi düşünüyor olabilir.O nedenle aramayın sormayın derim ben.
Ama dile kolay 10 yıl.Umarım eşinizin aklı başına gelir ve arayı düzeltirsiniz çok büyük sorunlarınız yoksa tabi.

Ee itmek de vurmak degil mi sonucta? Annen hakli, kocan da tartisma ciksin da ayrilmak istedigimi soyleyeyim diye ac ac bekliyormus demek ki ben oyle anladim

valla bence annenize kadar
arsız bir kayınpeder
minnetsiz terbiyesiz hadsiz bir eş var
eşiniz için uğraşmayın bence
hem babasına hizmet ettirip hemde ilk fırsatta boşanmaya uğraşan erkek defolup gitsin

Annen sonuna kadar haklı.kocan biraz terbiyeli olsaydı önce seni itmezdi,hadi itti annene durumu izah ederdi,hadi bunu da yapamadı sessiz sedasız hakaret etmeden çekip giderki ortalık sakinleşene kadar...bence ayrılık için bahanesi oldu

Bir kız annesi olarak yazıyorum anneniz az bile yapmış ben zamanında ablama vurdu diye enisteme saldirmis bi insanım hamile kızımı itecek bende sessiz kalicam öylemi
Burda suçlu siz ve esinizsiniz bi ekmeklikten konuyu taa nerelere getirmissiniz suçlu ariyorsaniz %50-%50 siz ve eşiniz suclusunuz ama eşiniz sizi iterek %100 suçlu şu anda

Annenize kızmayın sizde anne olunca anlarsınız bi anne evladını iten kim olursa olsun susup oturamaz ki eşinizin annenize cvb vermesi zaten başlı başına terbiyesizlik olmuş boşanın diyemem tabikide ama hakkınızda hayırlısı olsun

Aynı şeyi ben yaşadım ben eşimi seçtim sonuç: pişman olmadım eşimi seçtiğime çünkü annemin huyunu biliyordum

Sizlerle derdimi paylaşmak istiyorum çünkü ne yapacağımı bilemiyorum !

Benim kayınpederimle kayınvalidem ayrı boşanmışlar. Her cumartesi yaklaşık 4 aydır kayınpederim bize yemeğe geliyor ve yatıya kalıyor. Bende cumartesileri bile çalıştığımdan dolayı çok yoruluyorum annem geçen cmt yemek ve temizliğe yardım etmek için bana geldi buraya kadar herşey normal. Eşim eve ekmek sepeti almış bende yer yok geri götür dedim o da götürücem götüremem derken aramızda inatlaşma oldu ve beni itti bu arada annem içeri gelince bana vurdu sandı ve bi anda eşime karşı ağzını bozdu. Eşim ekmekliği aldığı gibi yere çarptı paramparça tabii Annem bu arada çok hasta ve aşırı sinirli bir insan hastalığından dolayı. Eşimde sen kim oluyorsun diye cvp verdi aralarında laf atışması oldu annem git buradan dedi tabii bu arada ben onları susturmaya çalışıyorum o da annemi evden kovdu bende bunu duyunca gözüm döndü sen nasıl annemi evden kovarsın onu kovmak demek beni kovman demek diye annemi de aldığım gibi evden çıktım. o akşam aradı babası geldiği için sonradan dedi bende bıktım bu evlilikten ayrılmak istiyorum diye bende eyvallah sen bilirsin dedim . Evden çık dedim alacaklarımı alıyım çıkıcam dedim bu akşam annemlere gidip konuşucam dedi (ailesiyle görüşmüyorum bu arada) o günden beri aramıyorum o da aramıyor. Aslında anneme çok kızgınım (yüksek tansiyon ve şeker hastası ve vicdan azabı çekiyor bu yüzden bişey diyemiyorum) eşime de çok kızgınım kendime de kızıyorum ne yapacağımı bilmiyorum ?

Mutlu bir evlilikte böyle bir kavga bıktım bu evlilikten ayrılmak istiyorum diye bitmez ki zaten.. o yanlış anlaşılmalar olsa bile, sinirle evden çıkılsa bile, bir iki güne kalmaz yatışır ortalık. belli ki zaten önemli sorunlarınız var.
bugün budur, dün başka bir şey öncesinde başkaları olmuştur..
bir ekmek sepeti yüzünden siz itiş kakış halindeyseniz zaten çok büyük sorunlar var demektir. anneniz gözünün önünde olan böyle bir olaya nasıl seyirci kalsın? ben de aynısını yapardım, değil evladım, kardeşim, başka bir yakınım olsa kimseye ittirip kaktırmazdım, hele ki kocasına, yani ondan fiziksel olarak güçlü olan birine..
lütfen kızmayın annenize, kopmak üzere olan bir pamuk ipliği kalmış zaten aranızda ki bu olayla kopmuş..
zaten bir ekmek sepetini götürürsün götürmem kavgasının yersiz ve saçma olduğunu görebiliyor olmanız lazım. kim bilir bu ana kadar ne kadar yüz göz oldunuz, ne kadar birbirinizi hırpaladınız ki anneniz size vurduğunu sanmış.. hoş ha itmek, ha vurmak? çok farklı mı.. kavga sebebiniz değil itmek, bu kadar bağırmak için yeterli mi?
kim bilir nasıl bağrışıyordunuz ki de anneniz size vurdu sanmış da ağzına geleni söylemiş..
annenizi suçlamayın.. bu olayı değil de evveliyatını anlatın derim, belki başka tesellimiz, faydamız dokunur..

Son düzenleme:
Bir kız annesi olarak yazıyorum anneniz az bile yapmış ben zamanında ablama vurdu diye enisteme saldirmis bi insanım hamile kızımı itecek bende sessiz kalicam öylemi
Burda suçlu siz ve esinizsiniz bi ekmeklikten konuyu taa nerelere getirmissiniz suçlu ariyorsaniz %50-%50 siz ve eşiniz suclusunuz ama eşiniz sizi iterek %100 suçlu şu anda
ne güzel açıklamışsınız..
olan anneye olmuş aksine.. zaten tansiyon hastasıymış, bir de evladını hamile hamile o halde görmüş.. iyi ki fenalaşmamış kadın bir de bunların üzerine. tansiyon hastasının bulunduğu ortamda öyle kavga dövüş olmamalı, o sinirli olsa bile etrafındakiler dikkat etmeli.. allah korusun tansiyonu fırlasa beyin kanaması bile geçirebilir kadıncağız o hengamede :(

F fairy_ss

konunuzu okurken kendi esimi ve annemi goz onune aldim. annem fevri ve fazlasiyla agresif bir insandir. karsisinda cumhurbaskani bile olsa gozu gormez. esim profesor, mesleginin getirdigi bir agirligi var.

biz ne iliskimiz icerisinde ne de evliligimiz dahilinde hic kavga etmedik esimle. bu, cok mutlu oldugumuz icin degil; saygi ve sukunete cok deger verdigimiz icindir. fakat bir gun sabrimiz tassaydi da... kavga etseydik ne olurdu diye dusundum.

kolun kirilip, yenin icinde kalacagi; tarafsiz ve kimsesiz bir alanda olurdu. boyle bir seye ozellikle de aile fertlerinden birinin tanik olmasina kesinlikle musade edilmezdi.

peki velev ki oldu, annem ne yapardi?

parcalardi. evladina dili, eli uzanan birini - ne olursa olsun- parcalardi.

hamilesiniz, yarin bir gun bu parcalama hissinin ne manaya geldigini ve asla bir mubalaga olmadigini bizzat yasayarak anlayacaksiniz.

Annenize kizmayin. esinizle boyle bir noktaya geldiginiz icin uzulun, eger bir seye uzulecekseniz.

Anne sucsuz, eşiniz ayrilmak için bahane arıyormus, vebali annenizin ustune kalmasin yazıktır kadına.

neden annenizle kavganıza şahit olacak kadar içli dışlısınız kv olsaydı adamın başının eti yenirdi ki ailesiyle görüşmüyormuşsunuz zaten.artık yeni bir yuva kuruluyor neden ailelerle bu kadar içli dışlı olunuyor anlamıyorum.evi terketmeniz kötü olmuş aynı evde olsanız bir şekilde iletişime girerdiniz ama uzak olunca mesafe dahada büyüyor.boşanırsanız artık annenizle mutlu mesut yaşarsınız

Anneye niye kızıyorsun ki.Adam seni dövse ve annen yardım etmese kızmaz mıydın.İtmek de şiddettir.Ne olursa olsun erkek kuvveti kadından fazladır ve şiddete girer.
İş büyümüş evet ama maşallah herkesin de dilinde kovmalar ayrılıklar.

Ekmek sepetini geri gotur demeniz garibime gitti. Bunun icin esinizin kalbini kirmaya degmezdi bence. Dursun bir kosede almis gelmis, evi dusunmus ne guzel. Sevgisizlik var gibi geldi bana. Sicak bir yuva izlenimi olusmadi niyeyse.

Ekmek sepetini geri gotur demeniz garibime gitti. Bunun icin esinizin kalbini kirmaya degmezdi bence. Dursun bir kosede almis gelmis, evi dusunmus ne guzel. Sevgisizlik var gibi geldi bana. Sicak bir yuva izlenimi olusmadi niyeyse.

Benim de en çok dikkatimi çeken husus bu oldu. Bence konu sahibinin eşinde bardak taşmış. bu evlilikte konu sahibinin baskın ve her zaman benim istediğim olucak tavrında biri olduğunu, eşinin bundan sıkıldığı hatta annesinin karışması vs bardağı taşıran son damla gibi geldi bana. Konu sahibi de bir yorumunda hiç öyle yapmazdı demiş zaten.

Demek ki napıyormuşuz;evde kim olursa olsun eşimizle tartışmaya girmekten kaçınıyormuşuz!eşinizde ayıp etmiş,başta hatalı sizsiniz,sonrda da eşiniz tabiki,her anne gibi evladını korumuş anneniz, tabi onunda ağzını bozmaması gerekirdi anlamadan!

Back
X