problem eşim ve annem

hatalı sizsiniz anneniz fevri davranmış. bir ekmek sepeti için inatlaşmaya ne gerek var eşinizle daha olayı anlamadan anneniz agzını bozmuş zaten gergin ortam adam haklı öyle davranmakta şu aileleri karıştırmayın evliliğe

Annenıze neden kızıyorsunuz
sızde anne olunca anlarsınız.
Sız onun babasını 4 aydır tasımıssınız sırtınız da .

Saygısız eşinizi suçlayın annenizi değil.
Hangi anne o manzarayı görse yanlış algılardı. Benim kızımın saçının teline zarar verseler ben de ortalığı yıkarım bunun asabiyetle ne alakası var. Vurdu sandı diyorsunuz, ondan önce mutlaka tartışma sesinizi duymuştur anneniz ardından da vurduğunu sanmasından doğal ne var?
Ne kadar terbiye yoksunu bir adam. hemen de evden gitmenizi söylemiş.
Hala kendinizi suçluyorsunuz pes doğrusu

sizi ittirmesi anneniz evdeyken kavga çıkarması hersey bir tarafa, yalnız sizde eve gelen ve sizin ortak kullandığınız bir mutfak hediyesini boyle ben istemiyorum demeniz belki erkekler icin bir kalp kırıklığı olmuş olabilir. Ekmek sepetini koyacak illak ki bir yer bulabilirsiniz. Bazı erkekler bunu kafalarında kendilerine atfedilen küçümsenme ve deger verilmeme olarak algılaya bilir.

Bu kadar agresif ve inatçı bi adama geri adım atmayın sakın
Ne demekmiş itmek
Oda bi şiddettir benim gözümde
Büyük küçük tanımadan saygısızlık yapan bi adamdan hayır gelmez
Hem bu olay sanki bişeylerin bahanesi gibi olmuş
Önceden birikmiş sanki

Bu konuda anneniz haricinde her ikinizde suçlusunuz bana göre. Sizin suçunuz ne vardı yani ekmek sepeti bir köşede dursaydı hiç mi yer yoktu onu koyabileceğiniz anneniz sizdeyken eşinizle böyle bir zıtlaşmaya neden girdiniz anlayamadım. Eşinizin ailesiyle görüşmüyormuşsunuz ve bu da gösteriyorki aslında tek sorun ekmek sepeti değil. Eşinizin hatası annenize karşı saygısızlaşması o an alıp başını gidebilirdi. Ama sanırım her ikinizde de bir şeyler fazlasıyla birikmiş ve patlamışsınız.

hangi anne evladına vurulduğunda tutabilir ki kendisini
eşiniz de kendisini savunmaya çalışmış
ikiside haklı bana göre

tatli tatli idare etmeyi banada ogretsene

Bir kere şunu kabul etmek lazım.Kocanız ağaç kovuğundan çıkmadı siz nasıl anne ve babanız için kıymetliyseniz o da kendi

anne babası için kıymetli.Öküz altında buzağ arayıp her lafı bir yana çekmemek lazım.Biraz empeti yapmak lazım. Karşıdan

gelen sizi kıran olumsuz davranışlara ve sözlere lüzumsuz laf sokup trip yapılacağına muhatap kişiyi (kayınvalide, görümce

v.s) karşına alıp yapılanın söylenin kendisini kırdığını neden öyle yaptığını sorup yalnış anlaşılmalar varsa düzeltip tatlıya

bağlamak lazım. Gerginlikten kimseye fayda gelmez. Benim çevremdeki insanlar artık evliliğinde 20 li yıllarını yaşıyor ya da

ayrıldılar. Ama yıllar içinde gördüğüm aaa kocam bana hak veriyor deyip kocasının ailesiyle uzaklaşanların önüne yıllar

sonra bunlar dağ gibi geldi.

Sizlerle derdimi paylaşmak istiyorum çünkü ne yapacağımı bilemiyorum !

Benim kayınpederimle kayınvalidem ayrı boşanmışlar. Her cumartesi yaklaşık 4 aydır kayınpederim bize yemeğe geliyor ve yatıya kalıyor. Bende cumartesileri bile çalıştığımdan dolayı çok yoruluyorum annem geçen cmt yemek ve temizliğe yardım etmek için bana geldi buraya kadar herşey normal. Eşim eve ekmek sepeti almış bende yer yok geri götür dedim o da götürücem götüremem derken aramızda inatlaşma oldu ve beni itti bu arada annem içeri gelince bana vurdu sandı ve bi anda eşime karşı ağzını bozdu. Eşim ekmekliği aldığı gibi yere çarptı paramparça tabii Annem bu arada çok hasta ve aşırı sinirli bir insan hastalığından dolayı. Eşimde sen kim oluyorsun diye cvp verdi aralarında laf atışması oldu annem git buradan dedi tabii bu arada ben onları susturmaya çalışıyorum o da annemi evden kovdu bende bunu duyunca gözüm döndü sen nasıl annemi evden kovarsın onu kovmak demek beni kovman demek diye annemi de aldığım gibi evden çıktım. o akşam aradı babası geldiği için sonradan dedi bende bıktım bu evlilikten ayrılmak istiyorum diye bende eyvallah sen bilirsin dedim . Evden çık dedim alacaklarımı alıyım çıkıcam dedim bu akşam annemlere gidip konuşucam dedi (ailesiyle görüşmüyorum bu arada) o günden beri aramıyorum o da aramıyor. Aslında anneme çok kızgınım (yüksek tansiyon ve şeker hastası ve vicdan azabı çekiyor bu yüzden bişey diyemiyorum) eşime de çok kızgınım kendime de kızıyorum ne yapacağımı bilmiyorum ?

Kaç yıllık evlisiniz acaba ?
Herşey nekadar hızlı gelişmiş böyle :(
Peki annenize kızgınlığınız neden ?mudahale ettiği için mi ?
aMA kim olsa aynı tepkiyi verirdi ki
Yani rabbim göstermesin sanırım kızıma aynı şeyi yapıldığını görsem duyarsız kalamam o an .
Ama çözülmeyecek bir şey değil eşinizin olayı hemen boşanmaya getirmesi çok yersiz ve saçma olmuş.

Saçmalık 1:Adam ekmek sepeti alıyo yer yok götür diyosun napacak adam bizim evde yer yokmuş diye iade mi edecek?
2: Hamilesin adam ittiriyo
3: Annen görüyo sayıyo diye koca müsveddesi atayı evden kovuyo utanmadan
4: Annene kızgınsın hmm en can alıcı nokta da burası sebebi neydi ki annene kızgınlığının ohh damadım iyi vur eline sağlık mı dicekti?
ŞİMDİ İÇİNDEN DÜŞÜNMÜŞSÜNDÜR ANNEN OLMASAYDI BÖYLE OLMAZDI DEMİ ARANIZI BOZDU BU YÜZDEN KIZGINSIN?

Bence birikmişlikler var
Bir ekmek sepetinden böyle olmaz
Annen de suçlu eşin de
Biri diğerinden aşağı kalmamış yani

Eşine ilk annen git demiş, eşinde annene aynısını demiş
Sen ortamı yatıştırmak yerine tercih yapmışsın
Eşin annesini tercih etse anne kuzusu derdin sanırım
Çok zincirleme olmuş suçlar

Ama olan olmuş bu saatten sonra 'ayrılmak istiyorum' denmişken çok bi seçenek kalmıyo

Olayın aslı şu bence. Siz kayınpederinizin uzun süredir size gelmesinden rahatsızsınız. Sonuçta anneniz bile rahat gelemiyordur o gelecek diye. Siz bu gerginliği eşinize bişey söylemeseniz bile mutlaka yansıtıyorsunuzdur. Eşinizde aslında babasından rahatsız ama oda bişey diyemiyor ve oda içten içe gergin. Burada ufak bir konu bu yüzden krize dönüşüyor. Anne burada haksız değil ama belki orada görmemiş gibi yapmalı sonra sizi ve eşinizi karşınıza alıp konuşmalıydı. Ama burada kesinlikle annenizin suçu yok.

Keşke eşinizi hemen diğer odaya götürseydiniz yada annenizi gülümseyerek anne yanlış anladın deseydiniz hani ortam bi anda sıcaklamış

.canim uzluldum durumuna ama ne olursa annen o sekilde davranmamaliydi ben kendimi baz alarak yorumumu yapiyorum benim annem olsaydi duruma bagirip cagirma şeklinde yaklasmazdi.ikimizide kolumuzdan tutar bi kenara oturturdu,sakinlestirir ve sorunu cozmek icin ikimizlede knusurdu bunlar olagan seyler.adam seni dusunmus boyle birsey alip gelmis zaten ihtiyacin olmasa almazdi sanirsam.hem haftada birgun gelmis kayinpederin sizde kalmis ne varki bunda sasirdim acikcasi.bana kalirsa sencbu olayi bu kadar buyutme evine don yuvani kurtarmak istiyosan annenin bu fevriligi ve senn hediyeyi kabul etmemen olayi buraya getirmis

Sizin eşinizle iletişimizde sıkıntı var.Sizin aranızdaki ufak bir mevzuyu bu noktaya tasınmıs olmasında bır yerde oncekı sıkıntıların devamı gibi.. Size fiziksel olarak müdahalede bulunması ve almış olduğu seyı kırması da Şiddet eğilimi olduğunu gösterir.. Sizin meselenız annenızle esınız arasındaki dialog degıl de bu noktadan önce yaşananlar olmalı...

Esınıze gosterdıgınız tepkıde haklısınız.. Ama aynı tepkıyı annenize de o an göstermeniz gerekirdi.Hakaret etmesi gerekmezdi. Anın sıcaklığıyla ve gördüğü manzara karşısındaki şaşkınlığından dolayı yine normal karşılardım.. İki tarafı sakinleştirmek adına bir adım olurdu.

Sizin bu sıkıntıdan önce yasadıklarınız mercek altına almanızda fayda var.

Back
X