Babam güya kız çocugu Baska şehirde tek basına okuyamaz deyip annemi basımıza dikip kendı Bİzim aile evimizde yasadı. Babam bu esnada kendi dunyasını kurmuş, aıle yuvamıza o kadını ne cesaret getirmeye baslamıs. Benım saf annem de eskiden komşularım arardı benı nıye aramıyorlar deyıp uzulurdu. İnsanlarda yuva yıkmayalım dıye aramamıslar. Bu yıllar ıcınde babamda, annemi begenmemeler herkesin ıcınde hor görmeler basladı. Ben tepki verirdim annemi aşagılayamassın dıye.. Anneme sen bakımsızsın derdı. Ben de anneme kızardım bırak sureklı temuzlıgı, al bir kadın temizlet evı bak kendine.. Bırgun son sınıfım annemi aldım gıttık supriz yaptık. Anahtar bizde de vardı. Icerı de kadınla resmını cerceveye koymuş, bızlenolan aıle resmını cıkarmıs, yenı aıle resmını vitrine koymuş. Evde dolapta kadının elbiseleri. Bıldıgınız evli Bır cift evı gıbı... Annem yıkıldı sınır krizi geçirdi. Ben daha o zaman 21 yasındaydım. Ev telefonu var caldı Bır kadın sesi benı duyunca kapattı. Yarım saat sonra babam geldi. Hem suclu hem guvlu bıxı suclu cıkardı ne hakla haber vermeden gelirsın, dıger cocugumu nasıl yalnız bırakırsın dıye bıze bagırdı. Kavga ettiler annem bana sen karısma dedi, beni dışarı yolları. . Ben 21 yasındayım babama demediğim kalmadı. Babam Bıxı aynı gun yolladı. Bır daha olmucak dedı söz verdı. Ama devam etti ... Annem babamı cok severdi kadın yıkıldı gıtmedigımız psikiyatri kalmadı. Sürekli ilaç kullandı, sürekli uyudu. Ben mezun oldum işe basladım. Anne boşa dedım.bak ilaçlarla ayakta duruyorsun ve bu adamı sürekli görüp hatırlayacaksın.. Annem yok kızım yıllarca kahrını ben cektım, maddi durumu cok iyidir babamın, elin kadını mı yesın, Sızın hakkunız da var, sızın hakkınızı yedirmem dedi. . Ya anne buna yürek mi dayanır adam göz göre göre boynuzluyor sen mal derdinde misin... Annem boşanmadı ama hep ah etti hep beddua etti. Sonra babam da yanımıza taşındı. Ben babama yakıştıramadıgımı cocuklugumdakı kahramanımın öldugunu söyledim. Baba kız ılıskımız o saatten sonra hıc olmadı. Ben de baktım annem böyle yaşamaya razı. Babamı görmeyi de midem kaldırmıyor bırsey olmamış gıbı davranmalar. Zaten eşimle sevgilıydık hemen evlendim kendi yuvamı kurdum. Iyı ki diyorum şimdi yoksa ben çok yüz göz olurdum babamla..... Annem mutsuz evden cıkmayan biri oldu kadının tüm yaşam enerjisi söndü, ilaç kullandı, sürekli babamı azarladı herkesin ıcınde Benım eşimin yanında. Eşim hep derdı ya bu bal gıbi adamı niye azarlıyor. Tabı bilmiyor ki neler oldu. Ama tercih annem indi.. annemın ahları mı bilinmez babam hasta oldu ve hemen 6 ay ıcınde rahmetlı oldu. Babamın vefatından önce öğrendik ki o eski yıllarda biz üniversite okurken, ılıskısı oldugu kadını hamile bırakmış bebegı aldırtmış. Hastalık sürecinde de onu ziyarete gelen can arkadası demek herseyı biliyordu ki ona, ah ah ben cok ettim oğlum olacaktı ben kendı elimle aldırttım demiş ve annemde çay ikram ederken duymuş. Arkadası babamı uyarmış bak yenge burda.. Aman duyarsa duysun ben ölüyorum sen ne derdindesin demiş.. Bunu annem duyunca 2. Kere yıkılmış.madem öyle bana nıye dediniz, keşke ben duymasaydım ben babama karsı ıyıce doldum... O hastalık sürecinde babamı affetmeye başlamıştım.. Ama Adamdaki erkek cocuk askına bakın ölüm döşeğinde ben karıma kızıma neler Yasattım demiyor, evlilik dısı kadından olan cocuguna pardon oğluna üzülüyor.. Annem son nefesine kadar çiçek gıbı baktı. Başkası olsa bakmayabılırdı. Babam öldü ben nedense sankı Baska birinin cenazesine katılır gıbı gittim. Ayıplamayın ya da yargılamayın ama içim yana yana üzülemedim....Annemdeki aska bak ya kadın hala hergun oturuyor ona yasın okuyor. Haftada 2 kere mezara gidiyor. Annem ne çok sevmiş ki yapılan kazıkları sindirebıldı. Ben bir evlat olarak hala hazmedemiyorum umarım yıllar geçtikçe affedebilirim... Annem affet kızım diyor ama umarım zamanla içim hafifler.. Yani seni çok ıyı anlıyorum ama ben anneme hemen derdım benim annem çalışan kadın olmadığı ıcın çekti. Evlilik yasında kızları oldugu için çekti. Yıllarca kendinin emek verdıgı herşeyi başka kadına vermemek ıcın çekti. Çünkü babam boşan saydı annem, bıxı evlat olarak görmedi. Yer içer keyfine bakardı.. Ne oldu annem mutsuz bir kadın konuşmayan umutsuz bir kadın oldu cıktı. Bence babanla konus baktın düzelmiyor annene söyle.. Madem annen memur boşasın gitsin.... Ama vurdumduymaz dıyorsun o zaman sen bilirsin. Kendı öldü gitti arkada yıkıntı bıraktı bu saatten sonra da annem düzelmez