• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımla aramızda çözemediğimiz evlilik öncesi eşya problemi:(

herkese merhaba.
benim çok büyük bir problemim var.
Öncelikle nişanlımla yaklaşık olarak 5.5 yıldır birlikteyiz bu yaza düğün düşünüyoruz fakat evlenmeden önce alınacak eşyalar konusunda aramızda sıkıntılar yaşıyoruz. nişanlım öğretmen ben de evde kpss çalışıyorum. Nişanlımın ailesinin ekonomik durumu ne iyi ne de kötü, bizim ise ekonomik durumumuz çok iyi ama söyle bir sıkıntı var benim ailemin ekonomik durumu iyi olmasına rağmen babam bizi hep fakirmişiz gibi büyüttü bu zamana kadar ve ben babamdan bir şeyler istemeye de hep korkarım bu yüzden. neyse konuya geleyim nişanlım bizim durumumuz iyi olduğu için evlenirken kız tarafının alacağı eşyalar konusunda babamdan en iyisini istememi söyledi eğer iyisini alamazsak bir daha iyi yüzü göremeyiz diyor, kaliteli ev eşyası göremeyiz konusunda haklı da çünkü ben atanamazsam tek başına ev geçindirmeye çalışacak ki bu da bu devirde çok zor. Bu yüzden anca karnımızı doyurabiliriz. ayrıca nişanlım , eğer baban kaliteli eşya almazsa ona karşı biraz üzüldüğünü göster, o zaman sana kıyamaz alır dedi. ama ben babama karşı böyle bir şey yapmak istemediğimi ve eğer istemiyorsan ayrılabileceğini söyledim. Çünkü babama karşı ne zaman üzüldüğümü ima etsem adamcağız çok üzülüyor yatamıyor geceleri. ayrıca nişanlımın babamın malında gözünün olduğunu düşünmeye başladım. ne yapacağımı bilemiyorum yanlış mı yapıyorum acaba:KK43::KK43:. yoksa babamdan kaliteli olan ev eşyalarını mı istemem lazım :KK43: Nişanlım da bir defa evleniyoruz. ben zengin biri olsaydım babandan eşya bile istemezdim, param olmadığı iççin çok mecburuz bunu yapmaya yoksa bir daha alamayız ve ben evlendikten sonra babandan yardım isteyemem dedi. evlendikten sonra ben geçindireceğim nevi en azından evlenmeden önce baban yardım etmiş olsun bize dedi :KK43: kafam çok karışık nişanlımla aram bozuldu evdekilere de açamıyorum konuyu lütfen yardım edin siz olsaydınız ne yapardınız:KK43::KK43:
afedersin yarısını okudum en iyisi dedikten sonrasını okumadım.Benimde bir erkek arkadasım vardi baban şöyle böyle baban yapar diye diye benden geçinmeye baslamisti böyle pinti bi adamla mutlu olacağğını sanmıyorummm senin zaten bir aklın var iyisini kötüsünü kendi kararınla alabilirsin...

Şimdiden bunu diyen adam şu alınacak babana söylesene, bu lazım babandan istesene der sana! Emin ol bundan. Bu ne demek ya? Erkeksin sen. Sanane adam ne alırsa alır. Sen üstüne düşeni yap. Bi de taktik veriyor terbiyesiz. Kızım aklını başına topla. Benim babam da çok zengin, eşimin ailesi memur. Bir kere bile aklından geçirdiğini dahi sezmedim. Hatta benim üni de aldığım kredimin geri ödemesini dahi o yapmaya kalktı. Nişanlıyken nikahımızı erken yapmıştık tayin için. Ben senin kocanım artık babandan mı isteyeceksin ben varken tabi ki ben ödeyeceğim dedi. Ben tabi ki ona ödetmedim babam ödedi. Allah razı olsun diyorum şimdi öbür türlü olsaydı gözümde küçücük değeri olmazdı. Öyle biri de girdi zira aileye! 10 yıl sömürdü. Defoldu gitti ondan sonra.
Arkadaşım hakkını helal et ben galiba çok sert çıktım özür dilerim ama bizim ailece dilimiz çok yandı bu beklentili insanlardan. Nolur lafını esirgeme. Şimdiden umudu varsa, senin babanın parasına güveniyosa kessin umudunu. Erkeksin sen üstüne düşeni yap babamın yapacağının derdine niye düşüyorsun, ben bile gururluyum. Sen nasıl böyle gurursun olursu de diyeceğim ama büyük kavga kopacak aranızda bu sefer! Of ne bileyim allah yardımcın olsun ama gözünü aç aman diyim!
Bizim de abimin ilk nişanlısından ağzımız çok yandı.Allah arttırsın benim babam da çok zengin,müstakbel gelin bizi sömürmüştü de sömürmüştü.Düğün arifesi kilo kilo altını alıp kaçmış.Ev döşenmişti vs bir akşam gizlice kamyon tutup getirtmiş olan eşyaları yükleyip götürmek için,tesadüfen abimle arkadaşı (aynı zamanda avukatıydı abimin) giysilerini topluyorlardı öyle yakaladılar mahkemelere taşındı olay. Sizin ağzınız kimden yandı?

Konu sahibi farkindamisin Nisanlinin bahsettigi kisi baban
yolunmalik kaz degil
kendini ezikmi goruyorsun? hani bir maasla bir muddet beraber gecineceksiniz diye borclumu hissediyorsun
kendini nisanlina? bu yolda babanida harcamaya cesaretmi ariyorsun?
nisanlin gerci gaza getiriyor seni "uzulme numarasi yap" diyerek
pes vallahi pes
babana bile saygisi olmayan sana nasil saygi gosterecek cok merak ediyorum

Nisanliniz kendisini Garantiye almaga ugrasiyor gibi... Ne tuaf erkegin böyle taleplerde bulunmasi, kadin yapincada yanlis ama erkek yapinca baya bi acayip olmus... Evlenincede sirtini size ce Babaniza dayiycakmis gibi... Pasa Hazretleri ne yapacak acaba bu arada? Armut falan toplar heralde... Ayyy hic normal degil vallah... Totosuna güvenmeyen evlenmesin madem.... :ssz:

herkese merhaba.
Öncelikle nişanlımla yaklaşık olarak 5.5 yıldır birlikteyiz bu yaza düğün düşünüyoruz fakat evlenmeden önce alınacak eşyalar konusunda aramızda sıkıntılar yaşıyoruz. nişanlım öğretmen ben de evde kpss çalışıyorum. Nişanlımın ailesinin ekonomik durumu ne iyi ne de kötü, bizim ise ekonomik durumumuz çok iyi ama söyle bir sıkıntı var benim ailemin ekonomik durumu iyi olmasına rağmen babam bizi hep fakirmişiz gibi büyüttü bu zamana kadar ve ben babamdan bir şeyler istemeye de hep korkarım bu yüzden. neyse konuya geleyim nişanlım bizim durumumuz iyi olduğu için evlenirken kız tarafının alacağı eşyalar konusunda babamdan en iyisini istememi söyledi eğer iyisini alamazsak bir daha iyi yüzü göremeyiz diyor, kaliteli ev eşyası göremeyiz konusunda haklı da çünkü ben atanamazsam tek başına ev geçindirmeye çalışacak ki bu da bu devirde çok zor. Bu yüzden anca karnımızı doyurabiliriz. ayrıca nişanlım , eğer baban kaliteli eşya almazsa ona karşı biraz üzüldüğünü göster, o zaman sana kıyamaz alır dedi. ama ben babama karşı böyle bir şey yapmak istemediğimi ve eğer istemiyorsan ayrılabileceğini söyledim. Çünkü babama karşı ne zaman üzüldüğümü ima etsem adamcağız çok üzülüyor yatamıyor geceleri. ayrıca nişanlımın babamın malında gözünün olduğunu düşünmeye başladım. ne yapacağımı bilemiyorum yanlış mı yapıyorum acaba:KK43::KK43:. yoksa babamdan kaliteli olan ev eşyalarını mı istemem lazım :KK43: Nişanlım da bir defa evleniyoruz. ben zengin biri olsaydım babandan eşya bile istemezdim, param olmadığı iççin çok mecburuz bunu yapmaya yoksa bir daha alamayız ve ben evlendikten sonra babandan yardım isteyemem dedi. evlendikten sonra ben geçindireceğim evi en azından evlenmeden önce baban yardım etmiş olsun bize dedi :KK43: kafam çok karışık nişanlımla aram bozuldu evdekilere de açamıyorum konuyu lütfen yardım edin siz olsaydınız ne yapardınız:KK43::KK43:
Nişanlınızın tavrı hiç hoş değil. Ne demek bir daha alamayız,en iyisinide alsanız bozulabilir,o halde yenisini taksitlede olsa alamayacakmısınız? Ayrıca bir insan utanır en pahalısını aldır demeye. Biz burada bayanlara bile kızıyoruz bu tip konularda kaldı ki bir erkek en pahalısını alsın baban diyor. Bu mantıkla onlarda en iyisini alsınlar madem,bozulursa bir daha alamayacakmıssınız ya.

herkese merhaba.
Öncelikle nişanlımla yaklaşık olarak 5.5 yıldır birlikteyiz bu yaza düğün düşünüyoruz fakat evlenmeden önce alınacak eşyalar konusunda aramızda sıkıntılar yaşıyoruz. nişanlım öğretmen ben de evde kpss çalışıyorum. Nişanlımın ailesinin ekonomik durumu ne iyi ne de kötü, bizim ise ekonomik durumumuz çok iyi ama söyle bir sıkıntı var benim ailemin ekonomik durumu iyi olmasına rağmen babam bizi hep fakirmişiz gibi büyüttü bu zamana kadar ve ben babamdan bir şeyler istemeye de hep korkarım bu yüzden. neyse konuya geleyim nişanlım bizim durumumuz iyi olduğu için evlenirken kız tarafının alacağı eşyalar konusunda babamdan en iyisini istememi söyledi eğer iyisini alamazsak bir daha iyi yüzü göremeyiz diyor, kaliteli ev eşyası göremeyiz konusunda haklı da çünkü ben atanamazsam tek başına ev geçindirmeye çalışacak ki bu da bu devirde çok zor. Bu yüzden anca karnımızı doyurabiliriz. ayrıca nişanlım , eğer baban kaliteli eşya almazsa ona karşı biraz üzüldüğünü göster, o zaman sana kıyamaz alır dedi. ama ben babama karşı böyle bir şey yapmak istemediğimi ve eğer istemiyorsan ayrılabileceğini söyledim. Çünkü babama karşı ne zaman üzüldüğümü ima etsem adamcağız çok üzülüyor yatamıyor geceleri. ayrıca nişanlımın babamın malında gözünün olduğunu düşünmeye başladım. ne yapacağımı bilemiyorum yanlış mı yapıyorum acaba:(:(. yoksa babamdan kaliteli olan ev eşyalarını mı istemem lazım :( Nişanlım da bir defa evleniyoruz. ben zengin biri olsaydım babandan eşya bile istemezdim, param olmadığı iççin çok mecburuz bunu yapmaya yoksa bir daha alamayız ve ben evlendikten sonra babandan yardım isteyemem dedi. evlendikten sonra ben geçindireceğim evi en azından evlenmeden önce baban yardım etmiş olsun bize dedi :( kafam çok karışık nişanlımla aram bozuldu evdekilere de açamıyorum konuyu lütfen yardım edin siz olsaydınız ne yapardınız:(:(

Merhaba:)
Öncelikle sıkıntını senin yerindeymiş gibi cevapladigimi bilmeni isterim. Bu konu özel bir durum. Genelde ailelerin ciftlerin alacağı esyalara karismasindan dolayi problemler cikar ve buna kesinlikle kardiyim. Ama sizin aranizdaki problem nisanlinin babanin paradina hukmetmeye calismasindan ileri geliyor. Babanin cok parasi olmasi sana bile cocuklugundan bu yana bunu konusma hakki tanimamisken nisanlina hic tanimaz bnce. Babanin ne kadrlik yardim yapacagina sadece baban karar verebilir. Bu konuda nisanlina soz hakki taniyamazsin. Bence hangi esyalari alman gerektigini babana soyle ve bunun icin ne kadar butce ayirabilecegini danis. Eger nisanlin bunu az bulup sana sorun cikarirsa da taviz verme. Daha iyisini yapabiliyorsa o yapsin. Ödün vermek karşı tarafı borçlu çıkarmaktır ve hic bir borçlu alacaklisini sevmez:)

Bizim de abimin ilk nişanlısından ağzımız çok yandı.Allah arttırsın benim babam da çok zengin,müstakbel gelin bizi sömürmüştü de sömürmüştü.Düğün arifesi kilo kilo altını alıp kaçmış.Ev döşenmişti vs bir akşam gizlice kamyon tutup getirtmiş olan eşyaları yükleyip götürmek için,tesadüfen abimle arkadaşı (aynı zamanda avukatıydı abimin) giysilerini topluyorlardı öyle yakaladılar mahkemelere taşındı olay. Sizin ağzınız kimden yandı?

Geri alabildiniz mi bari?

Eğer bu adamla evlenmek gibi bir hata yaparsanız ileride ailenizle pek çok problem yaşarsınız diye düşünüyorum

Ohh ne guzel istemeye gelince istioda kaliteli esyayi kendi alabilecekmi acaba.ne kadar ayip bunlari kendi dusunup kendi almasi lazim.orta fiyatli alirsiniz.ne diye kaliteli esya die tutturmus anlamadim.kusura bakma yaptigi buyuk ayip.baban zaten alabilecegini alir.zaten babandanda cekiniyormussun.o yuzden babanada fazla tamah etme.nisanlin kaliteli esya diye tutturmus ama kendisi kalitesiz haberi yok.. kusura bakma

canım eşya dediğin ne ki. ben en ucuzu denilebilecek modalife dan aldım 4 sene önce. hala kullanıyorum hiç bir yerinde bir çizik yok. hem kaliteli alınırsa bir daha değiştiremezsiniz. ucuz olursa canınız sıkılınca ya da durumunuz iyi olunca değiştirirsiniz. böyle eften püften konulara takılmayın yahu :) ama eklemeden edemeyeceğim nişanlınızda pek kurnazmış :)

ayrıca nişanlımın babamın malında gözünün olduğunu düşünmeye başladım. ne yapacağımı bilemiyorum yanlış mı yapıyorum acaba:KK43::KK43:

Bence çok doğru anlıyorsun.
Ben olsam ilişkimi gözden geçirirdim.
Nişanlının talepleri bana hiç normal gelmedi.
Bir erkek bu lafları gururuna yedirememeli.

herkese merhaba.
Öncelikle nişanlımla yaklaşık olarak 5.5 yıldır birlikteyiz bu yaza düğün düşünüyoruz fakat evlenmeden önce alınacak eşyalar konusunda aramızda sıkıntılar yaşıyoruz. nişanlım öğretmen ben de evde kpss çalışıyorum. Nişanlımın ailesinin ekonomik durumu ne iyi ne de kötü, bizim ise ekonomik durumumuz çok iyi ama söyle bir sıkıntı var benim ailemin ekonomik durumu iyi olmasına rağmen babam bizi hep fakirmişiz gibi büyüttü bu zamana kadar ve ben babamdan bir şeyler istemeye de hep korkarım bu yüzden. neyse konuya geleyim nişanlım bizim durumumuz iyi olduğu için evlenirken kız tarafının alacağı eşyalar konusunda babamdan en iyisini istememi söyledi eğer iyisini alamazsak bir daha iyi yüzü göremeyiz diyor, kaliteli ev eşyası göremeyiz konusunda haklı da çünkü ben atanamazsam tek başına ev geçindirmeye çalışacak ki bu da bu devirde çok zor. Bu yüzden anca karnımızı doyurabiliriz. ayrıca nişanlım , eğer baban kaliteli eşya almazsa ona karşı biraz üzüldüğünü göster, o zaman sana kıyamaz alır dedi. ama ben babama karşı böyle bir şey yapmak istemediğimi ve eğer istemiyorsan ayrılabileceğini söyledim. Çünkü babama karşı ne zaman üzüldüğümü ima etsem adamcağız çok üzülüyor yatamıyor geceleri. ayrıca nişanlımın babamın malında gözünün olduğunu düşünmeye başladım. ne yapacağımı bilemiyorum yanlış mı yapıyorum acaba:KK43::KK43:. yoksa babamdan kaliteli olan ev eşyalarını mı istemem lazım :KK43: Nişanlım da bir defa evleniyoruz. ben zengin biri olsaydım babandan eşya bile istemezdim, param olmadığı iççin çok mecburuz bunu yapmaya yoksa bir daha alamayız ve ben evlendikten sonra babandan yardım isteyemem dedi. evlendikten sonra ben geçindireceğim evi en azından evlenmeden önce baban yardım etmiş olsun bize dedi :KK43: kafam çok karışık nişanlımla aram bozuldu evdekilere de açamıyorum konuyu lütfen yardım edin siz olsaydınız ne yapardınız:KK43::KK43:

Ohoo benim eniştelerden biri babamdan cash para istemişti (: (:
Bi ağzını yaya yaya beyaz eşyaları siz alacaksınız tabi diye bağırmıştı
Sonuç sıfır :D

kusura bakma da çok ayıpladım nişanlını. benim babam muhendis olduğu halde kayınbabam yüzüğü taktıktan sonra sakın kızım babandan bişey isteme. artık sen bizim gelinimizsin neye ihtiyacın varsa arayıp bana söyleyeceksin dedi. kayınbabam zengin de değildi. orta halliydi. eşim bile o zaman sakın babanlardan bişey isteme dedi. eşimin de durumunu düşünerek ona göre aldım eşyalarımı. ben ki eşyalara takıntılı bir insandım. en güzeli en iyisi olmalıydı. ama huzurun mutluluğun eşyadan daha önemli olduğunu anladım. nişanlınız şimdiden böyleyse sonradan da inş. para koparmaya çalışmaz babanızdan.

Arkadaslar kusura bakmayin dunden beri moralim cok bozuk oldugu icin girmek istemedim siteye ayrica dunden beri anlam veremiyorum nisanlimla yasadigimiz bu duruma. Birincisi nisanlimi sanki cok kotulemis gibi oldum ilk mesajimda aslinda o o kadar kotu niyetli biri degil hatta annem bana kizim evlilik sozlesmesi imzalat dediginde bile hic cekinmeden imzalamaya hazirim dedi benim kimsebin parasinda gozum yok demisti bana. Evlendigimizde eve bakabilecek bir erkek yapisina sahip babamin malinda gozu yok ama benim yapimda babamdan kaliteli urun aldirmak yok yillarca babamiz bizi hep alt sinif esyalarla gecindirdi bu sayede artan paralarla hep tarla arsa falan aldi. O yuzden zengin olduk sanki biz. Ama nisanlim dunku konusmada evlenince bizim ekonomik durumuzuz o kadar iyi olmicak sen bari evlenmeden babandan iste en azindan bir kere evleniyosun ve evlilik bahanesiyle bari guzel esyalarin olsun evimizde dedi. Hatta nisanlimin ogrenim kredisi borcu var o da aslinda hakli ama ne yapacagimi bilemiyorum istemelimiyim babandan:(:( nisanlim da o kadar kotu biri degil cok seviyorum onu bu zamana kadar 5.5 yildir beraberiz hic mutsuz olmadim iliskimiz hic monotonlasmadi benimle hep ilgilendi hic sikilmadi benden ama siz ayrilin ondan yazmissiniz hep. Ben ayrilmak istemiyorum. Ben yemek yapmayi bilem biri de degilim cok nisanlim da unide hep evine gittigimde bana bulasik bile yikatmazdi temizlik konusunda cok titiz, ne ickisi ne de kumari var gayet masumane biri ben sanki gozunuzde biraz buyuttum olayi:(:(:( cok arada kaldim arkadaslar yardim edin bu arada gec yazdigim icin de kusura bakmayin:(:(

Back