• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Problem 60 yaşındaki babam.

Burada yazılan yorumları hayretle okudum.. çocuk olarak desmemek anne boşanmıyorsa hiç karışmamak vs.. ortada büyük bi yanlış var benim babam annemi aldatsaydı hiç bişey yokmuş gibi beni ilgilendirmez havalarına giremezdim göz göre göre böyle biseye susmak kolay mı?konu sahibi haklı olarak rahatsız olmuş.. konuya gelecek olursak bence halanizdan önce babanızla konuşup uyarın eğer bu ilişkiye devam ederse annenize ve halanıza bahsedeceginizin altını çizin ilk asama olarak bu yeterli. Eğer hala devam ederse annenize bahsetmenizde fayda var

Burada yazılan yorumları hayretle okudum.. çocuk olarak desmemek anne boşanmıyorsa hiç karışmamak vs.. ortada büyük bi yanlış var benim babam annemi aldatsaydı hiç bişey yokmuş gibi beni ilgilendirmez havalarına giremezdim göz göre göre böyle biseye susmak kolay mı?konu sahibi haklı olarak rahatsız olmuş.. konuya gelecek olursak bence halanizdan önce babanızla konuşup uyarın eğer bu ilişkiye devam ederse annenize ve halanıza bahsedeceginizin altını çizin ilk asama olarak bu yeterli. Eğer hala devam ederse annenize bahsetmenizde fayda var
keşke normal insanlar gibi boşansalar da bizi hiç uğraştırmasalar. ben başka bi şehirde yaşadığım için takibi çok zor olacak ama bu seçeneği de değerlendiriyorum.

Bu durumlar çok kötü sonuçlar doğurabilir.
Karşı taraf evli olabilir, eşi duyar , abisi vs duyar kinlenir. Adı üstünde yasak aşk
Doğru bir tarafı yokki susup oturulsun.
Çekin babanızı iki kardeş bir köşeye sert bir dille uyarın. Bu işin bananesi , aman canım yetişkin insanı bilmem nesi olmaz. Ayıp denen birşey var.
O işlere kalkışırken birilerinin görme bilme ihtimalini, çocuklarının eşinin düşeceği durumu düşünecek

Merhaba kızlar

Bu konuyu burda açmak benim için çok utanç verici ama kime danışacağımı bilemedim gerçekten.

Ne yazık ki babamın görüştüğü biri var. Ben daha önce 2 yıl önce telefonunda olan mesajlardan şüphelenmiştim. Erkek ismiyle kayıtlı biri vardı ve benim ara ara denk geldiğim zamanlarda gördüğüm hep mesajlaşıyorlardı. Bu arada babam 60 yaşında annem 56 yaşında ve evliler hala. O zaman çok net bir mesaja denk gelememiştim ama sadece yazma tarzı bir erkeğe ait gibi değildi karşıdaki kişinin. Telefon numarasını almıştım ama aramaya cesaret edemedim. Ki arasam da ne diyebilirdim kadına yani babam evli sonuçta karşı tarafa dair hiç bilgim yok. O zaman ne yapacağımı bilemedim.

Ara ara anneme ima etmeye çalıştım telefonu niye şifreli, valla bu dönemde kimseye güven olmaz, sen hiç ilgilenmiyorsun filan diye ama hiç oralı olmadı. Durum böyle olunca acaba annem biliyor da umrunda mı değil diye düşündüm ve çok üstelemedim.

Annem ve babam hiç anlaşamazlar çünkü ve nasıl görücü usulü mantıklı gelmişler birbirlerine de evlenmişler hiç anlam veremedim hayatım boyunca. Annem de öyle duygu sahibi biri değildir. Umursamama ihtimali de çok uzak gelmedi yani bana. Babama da bi kere o erkek ismini sormuştum çaktırmak için kim o hep mesajları oluyor telefonunda diye ama geçiştirdi. Ben de zaten cevap istemiyordum bildiğimi bilse yeterdi.

Gel zaman git zaman daha üstelemedim bu konuyu ta ki 2 ay öncesine kadar. 2 ay önce yine aynı isimli kişiden mesaj gördüm ve mesajda seni çok seviyorum gibi bir şey yazıyordu şu an net hatırlayamıyorum. Yine ne yapacağımı bilemedim.

En son geçen hafta evde erkek kardeşim var ben evliyim başka yerde yaşıyorum. O bana yazdı babamın telefonunda biri var başka bir erkek ismi söyledi ve babama sevgilisi gibi yazıyor beni çok rahatsız etti ne yapacağımı bilemedim sana söylemek istedim dedi. Ben zaten 2 yıldır biliyorum diyemedim tabi sen merak etme ben halledeceğim sen çok kafana takma dedim.

Bunları anlatmak bana öyle utanç verici geliyor ki. Babam sosyal hayatında parmakla gösterilen herkesin tanıdığı bildiği ve örnek gösterdiği biridir. Nasıl böyle bir hataya düştü hiç anlayamıyorum. Böyle bir sebepten boşanabileceğini de sanmıyorum. Sonuçta belli bir saygınlığı olan biri ve böyle anılmak istemez herhalde. Ama yaptığı şey de kabul edilebilir değil. Anneme söylemeye cesaretim yok. Hiç yok hem de.

Babamla da konuşamam sanırım utanırım böyle bi konuyu konuşmaya. Aklıma çözüm olarak artık acaba çok güvendiğimiz bi halam var hem ben hem babam ona ve fikirlerine güveniriz. Ona mı anlatsam belki babamla konuşur diye düşündüm. Ya bıraksın hem boşansınlar. Böyle rezalet olmaz çünkü.

Sizce doğru bi çözüm mü buldum?
Erkekler belli bi yaşa gelince nedense bu yollara giriyorlar. Cevremdede çok duydum. Heralde heyecan arıyorlar. Babanızla gizlice konuşabilirsiniz. Babanizin belli bı saygınlığı var demişsiniz. Para yiyici tipler musallat olabilir Babanizi sıkı takip edin engelleyin. Erkekleri başı boş bırakmaya gelmiyor hemen gözleri dışarı kayıyor.

Bence evlisiniz o açıdan söylüyorum. Haddim olmayarak yazıyorum bu cümleleri, bence babanızın cep telefonundaki mesajları kendi cep telefonunuza gönderin. Mutlaka Watsaap profili vardır bayanın ordan resimini çekin, önce kardeşiniz ile sonra birlikte annenize gösterin durumu izah edin, ayrılırlar veya devam ederler onu anneniz-babanız düşünsün, siz bu sorumlulugu tek başınıza taşımayın burda asıl madur sizsiniz çünkü, ortaya çıksa eşiniz, kayınvalideniz bu durumu size karşı kullanabilir diye düşünüyorum. İşte sonuçta babanın marifetleri diyebilirler bence aile içinde halletmeye çalışın, ama annenizin de bilmesi gerekir, gençliğinin en güzel yıllarını babanız ile geçirmiş.

Ben bir kadın olarak bilmek isterdim diye düşünüyorum. En yakınım bilip bana söylemese çok üzülürdüm ve kırılırdım. Fakat sizin babanızla bu konuları konuşup yüzgöz olmanız doğru gelmedi bana. Madem aklı başında ve sözü dinlenen bir halanız var ona söylemeniz bence mantıklı. Yalnız konunun çok yayılmamasına dikkat etmelisiniz.

Çoğu kişi kabullenmiş aldatmayı bende şaşırdım.

Bu durumlar çok kötü sonuçlar doğurabilir.
Karşı taraf evli olabilir, eşi duyar , abisi vs duyar kinlenir. Adı üstünde yasak aşk
Doğru bir tarafı yokki susup oturulsun.
Çekin babanızı iki kardeş bir köşeye sert bir dille uyarın. Bu işin bananesi , aman canım yetişkin insanı bilmem nesi olmaz. Ayıp denen birşey var.
O işlere kalkışırken birilerinin görme bilme ihtimalini, çocuklarının eşinin düşeceği durumu düşünecek
Kesinlikle bizde babamdan şüphelendik.Farkli numaralardan kadınlar arıyordu falan kızınca çok utandı. Yanlış yönlendiren arkadas çevresinden de uzaklaştırdık. Artık arayan soran belirsiz teller yok. Genelde evde parasıda tukenmiyor.Yiyici bunlar ya kaptırmamak lazım. Aklını alırlar adamın...

Babanın malı mülkü varsa kadının üstüne falan yapmasın dikkat et

Tüm yazılanları okudum. Hala ya söylememe kısmı mantıklı görünüyor.
Babanızla konuşmanız böyle bir konuda zor olmalı, bende ağlamaktan anlatamazdım. Konuya annenizle olan iletişimi ve sizin gördüğünüz ve bildiğiniz aralarında olmayan bağ dan söz açarak mutlu olup olmadığını sorabilirsiniz. Belki daha önce yapılmış bir konuşmadır ama konuyu açabilmek için iyi bir fırsat olacaktır. Akabinde neden mutlu olmadığı bir evliliği devam ettirdiğini ve görüştüğü kişiyle bir araya gelmesi durumunda onu destekleyeceginizi ama evliyken yapmış olduğu bu durumun kendiniz ve erkek kardeşiniz açısından travmatik ve kabul edilemez olduğunu dile getirirsen, aranızda bir kırgınlık ya da kızgınlık olabileceğini düşünmem. Akabinde eğer boşanmak istiyor ise bu cesaretle annene açılabilir. Ya da bir planı varsa seninle paylaşır diye düşünüyorum.

Annenize bildiklerinizi varsa, deliliyle birlikte anlatın. Boşanıp, boşanmamak senin bileceğin iş, ben bu yükü üzerimde taşıyamam dersiniz.
Zaten anlaşamıyorlarmış, bir postada bunun için kavga edebilirler, sonuçta zaten pek anlaşamıyorlarmış. Ama, annenizin gerçekten haberi yoksa, umursamaz, ilgisiz bir kadın olsada, bu olay çok zoruna gidebilir.Büyük olay çıkarabilir. Konuşmadan önce annenizin nabzını yoklayın. Başka birinin başına gelmiş gibi anlatın. Sen olsan ne yapardın diye sorular sorun. Bakalım ne diyecek. Sonra duruma göre olayı anlatırsınız.

Annenizle babanızın arası nasıl olursa olsun hiç bir kadın böyle bir olayın kendisinden saklanmasını istemez heleki bunu bilen kendi çocukları ve susuyorlarsa çok yazık. Ki siz babanızla aranız bozulurmu diye düşünüyorsunuz hala ve anneniz bunu başka biyerden duyarsa ve sizin bildiğinizi öğrenirse yada babanızla konuşursanız ve babanız tmm siz bişey söylemeyin annenize ben halledicem deyip hiç birşey yapmazsa ve yine anneniz bir şekilde öğrenirse , bu sefer demezmi babanız çocukların zaten haberi vardı diye
Bence babanızın kesin aldattığından eminseniz annenize kesinlikle söyleyin, ister araları çok kötü olsun, konuşmasınlar sevmesinler birbirlerini ne olursa olsun bunu bilmeye kesinlikle ilk onun hakkı, ayrıca sizin ileride başınıza böyle birşey gelse ve kızınız sizin gibi bir durumd kalıp size söylemese ne hissedersiniz yapmayın Allah aşkına,
Siz söyleyin eğer anneniz derseki ben alıştım biliyorum benim için problem yok o zaman dersiniz ki anne böyle olmaz biz senin arkandayız boşanmak istersen yanındayız ama kesin kararlıysa zaten bişey yapılmaz,
Belki de bir kıvılcım bekliyordur annenizde bunu duyunca evet boşanmalıyım artık bitmeli bu kadar yeter diyebilir,
Ama kesinlikle annenize söyleyin derim
Ya siz söylemesseniz ve iş daha ciddiye binip karşı taraftan babanızın çocukları filan olursa

Kusura bakmayın gerçekten rezilce,bu yalnız annenizle babanız arasında olan bir durum değil.Ben de tavrımı alır,boşanmaları icin elimden geleni yapardım.Annemin bize saygısı olmayan biriyle birlikte olmasını istemezdim,üzgünüm baba da demek istemiyorum.Burnu sürtsün sizsiz kalsın da hatasını anlasın.He madem bu haltı yemiş o zaman bu sefer parmakla rezillikleri gösterilsin.Boşanıp napıyorsa yapsaydı,hem pastam dursun hem karnım doysun hesabında

Merhaba kızlar

Bu konuyu burda açmak benim için çok utanç verici ama kime danışacağımı bilemedim gerçekten.

Ne yazık ki babamın görüştüğü biri var. Ben daha önce 2 yıl önce telefonunda olan mesajlardan şüphelenmiştim. Erkek ismiyle kayıtlı biri vardı ve benim ara ara denk geldiğim zamanlarda gördüğüm hep mesajlaşıyorlardı. Bu arada babam 60 yaşında annem 56 yaşında ve evliler hala. O zaman çok net bir mesaja denk gelememiştim ama sadece yazma tarzı bir erkeğe ait gibi değildi karşıdaki kişinin. Telefon numarasını almıştım ama aramaya cesaret edemedim. Ki arasam da ne diyebilirdim kadına yani babam evli sonuçta karşı tarafa dair hiç bilgim yok. O zaman ne yapacağımı bilemedim.

Ara ara anneme ima etmeye çalıştım telefonu niye şifreli, valla bu dönemde kimseye güven olmaz, sen hiç ilgilenmiyorsun filan diye ama hiç oralı olmadı. Durum böyle olunca acaba annem biliyor da umrunda mı değil diye düşündüm ve çok üstelemedim.

Annem ve babam hiç anlaşamazlar çünkü ve nasıl görücü usulü mantıklı gelmişler birbirlerine de evlenmişler hiç anlam veremedim hayatım boyunca. Annem de öyle duygu sahibi biri değildir. Umursamama ihtimali de çok uzak gelmedi yani bana. Babama da bi kere o erkek ismini sormuştum çaktırmak için kim o hep mesajları oluyor telefonunda diye ama geçiştirdi. Ben de zaten cevap istemiyordum bildiğimi bilse yeterdi.

Gel zaman git zaman daha üstelemedim bu konuyu ta ki 2 ay öncesine kadar. 2 ay önce yine aynı isimli kişiden mesaj gördüm ve mesajda seni çok seviyorum gibi bir şey yazıyordu şu an net hatırlayamıyorum. Yine ne yapacağımı bilemedim.

En son geçen hafta evde erkek kardeşim var ben evliyim başka yerde yaşıyorum. O bana yazdı babamın telefonunda biri var başka bir erkek ismi söyledi ve babama sevgilisi gibi yazıyor beni çok rahatsız etti ne yapacağımı bilemedim sana söylemek istedim dedi. Ben zaten 2 yıldır biliyorum diyemedim tabi sen merak etme ben halledeceğim sen çok kafana takma dedim.

Bunları anlatmak bana öyle utanç verici geliyor ki. Babam sosyal hayatında parmakla gösterilen herkesin tanıdığı bildiği ve örnek gösterdiği biridir. Nasıl böyle bir hataya düştü hiç anlayamıyorum. Böyle bir sebepten boşanabileceğini de sanmıyorum. Sonuçta belli bir saygınlığı olan biri ve böyle anılmak istemez herhalde. Ama yaptığı şey de kabul edilebilir değil. Anneme söylemeye cesaretim yok. Hiç yok hem de.

Babamla da konuşamam sanırım utanırım böyle bi konuyu konuşmaya. Aklıma çözüm olarak artık acaba çok güvendiğimiz bi halam var hem ben hem babam ona ve fikirlerine güveniriz. Ona mı anlatsam belki babamla konuşur diye düşündüm. Ya bıraksın hem boşansınlar. Böyle rezalet olmaz çünkü.

Sizce doğru bi çözüm mü buldum?
Aynisini

Ben de benzer seyler hissettim babamla ilgili. Sizin kadar emin olmasam da suphelenmistim yani.
Ben konuyu anneme goturmedim. Belki sizin anneniz de biliyor/tahmin ediyordur. Belki benimki de biliyordu. Anneniz bosanmayacaksa bilmesin daha iyi.

Back