• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bıktı mı benden ?

kusura bakmada sevgilisi hakli falan degil anca kendisini degerli gostermeye calisiyor. kolay elde edilen seyden kolay vazgecilirmis. bi zamanlar sevdigim adamda bana aynisini diyodu bende aileme karsi geldim ve gordum simdi noldugunu. ailemi karsima aldigimla kaldim hergun gozyasi doken benim simdi o degil

Herkesi bir tutmanız yaşanmışlığınızdan kaynaklandığı için anlayabiliyorum.Ama burada ''bana kaç'' diyen bir adam yok.Adını koymak için uğraşan bir adam var.Üstelik ortada yarıda bırakılması gereken bir okul yok.Öyle bir talep yok.Stajını dahi bitirdikten sonra ailesiyle bu durumu konuşmasını isteyen bir adam var.Üstelik ailesi katiyyen karşı çıkarsa onları dinlemede demiyoruz.Zaten bu büyük cahillik olur.Belki beklemesi gereken süre söylenir.Ama kız ailesine bu durumu açıklamış olur, hayatında olan adamda artık biliniyor olmanınn huzurunu yaşar.En azından bu durumun adını ''korkaklık'' koymaz.Karşınızda sevdiğiniz bir adam sizi ailesine söylemekten çekiniyor.Israrlarınız bile işe yaramıyorsa tabiki karşınızdaki insana kırgınlığınız artıcaktır.Görünen o ki kolay elde edilicek bir durumda yok.Çünkü ailesi peki yarın evlen demicek buda aşikar.Ortada bir baş kaldırış yok. Sadece artık vakti geldiğiiçin bunu aileye bildirme durumu var.Sonrası konuşularak yada ailenin verdiği tepkiye göre şekillenir.
Merak ettiğim ise şu, Üniversit okudunuz mu? Bir mesleğiniz var mı? Aileniz '' o adamla evlenemezsin '' dediği haldemi evlendiniz? Hatta kaçtınız mı? Bunlardan birine bile olması gereken cevabı veremeyecekseniz yaptığınınz evet sizin suçunuz.Yada aslında suç değil ama fazla inanmışlık insanlık hali diyelim.Fakat konu sahibi üni okumuş mesleği var ailesi o adamla evlenemezsin derse kaçmayı düşünmemeliki böyle bir eğilimide yok gibi duruyor en azından sadece ikna ettmeye çalışır.Ek olarak ona ''bu adamla evlenemezsin''demek yerine sadece ''daha erken'' diceklerdir.
Sonuç olarak yanlış bunun neresinde? Üstelik sadece hayatımızda sevdiğimiz ve bir ömür geççrmek istediğimiz biri olduğunu aile ile paylaşmak aileyi karşına almak DEĞİLDİR. Bence siz bunun ayrımını çok üzüldüğünüz için yapamıyorsunuz.

Beni de babam dört yıl vermedi en sonunda dedem babama sen karışma diyip beni nişanladı düğünüm oldu şuan bebeğim var. Sonuç mu babamın neden istemediğini şimdi o kadar iyi anlıyorum ki keşke ailemi hiç kırmasaydım

Baban haklı. Sevgiline ve ailesine karşı bile dik durup son sözünü söyleyemiyor, baban ve sevgilin arasında savruluyorsun. Buradan bile belli. Ayakların yere basmıyor, daha sevgilinin tanımadığın ailesini bile tepenize çıkarmışsın. Senin ilişkinde senden başka herkes söz sahibi. Bütün bunlar senin evlenecek yaşta ve olgunlukta olmadığını gösteriyor zaten. Kim ne tarafa çekerse oraya... Ne sözmüş arkadaş. Adı konulacaksa sevgili olun? Çok mu kötü sadece sevgili olmak? Bu kadar elalemin içine girersen, böyle yüz göz olur, o akraba baskılarını da çekersin. Millete laf edecek malzeme vermişsin. Sevgilinin ailesine mesafe koy. Sevgiline karşı da biraz dik dur. Senin kendin düşünmen lazım bunun çok erken olduğunu, ille baban mı kızmalı? Sakat iş yapıyorsunuz.

Offff :KK43: Babam beni döver annemi de döver evde de huzur bırakmaz diye korkuyorum bende.. Sevgilimin annesi de kızım baba bu 1 yıl sonrada söylesen aynısını yapar diyo

Sevgilinin ailesinin bu kadar üstelemesini anlamsız buldum. Bencilce buldum. 21 yaşında küçücük kızsın. Okul yeni bitmiş işe başlamamışsın. Paranı eline alıp bir yıl kendi paranla kendin gezip tozmadıktan sonra kızkıza tatillere çılmadan kişilik mi oturur? Sen bu kadar sıkıntı yapmışken baban meselesinde onların sana baskı yapması saçmalık.. Tamam kızım bi sene daha bekleyelim demeyen kadına sen iyi diyorsun.

Sen babana daha hiçbir şey söyleme. Bir de merak ediyorum. Aile yaşantısı olur eğitm maddi durum sevgilinden üstün olduğun özelliklerin var mı?

Sevgilinin ailesinin bu kadar üstelemesini anlamsız buldum. Bencilce buldum. 21 yaşında küçücük kızsın. Okul yeni bitmiş işe başlamamışsın. Paranı eline alıp bir yıl kendi paranla kendin gezip tozmadıktan sonra kızkıza tatillere çılmadan kişilik mi oturur? Sen bu kadar sıkıntı yapmışken baban meselesinde onların sana baskı yapması saçmalık.. Tamam kızım bi sene daha bekleyelim demeyen kadına sen iyi diyorsun.

Sen babana daha hiçbir şey söyleme. Bir de merak ediyorum. Aile yaşantısı olur eğitm maddi durum sevgilinden üstün olduğun özelliklerin var mı?
Bende bencilce buldum her zaman sevgilimi de ailesini de bu konuda. Çünkü benim ne yaşadığımi kimse bilmiyor diyordum hep anlatsam da yaşamak gibi olmuyor haliyle. Ama bi süre sonra sevgilim tamam ben seni anlıyorum ama sende beni anla seni seviyorum ve istiyorum bu suç mu . Benim bi sürü arkadaşım var evlilik bize çok uzak geziyoruz tozuyoruz diyolar ama ben herseyden sıkıldım seninle olmak istiyorum diyen bi adama ne diyebilirim kii. Zira ailesi de öyle kızım anlıyoruz seni ama sende çok zora giriyosun oğlumuz da kafasına çok takıyor artık bi adı olsun babana söyle dedi. Ben çok direniyorum ama kimse anlamıyo bencil olan ben oluyorum. Bu arada üstün olan hiç bi özelliğim yok oda 2 yıllık mezun bende ama o polis memuru bense sadece stajyer. Maddi açıdan biz orta halli bi aileyiz onlarda öyle. Aile yaşantısı konusunda kat kat onlar bizden iyiler ama . İlişkileri çok güzel evlerinde

Baban haklı. Sevgiline ve ailesine karşı bile dik durup son sözünü söyleyemiyor, baban ve sevgilin arasında savruluyorsun. Buradan bile belli. Ayakların yere basmıyor, daha sevgilinin tanımadığın ailesini bile tepenize çıkarmışsın. Senin ilişkinde senden başka herkes söz sahibi. Bütün bunlar senin evlenecek yaşta ve olgunlukta olmadığını gösteriyor zaten. Kim ne tarafa çekerse oraya... Ne sözmüş arkadaş. Adı konulacaksa sevgili olun? Çok mu kötü sadece sevgili olmak? Bu kadar elalemin içine girersen, böyle yüz göz olur, o akraba baskılarını da çekersin. Millete laf edecek malzeme vermişsin. Sevgilinin ailesine mesafe koy. Sevgiline karşı da biraz dik dur. Senin kendin düşünmen lazım bunun çok erken olduğunu, ille baban mı kızmalı? Sakat iş yapıyorsunuz.
Evet çok git gel yaşıyorum. Bi yandan daha çok erken sevgiliyken bi tartışıyoruz kafam atıyor bitti ayrıldım diyebiliyorum veya o çok sinirleniyor nisanlansak neler neler der o zaman bide nede olsa nisan da yaptık rahatlığı olur onda sonra da son pismanlik fayda etmez diyorum. Bazen de aileme söylemem oda sen beni istemiyosun diyip ayrılır ben onu unutamam o da yeni birini bulur mutlu olur karısına sadık bi es olur bende daha kötü biriyle evlenirim yada evlenemem belki de o zaman nolcak diyorum . Karma karisigim

Herkesi bir tutmanız yaşanmışlığınızdan kaynaklandığı için anlayabiliyorum.Ama burada ''bana kaç'' diyen bir adam yok.Adını koymak için uğraşan bir adam var.Üstelik ortada yarıda bırakılması gereken bir okul yok.Öyle bir talep yok.Stajını dahi bitirdikten sonra ailesiyle bu durumu konuşmasını isteyen bir adam var.Üstelik ailesi katiyyen karşı çıkarsa onları dinlemede demiyoruz.Zaten bu büyük cahillik olur.Belki beklemesi gereken süre söylenir.Ama kız ailesine bu durumu açıklamış olur, hayatında olan adamda artık biliniyor olmanınn huzurunu yaşar.En azından bu durumun adını ''korkaklık'' koymaz.Karşınızda sevdiğiniz bir adam sizi ailesine söylemekten çekiniyor.Israrlarınız bile işe yaramıyorsa tabiki karşınızdaki insana kırgınlığınız artıcaktır.Görünen o ki kolay elde edilicek bir durumda yok.Çünkü ailesi peki yarın evlen demicek buda aşikar.Ortada bir baş kaldırış yok. Sadece artık vakti geldiğiiçin bunu aileye bildirme durumu var.Sonrası konuşularak yada ailenin verdiği tepkiye göre şekillenir.
Merak ettiğim ise şu, Üniversit okudunuz mu? Bir mesleğiniz var mı? Aileniz '' o adamla evlenemezsin '' dediği haldemi evlendiniz? Hatta kaçtınız mı? Bunlardan birine bile olması gereken cevabı veremeyecekseniz yaptığınınz evet sizin suçunuz.Yada aslında suç değil ama fazla inanmışlık insanlık hali diyelim.Fakat konu sahibi üni okumuş mesleği var ailesi o adamla evlenemezsin derse kaçmayı düşünmemeliki böyle bir eğilimide yok gibi duruyor en azından sadece ikna ettmeye çalışır.Ek olarak ona ''bu adamla evlenemezsin''demek yerine sadece ''daha erken'' diceklerdir.
Sonuç olarak yanlış bunun neresinde? Üstelik sadece hayatımızda sevdiğimiz ve bir ömür geççrmek istediğimiz biri olduğunu aile ile paylaşmak aileyi karşına almak DEĞİLDİR. Bence siz bunun ayrımını çok üzüldüğünüz için yapamıyorsunuz.
Böyle kendi hayatımı başka birisinin kaleminden okuyunca tuhaf oldum :) teşekkürler

Baba haklı 21 yaş erken sanki. Tabii bu benim düşüncem. Bir de ailemden geçerim ama eşim olacak kişi sonradan değişirse demek ne çirkin bir düşüncedir ya

Baba haklı 21 yaş erken sanki. Tabii bu benim düşüncem. Bir de ailemden geçerim ama eşim olacak kişi sonradan değişirse demek ne çirkin bir düşüncedir ya
Ailemden geçerim derken oraya açıklama da yazdım babam istemese bile ısrar ederim lütfen baba yapma baba etme baba diye. Sonuçta kimsenin babasi ben evlenmek istiyorum der demez tamam demiyor dimi benimki de demeyecek bende üzerlerine gidicem haliyle. Ama ya sonra olumsuz açıdan bo değişme olursa sevgilim de o zaman aileme karşı mahçup olurum naparim ne ederim diyorum

Ya yasin kaç daha boşver sen evliliği şimdi, sevgiline de ben su an evliliğe hazır değilim de olsun bitsin, niye babanı mevzu ediyorsun.

Ya yasin kaç daha boşver sen evliliği şimdi, sevgiline de ben su an evliliğe hazır değilim de olsun bitsin, niye babanı mevzu ediyorsun.
Ama ben öyle dersem ayrılırız. Ayrılmasak bile çok yanlış anlar yaa öylemi iyi madem sen bilirsin der sonrada hevesi kirilir bidaha o benimle evlenmek istemez yada başka birini bulur onu istemeyen kızı napsin. Bana kalsa bende bi yüzuk takılsin istiyorum en azından ama daha tam anlamıyla emin olamadigim şeyler var korkularim endiselerim var...Bide o yüzük parmağı girdi mi bidaha çıkmamali bence, Bunları sevgilime anlatıyorum bak şimdi askim ben böyle korkarken evlensek de nişan da taksak değişen bişey olamayacak ayrıca bu şekilde yüzük takmam ben babamı karşıma alıp ona anlatacaksam bişeyleri tamam ya bu adam bi ömür benim yanımda ona değer diyebilmem lazım dedim. Daha ne istiyosun benden ben sana napiyorum demeye başlıyo bana . Nankör bencil sadece kendini ve ailesini düşünen bi kız oluyorum o zaman

Back