- 10 Şubat 2015
- 3.047
- 3.041
- 78
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
kusura bakmada sevgilisi hakli falan degil anca kendisini degerli gostermeye calisiyor. kolay elde edilen seyden kolay vazgecilirmis. bi zamanlar sevdigim adamda bana aynisini diyodu bende aileme karsi geldim ve gordum simdi noldugunu. ailemi karsima aldigimla kaldim hergun gozyasi doken benim simdi o degil
Herkesi bir tutmanız yaşanmışlığınızdan kaynaklandığı için anlayabiliyorum.Ama burada ''bana kaç'' diyen bir adam yok.Adını koymak için uğraşan bir adam var.Üstelik ortada yarıda bırakılması gereken bir okul yok.Öyle bir talep yok.Stajını dahi bitirdikten sonra ailesiyle bu durumu konuşmasını isteyen bir adam var.Üstelik ailesi katiyyen karşı çıkarsa onları dinlemede demiyoruz.Zaten bu büyük cahillik olur.Belki beklemesi gereken süre söylenir.Ama kız ailesine bu durumu açıklamış olur, hayatında olan adamda artık biliniyor olmanınn huzurunu yaşar.En azından bu durumun adını ''korkaklık'' koymaz.Karşınızda sevdiğiniz bir adam sizi ailesine söylemekten çekiniyor.Israrlarınız bile işe yaramıyorsa tabiki karşınızdaki insana kırgınlığınız artıcaktır.Görünen o ki kolay elde edilicek bir durumda yok.Çünkü ailesi peki yarın evlen demicek buda aşikar.Ortada bir baş kaldırış yok. Sadece artık vakti geldiğiiçin bunu aileye bildirme durumu var.Sonrası konuşularak yada ailenin verdiği tepkiye göre şekillenir.
Merak ettiğim ise şu, Üniversit okudunuz mu? Bir mesleğiniz var mı? Aileniz '' o adamla evlenemezsin '' dediği haldemi evlendiniz? Hatta kaçtınız mı? Bunlardan birine bile olması gereken cevabı veremeyecekseniz yaptığınınz evet sizin suçunuz.Yada aslında suç değil ama fazla inanmışlık insanlık hali diyelim.Fakat konu sahibi üni okumuş mesleği var ailesi o adamla evlenemezsin derse kaçmayı düşünmemeliki böyle bir eğilimide yok gibi duruyor en azından sadece ikna ettmeye çalışır.Ek olarak ona ''bu adamla evlenemezsin''demek yerine sadece ''daha erken'' diceklerdir.
Sonuç olarak yanlış bunun neresinde? Üstelik sadece hayatımızda sevdiğimiz ve bir ömür geççrmek istediğimiz biri olduğunu aile ile paylaşmak aileyi karşına almak DEĞİLDİR. Bence siz bunun ayrımını çok üzüldüğünüz için yapamıyorsunuz.