- 20 Temmuz 2020
- 86
- 52
- 3
- Konu Sahibi minimus098
-
annemin tepki vereceğine emin olabilsem inanın 1 dakika bile tereddüt etmem söylerim zaten. bendeki sorun annemin de tepkisiz kalmasından korkmam.Yorumlarda hiç kimseye birşey deme diyenleri amiyane tabirle salağa yatmayı önerenleri gördükçe şok geçiriyorum. Nasıl aile anlayışı bu, nasıl anneye saygı?
yok onu araştırdım facebooktan filan da öyle biri yok. zaten bu 2 ay önceki mesajda gördüm profil resmi bi kadındı eğer karısının resmini koyan bir erkek değilse.Ama arayıp konuşmamışlar belki de gerçekten adı odur.
Her türlü kötü ama anne de pek oralı olmamış bence illa hissediyordur kızı oğlu öğrendiğine göre.
ben de öyle düşünüyordum ama bunu düşünen sadece siz ve ben varım. çoğunluk konuşmamayı daha mantıklı buldu.Halanız babanızla annenizin haberi olmadan konuşacaksa sorun olmayabilir bence.
Çünkü bu durumda halanız annenizden habersiz babanızın kulağını çekecektir.
Böyle bir durumda siz babanızla konuşursanız eski baba kız ilişkinizin zedeleneceğini düşünüyorum.
Annenize yapılan ihaneti kendinize yapılmış gibi yorumlayarak tavır alabilirsiniz babanıza.
Diğer taraftan eğer anneniz ihanet yüzünden boşanmak istiyorsa babanız bunun sonucuna katlanmalı.Secimlerinin sonucuna katlanabilecek yaşta.
Siz en az zararla bu işi atlatmak istiyorsunuz bir evlat olarak.
Bence halanızla konuşun.Bu olayı dallandırıp budaklandırmadan çözüme kavuştursun derim.
Anneniz için durum şu şekildedir evim var,para girişi var, erkeksiz değilim ,namazımdayım ,onun için evladın eline bakmamak önemliona yetişkin olduktan sonra evliliği için ben de çok üzüldüm ama boşanma gibi bi seçenekleri vardı öyle kimsenin boşanamadığı bir ortamda yaşamıyoruz çünkü. boşanma sadece iki taraf için de düzenlerinin bozulması anlamına gelir. öyle çok büyük bir yıkım olacağını sanmıyorum. aldatma yolunu seçmesi daha kötü bence boşanmaktan.
ben ağlamaktan konuşamayacak kadar ağlamaktan bahsediyorum yoksa ağlamak bence de normal :)E ağlamanız çok normal, neden bu sakınmak istiyorsunuz ki? Eğer konuşurken ağlamak istiyorsanız ağlayın, daha insani ne var :) Boşanmak istemiyorum derse, o zaman buna son vermesi gerekecek. Size en azından bunun sözünü verecektir. Tutar tutmaz bilemem, ama en azından sizin içiniz rahat eder.
bunlar da işin bi boyutu işte. sadece hizmet etmiyor ama annem de öyle evin hizmetçisi gibi kendini paralayan müthiş fedakar bi kadın değildir. o da rahatça istediği hayatı yaşıyor. maddi bi kaygısı yok, çocuklar zaten büyük, istediğini alıyor ediyor filan.Anneniz için durum şu şekildedir evim var,para girişi var, erkeksiz değilim ,namazımdayım ,onun için evladın eline bakmamak önemli
(Zaten duygusuzmuş anneniz )babanızın yaptıklarından haberdar ama artık alışmış içinde hiç bir duygu barındırmıyor nötır duygu olarak , sadece hizmet ediyor yemek ve çamaşır, birde kadınlar boşanmayı gurur kırıcı olarak görüyorlar yani bizim kuşak değil ama bu kuşak kafalar , yetiştirme tarzı tamamen farklı
kadın evli bir adamla görüşüyor, bunun yanlış olduğu konusunda hemfikiriz ama kadının bana karşı bi sorumluluğu yok ki. ben de ahlak büro değilim. birine hesap soracaksam bu kişi babam olmalı bence. ama kadınla konuşursam babama söyler o açıdan mantıklı sadece. bir de kayıtlı oldukları isimler şimdi farklı olduğu için bu kadın aynı kadın mı onu da bilmiyorum.Niye kapatasınki evli olmasa bile baban evli, evli bi adamla konusmakta normal değil. Ne bilim ben arardım kadını babamla konustuğunu bildiğimi söylerdim. Sen konusamazasanda o söylerdi babana ve baban belki bildiğini öğrenirse çekinirdi. Hem belki bayan tanıdığınız biri bunu da bilmek lazım değil mi.
Bende aynı böyle bir durumda kaldım aslında babam 50 yaşındayken yakaladım bende o zaman 14 yaşında falandim ilk başta konduramadim önce sizin gibi numarayı aldım hatta aradım kadını yanlışlıkla oldu pardon diyip kapattım sonra okul cikisi babamı takip ettim kadının evine girerken yakaladım ama kimseye bisi demedim daha sonra o kadının oğlu abimle arkadaş olmuş abim öğrendi evde anlattı nasıl böyle bisi yaparsın neyin eksik felan filan bi tartışma çıktı annem düşünceden stresten hastalığa yakalandı hergun ağlıyor hergun babam da bırakmadı kadını annem bosanamiyor da ele güne karşı rezil olmamak için evden kovdu iki kez yine geri geldi babam yani demek istediğim ortaya dokmeniz bisi degistirmeyebilir babanız sinirli biri değilse basbasa bi yerde konuşup kadından vazgeçirmeye ikna edebilirsiniz belki halaniza söylemeniz bisi degistirecekse söyleyin yoksa hiç yansitmayin annenizi düşünün ben çok pişman oldum keşke abime engel olsaydım bildiğini bilseydim abimin keşke soyletmezdim çünkü o an annemin çığlığı aglayisi hala kulaklarımda o kadar çocuk verdigin adam yuva kurup binbir zorluktan geçtiğin o adam sana ihanet ediyor yenilir yutulur bisi değil bence yinede siz ailenizi daha iyi tanırsınız söyleseniz tepkiler nasıl olur az çok bilirsiniz ona göre düşünüp karar verin.Inşallah geçer bu günler ve arkada kalırMerhaba kızlar
Bu konuyu burda açmak benim için çok utanç verici ama kime danışacağımı bilemedim gerçekten.
Ne yazık ki babamın görüştüğü biri var. Ben daha önce 2 yıl önce telefonunda olan mesajlardan şüphelenmiştim. Erkek ismiyle kayıtlı biri vardı ve benim ara ara denk geldiğim zamanlarda gördüğüm hep mesajlaşıyorlardı. Bu arada babam 60 yaşında annem 56 yaşında ve evliler hala. O zaman çok net bir mesaja denk gelememiştim ama sadece yazma tarzı bir erkeğe ait gibi değildi karşıdaki kişinin. Telefon numarasını almıştım ama aramaya cesaret edemedim. Ki arasam da ne diyebilirdim kadına yani babam evli sonuçta karşı tarafa dair hiç bilgim yok. O zaman ne yapacağımı bilemedim.
Ara ara anneme ima etmeye çalıştım telefonu niye şifreli, valla bu dönemde kimseye güven olmaz, sen hiç ilgilenmiyorsun filan diye ama hiç oralı olmadı. Durum böyle olunca acaba annem biliyor da umrunda mı değil diye düşündüm ve çok üstelemedim.
Annem ve babam hiç anlaşamazlar çünkü ve nasıl görücü usulü mantıklı gelmişler birbirlerine de evlenmişler hiç anlam veremedim hayatım boyunca. Annem de öyle duygu sahibi biri değildir. Umursamama ihtimali de çok uzak gelmedi yani bana. Babama da bi kere o erkek ismini sormuştum çaktırmak için kim o hep mesajları oluyor telefonunda diye ama geçiştirdi. Ben de zaten cevap istemiyordum bildiğimi bilse yeterdi.
Gel zaman git zaman daha üstelemedim bu konuyu ta ki 2 ay öncesine kadar. 2 ay önce yine aynı isimli kişiden mesaj gördüm ve mesajda seni çok seviyorum gibi bir şey yazıyordu şu an net hatırlayamıyorum. Yine ne yapacağımı bilemedim.
En son geçen hafta evde erkek kardeşim var ben evliyim başka yerde yaşıyorum. O bana yazdı babamın telefonunda biri var başka bir erkek ismi söyledi ve babama sevgilisi gibi yazıyor beni çok rahatsız etti ne yapacağımı bilemedim sana söylemek istedim dedi. Ben zaten 2 yıldır biliyorum diyemedim tabi sen merak etme ben halledeceğim sen çok kafana takma dedim.
Bunları anlatmak bana öyle utanç verici geliyor ki. Babam sosyal hayatında parmakla gösterilen herkesin tanıdığı bildiği ve örnek gösterdiği biridir. Nasıl böyle bir hataya düştü hiç anlayamıyorum. Böyle bir sebepten boşanabileceğini de sanmıyorum. Sonuçta belli bir saygınlığı olan biri ve böyle anılmak istemez herhalde. Ama yaptığı şey de kabul edilebilir değil. Anneme söylemeye cesaretim yok. Hiç yok hem de.
Babamla da konuşamam sanırım utanırım böyle bi konuyu konuşmaya. Aklıma çözüm olarak artık acaba çok güvendiğimiz bi halam var hem ben hem babam ona ve fikirlerine güveniriz. Ona mı anlatsam belki babamla konuşur diye düşündüm. Ya bıraksın hem boşansınlar. Böyle rezalet olmaz çünkü.
Sizce doğru bi çözüm mü buldum?
seven bi kadın için zor demişsiniz ama ben annemi hiçbi zaman birini severken görmedim. o yüzden bilip umursamadığını düşünüyorum uzun zamandır zaten. boşansalar ben zarar görmem zaten hatta büyük ihtimalle kardeşim de görmez çünkü bizim evimizde iletişim hiç olmadı zaten. evdeyken bile herkes odalarına çekilir kendi hayatını yaşardı. beraber akşam yemeği yiyelim sohbet edelim sofra kuralım olmadı ben zorlamadıkça. o açıdan bir mahrumiyet yaşamaz kimse çünkü zaten herkes ayrı ayrı hayatlar yaşadı hep. benim endişem babamı çok seviyor olmam ve yüz göz olmak istememem ama buradaki fikirlere göre bir şey yapacaksam kesinlikle bu babamla konuşmak olmalı. annemin boşanacağına inanmıyorum. e boşanmayacaksa ben niye hepsiyle yüzleşeyim diye düşünüyorum. çünkü aslında olay beni hiç ilgilendirmiyor. bi yandan da acaba annem bilmiyor mudur bilmiyorsa ben nasıl bi evladım ki bile bile göz yumuyorum diye düşünüyorum. dilekleriniz için teşekkür ederimYaşadığınız durumu çok iyi anlıyorum ama utanması gereken kesinlikle siz değilsiniz.Babanız belli ki bir boşlukta ve maddi durumu da düzgünce bunu fırsat olarak kullanmak isteyen bir kadına denk gelmiş olabilir.Sevgiymiş,aşkmış felan zannetmiyorum.Erkekler malesef bu konularda çok saflar.Dediğim gibi durumu iyiyse bunu suistimal etmeye çalışan bir kadın olduğunu düşünüyorum.Anneniz de umursamaz davranıyorsa bu da vahim bir durum.Seven bir kadın eşini kimseyle paylaşmak istemez.Annenizin alabileceği en mantıklı karar babanızı alıp karşısına konuşmak olacaktır.İkisi de yaşlı olduğu için toplum baskısından korkuyor olabilirler büyük ihtimalle.Kendi aralarında çözmeleri gereken bir durum bu.Halam demişsiniz,kesinlikle karıştırmayın derim ben.Boşanma kararı alsalar bile,sizin zarar göreceğinizi düşünmüyorum.Dışarıdan yorum yapmak kolay tabi ki,inşallah bu tür durumlar yaşanmaz.Adınıza çok üzüldüm, inşallah hakkınızda en hayırlısı ne ise o olur.
Yapılacak olanı bilemem ama annem ne düşünürse düşünsün benim ona olan saygım değişmez, böyle bi durumu asla yok sayıp susamam.Anne kendine saygı duymuyorsa ne yapılabilir ki?
ben neredeyse 30 yaşındayım ya hiç 30 yaşımdan beklediğim bi sorun değildi anne baba ilişkileri konuşmak -_-Bende aynı böyle bir durumda kaldım aslında babam 50 yaşındayken yakaladım bende o zaman 14 yaşında falandim ilk başta konduramadim önce sizin gibi numarayı aldım hatta aradım kadını yanlışlıkla oldu pardon diyip kapattım sonra okul cikisi babamı takip ettim kadının evine girerken yakaladım ama kimseye bisi demedim daha sonra o kadının oğlu abimle arkadaş olmuş abim öğrendi evde anlattı nasıl böyle bisi yaparsın neyin eksik felan filan bi tartışma çıktı annem düşünceden stresten hastalığa yakalandı hergun ağlıyor hergun babam da bırakmadı kadını annem bosanamiyor da ele güne karşı rezil olmamak için evden kovdu iki kez yine geri geldi babam yani demek istediğim ortaya dokmeniz bisi degistirmeyebilir babanız sinirli biri değilse basbasa bi yerde konuşup kadından vazgeçirmeye ikna edebilirsiniz belki halaniza söylemeniz bisi degistirecekse söyleyin yoksa hiç yansitmayin annenizi düşünün ben çok pişman oldum keşke abime engel olsaydım bildiğini bilseydim abimin keşke soyletmezdim çünkü o an annemin çığlığı aglayisi hala kulaklarımda o kadar çocuk verdigin adam yuva kurup binbir zorluktan geçtiğin o adam sana ihanet ediyor yenilir yutulur bisi değil bence yinede siz ailenizi daha iyi tanırsınız söyleseniz tepkiler nasıl olur az çok bilirsiniz ona göre düşünüp karar verin.Inşallah geçer bu günler ve arkada kalır
Olsun siz yine de annenizle konuşun bilmesini sağlayın bunu ona saygıdan yapın. Sonrasında vereceği tepki annenizi ilgilendirir ama siz hiçbir şey yokmuş gibi davranmayın.annemin tepki vereceğine emin olabilsem inanın 1 dakika bile tereddüt etmem söylerim zaten. bendeki sorun annemin de tepkisiz kalmasından korkmam.
en azından vicdanen rahatlamak için söylenebilir aslında haklısınızBaşına gelmiş biri olarak ,muhtemelen annende biliyordur.ama bu yaştan sonra banane diyorlar.yapacağın şey babana bildiğini direk söylemek.boşa saklı gizli görüşme hepimiz biliyoruz demek.aksi takdirde kendi kendini yiyip bitiriosun.ben babamın suratına söyledikten sonra rahatlamıştım.
ama hiçbi şey yapmazsa devam etsin ben zaten biliyordum derse bu sefer artık anneme de saygı duyamam. zaten iyi olmayan anne kız ilişkimiz iyice sıfıra iner. şimdi en azından şüphesiyle yaşıyorum. bildiğine ve kabul ettiğine emin olduktan sonra herhalde komple soğurum.Olsun siz yine de annenizle konuşun bilmesini sağlayın bunu ona saygıdan yapın. Sonrasında vereceği tepki annenizi ilgilendirir ama siz hiçbir şey yokmuş gibi davranmayın.
Numarasını almıştım demiştiniz aynı numaramı ona bakmadınız mı? Evet kadının size bi sorumluluğu yok ama hem annene duyurnadan hem babanla muhattap olmadan babana duyurmanın yolu bence. Ve belkide kadın yakınınızdan biri sizin aramanız belki babandan çok kadını durduracak bilemezsiniz.kadın evli bir adamla görüşüyor, bunun yanlış olduğu konusunda hemfikiriz ama kadının bana karşı bi sorumluluğu yok ki. ben de ahlak büro değilim. birine hesap soracaksam bu kişi babam olmalı bence. ama kadınla konuşursam babama söyler o açıdan mantıklı sadece. bir de kayıtlı oldukları isimler şimdi farklı olduğu için bu kadın aynı kadın mı onu da bilmiyorum.
Anlıyorum sizi ben şuan 24 yaşındayım ama o zamanda keşke yapsaydım dediğim çok şey oldu siz ilerde keşke dememek için iyi düşünün bence hakkınızda hayırlısı olsun inşallah canım çok zor bir durum. Anne baba sorunu hayat boyunca çıkabilir bende evliyim ama hergun yinede acaba naptilar bugün gibisinden düşünürüm bizim aile hep iç iceydi siz aynı evin içinde ayrı hayat yaşadık demişsiniz ya bizde öyle değildi işte bende kimseye diyememistim ama siz sormaya cesareeet etmişsiniz burada da olsa büyük bisi bu benceben neredeyse 30 yaşındayım ya hiç 30 yaşımdan beklediğim bi sorun değildi anne baba ilişkileri konuşmak -_-
numarayı 2 yıl önce almıştım. bu iki ay önceki gördüğümde aynı numara mı değil mi bilmiyorum. kayıtlı olduğu isim aynıydı sadece.Numarasını almıştım demiştiniz aynı numaramı ona bakmadınız mı? Evet kadının size bi sorumluluğu yok ama hem annene duyurnadan hem babanla muhattap olmadan babana duyurmanın yolu bence. Ve belkide kadın yakınınızdan biri sizin aramanız belki babandan çok kadını durduracak bilemezsiniz.
Ama kafanız böyle sürekli bu konuyla meşgul olacak hayat kaliteniz bozulacak. Madem anneniz konusunda çekinceniz var kendi huzurunuz için yapın ne yapacaksanız.ama hiçbi şey yapmazsa devam etsin ben zaten biliyordum derse bu sefer artık anneme de saygı duyamam. zaten iyi olmayan anne kız ilişkimiz iyice sıfıra iner. şimdi en azından şüphesiyle yaşıyorum. bildiğine ve kabul ettiğine emin olduktan sonra herhalde komple soğurum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?