• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Problem 60 yaşındaki babam.

babama deger veren başka bir kadin oldugunu bilsem , öğrensem, sanki sessiz kalırdım, gormezden gelirdim, belkide annenizle paylaşmadigi seyleri paylasiyordur, biraz babanin yönünden de bakmak gerekir. Kimseye zararı yoksa.. uzaktan izlemek lazım belkide hiç karşılıklı bile gorusmuyorlrdir.
Annenize verdiğiniz değer takdire şayan!!

Sizin yerinizde olsam kesinlikle kardeşimle birlikte annem ile sakince konuşup durumu anlatır ve her zaman her kararda arkasında olduğumu anlatırdım, belki oda sizleri düşündüğünden sesi çıkmıyor yada sineye çekiyordur (biliyor ihtimaline karşı).
Ayrıca empati yapıyorum kendi annem olsaydı asla böyle bir duruma düşmesini istemezdim, belki ihtiyacı olan tek şey destektir, oldu ki kabullenir ve yoluna devam ederse de siz üstünüze düşeni yapmış olur ve 3. şahıslara duyurmamış olursunuz.
Hem belki babanızda çocuklarından çekinir ve buna bir son verir.
Allah kolaylık versin.

Selamlar, benzer bir olayı ben yaşadım. ben öğrenmiştim i ve babama kızmıştım tartışmıştık, oda bu benim hayatım hiç bir paylaşımımım olmayan bi insanla maddi manevi destek olmak için ömrümü sürdürüyorum sen karışma demişti bir süre hiç konuşmadık babamla, ( aralarındaki ilişki annenizle babanızınkine benziyordu babam sosyaldir güzel giyinir güzel sözler söyler, üvey annem cemiyet sevmez babamı tersler) Neyse üvey annem bir şekilde bu durumu öğrendi tabi ki olay çıkardı ardından beni aradı sen biliyormuşsun diye evet ben söylemeye utandım senin yerinde olsam boşanırdım bende sana destek çıkarım korkma dedim. Ama o bir şekilde üstünü örttü bu mevzunun ve aradan 5-6 yıl geçti hala evliler, babam aynı tas aynı hamam üvey annemde tüm duygularını aldırmış umursamıyor, evde doğru düzgün sohbet bile etmeden öyle takılıyorlar.
bizimkilerin aldatma olmadan önceki hali zaten sıfır iletişim. söylesem ve sizin dediğiniz şeyler olsa ben niye o zaman boşuna babamla ilişkimi bozdum diye düşünürüm işte.

Çok zor bir durum ama hiç bir şey yapmazsanız annenizi bu ihaneti belkide ömrü boyunca yaşamasına neden olmuş olursunuz. Anneniz kendinden geçmiş olabilir ama siz onun gururundan onurundan vazgeçmeyin. Halanızı da karıştırmayın bu olaya. Öncelikle babanızla konuşun. Eğer ilişkisini bitirmezse tüm herkese rezil edeceğinizi annenizden de boşatacağınızı bir daha da yüzüne bakmayacağınızı söyleyin. Tabi daha yumuşak şekilde söyleyebilirseniz iyi olur.

Çok zor bir durum ama hiç bir şey yapmazsanız annenizi bu ihaneti belkide ömrü boyunca yaşamasına neden olmuş olursunuz. Anneniz kendinden geçmiş olabilir ama siz onun gururundan onurundan vazgeçmeyin. Halanızı da karıştırmayın bu olaya. Öncelikle babanızla konuşun. Eğer ilişkisini bitirmezse tüm herkese rezil edeceğinizi annenizden de boşatacağınızı bir daha da yüzüne bakmayacağınızı söyleyin. Tabi daha yumuşak şekilde söyleyebilirseniz iyi olur.
ben boşatayım da ya annem boşanmak istemezse?

konuşursak ve boşanmak istemezse ne yapacağız peki?

Yani annenize saygısı varsa ya boşanır ya da diğer kadını bırakır
Babanızı siz daha iyi tanıyorsunuz eğer bunları yapmayacaksa annenize söyleyin bence yine de sürekli aklınızı meşgul edecek çünkü.

bizimkilerin aldatma olmadan önceki hali zaten sıfır iletişim. söylesem ve sizin dediğiniz şeyler olsa ben niye o zaman boşuna babamla ilişkimi bozdum diye düşünürüm işte.
Valla ben de babamla yüzgöz olduğum küstüğümle kaldım. Keşke öğrenmeseydim hiç diye çok hayıflandım

Eşler birbirinden kopmuş zaten sohbet yok, yatak teması yok, neyin zorlaması duygusal birliktelik yok , 60 yaşındaki adama tehdit sökmez bildiğini okur onların hormonları azgın kadınınkine benzemez tek çözüm ayrılık , babanızın olayı evlilik içindeki yalnızlık

Merhaba kızlar

Bu konuyu burda açmak benim için çok utanç verici ama kime danışacağımı bilemedim gerçekten.

Ne yazık ki babamın görüştüğü biri var. Ben daha önce 2 yıl önce telefonunda olan mesajlardan şüphelenmiştim. Erkek ismiyle kayıtlı biri vardı ve benim ara ara denk geldiğim zamanlarda gördüğüm hep mesajlaşıyorlardı. Bu arada babam 60 yaşında annem 56 yaşında ve evliler hala. O zaman çok net bir mesaja denk gelememiştim ama sadece yazma tarzı bir erkeğe ait gibi değildi karşıdaki kişinin. Telefon numarasını almıştım ama aramaya cesaret edemedim. Ki arasam da ne diyebilirdim kadına yani babam evli sonuçta karşı tarafa dair hiç bilgim yok. O zaman ne yapacağımı bilemedim.

Ara ara anneme ima etmeye çalıştım telefonu niye şifreli, valla bu dönemde kimseye güven olmaz, sen hiç ilgilenmiyorsun filan diye ama hiç oralı olmadı. Durum böyle olunca acaba annem biliyor da umrunda mı değil diye düşündüm ve çok üstelemedim.

Annem ve babam hiç anlaşamazlar çünkü ve nasıl görücü usulü mantıklı gelmişler birbirlerine de evlenmişler hiç anlam veremedim hayatım boyunca. Annem de öyle duygu sahibi biri değildir. Umursamama ihtimali de çok uzak gelmedi yani bana. Babama da bi kere o erkek ismini sormuştum çaktırmak için kim o hep mesajları oluyor telefonunda diye ama geçiştirdi. Ben de zaten cevap istemiyordum bildiğimi bilse yeterdi.

Gel zaman git zaman daha üstelemedim bu konuyu ta ki 2 ay öncesine kadar. 2 ay önce yine aynı isimli kişiden mesaj gördüm ve mesajda seni çok seviyorum gibi bir şey yazıyordu şu an net hatırlayamıyorum. Yine ne yapacağımı bilemedim.

En son geçen hafta evde erkek kardeşim var ben evliyim başka yerde yaşıyorum. O bana yazdı babamın telefonunda biri var başka bir erkek ismi söyledi ve babama sevgilisi gibi yazıyor beni çok rahatsız etti ne yapacağımı bilemedim sana söylemek istedim dedi. Ben zaten 2 yıldır biliyorum diyemedim tabi sen merak etme ben halledeceğim sen çok kafana takma dedim.

Bunları anlatmak bana öyle utanç verici geliyor ki. Babam sosyal hayatında parmakla gösterilen herkesin tanıdığı bildiği ve örnek gösterdiği biridir. Nasıl böyle bir hataya düştü hiç anlayamıyorum. Böyle bir sebepten boşanabileceğini de sanmıyorum. Sonuçta belli bir saygınlığı olan biri ve böyle anılmak istemez herhalde. Ama yaptığı şey de kabul edilebilir değil. Anneme söylemeye cesaretim yok. Hiç yok hem de.

Babamla da konuşamam sanırım utanırım böyle bi konuyu konuşmaya. Aklıma çözüm olarak artık acaba çok güvendiğimiz bi halam var hem ben hem babam ona ve fikirlerine güveniriz. Ona mı anlatsam belki babamla konuşur diye düşündüm. Ya bıraksın hem boşansınlar. Böyle rezalet olmaz çünkü.

Sizce doğru bi çözüm mü buldum?
annen boşanıp kendi ayakları üstünde duramiyacaksa konuyu çok dallandirip budaklandirma bence hala tamam belki güvenilir ama annenin görünmesi sonuçta yani anneni ilgisizlik ile suclayabilirlwr sonra bilemedim yani yaşını başında almış

Merhaba kızlar

Bu konuyu burda açmak benim için çok utanç verici ama kime danışacağımı bilemedim gerçekten.

Ne yazık ki babamın görüştüğü biri var. Ben daha önce 2 yıl önce telefonunda olan mesajlardan şüphelenmiştim. Erkek ismiyle kayıtlı biri vardı ve benim ara ara denk geldiğim zamanlarda gördüğüm hep mesajlaşıyorlardı. Bu arada babam 60 yaşında annem 56 yaşında ve evliler hala. O zaman çok net bir mesaja denk gelememiştim ama sadece yazma tarzı bir erkeğe ait gibi değildi karşıdaki kişinin. Telefon numarasını almıştım ama aramaya cesaret edemedim. Ki arasam da ne diyebilirdim kadına yani babam evli sonuçta karşı tarafa dair hiç bilgim yok. O zaman ne yapacağımı bilemedim.

Ara ara anneme ima etmeye çalıştım telefonu niye şifreli, valla bu dönemde kimseye güven olmaz, sen hiç ilgilenmiyorsun filan diye ama hiç oralı olmadı. Durum böyle olunca acaba annem biliyor da umrunda mı değil diye düşündüm ve çok üstelemedim.

Annem ve babam hiç anlaşamazlar çünkü ve nasıl görücü usulü mantıklı gelmişler birbirlerine de evlenmişler hiç anlam veremedim hayatım boyunca. Annem de öyle duygu sahibi biri değildir. Umursamama ihtimali de çok uzak gelmedi yani bana. Babama da bi kere o erkek ismini sormuştum çaktırmak için kim o hep mesajları oluyor telefonunda diye ama geçiştirdi. Ben de zaten cevap istemiyordum bildiğimi bilse yeterdi.

Gel zaman git zaman daha üstelemedim bu konuyu ta ki 2 ay öncesine kadar. 2 ay önce yine aynı isimli kişiden mesaj gördüm ve mesajda seni çok seviyorum gibi bir şey yazıyordu şu an net hatırlayamıyorum. Yine ne yapacağımı bilemedim.

En son geçen hafta evde erkek kardeşim var ben evliyim başka yerde yaşıyorum. O bana yazdı babamın telefonunda biri var başka bir erkek ismi söyledi ve babama sevgilisi gibi yazıyor beni çok rahatsız etti ne yapacağımı bilemedim sana söylemek istedim dedi. Ben zaten 2 yıldır biliyorum diyemedim tabi sen merak etme ben halledeceğim sen çok kafana takma dedim.

Bunları anlatmak bana öyle utanç verici geliyor ki. Babam sosyal hayatında parmakla gösterilen herkesin tanıdığı bildiği ve örnek gösterdiği biridir. Nasıl böyle bir hataya düştü hiç anlayamıyorum. Böyle bir sebepten boşanabileceğini de sanmıyorum. Sonuçta belli bir saygınlığı olan biri ve böyle anılmak istemez herhalde. Ama yaptığı şey de kabul edilebilir değil. Anneme söylemeye cesaretim yok. Hiç yok hem de.

Babamla da konuşamam sanırım utanırım böyle bi konuyu konuşmaya. Aklıma çözüm olarak artık acaba çok güvendiğimiz bi halam var hem ben hem babam ona ve fikirlerine güveniriz. Ona mı anlatsam belki babamla konuşur diye düşündüm. Ya bıraksın hem boşansınlar. Böyle rezalet olmaz çünkü.

Arkadaşların dedigi gibi bu konuya karışmak doğru olmak annen için sen bekle kenarda ne olacaksa ne yaşanacaksa yaşansın ama sebebi sen olma

kimsenin utanacağı bir durum yok. bizler cocuklar olarak anne babalarımız arasındaki ilişki dinamiklerini bilemeyebiliriz. kim ne kadar incindi neler istiyor karsısındakinden hayattaki ilişki anlamında eksikleri neler vs bunlar çok bireysel konular. siz eğer babanız size evlat baba ilişkisinde sorun cıkarıyorsa o zaman söz söyleme hakkınız olur. onun dışında gönül ilişkisine karışma hakkınız olduğunu düşünmüyorum. sevmek sevilmek cinsellik vs kişiinn kendi kararında olan şeyler. dilerseniz annenizle paylaşırsınız dilerseniz babanıza söylersininiz annemin bilme hakkı var diye. gerisine de onlar karar verirler

Bu konuda tek taraflı bakmamak lazım herkesin mutlu ve memnun olma şartları değişmiş değişince de kopmalar başlamış duygusal yalnızlık sonucu erkek kısmı ihanet gibi davranış sergiliyor olabiliyor , ama sizin annenizde zaten başlangıçta duygusal yönden doğru gitmeyen
Davranışlar varmış anneniz içşn duygusuz demişsiniz duygusuz demek içe dönük suskun ne hissettiğini söylemeyen paylaşıma kapalı
Donuk bir karekter baban ise tersi yıllar sonra işler rayından çıkmış

ya annem biliyor ve umursamıyorsa hatta boşanmak istemiyorsa?

Sadece anlattıklarınıza dayalı olarak tahminim, bence de anneniz biliyor ve bilmemezlikten geliyor. Anne babanız sadece kağıt üstünde evli, ortak çocukları, düzenleri, geçmişleri var, bu sebepten aynı evde yaşamak istiyorlar. Bakın babanız da diğer kadınla ilişkisi için iki senedir adım atmamış, boşanma lafı etmemiş, gizliyor. Bana anne ve babanız aynı evde yaşamak istiyor gibi geldi. Annenizle babanızın evlilik hayatı olsa kesinlikle söyleyin derdim, anneniz kandırılıyor olurdu. Ama bu durumda bilemedim, anneniz biliyor da üstünü örtüyor gibi.

Ben olsaydim..eskiden yani..direk o babamin aaz.....aa ederdim..parcalrdimm yaa...o babayi..o kadinida arar tehdit ederdim...calisiyosa kucuk bir yerdede calismiyosaniz is yerine gider rezil ederdim....annemde kesin babamdan bosanirdi bu yastan sonra...etraf baskiisi bilmem nee..islerr iice sarpa sarardi..annem daha cok uzulurdu...bi sure sonra kendini toparlardi..ama suan bole bisey yapmam..en azinda bu cozum degil onu biliyorum..bole 2 tane tanidigimiz vardi..bir tanesinde kadin esine tahammul edemiyoo suanda..ama yine birlikteler..esinin yazismalarini yakalamisti..diger tanidihimizda bi 6 ay evlerini ayirdilarr..sonra baristilar..suan cok mutlular..ayni yas gurubu bahsettigim kisiler...

İlişkisi olduğu kişinin cinsiyeti erkek mi yani?
Bence anneniz için bir kadınla aldatılmaktan kötü olabileceği için bilmesinde yarar var

Merhaba kızlar

bence kendin konuşmalısın. ailede başkalarının kulağına giderse sorun olurbunu yarın bigün kullanırlar

Back