• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Problem 60 yaşındaki babam.

Halanızı dahil etmeyin, sürekli evde olmadığınız halde sizin bile farkettiğiniz bir durumu annenizin bilmediğini düşünmüyorum açıkcası. Mutlaka anlamıştır, o da görmüştür mesajları.
Ben olsam babamla yalnız olarak durumu konuşurum bu saçmalığa bir son vermesi gerektiğini, baba olarak beni çok utandırdığını, bizleri ne duruma düşüreceğinin farkında olması gerektiğini söylerim.

Halanızı dahil etmeyin, sürekli evde olmadığınız halde sizin bile farkettiğiniz bir durumu annenizin bilmediğini düşünmüyorum açıkcası. Mutlaka anlamıştır, o da görmüştür mesajları.
Ben olsam babamla yalnız olarak durumu konuşurum bu saçmalığa bir son vermesi gerektiğini, baba olarak beni çok utandırdığını, bizleri ne duruma düşüreceğinin farkında olması gerektiğini söylerim.
ben de bildiğini düşünüyorum zaten. dediğim gibi milyon kere ben ima ettim. öyle saf salak biri de değildir yani annem. hiçbi şey bilmiyo bile olsa dediklerimden sonra bi düşünürdü.

onu buna neyin ittiğini ben zaten biliyorum ama keşke boşansalardı. bu bi çözüm değil yani. anneme de kızıyorum nasıl böyle umursamaz oldu tüm hayatı boyunca diye. mesela babam çok sosyaldir gezmeleri arkadaş ortamlarını sever annem tam tersi evde misafir istemez babamla hiçbi ortama gitmez. bi ara beni yollamaya çalışıyordu hatta karısı ben miyim ben niye gidiyorum diye onu yolladığım çok oldu. başka bi konu babam çok sevgi doludur güzel sözler söyler hem bize hem anneme ama annem sadece tersler. aralarında kavga olmadı öyle ama sevgi dolu bir ortam da olamadı annem yüzünden. belli bi yaştan sonra da tamamen koptular zaten ne iletişim var ne paylaşım artık.
Böyle bir evliliği devam ettirip aldatma yolunu seçmek babanızın hatası, madem öyle boşanacak ve aradığı sevgiyi ona verecek kişiyle düzgün bir şekilde hayat kuracaktı. Aldatarak kendini küçük düşürmüş oldu.

Eğer ki siz farketti iseniz annenizde farketmiştir muhakkak
Babanızla yüzgöz olmak istemiyorsanız bence annenizle konuşun ilk olarak.

Böyle bir evliliği devam ettirip aldatma yolunu seçmek babanızın hatası, madem öyle boşanacak ve aradığı sevgiyi ona verecek kişiyle düzgün bir şekilde hayat kuracaktı. Aldatarak kendini küçük düşürmüş oldu.
buna ben de katılıyorum. zaten durum buydu iyi yaptı demiyorum yanlış anlaşılmak istemem. zaten bu durumdan en çok etkilenen kardeşim ve ben olduk. öyle bir ortamda büyümek de kolay değil.

koca koca insanlarız inanın ben de çok şaşkınım nasıl bi döneme denk geldik
Anneniz ayrılacak bir kadın gibi gelmedi bana. Şu durumda öğrenmesi evdeki huzursuzluğu daha çok tırmandırmaktan başka işe yaramaz gibi. Eğer kesin boşanır diyorsanız bilgilendirin tabiki.
Halanızla konuşmadan önce kadının kim olduğunu öğrenmeye çalışın. Sonuçta bedel ödemesi gereken sadece babanız olmamalı.

Eğer ki siz farketti iseniz annenizde farketmiştir muhakkak
Babanızla yüzgöz olmak istemiyorsanız bence annenizle konuşun ilk olarak.
bunu yapmaktan da beni annemin çoktan biliyor olma ihtimali alıkoyuyor. belki de bahane ediyorum. ama annem ben biliyorum umrumda değil derse ne tepki veririm bilmiyorum.

onu buna neyin ittiğini ben zaten biliyorum ama keşke boşansalardı. bu bi çözüm değil yani. anneme de kızıyorum nasıl böyle umursamaz oldu tüm hayatı boyunca diye. mesela babam çok sosyaldir gezmeleri arkadaş ortamlarını sever annem tam tersi evde misafir istemez babamla hiçbi ortama gitmez. bi ara beni yollamaya çalışıyordu hatta karısı ben miyim ben niye gidiyorum diye onu yolladığım çok oldu. başka bi konu babam çok sevgi doludur güzel sözler söyler hem bize hem anneme ama annem sadece tersler. aralarında kavga olmadı öyle ama sevgi dolu bir ortam da olamadı annem yüzünden. belli bi yaştan sonra da tamamen koptular zaten ne iletişim var ne paylaşım artık.
Kabahat annende sanırım yatağınıda ayırmışdır ,zaten duygusuz demişsin annen için , annen arkadaşı olmayı da bırakmış baban ile baştan beri uyumsuzlukta var, ama anadolunun katı kuralları tabi boşanmayı bu yaşta herkes ayıplar ama baban ise canlı fıkır, fıkır sevecan hoş sohbetli hanım ona yaşam enerjisi verince ondan kopamamış
Her 2 tarafta haklı , annen hiç sevmemiş ama ananelerden dolayı ayrılığı uygun görmemiş
Babanda bu katı kurala dahi olsada gönlüne söz geçirememiş hayalindeki kadın belkide böyleydi

Anneniz ayrılacak bir kadın gibi gelmedi bana. Şu durumda öğrenmesi evdeki huzursuzluğu daha çok tırmandırmaktan başka işe yaramaz gibi. Eğer kesin boşanır diyorsanız bilgilendirin tabiki.
Halanızla konuşmadan önce kadının kim olduğunu öğrenmeye çalışın. Sonuçta bedel ödemesi gereken sadece babanız olmamalı.
beni de susmaya iten bu oldu işte. bence de annem boşanmayacak çünkü. boşuna durduk yere hepimiz yüzgöz olacağız.

Yapmasaydı o zaman.
Merhaba kızlar

Bu konuyu burda açmak benim için çok utanç verici ama kime danışacağımı bilemedim gerçekten.

Ne yazık ki babamın görüştüğü biri var. Ben daha önce 2 yıl önce telefonunda olan mesajlardan şüphelenmiştim. Erkek ismiyle kayıtlı biri vardı ve benim ara ara denk geldiğim zamanlarda gördüğüm hep mesajlaşıyorlardı. Bu arada babam 60 yaşında annem 56 yaşında ve evliler hala. O zaman çok net bir mesaja denk gelememiştim ama sadece yazma tarzı bir erkeğe ait gibi değildi karşıdaki kişinin. Telefon numarasını almıştım ama aramaya cesaret edemedim. Ki arasam da ne diyebilirdim kadına yani babam evli sonuçta karşı tarafa dair hiç bilgim yok. O zaman ne yapacağımı bilemedim.

Ara ara anneme ima etmeye çalıştım telefonu niye şifreli, valla bu dönemde kimseye güven olmaz, sen hiç ilgilenmiyorsun filan diye ama hiç oralı olmadı. Durum böyle olunca acaba annem biliyor da umrunda mı değil diye düşündüm ve çok üstelemedim.

Annem ve babam hiç anlaşamazlar çünkü ve nasıl görücü usulü mantıklı gelmişler birbirlerine de evlenmişler hiç anlam veremedim hayatım boyunca. Annem de öyle duygu sahibi biri değildir. Umursamama ihtimali de çok uzak gelmedi yani bana. Babama da bi kere o erkek ismini sormuştum çaktırmak için kim o hep mesajları oluyor telefonunda diye ama geçiştirdi. Ben de zaten cevap istemiyordum bildiğimi bilse yeterdi.

Gel zaman git zaman daha üstelemedim bu konuyu ta ki 2 ay öncesine kadar. 2 ay önce yine aynı isimli kişiden mesaj gördüm ve mesajda seni çok seviyorum gibi bir şey yazıyordu şu an net hatırlayamıyorum. Yine ne yapacağımı bilemedim.

En son geçen hafta evde erkek kardeşim var ben evliyim başka yerde yaşıyorum. O bana yazdı babamın telefonunda biri var başka bir erkek ismi söyledi ve babama sevgilisi gibi yazıyor beni çok rahatsız etti ne yapacağımı bilemedim sana söylemek istedim dedi. Ben zaten 2 yıldır biliyorum diyemedim tabi sen merak etme ben halledeceğim sen çok kafana takma dedim.

Bunları anlatmak bana öyle utanç verici geliyor ki. Babam sosyal hayatında parmakla gösterilen herkesin tanıdığı bildiği ve örnek gösterdiği biridir. Nasıl böyle bir hataya düştü hiç anlayamıyorum. Böyle bir sebepten boşanabileceğini de sanmıyorum. Sonuçta belli bir saygınlığı olan biri ve böyle anılmak istemez herhalde. Ama yaptığı şey de kabul edilebilir değil. Anneme söylemeye cesaretim yok. Hiç yok hem de.

Babamla da konuşamam sanırım utanırım böyle bi konuyu konuşmaya. Aklıma çözüm olarak artık acaba çok güvendiğimiz bi halam var hem ben hem babam ona ve fikirlerine güveniriz. Ona mı anlatsam belki babamla konuşur diye düşündüm. Ya bıraksın hem boşansınlar. Böyle rezalet olmaz çünkü.

Sizce doğru bi çözüm mü buldum?

Hani demişsiniz ya annem ve babam anlayamazlar, anneniz duygu yüklü biri değil diye, mesela benin annem babamda öyledir, annem babama elini bile sürdürmez , sanirim gicik oluyor ona :)) babama deger veren başka bir kadin oldugunu bilsem , öğrensem, sanki sessiz kalırdım, gormezden gelirdim, belkide annenizle paylaşmadigi seyleri paylasiyordur, biraz babanin yönünden de bakmak gerekir. Kimseye zararı yoksa.. uzaktan izlemek lazım belkide hiç karşılıklı bile gorusmuyorlrdir.

beni de susmaya iten bu oldu işte. bence de annem boşanmayacak çünkü. boşuna durduk yere hepimiz yüzgöz olacağız.
Kadının kim olduğunu öğrenin mutlaka. Böyle durumlarda erkekler kendilerinden çok metreslerinin rezil olmasından korkuyor 😠😠😠😠 kadınlada anlayacağı dilden konuşun

Kabahat annende sanırım yatağınıda ayırmışdır ,zaten duygusuz demişsin annen için , annen arkadaşı olmayı da bırakmış baban ile baştan beri uyumsuzlukta var, ama anadolunun katı kuralları tabi boşanmayı bu yaşta herkes ayıplar ama baban ise canlı fıkır, fıkır sevecan hoş sohbetli hanım ona yaşam enerjisi verince ondan kopamamış
Her 2 tarafta haklı , annen hiç sevmemiş ama ananelerden dolayı ayrılığı uygun görmemiş
Babanda bu katı kurala dahi olsada gönlüne söz geçirememiş hayalindeki kadın belkide böyleydi
yatak yıllardır ayrı zaten. o ayrı bir sorun benim için ama evliliğin taraflarından biri değilim. çocuk olarak çok dahil olmam doğru gelmiyor bana. boşanmak isteselerdi hiç şaşırmazdım benden bu kadar diyebilirdi babam. ama aldatma en yanlış hareket.

Selamlar, benzer bir olayı ben yaşadım. ben öğrenmiştim i ve babama kızmıştım tartışmıştık, oda bu benim hayatım hiç bir paylaşımımım olmayan bi insanla maddi manevi destek olmak için ömrümü sürdürüyorum sen karışma demişti bir süre hiç konuşmadık babamla, ( aralarındaki ilişki annenizle babanızınkine benziyordu babam sosyaldir güzel giyinir güzel sözler söyler, üvey annem cemiyet sevmez babamı tersler) Neyse üvey annem bir şekilde bu durumu öğrendi tabi ki olay çıkardı ardından beni aradı sen biliyormuşsun diye evet ben söylemeye utandım senin yerinde olsam boşanırdım bende sana destek çıkarım korkma dedim. Ama o bir şekilde üstünü örttü bu mevzunun ve aradan 5-6 yıl geçti hala evliler, babam aynı tas aynı hamam üvey annemde tüm duygularını aldırmış umursamıyor, evde doğru düzgün sohbet bile etmeden öyle takılıyorlar.

Hani demişsiniz ya annem ve babam anlayamazlar, anneniz duygu yüklü biri değil diye, mesela benin annem babamda öyledir, annem babama elini bile sürdürmez , sanirim gicik oluyor ona :)) babama deger veren başka bir kadin oldugunu bilsem , öğrensem, sanki sessiz kalırdım, gormezden gelirdim, belkide annenizle paylaşmadigi seyleri paylasiyordur, biraz babanin yönünden de bakmak gerekir. Kimseye zararı yoksa.. uzaktan izlemek lazım belkide hiç karşılıklı bile gorusmuyorlrdir.
bunu evli değillerken yaşasalardı inanın ben de mutlu olurum babam için. sonunda kendini seven biriyle beraber diye ama bu şartlar altında mutlu olamıyorum.

Back