Canım ikinci gebeliğinde preeklampsiye ait bir bulgu yaşamaman çok büyük bir şans ve bizim gibiler için de çok büyük bir umut, zaten ilaç, iğne bir yere kadar etkili oluyor sanırım, preeklampsiyi ya daha az şiddetli yaşamanı ya da daha geç yakalanmanı sağlıyor, rıza hoca senin belli bir haftada bu illeti yaşamayacağını öngörmüş zaten, kaldı ki rıza hocanın tarzı sanırım herhangi bir ilaç vermemek ben de ilk gebeliğimde hiç bir ilaç kullanmadım folik asit dahil, bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da çok suçlamıştım dr.umu, ama bazen olacak olanın önüne geçilemiyor ne yazık ki
(
rabbim inşallah bana da ve burdaki arkadaşlara da sorunsuz, preeklampsisiz bir ikinci gebelik nasip ederrr...[/
ben bile şaşırıyorum bazen.çünkü ben herşeye hazırlamıştım kendimi.2.kez hamile kalacak ve yine yaşayacaktım ama bu sefer bilecektim herşeyi.ama ne pahasına olursa olsun yine denemekten vazgeçmedim.daha hamile bile kalmadan rıza hocaya yalvarmıştım bi ilaç verin ki bana ben bidaha aynı şeyleri yaşamayayım diye.bana sadece şunu demişti. bi daha yaşamazsın diyemem bakıcaz hamileliğinin gidişatına göre hareket edicez dedi.sonra hamile kaldım her gitmemde yalvardım ilaç diye.bana da çok mantıksız geliyodu ben ilk hamileliğimde ölümden dönmüşüm bebeğimi kaybetmişim ve sıradan bir hamile gibi hiç bir tedavi yapılmadan duruyorum.bana hep sen normal bir gebesin dedi.ama ben 9 ay neler yaşadım ne korkular ne panikler bide bana sorun.ama çok şükür hepinize umut oldum.