Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

Biliyorum ki bu acı sonsuza kadar bizimle. Belki çocuğumuz, cocuklarımız olacak, belki çok mutlu günlerimiz olacak ama en mutlu günümüzde bile hüzünlü olacağız. Çok sordum kendime NEDEN? , neden ben? , neden benim başıma bunlar geldi? , neden herkes bebeklerini kucaklarına alırken ben masum meleğimden ayrı kaldım? diye. Sonra gördüm ki ben yalnız değilmişim, benim gibi yüreğine ateş düşen binlerce insan varmış, o anneler devam ediyorsa yaşamaya, nefes almaya, belki gülmeye, belki umut etmeye ben de başarabilirim o halde...

Hele tekrar hamile kalan ve hatta bebeklerini sağsalim kucaklarına alan arkadaşlar nasıl umut oluyor biz yüreği kararmışlara bir bilseniz.
Sizin de yeni hamileliğiniz hayırlı olsun. Şimdilik tehlikeli zamanları atlatmışsınız, inşallah bizim için asıl tehlikeli olan zamanları da atlatıcaksınız allahın izni ve benim gibi buradaki arkadaşların duasıyla... Güzel haberlerinizi dört gözle bekliyor olacağim... Sevgi ve sağlıkla kalın..

Tabiki sorularını memnuniyetle cevaplarım.
1) tahlillerim 5 ay sonra yapıldı.
2) evet bir yıl diyorlar ama hamile kalana kadar zaten benim 8 ay falan olur buda yeter bir süre dedi doktorum.
3) benim doktorun konuşmaları ve tahlil sonuçlarıma göre tahminim doğuma kadar olur sanırım,kanım pıhtılaşmaya meyilli.heterezigot mutasyon tespit edildi.doktorum coraspin ve folibolla sorun olmayacağını söyledi.
4)ben BURSA'dayım. Sen neredesin?

fatmanur ikinci bebeğin var mı varsa tekrar yaşadın mı help ve preklamsiyi.

beygu35 canım kusura bakma nete giremedim soruna geç cevap yazdığım için üzgünüm.canım benim ilk gebelikti ilkinde hellp ve preeklampsi yaşadım UMARIM BİR DAHA OLMAZ
.aslında biraz kilo versem 2.yi deneyecem ama kilo sorunum var sırf bir daha olurmuyum olmazmıyım psikolojisinden kurtulmak için rahatlamak için 2.yi düşünüyorum en yakın zamanda tetkik yapacam bakalım inşallah nedeni bulunur.

bence 2.de HELLP OLma ihtimali çok zayıf.ama diğeri için aynı fikirde değilim yani bende tansiyon sorunu bir daha olur gibi.inşallah olmaz yada çok korktuğum için mi böyle hissediyorum bilemem.ama 2 çocuğum olsaydı asla cesaret edemezdim

benim 50 gün falan oldu profa gideyim mi gitmeyim mi şimdi diye düşünüyorum bana dr en az 2 yıl dedi sonra yaşım var diye 1 yıl dedi ama seninki daha mantıklı umarım sorun olmadan bebeğimizi kucağımıza allırız takipçinim artık ona göre:)

bende help şansızlarındanım seninle detaylı konuşmak isterim bu konuyu.help konusunda dr la görüştün mü neden olmuş veya diğerlerinde tekrarlama olasılığı.senin ne güzel bebeğin yanında takip ettiğim kadarıyla.ben senin kadar şanslı değilim bebeğim öldü ve taburcu olcağım sırada helpe çevirdi.preklamsiden artık korkmuyorum burda bebeğini preklamsi geçirmeden kucağına alanlar var help için araştırmalar yaptım tansiyona bağlı olmadan da gelişebiliyolrmuş doktorunla falan görüşürsen en ufak bişi öğrenirsen paylaşırmısın benimle.ben de neden preklamsi oldu neden helpe çevirdi genetik tahliller yaptırcam ama korkuyorum açıcası.araştırmalarım gereği hamile kaldığın kilonun altına düşmek ve sağlıklı beslenmek gerekiyormuş.burda hulyaeyup rumuzlu biri 1.help ve erken doğum ikincide help yaşamamış ama 32 haftasında su bitmesi nedeniyle doğum yapmış en azından help geçirmemiş .ama bir kişi 1.ve 2 de help geçirmiş valla korkuyorum açıkcası bu pis hastalıklardan.bilgilerimizi paylaşalım görüşelim olur mu

canım inan çok üzüldüm demek kaybettin bebeğini Yüce Rabbim böyle takdir etmiş.evet yaşamadım bu acıyı ama hastanede beklerken bebeğin yaşam mücadelesini inan adeta yaşamış gibi oldum tarifsiz bi duygu evet hayatımda çok sevdiğimi kaybettim ama bu durumda en az o kadar etkiledi.yüce Allah sabırlar versin.canım ben 18 mart 2012 de doğum yaptım 10 gün sonra dahilşye kontrolü vardı gittim tahlil istediler ben aşırı derecede bunalımda olduğum için sonucumu beklemeden ayrıldım daha sonra aylardır bir türlü gidemedim.bebek prematüre olunca çoook uğraştırıyor çok sorunları oldu neyse kısaca hep hastahane ev arası derken bir yıl oldu inan daha dışarı bile çıkmış değilim.ama biraz büyüdü ya en kısa zaamanda gidecem fakülte hastahanesine çünkü bunları düşünüp düşünüp hergün üzüleceğime net bi cevap almak istiyorum.EVET preeklampsi olmadan hellp olunuyor ama sizin preeklampsi kaynaklı.ama hellp olma ihhtimali çok zayıf devam eden hamileliklerde.ilk hamilelikte preeklampsi yapan neden 2. de kontrol altına alınmassa yine olabiliyor ama doktor a gidince nedeni bulunur ve kan sulandırıcı ilaçlar felanla tekrarlamaz.tetkiklerde genelde kan pıhtılaşması çıkmış çoğu arkadaşta bunun çözümü kan sulandırıcı iğne.fakat diyelim tetkikler temiz çıktı o zaman bence ilk gebeliğe bağlamak lazım.BEN AYRICA İdrar yolu enfeksiyonu nun yaptığına da inanıyorum.çünkü çocuğu her dr a götürdüğümde sizde idrar yolu enfeksiyonu var mıydı diye sordular.ilk defa farklı bi ilde fak.hast.götürdüğümde çok yaşlı uzman bi doktor enfeksiyon yapmış sende dedi.çok şaşırmıştım.kısaca preeklampsiyi ortaya çıkaran tüm nedenler ortadan kalkarsa bence olmaz.YÜCE RABBİMİZE güvenelim.
CANIM aslında insan uzattıkça stresi artıyor bence bir an önce tekrar hamilelik olursa insan daha rahatlıyor.en kısa nzamanda ertelemeden gidin doktor a ama fakülte hastahanesine.ALLAH yardımcımız olsun sizinle öğrendiğim herşeyi paylaşacağım

Son düzenleme:

Hiç üzülme o 1 yılda düşer merak etme.benim doktorum riskli gebelikler uzmanı.yaşım 33 olduğundan 1 yıla gerek yok dedi zaten şuan 7 ay oldu .aslında yaş bana göre önemli değil bir komşum var 38 yaşında ve 2 hafta sonra doğum yapacak biraz sorunları oldu ama bizim gibi ciddi sorunlar değildi çok şükür ki.Senden ricam sakın stres yapma stres bizim bir numaralı düşmanımız biraz üzülsem hemen tansiyon 16'ya fırlıyı veriyo :) o yüzden sakin ol doktoru dinle ağlaman gerekince ağla sakın kendini tutma ve dertleşmek istediğinde ben burdayım unutma,bende tesadüfen burdayım ama iyi'kide burdayım melek anneleri burdaymış.Kötüde olsa aynı acıları paylaşıp birbirini anlamak ve biraz olsun moral olmak çok güzel.Bu arada yaşın kaç?

ASI

ya zaten hemen hamile kalınacak diye bi kural yok ki.ben korunmayı bıraktıktan 6 ay sonra hamile kaldım o kimyasal gebelik oldu.bidaha 6 ay sonra bu kızıma hamile kaldım .hiçbir sorunum olmadığı halde sadeec sorunum stres ve olmayacak duygusuydu.o yüzden 1 yıl deniliyo ama hamile kalamazsak hemen......
Burası çok rahatlatıyor aynı acıları yaşayan insanlar olarak bizi bizden başka kimse anlamaz yaş konusundan ziyade sezeryan olduğum için 1 hakkım gitti yaşım da 32.5:))))
bu yaşıma çok diyordum ama şimdi daha ileriye ertelendi o da nasip olursa inşallah.RABBİM BİDAHA YAŞATMASIN AYNI ACIYI.aynı şekilde ben de burdayım konuşa konuşa paylaşa paylaşa dertlerimizi azaltacağız öpüyorumm çookk

ben ağır preklamsi nedeniyle hastaneye yattım.3 hafta hastanede yattığım sürede tansiyon normale döndü ödemlerim indi hatta son gün beni çıkaracak oldu doktorum ama o gün tansiyon oynamaya başladı ve mide ağrısı.herşey iyiye giderken 3 günün sonunda help diye gece yarısı aldılar bebeğimi.artık preklamsiden korkmuyorum burdaki arkadaşları görünce.ama herşeyim iyie giderken help yaşamış olmam umutlarımı söndürüyor.bencede bunların bir ssebebi olmaldır.herşeye çözüm bulan tıp bu konuyu gözardı etmiş.bebeğin ameliyat falan geçirdi mi canım iyi demi şimdi Rabbim sağlık versin kuzularınıza.senin küvez zamanı da çok ağır tabi ama en azından bebeğin yanında artık Rabbim ayırmasın.kaç yaşındasın canım bu arada.bana üniversitede bir doktor praklamsiyi yaşamamın nedenin ilk gebelik yaşımın fazla olması (32) dedi.
dediğin gibi inşallah önlemleri aldıktan sonra birdaha yaşayamayız ben daha yeni yaşadım 2 ay olacak nerdeyse.keşke izin verselerde hemen hamile kalsam bebeğimi kucağıma alsam .ama daha çookk var MEVLAM HAKKIMIZDA HAYIRLISINI EYLESİN

Bunları yazarken ağlıyorum gene ,herşeyimi burda paylaşmıştım mutluluğumda sizinle yaşamak istedim.Allah sabrın sonucunu gerçekten veriyormuş meğer şok geçirmiş durumdayım tam artık bitti derken Rabbim tekrar yüzüme güldü...herkesi çok ama çok öptüm

canım noldu yoksa düşündüğüm şey mi ???????????????*

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…