- Konu Sahibi nehirinannesi2011
-
- #1.701
nn
sen kaç haftalıkken yakalandın bu hastalığa.anlatırmısın neler yaşadın ve şu anki tedavi sürecin? normal doğum mu yaptın korunma süren kısa?
teşekkürler hoşbulduk.ben 27+3 haftalık iken kaybettim bebeğimi.ilk gebeliğimdi 4.üncü ay'ımda 40 derece ateşlendim doktor kontrollerinde bebeğimide hiçbir sorun yoktu.daha sonra26.cı haftamda bebeğimde hidrosefali olduğu anlaşıldı.onuda kabullendik drlar sorun olmayacağını söylemişlerdi,birgün hiç farkında olmadan vücudum şişmeye başladı ,son aylara doğru olur böyle şeyler dendi.bir hafta sonra korkunç bir baş ağrısı başaladı tansiyonumu ölçtüm 200-190 idi yürüyerek hastaneye kendi ayaklarım ile gittim o gece beni üniversiteye sevk ettiler. biliyordum yolun sonuna gelmiştim,bebeğim eskisi gibi hareket etmiyordu ve temmuz 3'ünde gece sezaryenle doğum yaptım.ölümden dönmüştüm doktorlar ve herkes mucize eseri kurtulduğumu bukadar yüksek tansiyonla çoktan ölmüş olmam gerektiğini söylemişlerdi.ben yaşıyordum ama temmuz 4 sabahı bende meleğimle beraber ölmüştüm.annesinin kuzusu birgün bile dayanamamıştı. 1 hafta hastanede kaldım.şimdi iyiyim ama bir yanım eksik olarak ,acısı evladımın son nefesime kadar içimde olacak.ama inan insan herşeye rağmen yaşıyor evet acısı var ama yinede dayanılıyor.biliyor musun bende senin gibi düşünüyorum yağmur yağdığında kar yağdığında kuzum üşüyor diye, ama sonra diyorum ki o benim kalbimde içimde annesinin sevgisi onu hep sıcak tutuyor.kuzunu yalnız bırakma gerçekle yüzleş git yanına ağlayabildiğin kadar ağla ama hep git çünkü orda huzur bulacaksın, ben öyleyim kızıma gidince rahatlıyorum onu sahipsiz bırakmıyorum,sende kuzunu bırakma.tedaviye de gelince benim yaşım 33 doktorum gen testi yaptı kanımın pıhtılaşmaya meyilli olduğunu ama bunun tekrar anne olmama engel olmadığını söyledi,şu an kan sulandırıcı ve vitamin kullanıyorum doktorum 1 ay sonra gebeliği düşünebileceğimi söyledi.umarım hepimiz tüm melek anneleri biran önce sağlıkla bebeklerimize kavuşuruz.
Başın sağolsun arkadaşım , Allahım dayanma gücü versin ..yazdıkların bana ne kadar çok benziyor okurken film şeridi gibi kızımla yaşadıklarım gözümde canlandı.ve tabi yine gözlerimin dolmasını engelleyemedim. acın daha çok yeni , dilerim isyan etmeden aşarsın bu günleri çünkü gerçekten çok zor ..ben kızımı kaybedeli 1,5 seneyi geçti . önceleri sanki kırkım çıksa daha bir iyi hissedeceğim derken derken tam 1 sene boyunca ona hamile kaldığım günlerde hastaneye yattığım günlerde ve ziyaret günlerimin yıldönümünde tekrar tekrar öldürdü tekrar tekrar diriltti beni tarihler. Ve şimdi tekrar hamileyim ve umuyorumki benim gibi çaresiz hisseden kader arkadaşlarıma bir ümid olurum .. Allahım bir daha hiç birimize yaşatmasın bu yaşadıklarımızı ve tekrar beteriyle sınamasın bizi..üzülerekte olsa hoşgeldin aramıza..
teşekkürler hoşbulduk.ben 27+3 haftalık iken kaybettim bebeğimi.ilk gebeliğimdi 4.üncü ay'ımda 40 derece ateşlendim doktor kontrollerinde bebeğimide hiçbir sorun yoktu.daha sonra26.cı haftamda bebeğimde hidrosefali olduğu anlaşıldı.onuda kabullendik drlar sorun olmayacağını söylemişlerdi,birgün hiç farkında olmadan vücudum şişmeye başladı ,son aylara doğru olur böyle şeyler dendi.bir hafta sonra korkunç bir baş ağrısı başaladı tansiyonumu ölçtüm 200-190 idi yürüyerek hastaneye kendi ayaklarım ile gittim o gece beni üniversiteye sevk ettiler. biliyordum yolun sonuna gelmiştim,bebeğim eskisi gibi hareket etmiyordu ve temmuz 3'ünde gece sezaryenle doğum yaptım.ölümden dönmüştüm doktorlar ve herkes mucize eseri kurtulduğumu bukadar yüksek tansiyonla çoktan ölmüş olmam gerektiğini söylemişlerdi.ben yaşıyordum ama temmuz 4 sabahı bende meleğimle beraber ölmüştüm.annesinin kuzusu birgün bile dayanamamıştı. 1 hafta hastanede kaldım.şimdi iyiyim ama bir yanım eksik olarak ,acısı evladımın son nefesime kadar içimde olacak.ama inan insan herşeye rağmen yaşıyor evet acısı var ama yinede dayanılıyor.biliyor musun bende senin gibi düşünüyorum yağmur yağdığında kar yağdığında kuzum üşüyor diye, ama sonra diyorum ki o benim kalbimde içimde annesinin sevgisi onu hep sıcak tutuyor.kuzunu yalnız bırakma gerçekle yüzleş git yanına ağlayabildiğin kadar ağla ama hep git çünkü orda huzur bulacaksın, ben öyleyim kızıma gidince rahatlıyorum onu sahipsiz bırakmıyorum,sende kuzunu bırakma.tedaviye de gelince benim yaşım 33 doktorum gen testi yaptı kanımın pıhtılaşmaya meyilli olduğunu ama bunun tekrar anne olmama engel olmadığını söyledi,şu an kan sulandırıcı ve vitamin kullanıyorum doktorum 1 ay sonra gebeliği düşünebileceğimi söyledi.umarım hepimiz tüm melek anneleri biran önce sağlıkla bebeklerimize kavuşuruz.
hepimiz benzer şeyler yaşamışız sonuç genellikle aynı.acılar aynı.kuzularımızı kaybetme acısı ve korku.
ben eski kendimi özlüyorum neşeli,yaşama sevinçli, en ufak birşeye mutlu olan kendimi arıyorum ama yok hiçbirşey eskisi gibi olmayacak.gülerken içimdeki acıyla gülüyorum.en kötüsü de seninle birlikte hamile olanların sırasıyla bebeklerini kucaklarına alması ve senin bu duruma onlar adına sevinsen de için acıyarak bakman.RABBİM UNUTTURSUN BU ACILARI YENİ BEBEKLERLE.
sorularımı sıralayım izninle.
1)genetik tahlillerini doğumdan kaç ay sonra yaptırdın.
2)sezeryanda en az 1 yıl şart koyuyolar senin neden bu kadar erken?
3)kan sulandırıcı ve vitamini ne kadar kullanman gerekiyormuş?
4)hangi ildesin?
fatmanur ikinci bebeğin var mı varsa tekrar yaşadın mı help ve preklamsiyi.
Tabiki sorularını memnuniyetle cevaplarım.
1) tahlillerim 5 ay sonra yapıldı.
2) evet bir yıl diyorlar ama hamile kalana kadar zaten benim 8 ay falan olur buda yeter bir süre dedi doktorum.
3) benim doktorun konuşmaları ve tahlil sonuçlarıma göre tahminim doğuma kadar olur sanırım,kanım pıhtılaşmaya meyilli.heterezigot mutasyon tespit edildi.doktorum coraspin ve folibolla sorun olmayacağını söyledi.
4)ben BURSA'dayım. Sen neredesin?
beygu35 canım kusura bakma nete giremedim soruna geç cevap yazdığım için üzgünüm.canım benim ilk gebelikti ilkinde hellp ve preeklampsi yaşadım UMARIM BİR DAHA OLMAZ
.aslında biraz kilo versem 2.yi deneyecem ama kilo sorunum var sırf bir daha olurmuyum olmazmıyım psikolojisinden kurtulmak için rahatlamak için 2.yi düşünüyorum en yakın zamanda tetkik yapacam bakalım inşallah nedeni bulunur.
bence 2.de HELLP OLma ihtimali çok zayıf.ama diğeri için aynı fikirde değilim yani bende tansiyon sorunu bir daha olur gibi.inşallah olmaz yada çok korktuğum için mi böyle hissediyorum bilemem.ama 2 çocuğum olsaydı asla cesaret edemezdim
benim 50 gün falan oldu profa gideyim mi gitmeyim mi şimdi diye düşünüyorum bana dr en az 2 yıl dedi sonra yaşım var diye 1 yıl dedi ama seninki daha mantıklı umarım sorun olmadan bebeğimizi kucağımıza allırız takipçinim artık ona göre:)
bende help şansızlarındanım seninle detaylı konuşmak isterim bu konuyu.help konusunda dr la görüştün mü neden olmuş veya diğerlerinde tekrarlama olasılığı.senin ne güzel bebeğin yanında takip ettiğim kadarıyla.ben senin kadar şanslı değilim bebeğim öldü ve taburcu olcağım sırada helpe çevirdi.preklamsiden artık korkmuyorum burda bebeğini preklamsi geçirmeden kucağına alanlar var help için araştırmalar yaptım tansiyona bağlı olmadan da gelişebiliyolrmuş doktorunla falan görüşürsen en ufak bişi öğrenirsen paylaşırmısın benimle.ben de neden preklamsi oldu neden helpe çevirdi genetik tahliller yaptırcam ama korkuyorum açıcası.araştırmalarım gereği hamile kaldığın kilonun altına düşmek ve sağlıklı beslenmek gerekiyormuş.burda hulyaeyup rumuzlu biri 1.help ve erken doğum ikincide help yaşamamış ama 32 haftasında su bitmesi nedeniyle doğum yapmış en azından help geçirmemiş .ama bir kişi 1.ve 2 de help geçirmiş valla korkuyorum açıkcası bu pis hastalıklardan.bilgilerimizi paylaşalım görüşelim olur mu
benim 50 gün falan oldu profa gideyim mi gitmeyim mi şimdi diye düşünüyorum bana dr en az 2 yıl dedi sonra yaşım var diye 1 yıl dedi ama seninki daha mantıklı umarım sorun olmadan bebeğimizi kucağımıza allırız takipçinim artık ona göre:)
ASIHiç üzülme o 1 yılda düşer merak etme.benim doktorum riskli gebelikler uzmanı.yaşım 33 olduğundan 1 yıla gerek yok dedi zaten şuan 7 ay oldu .aslında yaş bana göre önemli değil bir komşum var 38 yaşında ve 2 hafta sonra doğum yapacak biraz sorunları oldu ama bizim gibi ciddi sorunlar değildi çok şükür ki.Senden ricam sakın stres yapma stres bizim bir numaralı düşmanımız biraz üzülsem hemen tansiyon 16'ya fırlıyı veriyo :) o yüzden sakin ol doktoru dinle ağlaman gerekince ağla sakın kendini tutma ve dertleşmek istediğinde ben burdayım unutma,bende tesadüfen burdayım ama iyi'kide burdayım melek anneleri burdaymış.Kötüde olsa aynı acıları paylaşıp birbirini anlamak ve biraz olsun moral olmak çok güzel.Bu arada yaşın kaç?
canım inan çok üzüldüm demek kaybettin bebeğini Yüce Rabbim böyle takdir etmiş.evet yaşamadım bu acıyı ama hastanede beklerken bebeğin yaşam mücadelesini inan adeta yaşamış gibi oldum tarifsiz bi duygu evet hayatımda çok sevdiğimi kaybettim ama bu durumda en az o kadar etkiledi.yüce Allah sabırlar versin.canım ben 18 mart 2012 de doğum yaptım 10 gün sonra dahilşye kontrolü vardı gittim tahlil istediler ben aşırı derecede bunalımda olduğum için sonucumu beklemeden ayrıldım daha sonra aylardır bir türlü gidemedim.bebek prematüre olunca çoook uğraştırıyor çok sorunları oldu neyse kısaca hep hastahane ev arası derken bir yıl oldu inan daha dışarı bile çıkmış değilim.ama biraz büyüdü ya en kısa zaamanda gidecem fakülte hastahanesine çünkü bunları düşünüp düşünüp hergün üzüleceğime net bi cevap almak istiyorum.EVET preeklampsi olmadan hellp olunuyor ama sizin preeklampsi kaynaklı.ama hellp olma ihhtimali çok zayıf devam eden hamileliklerde.ilk hamilelikte preeklampsi yapan neden 2. de kontrol altına alınmassa yine olabiliyor ama doktor a gidince nedeni bulunur ve kan sulandırıcı ilaçlar felanla tekrarlamaz.tetkiklerde genelde kan pıhtılaşması çıkmış çoğu arkadaşta bunun çözümü kan sulandırıcı iğne.fakat diyelim tetkikler temiz çıktı o zaman bence ilk gebeliğe bağlamak lazım.BEN AYRICA İdrar yolu enfeksiyonu nun yaptığına da inanıyorum.çünkü çocuğu her dr a götürdüğümde sizde idrar yolu enfeksiyonu var mıydı diye sordular.ilk defa farklı bi ilde fak.hast.götürdüğümde çok yaşlı uzman bi doktor enfeksiyon yapmış sende dedi.çok şaşırmıştım.kısaca preeklampsiyi ortaya çıkaran tüm nedenler ortadan kalkarsa bence olmaz.YÜCE RABBİMİZE güvenelim.
CANIM aslında insan uzattıkça stresi artıyor bence bir an önce tekrar hamilelik olursa insan daha rahatlıyor.en kısa nzamanda ertelemeden gidin doktor a ama fakülte hastahanesine.ALLAH yardımcımız olsun sizinle öğrendiğim herşeyi paylaşacağım
çelikprenses seni merak ediyorum umarım iyisinizdir girip bi iyiyim de yeter dualarmızdasın
merhaba bengü çelikprensesle cumartesi görüştüm gayet iyiydi çok şükür.8 şubatta kontrolü var yine .nete girince yazar sanırım sağlıkla kalın
Bunları yazarken ağlıyorum gene ,herşeyimi burda paylaşmıştım mutluluğumda sizinle yaşamak istedim.Allah sabrın sonucunu gerçekten veriyormuş meğer şok geçirmiş durumdayım tam artık bitti derken Rabbim tekrar yüzüme güldü...herkesi çok ama çok öptüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?