Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

Canım çok geçmiş olsun, yazını okur okumaz duamı ettim , hayırlısı ile hiç bir şey çıkmayacak inşallah .lütfen pozitif düşün..çok zor bir durum seni anlıyorum ...Allah yardımcınız olsun , inşallah güzel haberlerle gelirsin ....

Kızlar size de günaydın bu arada , cumartesi-pazar evdeydim wınnnım da yanımda yoktu , giremedim kk ya..merak etmeyin ben hep buralardayım.. bugün troid ve şeker sonıçlarını göstermeye gideceğim tıp fakültesine , umarım hiç bir sorun çıkmaz da bende bir rahat ederim.
gebeliğimde çok şükür şuan iyi gidiyor , kontrolümüze az kaldı.Henüz daha çok küçük olduğumuz için bir sıkıntım da yok Allah'a şükür, umarım sonuna kadar da böyle devam ederiz. hepinizi öpüyorum ..

Canlarım ben geldim , bugün tıp fakültesinde sonuç gösterme randevum vardı gittim sıra aldım önümde 35 kişi var , saatte 4 kişi ilerliyor kafayı yedim .. bende ne yaptım aldım tahlilleri doğru özel bir hastaneye orada dahiliye uzmanına gösterdim .. sonuçlara göre HAŞİMATO hastasıymışım. Anti-tpo larım yükselmiş yani vücudum trioid bezini yok etmeye çalışıyormuş . hemen troid hormonu içeren ilaç verdi. 50 mg ile başlayacakmışım. Yalnız tabii kafama bir sürü şey takıldı şimdi . bu hastalığı olanlar gebe kalamıyormuş kalsa da düşük riski yüksekmiş Allah korusun ... demir içeren ilaçlarla ve lifli gıdalarla almaman gerekiyor , hamile kalmam mucizeymiş iyi de ben daha önce çok kolay hamile kaldım bunda da 2 ay korunmadım hamile kaldım .. kafam karıştı yemin ederim.. karar verdim endokrimn profu bulup ona gideceğim başka çaresi yok ..yani canım çok sıkıldı ama pes etmeyeceğim öyle bir doktor böyle söyledi diye teslim olmayacağım..

eğer öyleysen nasıl hamile kaldım diye sorsaydın ya.bakma onlara.trioid değerin kaç.hamilelikte 2.5 altında isteniyor.benim sadece hamilelikte yükselmişti ve doğumdan sonra normale döndü bana dr değerinin 100 olupda sağlıklı doğum yapanlar var dedi
ilaç vermesi iyi oldu tirod eksiklikleri bebekte sorun yaratıyor ilaç kullanana çok kişi var takma kafana

ayrıcaşimdi baktım gebe olanlar ilaç kullanmalıdır eğer kullanılmazsa düşük olur diyor

eğer spinal anestezi olduysan baş ağrısı normldir. benim ilk doğumumdan sonra da çok olmuştu. kafein iyi geliyor biraz rahatlatıyor. ama yakın zamanda geçecektir. eğer çok şiddetli ise ben serum bağlatmıştım ondan sonra tamamen geçmişti.istersen bir hasteneye gidip sorabilrsin

Son düzenleme:

yok help geçirdiğim için genel anestezi yapıldı artık hastanenin adını bile duymak istemiyorummm korkuyommmm

Haydaaaa one ya ...ilk defa duyuyorum böyle bi hastalık; biraz tezat gibi ama ...doktora gitmeye korkuyorum ya resmen, bende de bişeyler varmıdır acaba...kendine aman dikkat et hep aklımdasın tel.ile arıcam bi türlü nasip olmadı. beni unuttu bu kadın deme he sakın.ansızın arayabilirim.

Bende aynı şekilde düşünüyorum , bence bu hamileliğe özgü bir durum ve daha sonra düzeleceğine inanıyorum .. ama verdiği ilacı aldım çünkü ofiste bir hamile arkadaş var bebeğin sağlığı için t4 değerini 1-1,5 arası tutmak için ona da aynı ilaçtan vermişler.bende bugün başladım ama dediğim gibi hamilelikten sonra düzeleceğine inanıyorum.valla artık takamam kafamı öyle herşeye önüne gelen birşey söylüyor, eskiler nasıl doğurmuş doktor yüzü görmeden değil mi yaa.

valla bende yeni duyuyorum , toplumun %7 sinde görülürmüş beterinden saklasın nerde düşük oran var içine girebiliyorum pes doğrusu ..dün aklıma sen geldim esra bence sende troidlerine baktır normal değerde çıksa bile anti-tpo lara bakıyorlar yani antikorlar yüksekse troid bezine saldırı halindelermiş. dün doktor diyor ki ilk gebeliğinde bunlar ne düzeydeydi bilemiyoruz belki bunlar yüzünden sıkıntı yaşadın.. o belkiler hiç bitmedi zatennnnn... neyse dediğim gibi kafaya takmıyorum aşılamayacak birşey değil ve gebeliğe özgü bir durum olduğunu düşünüyorum ...sende benim hep aklımdasın , unuttu dermiyim hiç kalpler karşılıklı biliyorsun..öpüyorum çok canım arkadaşım..

benim hamileliğimde 4.2 ydi ve sınır 4.52ydi 8-9 haftada.2 tane özel dr hiçbirşey söylemdi en son bi dr a gittiğimde hemen dahiliyeye gönderdi kendiliğinden 3.5 a düşmüş ama hamilelikte 2.5 altında olacak dedi 25 mgverdi.sonra 1ay sonra hastaneye yattığımda 7 ye çıkmış 50 mg iyi yani. biyerde okumuştum triodlerde preklamsiye neden olabilirmiş.Allahım beterinden saklasın başka çocuğun var mıydı

bu arada doğumdan hemen sonra 3.5 a düştü tekrar.şükür ilaç kullanmıyorum.ama erken öğrennmen ve ilaca başlaman iyi oldu bebek için çok önemli.dahiliyecin üniversitedeyken dediği senin triodlerin yavaş çalışıyo.bebeklerde triod olmadığı için seninkini alıyo sana yetmiyo demişti.Allahım başka bişey çıkartmadan sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip eder inşallahh

canım benim serbest t4 1,04 bence normal ama anti-tpo 182,70 çıktı.üst sınır 34 .. her ay kan verip kontrol edilecekmiş , çok sinsi olur ne zaman düşüp yükseleceğini bilemezsin diyor dr. başka çocuğum yok malesef ilk bebeğimi 05.haziran.2011 de kaybettim. 17 gün yaşadı meleğim..........
inşallah bu sayede belkide birşeylerin önlemini almışımdır.Allah hepimizin yardımcısı olsun..

Aminnnn canım benim..

lütfiyecim çok geçmiş olsun canım ya şimdi arayan bendim sen mi müsaitsin ben mi derken bir türlü konuşamadık.ben de aradım valla duyunca.ben de inceledim şimdi nette bu hormonun yüksekliğini menapozda hamilelikte stresli zamanlarda ykselebileceğini yazıyor.kafaya takmamakla birlikte tedbiri de elden bırakma lütfen.inanç beye de danış sonuçları istersen ve 1 kadın doğumcuya daha...sağlıkla kalın.hepinizi öptüm canlar...

Canım beniimmm, arayan senmiydin .kaydettim numarayı müsait olunca arayacağım seni .. malum burda kimse bilmiyor daha rahat konuşamıyorum.. inanç beye yakın zamanda gideceğim zaten bakalım o ne diyecek , ilacı kullanmaya başladım zaten , gebelikte hiçbir yan etkisi yokmuş , ilaveten almam bebek içinde iyiymiş zaten . Allahım beteri ile sınamasın diyorum , valla sana birşey diyeyim mi hiçç mi hiç kafama takmıyorum , çünkü doktorların görevi artık sanki sürekli bizi korkutmakmış gibi geliyor, yada bana hep böyleleri denk geliyor ...ben de şuan hamileliğe özgü bir durum olduğunu düşünüyorum ama tabii dediğin gibi tedbiri de elden bırakmıyorum...Hakkımızda hayırlısını versin rabbim ..
öpüyorum seni kocaman...

arkadaşlar merhaba... bugün annemin test sonuçları çıktı.malesef kötü pazartesi günü biyopsi yapılacak..lütfen dua edin biyopsinin temiz gelmesi çok önemli...dualarınıza ihtiyacım var..öyle çaresizimki..annem bütün gün ağladı.yanında ağlamamak için yaşadığım eziyeti anlatamam.bugün ne anladım biliyomusunuz hayatta herşeyin bir sebebi var.şuan hamile olsaydım annemin yanında olamayacaktım çünkü yapılan bütün işlemlerde radyasyon var.yanında olamasam daha çok canım yanardı.rabbim bebeğimi bu yüzden aldı belkide benden.annem iyileşene kadarda gebe kalmayı düşünmüyorum.rabbim hayırlısını verir inşallah zamanı gelince...hoşçakalın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…