• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

günaydın arkadaşlar..yine uykusuz bir gece geçirdim ve sizinle paylaşmak istedim derdimi.annemin uzun süredir akciğerinde bir lezyon vardı sürekli takip ediyor doktor ama kötü bişey değil deniyordu.son yapılan tomografi kötü çıktı.akciğer kanseri olduğunu söyledi doktor.pazartesi günü PET CT denilen bir işlem yapılacak ve kesin tanı konulacak.dünden beri resmen hayalet gibi dolaşıyorum.anneme destek olmak için güçlü görünmek zorundayım çünkü çok korkuyor.bütün gün ağlamamak için sıktım kendimi gece eve gelince başladım ağlamaya ve bütün gece böyle geçti.çok korkuyorum arkadaşlar anneme bişey olacak diye.ne olur dua edin test sonucu kötü çıkmasın.herşey bu testte belli olacak..ne yapacağımı bilemiyorum.hep yanında olmak istiyorum ama annemi üzgün gördükçe çok canım yanıyor..kusura bakmayın zaten herkesin derdi var birde ben üzdüm sizi..

Canım çok geçmiş olsun, yazını okur okumaz duamı ettim , hayırlısı ile hiç bir şey çıkmayacak inşallah .lütfen pozitif düşün..çok zor bir durum seni anlıyorum ...Allah yardımcınız olsun , inşallah güzel haberlerle gelirsin ....

Kızlar size de günaydın bu arada , cumartesi-pazar evdeydim wınnnım da yanımda yoktu , giremedim kk ya..merak etmeyin ben hep buralardayım.. bugün troid ve şeker sonıçlarını göstermeye gideceğim tıp fakültesine , umarım hiç bir sorun çıkmaz da bende bir rahat ederim.
gebeliğimde çok şükür şuan iyi gidiyor :nazar:, kontrolümüze az kaldı.Henüz daha çok küçük olduğumuz için bir sıkıntım da yok Allah'a şükür, umarım sonuna kadar da böyle devam ederiz. hepinizi öpüyorum ..

canım başın sağolsun rabbim sabır varsın burdaki arkadaşlarımızın hepsi maalesef bu illeti yaşadık kimi şanslı oldu bebeğini kucağına aldı kimide kaybetti ağlaman çok normal ağla içini boşalt ben sana güzel örnek olayım canım benim hikayemde 2006 yılında şiddetli preeklemsi nedeniyle 26 haftalık ama 24 haftayla uyumlu 780 gr ağırlığında doğum yaptım kızım 75 gün küvözde kaldı çok şükür sağlıklı bir şekilde büyüttüm bu sene 1. sınıfa başladı kızıma hep kardeş istedim iyi bir perinataolji uzmanına gittim yapılan genetik tahlillerimde kanımda pıhtılaşma çıktı bende hep korktum ya ben ölürsem kızımda annesiz kalacaktı am ben buna hiç inanmak istemedim rabbime hep dua ettim sonra kendiem iyi bir doktor buldum bana %90 sağlıklı doğum yaptırırım dedi bize çok büyük moral verdi ve ben 23 gün önce hiç sorun yaşamadan bebeğimi kucağıma aldım rabbime şükürler olsun
buraya yaz elimizden geldiğince yardımcı oluruz ben pek giremiyorum artık yinede elimden geldiğince destek olurum fuat akercanı bende duydum istersen bir git bütün genetik tahlillerini yaptır ona göre hereket edersin

çok teşekkür ederim nigar.özellikle sayfada seni aradım doğumu yaptı mı yapmadı mı diye.neler yaşadı diye.Ama şükürler olsun korkulacak bi haber görmedim ve sağlıkla kavuşmuşsun evladına.Umut bunlar bizim için.Allahım bizede nasip etsin dularınızı eksik etmeyin nolur
canım benim sizlere umut olabiliyorsam ne mutlu bana hiç moralini bozma zaman herşeyi ilacı biraz kendini toparla ve bütün tahlillerini yaptır bende kanda pıhtılaşma çıktı gebeliğim boyunca kan sulandırıcı iğne kullanarak sağlıkla tamamladım inşallah sizlerde benim gibi bir hamilelik geçirip kucağınıza alırsınız dualarım sizlerle

benim aklıma birşey takıldı preklamsi geçirenlerde genelde kanda pıhtılaşma var. peki hamilelikte kan sulandırıcılar falan kullanılıyor da normal günlük hayatımızda pıhtılşama vücuda zararı yok mu yoksa bu iğneleri ömür boyu mu kullanılıyor kafam karıştı
kanda pıhtılaşma her 10 kadından 70inde görülebiliyormuş ama kimisi hiç farkında olmuyor bizlerin hikayeleri kötü olduğu için yapıldı tahliller bunları bilmeden sağlıklı doğum yapanlarda var herkeste olan riskler var bizlerdede

arkadaşlar ben tetkiklerimi yapmak istiyorum kan pıhtılaşması var mı yok mu diye bilmek istiyorum.ne yapmam gerekiyor .ne tür testler gerekiyor kadın doğumcu ya mı dahiliye ye mi gitmem gerekiyor rica ediyorum yardımcı olurmusunuz
canım fakülte hastenesinin kadın doğum polikliniğine gideceksin adı trombofili paneli testin

günaydın arkadaşlar..yine uykusuz bir gece geçirdim ve sizinle paylaşmak istedim derdimi.annemin uzun süredir akciğerinde bir lezyon vardı sürekli takip ediyor doktor ama kötü bişey değil deniyordu.son yapılan tomografi kötü çıktı.akciğer kanseri olduğunu söyledi doktor.pazartesi günü PET CT denilen bir işlem yapılacak ve kesin tanı konulacak.dünden beri resmen hayalet gibi dolaşıyorum.anneme destek olmak için güçlü görünmek zorundayım çünkü çok korkuyor.bütün gün ağlamamak için sıktım kendimi gece eve gelince başladım ağlamaya ve bütün gece böyle geçti.çok korkuyorum arkadaşlar anneme bişey olacak diye.ne olur dua edin test sonucu kötü çıkmasın.herşey bu testte belli olacak..ne yapacağımı bilemiyorum.hep yanında olmak istiyorum ama annemi üzgün gördükçe çok canım yanıyor..kusura bakmayın zaten herkesin derdi var birde ben üzdüm sizi..
canım çok geçmiş olsun allahım şifa versin anneciğine

neden kimse uğramıyor artık buralara..nehirinannesi nigar50 ve diğer 2 hamilelikleri olanlar bizi yalnız bıraktınız
ben malum bebektne pek fırsat bulamıyorum ama yinede arada girmeye çalışıyorum merak etmeyin yalnız bırakmam sizleri oğluşla büyüyoruz bizde bugün 27 günlük olduk

Kızlar size de günaydın bu arada , cumartesi-pazar evdeydim wınnnım da yanımda yoktu , giremedim kk ya..merak etmeyin ben hep buralardayım.. bugün troid ve şeker sonıçlarını göstermeye gideceğim tıp fakültesine , umarım hiç bir sorun çıkmaz da bende bir rahat ederim.
gebeliğimde çok şükür şuan iyi gidiyor :nazar:, kontrolümüze az kaldı.Henüz daha çok küçük olduğumuz için bir sıkıntım da yok Allah'a şükür, umarım sonuna kadar da böyle devam ederiz. hepinizi öpüyorum ..
canım herşeyin yolunda olmasına çok sevindim hep böyle güzel haberler ver bizlere

canım benim sizlere umut olabiliyorsam ne mutlu bana hiç moralini bozma zaman herşeyi ilacı biraz kendini toparla ve bütün tahlillerini yaptır bende kanda pıhtılaşma çıktı gebeliğim boyunca kan sulandırıcı iğne kullanarak sağlıkla tamamladım inşallah sizlerde benim gibi bir hamilelik geçirip kucağınıza alırsınız dualarım sizlerle

kanda pıhtılaşma her 10 kadından 70inde görülebiliyormuş ama kimisi hiç farkında olmuyor bizlerin hikayeleri kötü olduğu için yapıldı tahliller bunları bilmeden sağlıklı doğum yapanlarda var herkeste olan riskler var bizlerdede

canım fakülte hastenesinin kadın doğum polikliniğine gideceksin adı trombofili paneli testin

canım çok geçmiş olsun allahım şifa versin anneciğine

ben malum bebektne pek fırsat bulamıyorum ama yinede arada girmeye çalışıyorum merak etmeyin yalnız bırakmam sizleri oğluşla büyüyoruz bizde bugün 27 günlük olduk

canım herşeyin yolunda olmasına çok sevindim hep böyle güzel haberler ver bizlere

ya evet sizler bizi yalnız bırakmayın nigar sanırım senle aynı günlerde doğum yaptık sezeryan oldun sanırım benim hala baş ağrım ve vücudumda ağrılar dolaşıyor ya psikolojik ya da şu illet hastalıktan kalanlar korkuyorum da doğumdan sonra olur böyle ağrılar deniliyor ama dr a gitmeye de korkuyorum gerçi karaciğer böbreklere bakıldı yok problem ddenildi aa seninde var mı ağrıların gerçi sen bunda preklamsi geçirmedin değil mi

Canlarım ben geldim , bugün tıp fakültesinde sonuç gösterme randevum vardı gittim sıra aldım önümde 35 kişi var , saatte 4 kişi ilerliyor kafayı yedim .. bende ne yaptım aldım tahlilleri doğru özel bir hastaneye orada dahiliye uzmanına gösterdim .. sonuçlara göre HAŞİMATO hastasıymışım. Anti-tpo larım yükselmiş yani vücudum trioid bezini yok etmeye çalışıyormuş . hemen troid hormonu içeren ilaç verdi. 50 mg ile başlayacakmışım. Yalnız tabii kafama bir sürü şey takıldı şimdi . bu hastalığı olanlar gebe kalamıyormuş kalsa da düşük riski yüksekmiş Allah korusun ... demir içeren ilaçlarla ve lifli gıdalarla almaman gerekiyor , hamile kalmam mucizeymiş iyi de ben daha önce çok kolay hamile kaldım bunda da 2 ay korunmadım hamile kaldım .. kafam karıştı yemin ederim.. karar verdim endokrimn profu bulup ona gideceğim başka çaresi yok ..yani canım çok sıkıldı ama pes etmeyeceğim öyle bir doktor böyle söyledi diye teslim olmayacağım..

Canlarım ben geldim , bugün tıp fakültesinde sonuç gösterme randevum vardı gittim sıra aldım önümde 35 kişi var , saatte 4 kişi ilerliyor kafayı yedim .. bende ne yaptım aldım tahlilleri doğru özel bir hastaneye orada dahiliye uzmanına gösterdim .. sonuçlara göre HAŞİMATO hastasıymışım. Anti-tpo larım yükselmiş yani vücudum trioid bezini yok etmeye çalışıyormuş . hemen troid hormonu içeren ilaç verdi. 50 mg ile başlayacakmışım. Yalnız tabii kafama bir sürü şey takıldı şimdi . bu hastalığı olanlar gebe kalamıyormuş kalsa da düşük riski yüksekmiş Allah korusun ... demir içeren ilaçlarla ve lifli gıdalarla almaman gerekiyor , hamile kalmam mucizeymiş iyi de ben daha önce çok kolay hamile kaldım bunda da 2 ay korunmadım hamile kaldım .. kafam karıştı yemin ederim.. karar verdim endokrimn profu bulup ona gideceğim başka çaresi yok ..yani canım çok sıkıldı ama pes etmeyeceğim öyle bir doktor böyle söyledi diye teslim olmayacağım..

eğer öyleysen nasıl hamile kaldım diye sorsaydın ya.bakma onlara.trioid değerin kaç.hamilelikte 2.5 altında isteniyor.benim sadece hamilelikte yükselmişti ve doğumdan sonra normale döndü bana dr değerinin 100 olupda sağlıklı doğum yapanlar var dedi
ilaç vermesi iyi oldu tirod eksiklikleri bebekte sorun yaratıyor ilaç kullanana çok kişi var takma kafana

eğer öyleysen nasıl hamile kaldım diye sorsaydın ya.bakma onlara.trioid değerin kaç.hamilelikte 2.5 altında isteniyor.benim sadece hamilelikte yükselmişti ve doğumdan sonra normale döndü bana dr değerinin 100 olupda sağlıklı doğum yapanlar var dedi
ilaç vermesi iyi oldu tirod eksiklikleri bebekte sorun yaratıyor ilaç kullanana çok kişi var takma kafana

ayrıcaşimdi baktım gebe olanlar ilaç kullanmalıdır eğer kullanılmazsa düşük olur diyor

ya evet sizler bizi yalnız bırakmayın nigar sanırım senle aynı günlerde doğum yaptık sezeryan oldun sanırım benim hala baş ağrım ve vücudumda ağrılar dolaşıyor ya psikolojik ya da şu illet hastalıktan kalanlar korkuyorum da doğumdan sonra olur böyle ağrılar deniliyor ama dr a gitmeye de korkuyorum gerçi karaciğer böbreklere bakıldı yok problem ddenildi aa seninde var mı ağrıların gerçi sen bunda preklamsi geçirmedin değil mi
eğer spinal anestezi olduysan baş ağrısı normldir. benim ilk doğumumdan sonra da çok olmuştu. kafein iyi geliyor biraz rahatlatıyor. ama yakın zamanda geçecektir. eğer çok şiddetli ise ben serum bağlatmıştım ondan sonra tamamen geçmişti.istersen bir hasteneye gidip sorabilrsin

Son düzenleme:
eğer spinal anestezi olduysan baş ağrısı normldir. benim ilk doğumumdan sonra da çok olmuştu. kafein iyi geliyor biraz rahatlatıyor. ama yakın zamanda geçecektir. eğer çok şiddetli ise ben serum bağlatmıştım ondan sonra tamamen geçmişti.istersen bir hasteneye gidip sorabilrsin

yok help geçirdiğim için genel anestezi yapıldı artık hastanenin adını bile duymak istemiyorummm korkuyommmm

Haydaaaa one ya ...ilk defa duyuyorum böyle bi hastalık; biraz tezat gibi ama ...doktora gitmeye korkuyorum ya resmen, bende de bişeyler varmıdır acaba...kendine aman dikkat et hep aklımdasın tel.ile arıcam bi türlü nasip olmadı. beni unuttu bu kadın deme he sakın.ansızın arayabilirim.

Bende aynı şekilde düşünüyorum , bence bu hamileliğe özgü bir durum ve daha sonra düzeleceğine inanıyorum .. ama verdiği ilacı aldım çünkü ofiste bir hamile arkadaş var bebeğin sağlığı için t4 değerini 1-1,5 arası tutmak için ona da aynı ilaçtan vermişler.bende bugün başladım ama dediğim gibi hamilelikten sonra düzeleceğine inanıyorum.valla artık takamam kafamı öyle herşeye önüne gelen birşey söylüyor, eskiler nasıl doğurmuş doktor yüzü görmeden değil mi yaa.

Haydaaaa one ya ...ilk defa duyuyorum böyle bi hastalık; biraz tezat gibi ama ...doktora gitmeye korkuyorum ya resmen, bende de bişeyler varmıdır acaba...kendine aman dikkat et hep aklımdasın tel.ile arıcam bi türlü nasip olmadı. beni unuttu bu kadın deme he sakın.ansızın arayabilirim.

valla bende yeni duyuyorum , toplumun %7 sinde görülürmüş beterinden saklasın nerde düşük oran var içine girebiliyorum pes doğrusu ..dün aklıma sen geldim esra bence sende troidlerine baktır normal değerde çıksa bile anti-tpo lara bakıyorlar yani antikorlar yüksekse troid bezine saldırı halindelermiş. dün doktor diyor ki ilk gebeliğinde bunlar ne düzeydeydi bilemiyoruz belki bunlar yüzünden sıkıntı yaşadın.. o belkiler hiç bitmedi zatennnnn... neyse dediğim gibi kafaya takmıyorum aşılamayacak birşey değil ve gebeliğe özgü bir durum olduğunu düşünüyorum ...sende benim hep aklımdasın , unuttu dermiyim hiç kalpler karşılıklı biliyorsun..öpüyorum çok canım arkadaşım..

Bende aynı şekilde düşünüyorum , bence bu hamileliğe özgü bir durum ve daha sonra düzeleceğine inanıyorum .. ama verdiği ilacı aldım çünkü ofiste bir hamile arkadaş var bebeğin sağlığı için t4 değerini 1-1,5 arası tutmak için ona da aynı ilaçtan vermişler.bende bugün başladım ama dediğim gibi hamilelikten sonra düzeleceğine inanıyorum.valla artık takamam kafamı öyle herşeye önüne gelen birşey söylüyor, eskiler nasıl doğurmuş doktor yüzü görmeden değil mi yaa.

benim hamileliğimde 4.2 ydi ve sınır 4.52ydi 8-9 haftada.2 tane özel dr hiçbirşey söylemdi en son bi dr a gittiğimde hemen dahiliyeye gönderdi kendiliğinden 3.5 a düşmüş ama hamilelikte 2.5 altında olacak dedi 25 mgverdi.sonra 1ay sonra hastaneye yattığımda 7 ye çıkmış 50 mg iyi yani. biyerde okumuştum triodlerde preklamsiye neden olabilirmiş.Allahım beterinden saklasın başka çocuğun var mıydı

benim hamileliğimde 4.2 ydi ve sınır 4.52ydi 8-9 haftada.2 tane özel dr hiçbirşey söylemdi en son bi dr a gittiğimde hemen dahiliyeye gönderdi kendiliğinden 3.5 a düşmüş ama hamilelikte 2.5 altında olacak dedi 25 mgverdi.sonra 1ay sonra hastaneye yattığımda 7 ye çıkmış 50 mg iyi yani. biyerde okumuştum triodlerde preklamsiye neden olabilirmiş.Allahım beterinden saklasın başka çocuğun var mıydı

bu arada doğumdan hemen sonra 3.5 a düştü tekrar.şükür ilaç kullanmıyorum.ama erken öğrennmen ve ilaca başlaman iyi oldu bebek için çok önemli.dahiliyecin üniversitedeyken dediği senin triodlerin yavaş çalışıyo.bebeklerde triod olmadığı için seninkini alıyo sana yetmiyo demişti.Allahım başka bişey çıkartmadan sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip eder inşallahh

canım benim serbest t4 1,04 bence normal ama anti-tpo 182,70 çıktı.üst sınır 34 .. her ay kan verip kontrol edilecekmiş , çok sinsi olur ne zaman düşüp yükseleceğini bilemezsin diyor dr. başka çocuğum yok malesef ilk bebeğimi 05.haziran.2011 de kaybettim. 17 gün yaşadı meleğim..........
inşallah bu sayede belkide birşeylerin önlemini almışımdır.Allah hepimizin yardımcısı olsun..

bu arada doğumdan hemen sonra 3.5 a düştü tekrar.şükür ilaç kullanmıyorum.ama erken öğrennmen ve ilaca başlaman iyi oldu bebek için çok önemli.dahiliyecin üniversitedeyken dediği senin triodlerin yavaş çalışıyo.bebeklerde triod olmadığı için seninkini alıyo sana yetmiyo demişti.Allahım başka bişey çıkartmadan sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip eder inşallahh

Aminnnn canım benim..

lütfiyecim çok geçmiş olsun canım ya şimdi arayan bendim sen mi müsaitsin ben mi derken bir türlü konuşamadık.ben de aradım valla duyunca.ben de inceledim şimdi nette bu hormonun yüksekliğini menapozda hamilelikte stresli zamanlarda ykselebileceğini yazıyor.kafaya takmamakla birlikte tedbiri de elden bırakma lütfen.inanç beye de danış sonuçları istersen ve 1 kadın doğumcuya daha...sağlıkla kalın.hepinizi öptüm canlar...

lütfiyecim çok geçmiş olsun canım ya şimdi arayan bendim sen mi müsaitsin ben mi derken bir türlü konuşamadık.ben de aradım valla duyunca.ben de inceledim şimdi nette bu hormonun yüksekliğini menapozda hamilelikte stresli zamanlarda ykselebileceğini yazıyor.kafaya takmamakla birlikte tedbiri de elden bırakma lütfen.inanç beye de danış sonuçları istersen ve 1 kadın doğumcuya daha...sağlıkla kalın.hepinizi öptüm canlar...

Canım beniimmm, arayan senmiydin .kaydettim numarayı müsait olunca arayacağım seni .. malum burda kimse bilmiyor daha rahat konuşamıyorum.. inanç beye yakın zamanda gideceğim zaten bakalım o ne diyecek , ilacı kullanmaya başladım zaten , gebelikte hiçbir yan etkisi yokmuş , ilaveten almam bebek içinde iyiymiş zaten . Allahım beteri ile sınamasın diyorum , valla sana birşey diyeyim mi hiçç mi hiç kafama takmıyorum , çünkü doktorların görevi artık sanki sürekli bizi korkutmakmış gibi geliyor, yada bana hep böyleleri denk geliyor ...ben de şuan hamileliğe özgü bir durum olduğunu düşünüyorum ama tabii dediğin gibi tedbiri de elden bırakmıyorum...Hakkımızda hayırlısını versin rabbim ..
öpüyorum seni kocaman...

aslında doğru olanı yapmışssın kadın doğumcun takip edeceğine göre onun ne istediği önemli.namık demir nasıl karşıladı benim araştırdığım dr lar arasında.burdan iletişimi koparmayalım beni bilgilendirrisen sevinirim ben de izmirdeyim kaç ay oldu doğum yapalı gerçi öykünü de okumadım galiba biraz anlatırmısın neler yaşadın

Tabi anlatırım zaten başka hiçbiyerde hiçkimseye anlatamıyorum yaşadıklarımı. Hemen ağlamaklı oluyorum. Tansiyonum gebeliğin 25. haftasında yükselmeye başlamıştı ve tansiyon ilacıda kullanmama rağmen 13-8,yada 9 un altına düşmüyordu hapı arttırmamıza rağmen bebeğin gelişimide yavaşlamaya başlamıştı.Kilosu çok az artıyordu her kontrolde. 31.haftaya girdiğimizde hareketleri çok azaldı ben hergün sağlık ocağına gidiyordum kalp atışı dinlemeye, hemşire gayet güzel korkma diyordu benim sürekli elim karnımda hareket bekler olmuştum. Sonra dokrorumu aradım gel bi bakalım dedi gittik baktı ve suyun neredeyse bitmiş dedi. hemen üniversite hastanesine git dedi. o gece acilden girdik ve ordaki doktorlarda dışarda şansı daha çok dediler karnında sıkıntıda. 1 ağustosta 1200 gr 32 haftalık doğdu küveze gitti 3ağustos sabahı kaybettik. Yani 5 ay bitti eskiye göre daha iyiyim acımız hiç bitmeyecek evet ama zaman diyorlarya böyle olması gerekiyormuş deyip kabulleniyorsun bir süre sonra acıyla yaşamaya allah beterinden korusun hepimizi. yaşadığımız en büyük acı bununla kalsın diye dua ediyorum. Sonrasında doktor araştırmaları namık demirin adını heryerden duyuyordum. Ondan randevu aldım. Çok yoğun bir doktor aradığın günden neredeyse 1 ay sonrasına gün veriyorlar. ona olanları anlattım benden bir sürü test istedi. onların hepsi normal değerlerde ama genetik testimde 5 tane heterozigot mutosyon var. Gebeliğinde iğne kullanacaksın dedi hayatına dikkat edeceksin v.s ama iyi ve bilgili bir doktor. senin nekadar oldu. evet haberleşelim

arkadaşlar merhaba... bugün annemin test sonuçları çıktı.malesef kötü pazartesi günü biyopsi yapılacak..lütfen dua edin biyopsinin temiz gelmesi çok önemli...dualarınıza ihtiyacım var..öyle çaresizimki..annem bütün gün ağladı.yanında ağlamamak için yaşadığım eziyeti anlatamam.bugün ne anladım biliyomusunuz hayatta herşeyin bir sebebi var.şuan hamile olsaydım annemin yanında olamayacaktım çünkü yapılan bütün işlemlerde radyasyon var.yanında olamasam daha çok canım yanardı.rabbim bebeğimi bu yüzden aldı belkide benden.annem iyileşene kadarda gebe kalmayı düşünmüyorum.rabbim hayırlısını verir inşallah zamanı gelince...hoşçakalın.

Back