• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

Tabi anlatırım zaten başka hiçbiyerde hiçkimseye anlatamıyorum yaşadıklarımı. Hemen ağlamaklı oluyorum. Tansiyonum gebeliğin 25. haftasında yükselmeye başlamıştı ve tansiyon ilacıda kullanmama rağmen 13-8,yada 9 un altına düşmüyordu hapı arttırmamıza rağmen bebeğin gelişimide yavaşlamaya başlamıştı.Kilosu çok az artıyordu her kontrolde. 31.haftaya girdiğimizde hareketleri çok azaldı ben hergün sağlık ocağına gidiyordum kalp atışı dinlemeye, hemşire gayet güzel korkma diyordu benim sürekli elim karnımda hareket bekler olmuştum. Sonra dokrorumu aradım gel bi bakalım dedi gittik baktı ve suyun neredeyse bitmiş dedi. hemen üniversite hastanesine git dedi. o gece acilden girdik ve ordaki doktorlarda dışarda şansı daha çok dediler karnında sıkıntıda. 1 ağustosta 1200 gr 32 haftalık doğdu küveze gitti 3ağustos sabahı kaybettik. Yani 5 ay bitti eskiye göre daha iyiyim acımız hiç bitmeyecek evet ama zaman diyorlarya böyle olması gerekiyormuş deyip kabulleniyorsun bir süre sonra acıyla yaşamaya allah beterinden korusun hepimizi. yaşadığımız en büyük acı bununla kalsın diye dua ediyorum. Sonrasında doktor araştırmaları namık demirin adını heryerden duyuyordum. Ondan randevu aldım. Çok yoğun bir doktor aradığın günden neredeyse 1 ay sonrasına gün veriyorlar. ona olanları anlattım benden bir sürü test istedi. onların hepsi normal değerlerde ama genetik testimde 5 tane heterozigot mutosyon var. Gebeliğinde iğne kullanacaksın dedi hayatına dikkat edeceksin v.s ama iyi ve bilgili bir doktor. senin nekadar oldu. evet haberleşelim

benim daha 25-26 gün oldu. ben daha sezeryan kontrolune bile gitmedim . hala oyaşadıklarımın şokundayım hala bir rüya görüyorm ve uyanınca karnımda bebeğim ve herşey normal olacakmış gibi.benim kızım 13 aralıkta doğdu 16 sında öldü göremedim burda konuşmak daha kolay geliyor çünkü herkes anlıyorum dese de bizi kimse anlayamaz en çok eşin anlıyor o yaşıyor herşeyi seninle.kent hastanesinde mi yaptırdın orda 900 tl istiyorlarmış galiba.günlük hayatın için bi ilaç kullanacakmısın bebeği ne zaman düşünüyorsun başka bir dr a takibi altında ol.hüseyin ceyberiyi övüyolar riski gebelik dr değil ama atlamaz dediler.doğumu ege üniv mi yaptın

arkadaşlar merhaba... Bugün annemin test sonuçları çıktı.malesef kötü pazartesi günü biyopsi yapılacak..lütfen dua edin biyopsinin temiz gelmesi çok önemli...dualarınıza ihtiyacım var..öyle çaresizimki..annem bütün gün ağladı.yanında ağlamamak için yaşadığım eziyeti anlatamam.bugün ne anladım biliyomusunuz hayatta herşeyin bir sebebi var.şuan hamile olsaydım annemin yanında olamayacaktım çünkü yapılan bütün işlemlerde radyasyon var.yanında olamasam daha çok canım yanardı.rabbim bebeğimi bu yüzden aldı belkide benden.annem iyileşene kadarda gebe kalmayı düşünmüyorum.rabbim hayırlısını verir inşallah zamanı gelince...hoşçakalın.

rabbim yardımcınız olsun sabır versin şifa vrsin anneciğine.

benim daha 25-26 gün oldu. ben daha sezeryan kontrolune bile gitmedim . hala oyaşadıklarımın şokundayım hala bir rüya görüyorm ve uyanınca karnımda bebeğim ve herşey normal olacakmış gibi.benim kızım 13 aralıkta doğdu 16 sında öldü göremedim burda konuşmak daha kolay geliyor çünkü herkes anlıyorum dese de bizi kimse anlayamaz en çok eşin anlıyor o yaşıyor herşeyi seninle.kent hastanesinde mi yaptırdın orda 900 tl istiyorlarmış galiba.günlük hayatın için bi ilaç kullanacakmısın bebeği ne zaman düşünüyorsun başka bir dr a takibi altında ol.hüseyin ceyberiyi övüyolar riski gebelik dr değil ama atlamaz dediler.doğumu ege üniv mi yaptın

Şuna emin ol zaman geçtikçe eskisinden daha iyi oluyorsun. Daha çok yeni senin, acını yaşa ilerde sana sorun çıkarmasın içine atma yani.Ben egede yaptırdım genetik testimi, günlük hayatta aspirin kullanıyorum. Evet namık demir çok yoğun ikinci bir doktor mutlaka düşünüyorum ama ege üniversitesinden düşüneceğim galiba çünkü hamilelikte riskli bir durum gördüklerinde hemen üniv. hastanesine git diyor diğer doktorlar. oyüzden orda bir doktorunun olması gerek gibi düşünüyorum. evet egede yaptım doğumu. şimdi kilo verme derdindeyim inş yaza gebelik düşünüyorum bu sefer son ayların sıcağa gelmesini istemiyorum malum tansiyon ve sıcak birbirini etkiliyor.hüsetin ceyberiyi de bi araştırayım.

Şuna emin ol zaman geçtikçe eskisinden daha iyi oluyorsun. Daha çok yeni senin, acını yaşa ilerde sana sorun çıkarmasın içine atma yani.Ben egede yaptırdım genetik testimi, günlük hayatta aspirin kullanıyorum. Evet namık demir çok yoğun ikinci bir doktor mutlaka düşünüyorum ama ege üniversitesinden düşüneceğim galiba çünkü hamilelikte riskli bir durum gördüklerinde hemen üniv. hastanesine git diyor diğer doktorlar. oyüzden orda bir doktorunun olması gerek gibi düşünüyorum. evet egede yaptım doğumu. şimdi kilo verme derdindeyim inş yaza gebelik düşünüyorum bu sefer son ayların sıcağa gelmesini istemiyorum malum tansiyon ve sıcak birbirini etkiliyor.hüsetin ceyberiyi de bi araştırayım.

egede fuat akercan dediler burda gidenler var mert kazandıya gitmiştim ben de.namık olumsuz konuşmuyor değil mi gebelik için ayrıca sağlıklı doğum yapmak için

egede fuat akercan dediler burda gidenler var mert kazandıya gitmiştim ben de.namık olumsuz konuşmuyor değil mi gebelik için ayrıca sağlıklı doğum yapmak için

Asla olumsuz konuşmuyor, sorunun ne olduğunu biliyoruz artık bundan sonra ona göre hareket edeceğiz diyor zaten genetiğim böyle olduğu için tansiyon problemi ve preeklamsi yaşamışım. Ben senin söylemin üzerine hüseyin ceyberiyi araştırdım çok olumlu şeyler söylenmiş hakkında ama egeden seçmek daha mantıklı geliyor fuat beyide araştırayım saol.

Asla olumsuz konuşmuyor, sorunun ne olduğunu biliyoruz artık bundan sonra ona göre hareket edeceğiz diyor zaten genetiğim böyle olduğu için tansiyon problemi ve preeklamsi yaşamışım. Ben senin söylemin üzerine hüseyin ceyberiyi araştırdım çok olumlu şeyler söylenmiş hakkında ama egeden seçmek daha mantıklı geliyor fuat beyide araştırayım saol.

genlerden mi geliyo yani bu preklamsi.nefret ediyorum artık şu preklamsi kelimesinden.yaşın kaç.bana preklamsi yaşamamın sebebinin geç yaşta ilk gebelik yaşamam olduğunu .üniversitede bi dr böyle söyledi 32 yaşındayım dedim 40 yaşında doğuranlar var onlar istisna dedi yayık bir ağızla.bi de benimle dalga geçer gibi tartımıştı sinirden ağlamıştım..oysa hastanede erken yaşta olup da preklamsi olanlarda vardı valla bilmiyom ben bide onun ağırı helpi yaşadım o yüzden şimdi korkularım var korkuları atamıyorum karaciğerde harabiyet oldu mu falan diye.dr yüzü görmek istemiyorum ALLAHIM BETERİNDEN KORUSUN EN KÖTÜ ACIMIZ BU OLSUN biz yine şanslı olanlardanız kaç kişi ölmüş bu hastalık yüzünden ama yine de yaşamamış olmak için neler vermezdim

genlerden mi geliyo yani bu preklamsi.nefret ediyorum artık şu preklamsi kelimesinden.yaşın kaç.bana preklamsi yaşamamın sebebinin geç yaşta ilk gebelik yaşamam olduğunu .üniversitede bi dr böyle söyledi 32 yaşındayım dedim 40 yaşında doğuranlar var onlar istisna dedi yayık bir ağızla.bi de benimle dalga geçer gibi tartımıştı sinirden ağlamıştım..oysa hastanede erken yaşta olup da preklamsi olanlarda vardı valla bilmiyom ben bide onun ağırı helpi yaşadım o yüzden şimdi korkularım var korkuları atamıyorum karaciğerde harabiyet oldu mu falan diye.dr yüzü görmek istemiyorum ALLAHIM BETERİNDEN KORUSUN EN KÖTÜ ACIMIZ BU OLSUN biz yine şanslı olanlardanız kaç kişi ölmüş bu hastalık yüzünden ama yine de yaşamamış olmak için neler vermezdim

Ben 29 yaşındayım genler de bunda etkili tamamen sebep bu değil. Ne saçma ilk defa duyuyorum yaşın ileri değilki onla ilgisi olsun. Bence artık çok irdeleme, bunları yaşamamız gerekiyormuş preeklamsi bahanesi oldu. bebeklerimizin ömrü yokmuş bu dünyada, ben çok umutluyum birdaha böyle bişeyi yaşamayacağız. Buna inanıp yaşamaya çalışıyorum. Dediğin gibi erken yaştada bunu geçiren çok kişi var ama genelde ilk gebelikte böyle oluyormuş ikincide olan kişi çok az. keşke hiç böyle şeyleri yaşamasaydık benimle birlikte en yakın arkadaşlarımda hamileydi 2 kişi, birde kuzenim, hatta komşum şimdi onların çocukları 5-6 aylık oldu hiçbirini görmeye gidemedim. hiçte gidemeyeceğim galiba, aradıklarında telefonu bile açamıyorum çok zor bu yaşadıklarımız.Allah beterinden korusun demekten başka çaremiz yok.Sen hangi semttesin buarada.

Ben 29 yaşındayım genler de bunda etkili tamamen sebep bu değil. Ne saçma ilk defa duyuyorum yaşın ileri değilki onla ilgisi olsun. Bence artık çok irdeleme, bunları yaşamamız gerekiyormuş preeklamsi bahanesi oldu. bebeklerimizin ömrü yokmuş bu dünyada, ben çok umutluyum birdaha böyle bişeyi yaşamayacağız. Buna inanıp yaşamaya çalışıyorum. Dediğin gibi erken yaştada bunu geçiren çok kişi var ama genelde ilk gebelikte böyle oluyormuş ikincide olan kişi çok az. keşke hiç böyle şeyleri yaşamasaydık benimle birlikte en yakın arkadaşlarımda hamileydi 2 kişi, birde kuzenim, hatta komşum şimdi onların çocukları 5-6 aylık oldu hiçbirini görmeye gidemedim. hiçte gidemeyeceğim galiba, aradıklarında telefonu bile açamıyorum çok zor bu yaşadıklarımız.Allah beterinden korusun demekten başka çaremiz yok.Sen hangi semttesin buarada.

ddiğin gibi yaşamamız gerekiyormuş ben de hamile arkadaşlarımla görüşemiyorum bebebk göremiyorum geçmiş olsuna komşum 6 aylık bebeğiyle gelmiş kahroldum yeğenlerime bile baktığımda içim acıyor napalım Şimdi tek derdim sağlığıma kavuşmak.psikolojim bozuk ağrılarım var o yüzden toparlanmam lazım bebeğimi ve acımı içime gömmek zorundayım ben bucadayım sen nerdesin

arkadaşlar merhaba... bugün annemin test sonuçları çıktı.malesef kötü pazartesi günü biyopsi yapılacak..lütfen dua edin biyopsinin temiz gelmesi çok önemli...dualarınıza ihtiyacım var..öyle çaresizimki..annem bütün gün ağladı.yanında ağlamamak için yaşadığım eziyeti anlatamam.bugün ne anladım biliyomusunuz hayatta herşeyin bir sebebi var.şuan hamile olsaydım annemin yanında olamayacaktım çünkü yapılan bütün işlemlerde radyasyon var.yanında olamasam daha çok canım yanardı.rabbim bebeğimi bu yüzden aldı belkide benden.annem iyileşene kadarda gebe kalmayı düşünmüyorum.rabbim hayırlısını verir inşallah zamanı gelince...hoşçakalın.

arkadaşım çok çok geçmiş olsun.Anne olamaz hiç kimse,Seni tanımıyorum ama Dualarım annen ve seninle,inşaallah en kısa zamanda iyileşir,böyle durumlarda moral çok önemli,söylemek kolay ama sabırlı ol Allah yardımcın olsun canım

ddiğin gibi yaşamamız gerekiyormuş ben de hamile arkadaşlarımla görüşemiyorum bebebk göremiyorum geçmiş olsuna komşum 6 aylık bebeğiyle gelmiş kahroldum yeğenlerime bile baktığımda içim acıyor napalım Şimdi tek derdim sağlığıma kavuşmak.psikolojim bozuk ağrılarım var o yüzden toparlanmam lazım bebeğimi ve acımı içime gömmek zorundayım ben bucadayım sen nerdesin

Evet artık toparlanma zamanı senin acın çok taze zaman geçsin bak göreceksin bugününden daha iyi olacaksın. Bende karşıyakadayım. Şuanda sağlığıma kavuşmak sonrada yeniden bebek istiyorum yıldırım iki kez aynı yere düşmeyecek buna inanıyorum. Sende inan

arkadaşım çok çok geçmiş olsun.Anne olamaz hiç kimse,Seni tanımıyorum ama Dualarım annen ve seninle,inşaallah en kısa zamanda iyileşir,böyle durumlarda moral çok önemli,söylemek kolay ama sabırlı ol Allah yardımcın olsun canım

sağol arkadaşım..haklısın moral çok önemli elimizden geleni yapıyoruz ama annem çok duygusal resmen çöktü her an ölebileceğini düşünüyor ve çok korkuyor..hayatım boyunca kendimi 2 kere bu kadar çaresiz hissettim.biri kızımın yoğun bakım süreci ikinciside annemi kaybetme korkusu..daha evlatlarımın acısına alışamadan annemin yokluğuna alışamam.bu defa hiç gücüm yok sanırı tükenmişim artık...dualarınıza çok ihtiyacım var.........

sağol arkadaşım..haklısın moral çok önemli elimizden geleni yapıyoruz ama annem çok duygusal resmen çöktü her an ölebileceğini düşünüyor ve çok korkuyor..hayatım boyunca kendimi 2 kere bu kadar çaresiz hissettim.biri kızımın yoğun bakım süreci ikinciside annemi kaybetme korkusu..daha evlatlarımın acısına alışamadan annemin yokluğuna alışamam.bu defa hiç gücüm yok sanırı tükenmişim artık...dualarınıza çok ihtiyacım var.........

canımm bol bol dua et biz de ediyoruz Rabbim yardım edecek korkma hiçbirşey olmayacak Allahın izniyle

arkadaşlar merhaba... bugün annemin test sonuçları çıktı.malesef kötü pazartesi günü biyopsi yapılacak..lütfen dua edin biyopsinin temiz gelmesi çok önemli...dualarınıza ihtiyacım var..öyle çaresizimki..annem bütün gün ağladı.yanında ağlamamak için yaşadığım eziyeti anlatamam.bugün ne anladım biliyomusunuz hayatta herşeyin bir sebebi var.şuan hamile olsaydım annemin yanında olamayacaktım çünkü yapılan bütün işlemlerde radyasyon var.yanında olamasam daha çok canım yanardı.rabbim bebeğimi bu yüzden aldı belkide benden.annem iyileşene kadarda gebe kalmayı düşünmüyorum.rabbim hayırlısını verir inşallah zamanı gelince...hoşçakalın.

Canım benim , Allah'ın izni ile temiz gelecek inşallahh, dualarım seninle ve annenle ..geçecek bu günler , herşeyden önce inanmak çok önemli .biliyorum söylemesi kolay diyeceksin , yaşadıkların çok zor..Allah'ım her ikinizin de yardımcısı olsun , daha beteriyle sınamasın inşallah...

Selam kızlar, neler yaptınız bakalım? Lütfiye, Esra, Nigar, Zeynepberay, Beygü, İzmirli nasılsınız? Biz bir hafta daha atlattık. Bu hafta içi muayeneye gittik. 2106 gram olmuş oğlum. Preeklamptik bir bulgu yok hala şükür. Doppler çok ii çıktı. Alışverişi de epey tamamladım. Lohusa şekeri bile aldım şerbet için. artık bebişin giysilerini yıkayıp ütülüyoruz, çantayı hazır etmek lazım. Çok heyecanlıyım doğrusu. İnş sizler de iyisinizdir. Öpüyorum hepiniz çooooooooooook

Selam kızlar, neler yaptınız bakalım? Lütfiye, Esra, Nigar, Zeynepberay, Beygü, İzmirli nasılsınız? Biz bir hafta daha atlattık. Bu hafta içi muayeneye gittik. 2106 gram olmuş oğlum. Preeklamptik bir bulgu yok hala şükür. Doppler çok ii çıktı. Alışverişi de epey tamamladım. Lohusa şekeri bile aldım şerbet için. artık bebişin giysilerini yıkayıp ütülüyoruz, çantayı hazır etmek lazım. Çok heyecanlıyım doğrusu. İnş sizler de iyisinizdir. Öpüyorum hepiniz çooooooooooook

41 KERE MAŞALLAHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
ya çok şükür geldin gözlerimiz yollarda kaldı yaa çook sevindimmmm Allahım 38-39 ları gösterecek inşallah.nolur doğum yapınca da koparma bizle bağını. en az senin kadar heyecanlandım ben yaşayamadım inşallah seni böyle görerek umutlanıyoruz hüseyin ceyberiye mi gittin ne dedi

zeynepberay çok geçmiş olsun canım bizim topik uğurludur annenin sonuçları da iyi gelecek allahın izniyle dualarımız seninle...

herşeyin yolunda gitmesine çok sevindim. inş kucağına alacaksın bebeğini. bende şimdilik iyiyim çok şükür. sadece çok sık hastalanıyorum ve yoruluyorum. bu hafta ikili test yaptıracağım. sonuçlar da ii çıkar inş. kendine çok ii bak. iyi haberlerini bekliyoruz:)

Merhaba anneciğim...oluşumuma ,gelişimime ve gidişime karar veren cenabı allah beni ve arkadaşlarımı cennet bahçelerinde yaşatıyor. Ben de arkadaşlarım da en güzel cennet elbiselerini giyor en güzel nimetlerden tadıyoruz sadece anne sütünün Tadını bilmiyoruz. Burada huriler var beni ve arkadaşlarımı çok seviyorlar hatta hep bizi emzirmek istiyorlar ama biz annelerimizi,sizleri bekliyoruz sonra huriler ne kadar talihli olduğunuzu söylüyorlar. Ben seni, senin karnımda varlığımı öğrendiğin andan sonraki gibi yeterince tanımadan bilmeden çok ama çok seviyorum sadece özlemiyorum çünkü hüzne ya da acıya sebep olacak hiçbir şeyi hissettirmiyor rabbimiz. Hem dünyada nefes alıp veren ya da dünyaya gelemeden anne rahminin içinde ruhu buraya alınan hiçbir arkadaşımız acının ne olduğunu bilmiyor nasıl rahminize düşerken acı çekmediysek buralara çağrılırken de acı çekmedik aksine buralara gelmek için hepimiz çok istekliydik bu isteği yine allah vermişti. Hem acı ya günahlara kefaret olsun diye ya da kişinin makamı yükselsin diye çektirilirmiş ama anneciğim bizim hiç günahımız olmadı hani vildan deniyor ya bize yani cennet çocukları bizim makama da ihtiyacımız yok ki.hz.ibrahim sizi anlatıyor bize dünyada doktorların sizi bizim adımıza bilgilendirmesi gibi bi şey bu,ve ekliyor''size öğreteceklerimi kıyamet koptuğunda sakın unutmayın annelerinizi ve babalarınızı almadan hiç biriniz cennete girmeyin.çünkü onlar sizler yanlarından alınınca çok üzündüler onları o kutlu günde sevindirin..''.anneciğim üzüntünün ne olduğunu bilmiyorum ama hissedemediğimize göre iyi bir şey olmamalı,ben şanslı bir bebeğim ve sen de şanslı bir annesin çünkü milyonlarca beden varken ben sana sen bana seçilmiştin.ve şimdi herkesin gelmeye çalıştığı yerde seni bekliyorum ve herkesin hesap korkusuyla titrediği günde kundaktaki halimle kucağına verilicem bana kavuşmanın mutluluğuyla hesabın sana nasıl geldiini hissetmeyeceksin yine ben sana ortalığın kavrulduğu o sıcak günde cennetten buz gibi sular getiricem ve rabbime ayrılığımla üzülen anne ve babamı müsade et bugün sevindireyim diyeceğim ve bizim bir istediğimizi iki etmeyen allah, bizi en büyük sevgiyle seven, sana sadece sevgisinin ve şefketinin en küçük zerresini veren allah tebessüm ederek ne yapmak istediğimi soracak ben de senin ve babamın ellerinden tutup cennete getiricem, sizin için burada hazırlıklar yapıyor hz. Ibrahimin her söylediğini aklıma kazıyorum.biz burada tekrar bir aile olunca başka insanlar sana ve babama çok özenecek çünkü ebedi hayatınızda ebeden hanenizi şenlendirecek ve hiç büyümeyecek olan bir yavrunuz var ben varım...sen şimdi hamilelere ya da yaşayan akranlarıma özenerek bakıyorsun oysaki onlar en fazla on sene daha sevimli olcaklar sonra ergenlik sıkıntıları başlayacak ya da başka problemlemler daha da büyüdüklerinde kendi hayatları olacak bekledikleri istedikleri gibi vakit geçiremeyecek anneleri belki annelerini çok üzecek onlar kötü şeyler yapacaklar ya da başkalarının kötülüklerinden etkilenecekler ama ben hiç büyümeyeceğim seni hiiiiiç üzmeyeceğim.anneciğim benim olduğum yer çok güzel lütfen benim için üzülme hem kendini suçluyormuşsun bana olanlar için halbuki benim varlığıma da yokluğuma da karar veren bir kudret var o bizim için her zaman iyi olanı seçer ama bazı şeyler görünürde o an için iyidir bazı şeyler o an için kötü ancak sonrası için o an göremediğimiz akıbeti için iyidir.anneciğim bizim ayrılığımızda böyle inan sonradan anlayacaksın ikimizin de seçilmiş olduğunu,anne benim için sahip olduğun her şeyi düşünmeden feda edebileceğini biliyorum bana olanlar senin suçun değildi hem sen benim annemsin allahın kulusun senin de benim de asıl sahibimiz o ,sen onun sana verdiği şefkat ve sevgiyle bağlısın bana inan ki o ikimize de zulmetmedi sadece sabret lütfen isyan etme ve lütfen gücünü aşan şeyler için kendini suçlama ben seni de babamı da tanıyor, biliyorum mahşer günü milyonlarca insan içinde ikinizi bulacam ve sizi kendimle cennete getirene kadar ağlayıp feryad edeceğim.sizlerden isteğim işimi zorlaştırmamanız büyük günahlardan uzak durmanız ve farz olanları yerine getirmeniz çünkü şefaat hakkımı aşan günahlara sahip olursanız ben de üzülücem ...yanında olsaydım bana her şeyi sen öğretecektin anneciğim lütfen bana üzüntünün ne olduğunu öğretme şefaatimi aşan günahlardan uzak dur olur mu? Babamla hastaneden eli boş döndüğünüz günü hatırlıyorsun değil mi aynı şeyleri bana yaşatma anneciğim cennetteki evime sizsiz dönmek istemiyorum...şefaatimi aşmasından korktuğum günahlardan biri de kaderimden kendini sorumlu tutmak oysaki gidişim hem senin hem de benim kaderimdi ve lütfen kadere isyan etme çünkü ikimiz içinde en hayırlısı en iyisi buydu.allah sana ve bana zulmetmedi anneciğim....

Back