- Konu Sahibi nehirinannesi2011
- #1.621
Tabi anlatırım zaten başka hiçbiyerde hiçkimseye anlatamıyorum yaşadıklarımı. Hemen ağlamaklı oluyorum. Tansiyonum gebeliğin 25. haftasında yükselmeye başlamıştı ve tansiyon ilacıda kullanmama rağmen 13-8,yada 9 un altına düşmüyordu hapı arttırmamıza rağmen bebeğin gelişimide yavaşlamaya başlamıştı.Kilosu çok az artıyordu her kontrolde. 31.haftaya girdiğimizde hareketleri çok azaldı ben hergün sağlık ocağına gidiyordum kalp atışı dinlemeye, hemşire gayet güzel korkma diyordu benim sürekli elim karnımda hareket bekler olmuştum. Sonra dokrorumu aradım gel bi bakalım dedi gittik baktı ve suyun neredeyse bitmiş dedi. hemen üniversite hastanesine git dedi. o gece acilden girdik ve ordaki doktorlarda dışarda şansı daha çok dediler karnında sıkıntıda. 1 ağustosta 1200 gr 32 haftalık doğdu küveze gitti 3ağustos sabahı kaybettik. Yani 5 ay bitti eskiye göre daha iyiyim acımız hiç bitmeyecek evet ama zaman diyorlarya böyle olması gerekiyormuş deyip kabulleniyorsun bir süre sonra acıyla yaşamaya allah beterinden korusun hepimizi. yaşadığımız en büyük acı bununla kalsın diye dua ediyorum. Sonrasında doktor araştırmaları namık demirin adını heryerden duyuyordum. Ondan randevu aldım. Çok yoğun bir doktor aradığın günden neredeyse 1 ay sonrasına gün veriyorlar. ona olanları anlattım benden bir sürü test istedi. onların hepsi normal değerlerde ama genetik testimde 5 tane heterozigot mutosyon var. Gebeliğinde iğne kullanacaksın dedi hayatına dikkat edeceksin v.s ama iyi ve bilgili bir doktor. senin nekadar oldu. evet haberleşelim
benim daha 25-26 gün oldu. ben daha sezeryan kontrolune bile gitmedim . hala oyaşadıklarımın şokundayım hala bir rüya görüyorm ve uyanınca karnımda bebeğim ve herşey normal olacakmış gibi.benim kızım 13 aralıkta doğdu 16 sında öldü göremedim burda konuşmak daha kolay geliyor çünkü herkes anlıyorum dese de bizi kimse anlayamaz en çok eşin anlıyor o yaşıyor herşeyi seninle.kent hastanesinde mi yaptırdın orda 900 tl istiyorlarmış galiba.günlük hayatın için bi ilaç kullanacakmısın bebeği ne zaman düşünüyorsun başka bir dr a takibi altında ol.hüseyin ceyberiyi övüyolar riski gebelik dr değil ama atlamaz dediler.doğumu ege üniv mi yaptın