Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

Aslında burda yaşanan hikayeleri okuyunca yaşadıklarımın kötünün iyisi olduğunu düşünüyorum. Bebeğini görüp ,sevip,emzirip sonra öldüğünü görmek ne acıdır. Ben hiç görmeden bukadar üzüldüysem diyorum onlar kimbilir ... allah hepimizin yardımcısı olsun. Bu yaşadıklarımızdan daha acısını göstermesin. Burda insan yalnız olmadığını anlıyor bizi bizden başkası anlayamaz. tüm hamileler lütfen kendine dikkat etsin ve bizler onların iyi haberleriyle umutlanalım.

evet canım onlar emin ellerde ve melekler.buradaki arkadaşlardan takip ettiğim kadarıyla bebeği en uzun süre yaşayan benim galiba.bu yüzden biraz daha güçlüyüm sanırım.ama bu güç bebeğim uzun yaşadığı için değil.sizler bebeğinizi görmeden dokunmadan kaybettiniz ve onun şokunu yaşıyosunuz.benim sürecim 103 gün bu sürede o kadar çok şey yaşadım o kadar güçlendimki..şükretmeyi öğretti bana yoğun bakımda geçen 103 gün..ben kızım 710 gram doğdu diye ağlarken 420 gram doğan bebekler gördüm..560 gram doğan bir bebek vardı mesela o yaşıyor.ailesiye arkadaş olduk hala görüşüyoruz.allah ömür verdiyse ne olursa olsun hiç birşey olmuyor bunu sakın unutma..keşke bende kızımı hiç görmeseydimde o bu kadar çok acıyı çekmeseydi minicik bedeniyle...sana yaşadıklarımı özellikle anlatıyorum ama ağlaman için değil.hayırlısı buymuş deyip kendini toparla diye anlatıyorum.önümüzde kimbilir daha neler var yaşayacğımız.en büyük acımız bu olur inşallah.rabbim bizi bir daha evlatlarımızla sınamasın..ağlama artık.kafanı dağıtacak birşeyler yap.çık dolaş varsa arkadaşına komşuna git.kimseyi umursama hayat dön artık....

been zaten doğum yapınca hep onu düşündüm ya bebeğim ameliyatlar geçirrise nasıl dayancam hatta onu görmeye nasıl gidicem diye Rabbim görmeyi nasip etmedi.görseydim gözümün önünden gitmeyecekti 26 haftalık 580 gr la şu an 2.5 yaşında sağlıklı olan bebek var arkadaşımın.28 haftalık 930 gr olup 6-7 yaşlarında ama sürekli ameliyat geçiren sağlıksız bebek var 38 haftalık doğupta yaşamayan var dediğin gibi Allahım isterse önüne kimse geçemiyor şu an dualarım hep Allahım bugünleri yeni bebeklerle unutturması ve sağlıklı sıhhatli bebeğimizle eşimizle ömrümüz olsun.diğer hamilelik böyle geçmesin ben biliyorum eğer yaşayasaydı kızım belki çok sıkıntılar yaşayacaktık belki başka şeyleer olacaktı ama insan hamile kaldığında olumsuz şeyler yaşayacağını düşünmüyorki gün sayıyor.ben hastanede gördüm sorunlu hamilelikleri.dışarda o kadar rahat rahat dolaşan hamilelere özendim kimseye muhtaç olmadan nazlı bi hamile olmadan hamileliğim geçsin diye dua ettim ne dersek diyelim boş .kader kısmet ALLAHIM HEPİMİZE SABIR VERSİN Şunu yeni duydum çok hoşuma gitti. ALLAH EVET DERSE İYİSİNİ, HAYIR DERSE DAHA İYİSİNİ BEKLE DERSE EN İYİSİNİ VERİRMİŞ.inşallah bekle kısmında ve en iyisyle karşılaşanlardan oluruz

kardeşlerim mübarek cuma saati dilerim ki tez zamanda rabbim sabrınızı versin inşallah...en doğru zamanda hayırlısıyla içinizde yeniden kıpırtıları hissetmenizi dilerim.hikayelerinizi tek tek okudum ve şuan kendimi hiç iyi hissetmiyorum lütfen hatırlamamak mevzu değil tabii ki ama ortamınızı yaşadıklarınızı değiştirmeye çalışın bunu önce kendiniz için eşiniz anneniz babanız kardeşleriniz sizi seven üzülmenizi istemeyen herkez için...yeniden bağlanmak şartttt bu hayata...ben de 15 yıl önce bu illeti ege üniversitesinde yaşadım oğlumu kucağıma aldım şükür hepimizin imtihanı ayrı ayrı diyorum sadece.siz böyle sızlanırken bebeğinizi kaybettiğiniz için ben oğlum 1 yaşındayken yeniden gebe kaldığımı öğrendiğimde doktorlar bu hayatım için risk olacağını söylediler diye (daha21 yaşındaydım)gidip kürtaj oldum ellerimle...günlerce ağladım.bir daha hamile kalmayacağım diye söz verdim kendime...belki de vicdanımı böyle rahatlatıyordum diyorum şimdi.şimdi sizlerle tanıştım umut dolu bir topiğim var.benim de aklım çeliniyor fakat şimdi de geç kaldık diyorum bize en doğru yola yönlendireceğine inandığım rabbime şükürler olsun sağlıkla kalın...

benim aklıma birşey takıldı preklamsi geçirenlerde genelde kanda pıhtılaşma var. peki hamilelikte kan sulandırıcılar falan kullanılıyor da normal günlük hayatımızda pıhtılşama vücuda zararı yok mu yoksa bu iğneleri ömür boyu mu kullanılıyor kafam karıştı

evet genelde pıhtılaşma var.ama bunu öğrendiğime sevindim bari nedeni belli.sanırım pıhtılaşma hamilelikte sorun oluyor normal zamanlarda zarar vermiyor demekki bu sorunuzu aslında bende düşündüm.

arkadaşlar ben tetkiklerimi yapmak istiyorum kan pıhtılaşması var mı yok mu diye bilmek istiyorum.ne yapmam gerekiyor .ne tür testler gerekiyor kadın doğumcu ya mı dahiliye ye mi gitmem gerekiyor rica ediyorum yardımcı olurmusunuz

ARKDAŞLAR tetkikler sonucu kan pıhtılaşması çıksa hamilelikte pıhtılaşmayı giderici ilaçları kullansak sanırım risk azalıyor siz ne düşünüyorsunuz

HERKESE İİİ AKŞAMLAR

Aramıza malesef yeni katılan canlar olmuş; baya kalabalıklaşmışız; herkesin yazısını tek tek okuyamadım ama malum durum sonrasında yaşananlar, görsende görmesende ,kafandaki, kalbindeki acılar hep aynı. Sonuç olrak zaman herşeyin ilacı ve hep hayırlısını dilemek inancımızın temeli.Evladımı kaybedeli tam 19 ay oldu ve yerini doldurabilecek henüz bi gelişme yok.İçimizden ne kadar umudu silsekte o hep kolumuzun bir tarafından tutuyor.Bu acıyı henüz yaşamış olan arkadaşlar bir süre sonra kanıksayacak ve düşünmek sıradan hale gelecek, işe giderken televizyon izlerken... göz yaşları umudun bittiği her regl döneminde daha isyankar akacak...rahat olmak olabilmek stresi ve korkuları bir kenara bırakmaksa aşılabilen en dik yokuşun son durağı galiba .ben henüz yaşamadım ama benimle aynı acıları yaşayan ve şu anda bekledikleri umutları içlerinde taşıyan buradaki tüm arkadaşlarım adına söylüyorum...Hayat ve sabır adına kazandığımız çok şey olduğu kesin...Eski yeni tüm canları çok ama çok samimiyetle kucaklıyorum. Sizi çok özlemişim, dualarımız hep ortak, Allah umutlarımızı söndürmesin ve bize güç versin.Herkesi öptüm.

dediğini bende düşündüm. kan pıhtılaşması problemi bendede var ve bugün genetik testi sonuçlarımı kalp damar doktoruna gösterdim aspirin tarzı bişey başlamalıyız dedi. pıhtılaşma sorunu olanların kalp damar hastalıklarına yakalanma riski yüksekmiş maalesef..

kadın doğum doktoruna gitmelisin.ben ege üniversitesinde yaptırdım başımdan geçenleri anlattım hiç bir problem yaşamadan bu testi yazdılar normalde pahalı bir testmiş özel hastanede 900 gibi ücret istendi, üniversite hastanesinde ücretsiz sonuçlar 20 günde çıkıyor hatta doktor kromozom testide yapalım dedi onuda verdik eşimle birlikte o testin sonucu 40 günde çıkıyormuş. testin adı kardiyovasküler risk paneli buarada başka sorun olursa cevaplayabilirim.

günaydın arkadaşlar..yine uykusuz bir gece geçirdim ve sizinle paylaşmak istedim derdimi.annemin uzun süredir akciğerinde bir lezyon vardı sürekli takip ediyor doktor ama kötü bişey değil deniyordu.son yapılan tomografi kötü çıktı.akciğer kanseri olduğunu söyledi doktor.pazartesi günü PET CT denilen bir işlem yapılacak ve kesin tanı konulacak.dünden beri resmen hayalet gibi dolaşıyorum.anneme destek olmak için güçlü görünmek zorundayım çünkü çok korkuyor.bütün gün ağlamamak için sıktım kendimi gece eve gelince başladım ağlamaya ve bütün gece böyle geçti.çok korkuyorum arkadaşlar anneme bişey olacak diye.ne olur dua edin test sonucu kötü çıkmasın.herşey bu testte belli olacak..ne yapacağımı bilemiyorum.hep yanında olmak istiyorum ama annemi üzgün gördükçe çok canım yanıyor..kusura bakmayın zaten herkesin derdi var birde ben üzdüm sizi..

Izmirli uzun zamandir bizim yazisdigimiz sayfaya gelmiyorsun? ozletdin kendini.

canımm çok geçmiş olsun ALLAHIM ŞİFA VERSİN inşallah bişey çıkmayacak

Normal zamanda herhangi bir anda pıhtı akciğer ya da beyinde ya da diğer organlarda damar tutulumuna neden olabilir..
Benim ablam sürekli ecoprin kullanıyor.
Henüz evli değilim ama gebelik öncesi sanırım benim de pıhtılaşma ile ilgili bir tetkik yaptırmam gerekiyor..
Kan sulandırıcı kullanan arkadaşlar, tansiyonun yükselmesi kanama riski yaratmıyor mu?

Son düzenleme:

kadındoğumcuya mı gittin genetik doktoruna mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…