ben daha yatmiyorum canim saat farkindan dolayi soyledim malum burasi 2 saat geri senin saate gore hem ne utusu bu saat ya yat uyu dinlen tatlim yarin esin bakarken cocuklara sen isini yapar oturusun. zaten hava cok sogukmu disari cikip napicaksiniz. Biz bugun ciktik aslinda ama soguktan degil kalabaliktan yuruyemedik hicbiryerde igne atsan yere dusmez misali kalabalik var malum burdakilerin kutlama ayi bu. herseyse buldunmu beni bari :)
Alperin bugunlerde ziplama gunleri sanki surekli ayakta durmak istiyor bide surekli yuvarlanmak aylar once bunlari yapmasini hayal ederken simdi nasil mutluyum anlatamam sadece biraz daha sabir gerekiyor . Bugun sokakta oyle sesler cikariyorduki aglamak degil bagirmakta degil sanki kuck tenor olduda biseyler soyluyor gibiydi. bakalim anneden sonra ikinci kelimesi ne olucak babaya ugrasiyoruz ama bilemiyorum artik:) sesli harfleri daha kolay soyluyor sanki. ellerini cirpmayi ogretiyorum simdilik ellerimi kaldirinca ellerini benimkilere vuruyor ve gulumsuyor once ben yapiyorum sonra o :) ben durunca eller havada bekliyor hadi yine yapalim der gibi. bide yemek yerken kasik savasimiz var oyle cabuk hareket ettiriyorki ellerini bazen elimden kapiveriyor kasigi hemen . koca bir paket balon aldik marketten degisik boyutlarda sisirdim etrafta bissuru var yani yakalayamadigi zaman ayaklarinda kullanip havalandiriyor ve bi sekilde yakaliyor kucuk olanlarin sisirp bagladigim yeri eliyle tutup salliyor surekli hemde gulumseyerek . herseyi yavas yavas ogreniyor bu arada yurutecte 15 er dakika kaliyor hergun fazlasi zaten uygun degil zaten kemik gelisimini yavaslatan iskelet sisteminede zarari olan bisey yurutec ama uzun sure kaldigi zaman gecerli tabiki bu sonuclar . Ben elleriyle kullanip muzik tuslarina tek tek basiyor egleniyor ve ayakta durmaya calistigi icin koyuyorum bazen ve beni karsisinda gorunce seviniyor adim adim ziplayarak geri gidiyor saga yada sola ileliyor sanirim birkac aya insallah diyerek tabiki ihtiyacimiz kalmayacak belki kucuk adimlar atmaya baslayabilir kuzum. genel yurume yasi 2 deniliyor bu sendromda ama erkende olabilirmis bu kisisel oldugu icin biz inanilmaz caba sarfediyoruz oglumla. hergun biseyler daha eklemeye calisiyoruz bildiklerine minnosumun yarin banyo keyfi var .. yuppppiiii ...
kızlar birkaç gündür uğrayamadım sizin aşure macearalınıza imrendik cümbür cemaat bizde aşure yemek için anneme gittik çok güzeldi valla...
bu arada gelişmelerinizi takip ediyorum umarım hep iyi mesajlarınız gelir
Tuğbacım benim oğlumda da hipotono çok fazlaydı,altı aylıktan sonra kafasını tuttu. iki yaşına doğru yürüdü.daha sonraları o hipotoniden eser kalmadı bence mühim olan zeka seviyesi diğer şeyler fizik tedavi ile kolayca aşılıyor. ben o zamanlar yaşıtı olan bebeklere bakmak bile istemezdim onların yapabildiklerini görmek beni daha fazla üzüyordu ama gec de olsa hepsi oldu yeterki sağlık olsun .......inşaallah yavrularınızın en kısa zamanda yuruduğunu ve konuştuğunu görursunuz.
Tuğbacım allah sana buyuk kolaylık versın ev temızlıgı oldumu o gun epey yorucu oluyor.Musaıt oldugun zaman Ozan'ın norologu ıle ılgılı bılgı aktarırısan cok memnun olacagım.Sana kolay gelsın.
kızlar birkaç gündür uğrayamadım sizin aşure macearalınıza imrendik cümbür cemaat bizde aşure yemek için anneme gittik çok güzeldi valla...
bu arada gelişmelerinizi takip ediyorum umarım hep iyi mesajlarınız gelir
Tuğbacım benim oğlumda da hipotono çok fazlaydı,altı aylıktan sonra kafasını tuttu. iki yaşına doğru yürüdü.daha sonraları o hipotoniden eser kalmadı bence mühim olan zeka seviyesi diğer şeyler fizik tedavi ile kolayca aşılıyor. ben o zamanlar yaşıtı olan bebeklere bakmak bile istemezdim onların yapabildiklerini görmek beni daha fazla üzüyordu ama gec de olsa hepsi oldu yeterki sağlık olsun .......inşaallah yavrularınızın en kısa zamanda yuruduğunu ve konuştuğunu görursunuz.
merhaba canım nasılsınız inşallah keyifler yerindedir ben yorgunum ama tatlı bi yorgunluk uzun zamandır yapmadığım daha doğrusu yapamadığım dışarı çıkıp nefes alma olayını hafta sonu iki gün birden yaptım oğluma oyuncaklar aldım kıyafetler aldım gerçi kıyafetlerimiz küçük geldi değiştirilmesi gerekiyo ama neyse:) havva ozan çok yabancı seçiyo alperde yapıyormu bunu serap teyzesini görür görmez dudağını büküp ağlamaya başladı gerçi kısa bi süre sonra serabın parmaklarını rüşvet olarak kabul edip oynarken kendinden geçti:)
aslında ben yabancıları bilmesinden mutlu oluyorum bir yerde sonuçta oda zeka belirtisi gibi geliyor bana ozan yavaş yavaş ayaklarının üstünede basmaya başladı yavrum hiç basamazdı gerçi kısa süreli oluyo ama bu bile bizi delirtircesine mutlu ediyor
iki gün sizden ayrıkalınca özlemişim yaaa bugün inşallah bol bol yazabilirim şimdi gidip ozanla biraz jimnastik yapalım sizi kocaman öptüm görüşürüz:)
merhaba canım ben seni facede buldum vede ekledim sende kabuletmişsin kızına bayıldım kerem ayrı bişi zaten yerim ben onu yaaa ne güzel iri iri gözler onlar maşallah çok sağlıklı görünüyordu inşallah tez zamanda seninki benimki havvanınki gönülünki ayşe ablanınki ki ki ki ve bütün annelerin bebekleri tez zamanda sağlığına kavuşur rabbime hep öyle dua ediyorum.
inşallah mızmızlığı geçmiştir sende rahatlamışsındır ben ozandan biliyorum onun canı yandığında keyifsiz olduğunda ben ondan daha kötü oluyorum sanki nefesim kesiliyor görüşmek üzere çocuklarını öp benim için :):)
tuğbacım isimleri karıştırdım sanırım Özgür oglunun hipotonisinden bahsetmiti..
tuğbacım isimleri karıştırdım sanırım Özgür oglunun hipotonisinden bahsetmiti..
:) senin adina sevindim gercekten arada sirada kendine vakit ayirmalisin bu cokgerekli arkadasinda geldi degisiklik oldu size. Bizde cok alisveris yaptik ben alpere 1 yas aliyorum ancak oluyor boylari . alperde yabancilari taniyor tuhaf bakiyor zaman zaman da ever dudagini bukup aglar:) butun bebekler ellerle oynamayi cok seviyor alperde yanimda yatarken benim elimi surekli tutup oynar. alper cok bilincli sekilde ayaklari ustune basiyor artik hergecen gun sureyi de uzatiyor.dun surekli terledi soguk soguk genel durumu iyi ama bugun ogleden sonra doktora gidecegiz atesi cikmadigi icin bisey verecegini sanmiyorum antibiyotiklik durumumuz yok ama balgam icin sanirim surup verebilir . herseyi zamanla yapmaya baslar muhakkak ama kimsenin cocuguyla kiyaslama simdi neden yapmiyor diye bu cok gereksiz birsey ve yanlis canim sana aa hala sunu yapamiyormu falan diyenleride ciddiye alma oldumu benim tanidigim biri var kizi 16 aylikti ilk dis cikardiginda ki aile doktor . dusun ki onlarda soyluyor gayet normal bu diye. bu arada sana sunu soyliyim tukruk yapisi biraz degisik oldugunu farkettinmi ? dis cikarirken agzindan pek sivilar akmayacaktir buyuk ihtimal cunku biraz daha yogun kivamli tukruk yapilari biraz daha kalin normal bebeklerden . alperden biliyorum bizde hic olmadi ole cikiverdi disler . doktorda soylemisti ve int okumustum zaten sende arada bir bak disler ansizin cikabilir :) gorusmek uzere tatlim opuyorum ikinizide.
hele seninki one öyle maşallah alman çocukları gibi sarı sarı yerdim bitirdim resimlerinde oğluşunu.mızmızlı geçti allaha şükür iyiyiz bu aralar
seni ve sari civcivi çokkk öpüyorum canım
havacım seninkinede japon balığı koydum ismini balık balık yerim ben onu kızlar ben bebeklere genelde böyle isimleriyle hitap etmem o an aklıma negelirse onu isim olarak kullanırım öyle daha hoşuma gidiyor sizin için BAYILDIM BEBİŞLERİNİZE
kızlar ben arkadaşıma aşure yemeye gidiyorum ve kocamaann hava almaya bunaldım evde 2 haftadır hepinizin yerinede yerim şimdiden baana afiyet olsun:))