Prader willi sendromumlu bebekler

selam canim cok gecmis olsun agliyormu yoksa sadece huysuzlukmu yapiyor kerem. Senin birde kizin var okulu hazirligi derken cok vaktini aliyordur arti ev isleri tabiki insallah esin yardim ediyordur sana evde .turk erkeklerinde pek o yardim ruhu yok ama arada tek tuk cikiyor yardim edenide :) benim isimde cogu zaman yardim etmeye calisir ama zaman zaman tam tasfirin erkegi moduna geciyor :) o hallerini hic sevmiyorum , bide bisey yapinca hem yapip hem yaptim diye soylenmesini sevmiyorum ya yap ya soylenme diyorum ama nerdeee :))) akrabalarin varmi yada ailen yakindami kardeslerin falan birarada olmak guzel sey ben kalabalik sofralari gercekten cok cok ozledim bende seni ve minnoslarini kocaman optumtatlim

merhaba canım felaket şekilde ağlıyordu kerem ama allaha şükür geçti şu anda kerem gülücükler saçıyor etrafa iyi yani şimdi 6 aylık aşılarını yaptırmaya gidicem akşama ateşlenmezse iyidir çünkü aşı olunca bayağı huzursus oluyor.kızım birinci sınıfta başlarda çok zorlandık ama şimdi sınıfın ilk okumaya geçeni ALLAHTAN çalışkan bir kız kafası alıyor herşeyi.
eşime gelince ev işlerinde hiç yarsımcı olmaz pek onun tarzı değil ama kızımın dersleriyle o ilgilenir bir yere gidiceksem kereme bakar oda bana yetiyor canım akrabalarım yakın canım eşiminkilerde hepsi elinden geldiğince yardım ederler inşallah türkiyeye geldiğinde nasip olursa seni ağırlamak isterim kendine iyi bak canım hee bu arada ilk anne lafını minik bebeğinin ağzındak duymak kadar dünyada güzel birşey yoktur alperimide kocamannn öpüyorum

Composition and Motor Function in Children with Prader-Willi Syndrome
selam canim bak bu amerikadaki dernegin sayfasindan kopaladigim yer onlarda oneriyorlar uzun sureli hormon tedavisini. Neyse saglik olsun sen ugrastin ama her 6 ayda bir test yaptirip vucuttaki hormon seviyesine baktir azaldigi durumda vermeye mecbur kalicaklar senin yapabilecegin bisey yok artik doktor rapor etmedikce . bu hormonun ayrica oyle guzel bir etkisi varki oda vucuttaki yaglarin cabuk yakilmasini sagliyormus doktor soylemisti ki sitede de yaziyor. zaten zeka seviyesi cok dusuk degil cogu pws olanlarin dedimya sana daha once univ. bitiren cok var ise giren calisan normal hayatini surduren biraz erken egitim herseyi degistiriyor anne demeye basladi alper tabi yuzlerce kere duyduktan sonra ogrendi kerata ama arada soyluyo herzaman degil :) babasi kiskandi simdi baba demeye ugrascak bakalim onu ogreticem :) bu arada alper ayakta dik durmayida basardi son birkac gundur daha uzun zaman durabiliyor ziplamadigi zamanlar tabiki tavsan misali yerinde durmak istemiyor yatmakta istemiyor artik yerdeykende yuvarlaniyor surekli ve donuyor sirtustu yatirdigimda yuzustu donmus buluyorum. merak etme bir iki aya ayni seyleri ozanda yapicak sonra sen yetisemiyceksin :) zaten seni su uzmesin ve dusundurmesin asla ozan normal bir cocuk ve oylede buyuycek kosucak konusucak hatta geveze olabilir spora gidicek okula gidicek ( tabiki okulda denetimli olmasi lazim herseyin ) kardesiyle oynar ::))) ilerde olsun birkac kardesi onunda cokiyi olabilir dedi doktor kardes iliskisi .biz surekli kitap okuyoruz dun oyuncak yaptim ona kumaslardan kartonlardan bi ayicik balonlar yaptim :) balonlari yalayip kemirdi hemen zaten balona benzemiyorlar artik . diger hormonunda ise yaramasi guzel umarim daha da cok ise yarar ama kisisel gorusum tamamen inmeyecekleri ben hicbir okudugum bilgide boyle bir vakaya raslamadim ki yuzlerce sayfa okudum bu ilk olursa onuda biz paylasiriz belki bunuda bi ornek tedavi kabul ederler oyle degilmi.

Directors & Officers
bak bu kisa yolda yetiskin prader willi sendromlu kisiler var resimleri gorunce sende gulumsersin eminim gayet normaller .
ozanin atesine uzuldum cok halsiz ve keyifsiz oluyor bebekler boyle zamanlarda alper biraz huysuz tek tuk oksuruyor balgami da var sanki cok oksurse daha cabuk gecicek bu sikayet, burnuda tikaniyo haprusuyo cikariyo :) ama genel olarak neseli . bu arada yogurda sekere bende karsiyim islenmis seker karbonhidrat onun yerine elma suyu koymayi denedinmi yada iyice pure yaptigin muzu eklemeyi , yumusacik olmus armut ben bi ara oyle yapardim simdi arada ekliyorum sabahtan kalan meyvesini yada sade yiyor zaten sunuda yapabilirsin eger yemezse yogurdu yaparken kucuk kavonozla yapiyordun sanirim sende azcik bi cimdik seker koyabilirsin yogurdu 4 .4.5 saat mayalanmasi kafi bide mayasini 1tatlikasigi koymanda yeterli mayasin cok koyunca eksi olur ve bebekler sevmez hazmida zor olur .sekerle ne kadar gec tanisirlarsa o kadar iyi butun bebekler icin gecerli bu . simdi pirasa pisiyo mutfakta ama seker yok tuz yok biz yerken atiyoruz yarin alperde ogeln yemeginde yiyebilsin diye artik ona ozel seyler yapmiyorumbizim yemegimizden yiyor cogunlukla . bugun oglende etli kurufasulye yedi :))) pirasanin icindeki kiymayi 3 kere cektirip aldim o zaman alper icin daha kolay oluyor sindirim ve pure olmasida tabiki. tatlim evinizinemli tutun derlerya burnu tikali bebek varsa neme gerek yok sen ne kadar nemli tutarsan bebegin burun tikanikligi o kadar uzun surer. sunu fark ettinmi bilmiyorum sabah ilk kalktiklarinda bebeklerin burnunda bi tikaniklik hic olmaz sabaha kadar agizdan nefes aldiklari icin bi sure sonra burun salgisi kurur ve burundan nefes alarak uyurlar geceleri ki yetiskinler icinde durum bu sekilde ama gunduz surekli tikali burun . gorusmek uzere tatlim opuyorum ozancagimida benim yerime kucakla .

merhaba havvacım sözde yazdıklarını sadece okumak için girdim ama dayanamayıp yazıyorum:)
fotolara baktım gerçekten onlar prader willimi yaa hiç benzemiyolar :) allahım inşallah bizim evlatlarımızıda iyi olanlardan eder
alperim anne dedi demek inanmıyorum ya nasıl bi mutluluktur senin için bende çok sevindim senin adına inşallah benim ozanımda yakın zamanda der gerçi sen beni çok rahatlatıyorsun yazdıklarınla allah bir ker değil bin kere razı olsun umudum oldunuz havva alperimle birlikte.
ozanı bi görsen 38.5 ateş bile olsa çığrım çığrım sürekli kendi kendine konuşuyo topuna tekme atıyo bide sizin sarı kızdan aldım onu bol bol yalıyo ama acaip sevimli oldu bugün oğluma aşure suyu yedirdim tabi şekerini katmadan önce ayırmıştım sende yap istersen hem size olur hemde alper için güzel bi enerji kaynağı olur canım daha detaylı yazmak istediğim o kadar çok şey varki ama derlerya 7 çarşambanın işi bir güne geldi bir taraftan detaylı bi temizlik yapıyorum bir taraftan ozana ilgi göstermeye çalışıyorum diğer tarafta bugün manisadan arkadaşım gelicek yemek hazırlığına girişiyorum ayyy yazarken bile çok yoruldum boşta kaldığım herhangibir anda gene burdayım çok öptüm ikinizide

kızlar sizede selam vermeden geçmek istemedim
sizi bebeklerinizi ayşe abla seninde güzel çocuklarını kocaman öpüyorum allaha emanet olun ben debelenmeye gidiyorum işlerle:):):)

Sanatci rulu demek cocuk ne guzel iste muzige bi egilimi olsun . Ben yigenime keman almistim seneler once surekli onu ben goturup getirecegim icinve ders saatinde de yaninda durdugumdan 2. hafta bende bir keman almistim :) birlikte gittik geldik evde ona tekrar yaptirdim derken bikti zor geldi keman birakti dersleri bide dusun unkapanina gidiyorduk derse uskudardan aliyordum onu bende icerenkoyde oturuyordum o ara hesap et artik. Neyse ben birakmadim dersleri cok sey ogrendim zaten muzige merakim benim cocukluktan keman gercekten cok keyifli bir enstruman istiyorumki alperinde kabiliyeti olsun ben cabaliycam 3 yasina geldiginde goturmeyi dusunuyorum burda kurslara kemanim turkiyede kaldi firsat olmadi getirmeye baharda kardesim gelirse rica edicem alsin gelsin beli o zaman erken baslariz derslere oglum icin evde beni dinler :) vituoz degilim iddaali zaten degilim ama bircok sey calabi;liyorum kemanla buraya geldigimden beri elime almadim baya bir pratik yapmam da lazim sanirim yeniden heheheheheh. ben oksuruyorum ses gitti usuttuk sanirim , gecer tabiki kisa zamanda mizmiz biri degilim hic de yatmayi sevmem zaten yatamam ki dolasmam lazim ayakta olmam lazim benim . kucuk davul falan yada org gibi bisey oyuncak olandan alabilirsin poyraza bakarsin bi muzik dehasi da sizin evdedir bellimi olur :):)
Kucuk oyuncak piyanosu var onu cok sevıyor bıde dedesı zamanında annesıne bır org getırmıstı sımdı o poyrazın buyuyunce kulanır ınsallah.Bende bır ara bağlama kursuna gıtmıstım ama senın kadar kararlı olup devam etmedım kı sen masallah ıcerenkoyden bırde unkapanı yapıyormussun.Bende babasıda bır enstruman calmasını cok ısterız bence sende kemanına bıran once kavus Alperle beraber guzel bır ıkılı olursunuz ınsallah:)Bız bugun mutluyuz babamız bır ıs gorusmesıne gırmıstı en son Fransızlarla gorusmesı kalmıstı fransız sırketı bıraz once telefonda ıngılızce mulakatı bıttı.Esımın ıngılızcesı begınner seıyedeydı 1 senede azımle ılerlettı gorusmede fena gecmedı sayılır dua edın bızede ıs gorusmesı kabul olsn.Artık babamız ıse baslasın gercı Poyraz buna cok uzulucek ama oyun arkadası ıse baslıyor:)

kızlar sizede selam vermeden geçmek istemedim
sizi bebeklerinizi ayşe abla seninde güzel çocuklarını kocaman öpüyorum allaha emanet olun ben debelenmeye gidiyorum işlerle:):):)
Tuğbacım allah sana buyuk kolaylık versın ev temızlıgı oldumu o gun epey yorucu oluyor.Musaıt oldugun zaman Ozan'ın norologu ıle ılgılı bılgı aktarırısan cok memnun olacagım.Sana kolay gelsın.

merhaba canım felaket şekilde ağlıyordu kerem ama allaha şükür geçti şu anda kerem gülücükler saçıyor etrafa iyi yani şimdi 6 aylık aşılarını yaptırmaya gidicem akşama ateşlenmezse iyidir çünkü aşı olunca bayağı huzursus oluyor.kızım birinci sınıfta başlarda çok zorlandık ama şimdi sınıfın ilk okumaya geçeni ALLAHTAN çalışkan bir kız kafası alıyor herşeyi.
eşime gelince ev işlerinde hiç yarsımcı olmaz pek onun tarzı değil ama kızımın dersleriyle o ilgilenir bir yere gidiceksem kereme bakar oda bana yetiyor canım akrabalarım yakın canım eşiminkilerde hepsi elinden geldiğince yardım ederler inşallah türkiyeye geldiğinde nasip olursa seni ağırlamak isterim kendine iyi bak canım hee bu arada ilk anne lafını minik bebeğinin ağzındak duymak kadar dünyada güzel birşey yoktur alperimide kocamannn öpüyorum
Sizede cok gecmıs olsun özgür.Poyrazda gecen ay sunnet oldu tabı bırde goz yası kanalı amelıyaıyla bırlıkte.O gun butun gun ağladı ertesı gun hıcbıseyı kalmamıstı.Taktık köpük bardağı pipimiz bıze hıc sorun cıkarmadan ıyılestı:) Bırde cocuktan cocuga degısıyor aynı zamanda poyrazla yasıt bır bebek daha sunnet olmustu masallah yavrucum gıkını bıle cıkarmamıstı.Insallah sızde hemencecık atlatırsınız sunneti..

Sizede cok gecmıs olsun özgür.Poyrazda gecen ay sunnet oldu tabı bırde goz yası kanalı amelıyaıyla bırlıkte.O gun butun gun ağladı ertesı gun hıcbıseyı kalmamıstı.Taktık köpük bardağı pipimiz bıze hıc sorun cıkarmadan ıyılestı:) Bırde cocuktan cocuga degısıyor aynı zamanda poyrazla yasıt bır bebek daha sunnet olmustu masallah yavrucum gıkını bıle cıkarmamıstı.Insallah sızde hemencecık atlatırsınız sunneti..

sağol canım geçti geçti ALLAHTAN iyiyiz artık sizin yazılarınızıda takip ediyorum ama minik poyrazımızın neyi var anlayamadım yada göremedim yazılardan

canım kerem 15 günlükken hastanede yatıyordu bu arad çok tepkisizdi ve sma dan şüphelenmişlerdi kereme genetk test yapıldı sonuçlar çok ilginç çıktı ama sma deyil dediler .sma hastaları daha kötüye gider dedi doktorumuz ozamanlar kerem tepki vermeye başlamıştı.
bazı doktorlar böyle bir sonuç çıkamaz çok ilginç dediler aklıma takıldı sana o test sonucunu yollasam ilgilenirmisin

sağol canım geçti geçti ALLAHTAN iyiyiz artık sizin yazılarınızıda takip ediyorum ama minik poyrazımızın neyi var anlayamadım yada göremedim yazılardan
Poyraz doğduğun genetikle ilgili bir konuda bır problemımız olmadıgını dusunuyoduk.Bir kaç çocuk doktoru kulak ve damak yapısı sebebıyle genetiğe gıtmemızı onerdı.Memorıalın cocuk doktorunun vasıtasıyla Çapa genetiğe gittk.Başta Prof bır problem yok gıbı ama bı kan alalım dedı.Sonrakı kan testlerının sonucunda Poyrazın 1. kromozomundan bir parça kopup 6. kromozumuna eklendığı anlasıldı.Tıpta bır ısmı yok sadece 1. kromozom bozuklugu olarak gecıyor ve vakadan vakaya degısıyor.Anne ve baba olarak bızde bır problem yok dengelı translokasyon dedıler.1 yaşından sonra duzenlı norolog kontrolu verdıler.Yakın zaman Istanbulda bır norolog bulup gıdıcez genelde Çapanın bir profuu onerıyorlar herade o olur.Suan Poyraz 1 yaşında , damağı dar dıslerı gec cıkıcak bırazda gec oturdu ama sımdı yurutecle evı fırıl fırıl donuyor onun dısında bır anormallık gozukmuyor.Genetıkcıler bızı cok korkuttu yuruyemez motor gelısımı gerı kalır hersey olbılır sızın karyotıpınıze uygn elımızde ornek vaka yok bekleyıp goruceksınız dedıler.Türkıyede arastırdıgım kaynaklarda pek bsı bulamadım.Havva sağolsun Ingıltereden ornekler gonderdı.Onlarda cok ılerı vakalrda beyın ve kas gelısımı gerı olan örneklerle dolu, bır tanede poyrazın durumuna benzeyen normale çok yakın bır cocuk var.Allahtan tek ıstegım suan ınsallah Poyrazımda çok buyuk problemlerle karsılasmayız.Yurutecle yuruyor konusmaya basladı anne baba mama dede nene bılumum anlamadıgımız poyrazca sarkılar:) Göz teması var maşallah algılıyor herseyı.Allah hıcbır anne babayı cocuguyla sınamasın.Allah hepımızın bebeklerıne sağlık versın ınsallah.Kerem nasıl kaç aylık suanda.Ablasının olması buyuk sans onu oynatıyordu, umarım hersey hepımız ıcın yolunda gıder.

merhaba havvacım sözde yazdıklarını sadece okumak için girdim ama dayanamayıp yazıyorum:)
fotolara baktım gerçekten onlar prader willimi yaa hiç benzemiyolar :) allahım inşallah bizim evlatlarımızıda iyi olanlardan eder
alperim anne dedi demek inanmıyorum ya nasıl bi mutluluktur senin için bende çok sevindim senin adına inşallah benim ozanımda yakın zamanda der gerçi sen beni çok rahatlatıyorsun yazdıklarınla allah bir ker değil bin kere razı olsun umudum oldunuz havva alperimle birlikte.
ozanı bi görsen 38.5 ateş bile olsa çığrım çığrım sürekli kendi kendine konuşuyo topuna tekme atıyo bide sizin sarı kızdan aldım onu bol bol yalıyo ama acaip sevimli oldu bugün oğluma aşure suyu yedirdim tabi şekerini katmadan önce ayırmıştım sende yap istersen hem size olur hemde alper için güzel bi enerji kaynağı olur canım daha detaylı yazmak istediğim o kadar çok şey varki ama derlerya 7 çarşambanın işi bir güne geldi bir taraftan detaylı bi temizlik yapıyorum bir taraftan ozana ilgi göstermeye çalışıyorum diğer tarafta bugün manisadan arkadaşım gelicek yemek hazırlığına girişiyorum ayyy yazarken bile çok yoruldum boşta kaldığım herhangibir anda gene burdayım çok öptüm ikinizide

sana yuzunde birgulumseme olusacagini soylemistim suanki azim ve cabamizin nedeni bu surekli anlatmaya calisitgim sey bu hayatim ilk egitim karakteri olurusrken bebegin herseyi sunger gibi aldiklari zmanlar suan kucuk deme anlamaz deme kitap oku resimli olanlardan he bide bulabilirsen tuylulerdende al hani at olu inek olur vucudunun biyerinde tuler olur kuyruk gibi kulak gibi dokunmak da mutlu ediyor dikkatlerini cekiyor bebeklerin keske yakin olsak paylasirdik tum oyuncaklarimizi kitaplarimizi bizim dunya kadar var evin hali seyirlik o kadar yani adim aticak yer yok :) amannnn olsun cok umrumda degil daginiklik benim .ben alperin atesi cok yukselmisti ama sadece 1 kere oldu sonra ates gormedik sukur hic o zaman nurofen verdim cok iyi bence calpolden ve sirkeyi pamuga dokmustu kol altina koymustum yarim saat sonra atesten eser kalmamisti sirkeli su annanelerden kalma ama cok guzel bir antiseptik zaman zaman deneyebilirsin ph degeri ilede vucuda dost cunku tahris de etmez. misafirin var ooo ne guzel aksama yemekelr yenicek guzel sohbetler edilicek desene walla kiskandim sizi . biz sabah doktora gittik benim sesim mazallah telefon sapigi gibi cikiyor bugun pek konusmak taraftari degilim o yuzden biri ararsa acmayi dusunmuyorum telefonu. antibiyotik verdi doktor ama ben bi kusburnu kaynatiyim bide bal var babamin arilari saolsun yeter bana zencefille cay yaparim ohh mis yarina super acilir sesim bogazimda iyilesir eminim ben dogal tipciyim genel tercihim bu herzaman evdekiseylerden faydalaniyorum . yemekte ne var acaba ? neler neler pisiriyosun arkadasin birkac gun kalicakmi sende oyleyse eger gezmeye sohbete bol bol gulmeye cok zaman olucak demektir . hadi yetistir islerini sen minigimi op benim yerime sole kocaman kocaman gorusuruz nasil olsa biz sonra . ( bu arada seni hic online goremiyorum )

Kucuk oyuncak piyanosu var onu cok sevıyor bıde dedesı zamanında annesıne bır org getırmıstı sımdı o poyrazın buyuyunce kulanır ınsallah.Bende bır ara bağlama kursuna gıtmıstım ama senın kadar kararlı olup devam etmedım kı sen masallah ıcerenkoyden bırde unkapanı yapıyormussun.Bende babasıda bır enstruman calmasını cok ısterız bence sende kemanına bıran once kavus Alperle beraber guzel bır ıkılı olursunuz ınsallah:)Bız bugun mutluyuz babamız bır ıs gorusmesıne gırmıstı en son Fransızlarla gorusmesı kalmıstı fransız sırketı bıraz once telefonda ıngılızce mulakatı bıttı.Esımın ıngılızcesı begınner seıyedeydı 1 senede azımle ılerlettı gorusmede fena gecmedı sayılır dua edın bızede ıs gorusmesı kabul olsn.Artık babamız ıse baslasın gercı Poyraz buna cok uzulucek ama oyun arkadası ıse baslıyor:)

selam canim esine bol bol kitap okumasini tavsiye ederim ve ayrica zaman zaman sesli sekilde okusun telaffuz onemlidir akici konusmak icin ama en guzel ogrenme sekli o dilin konusuldugu yerde olmak isi pratiklestiriyor .ben buraya gelmeden oncede cok berbat degildi ama burda tabiki cook daha iyiyim herseyi tek basima yapabiliyorum ingilizce baya karisik geliyordu ayni kelimeyi 10 15 sey icin kullandiklari icin :) ama zamanla insan alisiyor konusurken surekli farkinda olmayarak ingilzce karisik konusuyorum zaman zaman. benim turk 1 arkadasim var burda esimin arkadasinin esiydi aslinda 2 cocugu var onunda bi gidip geldigim o var cici bi kiz. zaten burda turk nufus cok degil .turkiyede cok kaliplara bagli kalinarak dil ogrenildigi icin zor geliyo ama aslinda o kadar da zor degil . ingilziler bile bizim kadar kuralli konusmaya dikkat etmiyorlar. ya cok ilginc olan bisey daha bircok ingiliz konusabiliyor ama soyledigi kelimeyi heceleyemez dogru sekilde :)harfleri dogru soyleyemiyorlar yani . insallah esinde kisa zamanda ise baslar erkelerin uzun sure evde kalmasi bazen iyi olmuyor herseye karismaya basliyorlar . mutlu haberlerini bekliyoruz dua edelim istedigi ise alinsin canim benim.

canım kerem 15 günlükken hastanede yatıyordu bu arad çok tepkisizdi ve sma dan şüphelenmişlerdi kereme genetk test yapıldı sonuçlar çok ilginç çıktı ama sma deyil dediler .sma hastaları daha kötüye gider dedi doktorumuz ozamanlar kerem tepki vermeye başlamıştı.
bazı doktorlar böyle bir sonuç çıkamaz çok ilginç dediler aklıma takıldı sana o test sonucunu yollasam ilgilenirmisin[/QUOTE

sma yi biliyorum yani daha onceden okumustum bircok bilgi kaslarla ilgili bir hastalik ama yine genetik kokenli tabiki bir kusaktan digerine geciyor size doktor sordumu varmi yakinlarinizda diye ? doktor dogru soylemis sma bebeklik doneminde cok ciddi bir hastaliktir yani ilk 6 ayda cikmasi farkli bazende ilerleyen yaslarda aniden ortaya cikabilen degisik bir hastalik turu oda . test sonucunu tabiki yollayabilirsin benim cok yakinda bir randevum yok ama olucak o zaman doktorumuza gosterim geneti kuzmani yani ama bende bakalim arastirrim internetten belki bi baska bilgi bulabirim yakin olacak sekilde. benim kucuk laptopum genelde surekli acik sabah aksam yatana kadar surekli biseyler okuyup arastiriyorum yapim geregi her konuda biseyler okurum cok alakasiz bile olsalar bigun ise yarar diye .keremcigede cok cok gecmis olsun yavrucum cani aciyodur birkac gune toparlar insallah . sen korsesini aldinmi keremin ve ayrica sizin test sonuclari ne zamana cikacak canim ?

bazı doktorlar böyle bir sonuç çıkamaz çok ilginç dediler aklıma takıldı sana o test sonucunu yollasam ilgilenirmisin[/QUOTE

sma yi biliyorum yani daha onceden okumustum bircok bilgi kaslarla ilgili bir hastalik ama yine genetik kokenli tabiki bir kusaktan digerine geciyor size doktor sordumu varmi yakinlarinizda diye ? doktor dogru soylemis sma bebeklik doneminde cok ciddi bir hastaliktir yani ilk 6 ayda cikmasi farkli bazende ilerleyen yaslarda aniden ortaya cikabilen degisik bir hastalik turu oda . test sonucunu tabiki yollayabilirsin benim cok yakinda bir randevum yok ama olucak o zaman doktorumuza gosterim geneti kuzmani yani ama bende bakalim arastirrim internetten belki bi baska bilgi bulabirim yakin olacak sekilde. benim kucuk laptopum genelde surekli acik sabah aksam yatana kadar surekli biseyler okuyup arastiriyorum yapim geregi her konuda biseyler okurum cok alakasiz bile olsalar bigun ise yarar diye .keremcigede cok cok gecmis olsun yavrucum cani aciyodur birkac gune toparlar insallah . sen korsesini aldinmi keremin ve ayrica sizin test sonuclari ne zamana cikacak canim ?

nasıl yollıcam canım bır tane imail adresi var geçmiş yazılarda onamı yollıyım korsemizi diktirdik vücuduna tam olsun diye hazır da gidip almamız kaldı sünnet olayı çıkınca alamadı pazartesi gidip alırız heralde kas biyopsisi bu ayın sonuda çıkıcak genetikte ocağın sonuna doğru çıkar heralde hayırlısı bakalım alper nasıl sen nasılsın orda arkadaşların vardır sanırım etrafındakiler hep yabancımı türk komşun varmı hiç merek ettim

nasıl yollıcam canım bır tane imail adresi var geçmiş yazılarda onamı yollıyım korsemizi diktirdik vücuduna tam olsun diye hazır da gidip almamız kaldı sünnet olayı çıkınca alamadı pazartesi gidip alırız heralde kas biyopsisi bu ayın sonuda çıkıcak genetikte ocağın sonuna doğru çıkar heralde hayırlısı bakalım alper nasıl sen nasılsın orda arkadaşların vardır sanırım etrafındakiler hep yabancımı türk komşun varmı hiç merek ettim

selam canim bugun bi islandikki sorma yani daha dogrusu en cok ben alperinde yuzune ruzgarin savurdugu damlalar gelince basladi aglamaya . alisverise gittik bugun bi arkadasa chiristmas icin hediye aldim ingiliz ve kizina burda bi gelenek yani aliyorlar birbirine biz kutlamiyoruz tabiki ama sevdigim biri o yuzden hediye almak istedim onlar cok onemsiyorlar dini bayramlari cunku. alperede uzun kollu body aldik yeni pantolon bide patik aslinda kiz yaziyo ustunde etiketin ama sirin beyaz benekli 2 inek kuklasi var ustunde cok hostu aldim giydirdim simdi oynuyo yerde :) hicde kiz patigi gibi degil zaten heheheh resimlerini cektim ama henuz eklemedim bilg. .... p.tesi sonucu alip doktora gidersiniz sanirim degilmi inceleyim nedir ne degildir sizi bilgilendirir. bana da alit rica ederim merak ediyorum insallah iyi cikicak sonuclar. evet o adrese mail atarsan sevirim ben hersey icin o adresi kullaniyorum face icinde sormustunya ordan bulursun beni canim. benimburda 1 tane turk kiz arkadasimvar esimin arkadasinin esi ayni zamanda 2 cocugu var onunda baskada arkadasim yok ama yabanci tabiki var birkac tane etrafimda turk yok yani :) ben yemek yapmaya koyulayim hayatim yazarim tekrar yine hadi optum gorusuruz simdilik byyyy

selam canim bugun bi islandikki sorma yani daha dogrusu en cok ben alperinde yuzune ruzgarin savurdugu damlalar gelince basladi aglamaya . alisverise gittik bugun bi arkadasa chiristmas icin hediye aldim ingiliz ve kizina burda bi gelenek yani aliyorlar birbirine biz kutlamiyoruz tabiki ama sevdigim biri o yuzden hediye almak istedim onlar cok onemsiyorlar dini bayramlari cunku. alperede uzun kollu body aldik yeni pantolon bide patik aslinda kiz yaziyo ustunde etiketin ama sirin beyaz benekli 2 inek kuklasi var ustunde cok hostu aldim giydirdim simdi oynuyo yerde :) hicde kiz patigi gibi degil zaten heheheh resimlerini cektim ama henuz eklemedim bilg. .... p.tesi sonucu alip doktora gidersiniz sanirim degilmi inceleyim nedir ne degildir sizi bilgilendirir. bana da alit rica ederim merak ediyorum insallah iyi cikicak sonuclar. evet o adrese mail atarsan sevirim ben hersey icin o adresi kullaniyorum face icinde sormustunya ordan bulursun beni canim. benimburda 1 tane turk kiz arkadasimvar esimin arkadasinin esi ayni zamanda 2 cocugu var onunda baskada arkadasim yok ama yabanci tabiki var birkac tane etrafimda turk yok yani :) ben yemek yapmaya koyulayim hayatim yazarim tekrar yine hadi optum gorusuruz simdilik byyyy

canım face den sana istek yolladım ama inşallah o sensindir yanlış kişiye gitmemiştir

canım face den sana istek yolladım ama inşallah o sensindir yanlış kişiye gitmemiştir

selam canim oglumun resmi var zaten orda havvacool gmail gorursun hemen :) Ayrica nottingham united kingdom yazar :)
ne kadar cok havva simsek var ya sasirdim gercekten bakim kac kisi cikiyo dedim senden sonra walla ben sayamadim sayfalarin sonu gelmiyor,,,, see more results :)

Son düzenleme:
ozgulcum yat uyu artik sen gec oldu saat yarin pazar ama kerem bunu pek onemsemez sanirim erkenden uyanir yat dinlen tatlim . benim kucuk horozum 5 den sonra heran otmeye baslayabiliyor maksimum 6 da ayaktayiz 7 de mutlaka kahvaltisi hazir olucak pasamin musait olunca gorusuruz . ptesi benide haberdar etmeyi unutma olurmu tatlim .

ozgulcum yat uyu artik sen gec oldu saat yarin pazar ama kerem bunu pek onemsemez sanirim erkenden uyanir yat dinlen tatlim . benim kucuk horozum 5 den sonra heran otmeye baslayabiliyor maksimum 6 da ayaktayiz 7 de mutlaka kahvaltisi hazir olucak pasamin musait olunca gorusuruz . ptesi benide haberdar etmeyi unutma olurmu tatlim .

sana iyi geceler canım ben malesef hem ütü yapıyorum bir taraftanda nete bakıyorum az kaldı yastığa kafamı koyduğum gibi giderim heralde

sana iyi geceler canım ben malesef hem ütü yapıyorum bir taraftanda nete bakıyorum az kaldı yastığa kafamı koyduğum gibi giderim heralde

ben daha yatmiyorum canim saat farkindan dolayi soyledim malum burasi 2 saat geri senin saate gore hem ne utusu bu saat ya yat uyu dinlen tatlim yarin esin bakarken cocuklara sen isini yapar oturusun. zaten hava cok sogukmu disari cikip napicaksiniz. Biz bugun ciktik aslinda ama soguktan degil kalabaliktan yuruyemedik hicbiryerde igne atsan yere dusmez misali kalabalik var malum burdakilerin kutlama ayi bu. herseyse buldunmu beni bari :)

X