Küçük yerlerde teyzeler arasında incir çekirdeğini doldurmayacak şeyler bile büyütülüp büyük kavga ve dedikodu malzemesi haline getirilir. Üstüne bir de kan davalı gibi davranılır. Siz neden bu klanın içine girip bir de üstüne yan sokaktaki teyzenin oğlu, karşı komşunun oğlu falan gibi kişilerle görüşüp bu curcunaya kendinizi attınız? Kaldı ki bu teyzelerin oğullarından birine ikisine yürek yemiş gibi özel hayatınızı anlatmışsınız.Bu arkadaşlar kendileri için bu derece sansasyonel bir haberi içlerinde tutabilirler mi sizce?Onların çevresi ve vizyonu için hazine gibi bir dedikodu malzemesi sonuçta. Yapacağınız şey belli bu kişilerle irtibatı tamamen kesecek, ileri giderlerse savcılığa verecek ve bir daha da muhatap olmayacaksınız.Kendi kendilerine ne yapıyorlarsa yapsınlar. Keşke en başta bu komşu dedikodu yaparken tüm alakanızı kesseydiniz, şimdi onların ortamına uygun " senin gelin için de bilmem ne diyorlar" derseniz olay bu noktalara varır tabi ki. Ben de bu tarz yerlerde yaşadım eskiden, gidip gel diye çok söylendiler, kapının önünde konuşalım diye baskı yaptılar falan hiç ilgilenmedim bile. o zmaan da dedikodu yapıyorlar ama hiç değilse "asosyal, psikolojisi bozuk galiba" falan diyorlar ama yine de kavga etmenin bir yolunu buluyorlar.