ÖNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN bende 5 yıldır evliyim çocugum yok rabbim bebegeni sana bagışlasın dualarm seninleeeee peki sebebi ne nedenleri vardır mutlaka3.5 aylik bir oglum var prader willi sendromlu cok anlamsiz geliyor ne oldugu hakkinda fikri olmayan insanlar icin eger suan bu yaziyi okuyorsaniz ya bebeginiz yada bir yakininiz prader willi hastasi olmali mutlaka derin bir huzun keder tarifsiz bir aci kaplamistir icinizi . Herseyden onemlisi bunu nasil farkettginiz ben yurt disindayim ve endiseli bir anne oldugum icin 3 haftalikken beslemekte ve uyandirmakta zorlandigimiz bebegimize test yaptirdik ve sonuc prader willi hastasi oglumuz suan 3.5 aylik ve 6 kilo gulen hareket eden bir bebek ellerini izliyor tipki digerleri gibi bizimle konusmaya calisiyor gibi bakiyor surekli kucaklanmayi tabiki cok seviyor .buraya yazmamin sebebi eminimki yuzlerce prader willi hastasi var turkiyede ama kimsein bir paylasimi yok ben ingilteredeyim burda surekli bu hastalikla ilgilenen insanlar dernekler aileler var ayni hastalikla mucadele eden cocuk sahibi kisiler . Eger bebeginiz dogumdan sonra aglamiyorsa uyanmiyorsa sut icin gogsunuzde surekli uyuyorsa kilo almiyorsa biberonla beslediginizde kilo alimi biraz duzene giriyor ama uyku hali ve gucsuz kaslar devam ediyor hastaligin ilerki evrelerinde cok fazla belirtileri var davranis bozukllugu istah problemi konusma ve yurume guclugu gibi tabiki birde surekli yeme istegni giderememeleri surekli yemek icin tutturma nobetleri gecirmeleri suan bunlari yazarken benim dunyalar harikasi bebegim yanimda uyanmis bana bakip gulumsuyor ona her baktigimda aglamaktan kendimi alamasamda guclu olmam gerektiginn farkina variyorum. lutfen sizde gormezden gelmeyin dunyanin heryerinde bu hastaligin bir dernegi ve milyonlarca destekcisi var ama turkiyede henuz yok bunun olmasi icin hepimiz mucadele etmeliyiz yardimlarini ve gorusleriniz bekliyorum.
havva kol
İştahını bastırmak için bir tedavi yokmu acaba
Allah yardımcınız olsun canım eminimki çok zordur insan ne diyeceğini bilemiyor genetik testlemi anlaşıldı yanılma payı yokmu
Aslında az emip göğüste uyuakalmak bütün bebeklere has bir özellik bence yeni doğmuş yurt dışı dahamı bilinçli bu konuda acaba belkide burda olsa anlaşılmayacakdı hemen şüphelenilmeyecekdi belkide biz bilinçsiziz bu konuda.Haklısın helede şimdiki halini tamamen sağlıklıyken ilerisini düşünmek acı veriyordur.Tüm belirti göğsünde uyuakalması ve az emmesimiydi
Allah kolaylık versin.Üzülmeyin demek kolay ama buda sizin imtahanınız demek.İnş hafif seyreder hastalığı.Benim yerime onu öpün olurmu:)
3.5 aylik bir oglum var prader willi sendromlu cok anlamsiz geliyor ne oldugu hakkinda fikri olmayan insanlar icin eger suan bu yaziyi okuyorsaniz ya bebeginiz yada bir yakininiz prader willi hastasi olmali mutlaka derin bir huzun keder tarifsiz bir aci kaplamistir icinizi . Herseyden onemlisi bunu nasil farkettginiz ben yurt disindayim ve endiseli bir anne oldugum icin 3 haftalikken beslemekte ve uyandirmakta zorlandigimiz bebegimize test yaptirdik ve sonuc prader willi hastasi oglumuz suan 3.5 aylik ve 6 kilo gulen hareket eden bir bebek ellerini izliyor tipki digerleri gibi bizimle konusmaya calisiyor gibi bakiyor surekli kucaklanmayi tabiki cok seviyor .buraya yazmamin sebebi eminimki yuzlerce prader willi hastasi var turkiyede ama kimsein bir paylasimi yok ben ingilteredeyim burda surekli bu hastalikla ilgilenen insanlar dernekler aileler var ayni hastalikla mucadele eden cocuk sahibi kisiler . Eger bebeginiz dogumdan sonra aglamiyorsa uyanmiyorsa sut icin gogsunuzde surekli uyuyorsa kilo almiyorsa biberonla beslediginizde kilo alimi biraz duzene giriyor ama uyku hali ve gucsuz kaslar devam ediyor hastaligin ilerki evrelerinde cok fazla belirtileri var davranis bozukllugu istah problemi konusma ve yurume guclugu gibi tabiki birde surekli yeme istegni giderememeleri surekli yemek icin tutturma nobetleri gecirmeleri suan bunlari yazarken benim dunyalar harikasi bebegim yanimda uyanmis bana bakip gulumsuyor ona her baktigimda aglamaktan kendimi alamasamda guclu olmam gerektiginn farkina variyorum. lutfen sizde gormezden gelmeyin dunyanin heryerinde bu hastaligin bir dernegi ve milyonlarca destekcisi var ama turkiyede henuz yok bunun olmasi icin hepimiz mucadele etmeliyiz yardimlarini ve gorusleriniz bekliyorum.
havva kol
merhaba sizi şu anda en iyi anlıyacak durumda olan kişilerden biriyim 2,5 aylık bir bebeğim var ve geçen hafta prader willi sendromlu olduğunu öğrendim bu durum bi anne için o kadar zor ki hala olayın şokundayım ve ne yapmam gerektiğini hiçbir şekilde bilmiyorum siz bulunduğunuz ülke itibariyle şanslı sayılırsınız türkiyede internet sitelerinde bile doğru düzgün bi açıklama yok işin daha vahim yanı doktorumuz bile nelerle karşılaşacağımız hakkında bi bilgi veremiyor herşeyi birlikte yaşıyacağımızdan bahsediyor ama yanılıyor bu olayla yüzleşmesi gereken ve birebir yaşıyacak olan benim allah hepimizin yardımcısı olsun.
Siz benden her daim bir adım önde olacaksınız bebekle ilgili bana bilgiler verebilirseniz beni çok mutlu edersiniz
cook gecmis olsun canim,insallah insallah kolay atlatir,hafif seyreder hastaligi.
inan bu hastalik hakkinda hicbir bilgim yoktu,sonra nette baktim,resimlerine baktim....
insanin aklina gelmeyen basina geliyor ne yazik ki...
ama gordugum kadariyla cok azimli bi annesiniz,bebeginizle cok cok iyi ilgileniyorsunuz,Allaha dua edicem oglunuz icin.
cok opuyorum....
Nasıl oğlunuz şimdilerde iyimi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?