- 25 Ağustos 2011
- 115
- 1
selamlar yazdiklarinizi okudum baya bi macera yasanmis bakiyorum. once ozandan baslayalim simdi sen sadece mama icerkenki kakasiyla simdikini kiyaslama yani eskiden bu kadar kati olamamasinin nedeni sadece mama iciyor olmasi ve kati gida alamadigi icin mama icindeki suyun ona yetmesiydi simdi biraz kati olmasi seni korkutmasin bu farkli seyler yemeye basladigi icin boyle icmeyi sevmiyorum biliyorum ama suyu biraz cogaltmayi deneyebilirisn tatlim ama sun unutma asla eskisi gibi olmayacak kaka olayi bezini iki kat yap bastirdiginda pure gibi oluyorsa normaldir :) alperden biliyorum ilk baslarda suyada alisamadigi icin koyun kakasi gibi cikarirdi tek tek sayarsin yani o bicim ::)))) ama zamanla duzelir merak etme bu arada kavanoz mamasida ver yani alistirma doneminde olabilir milupanin corbasi var tavuklu kereviz bide kabak corbasi var yani simdi alisma donemi o yuzden azcik azcik yiycek bazen alper koca tabak yerdi birkac gun sonra ayni seyi agzinda dakikalarca tutar yemek istemezdi anlattim sanirim daha once hemen umitssizlge kapilma canim agzindan puskurtur kusar yemek istemez aglar gayet normal seyler bunlar canim . bu arada 10 dan sonra bisey vermene gerek yok tatlim yeter o yedigi zaten ac kaliyo diyede sakin dusunup uzulme. yogurdu alistir hatta sole yapabilirsin hani minik hazir yogurtlar varya bi kup ondan 2 kup kadarda ev yogurdu koy tadi degisicik ve yer eminim kucuk bi hile alisana kadar bende boyle yapmistim sade yogurdu once her bebek sevmiyor cunku onlarda dusundugun kadar sagliksiz seyler degil canim benim burdakiler 80 yasinda hala diri ve sagliklilar cogu bebekkken annen sutu bile icmiyor anneler usengec yemekler hazir kavanoz :) :) o yuzden arada hazir ver arada yaptigini tattir 3 5 kasik bak gor bu sekilde ne sen uzulursun ne o cok aglar . hazir mamayi actiktan sonra 3 gun dolapta saklarsin ayrica bazi hazir sebze pureleri biraz koyu oluyor kaynamis su ekleyerek seyreltebilirsin ozana vermeden alper turkiyede yedi cok heran hazir yemek gezdiremiyordum yanimda hazir kavanoz alirdim o yuzden canim simdi bile cantamda 1 kavanoz duru hep cikarmam olurya disarda is aniden cok uzar cikarip yedirrim diye hipp aliyorum keske burda olsan burda oyle seyler gercekten cok uygun turkiyede de alper bebelac bahce sebzeleri puresine bayilmisti. tadi guzel onunda havucu fazla ayrica bebelac ve mulipa ayni sirket :)etiketi farkli bim marketlerde uygun fiyata bulabilirsin :))) kendini fazla yorma bence dinlen biraz erken kalkmak ve gec yatmak yorar ben yapamiyorum ama sen yapabiliyorsan ogleden sonralari uyu canim. bu arada ozan yerde yatmayi sevdimi ? bizim burasi cok soguk sizin orda hava nasil kar yagdimi.?
merhaba tatlım ilk önce nasılsınızla başlayalım alperim inşallah iyidir?
havva ozan artık oyuncaklarını bir elinden diğerine geçirmeyi öğrendi:) ben çabalıyorum ama daha çok kendi çabasıyla yaptı kuzum çok mutluyum:)
yeme olayına gelince senin dediklerini uygulayım birkerede bakalım ne yapıcak bugün babamıza hazır yoğurt hazır kavonoz maması aldırırz ne yaptığım çorbaları yedirebiliyorum nede sebzeleri ama kendi maması ile yedi tağıllı mama aldım onları güzel götürüyor dün ilk defa armutta yedi severek bugünde sadece kivi vermeyi düşünüyorum bakalım ne yapıcak gecede senin yaptığın gibi yapıyorum son mamayı saat onda yediriyorum sabah yedi buçukdada kahvaltı yaptırıyorum acıkmış oluyor herhalde sabah kahvaltısınıda güzel yiyiyor saat 11 gibide meyve veriyorum ama ondan sonra pek bişi yemiyor diye kendi mamasını içiriyorum aralardada bir iki kaşık sebze tıkıştırıyorum ağzına yoğurtla beraber alışıcak herhalde gerçi üzülmemi gerektiricek bişi yok diye düşünüyorum ileride nasılsa agobun kazı gibi yemek istiycek.
,havva hiç dikkatini çektimi yada öyle bi vaka varmı prader willi olupda yemek istemeyeni ben internette araştırdığım kadarıyla hiç görmedim ama sonuçta iştah açıklığıda genel özelliklerinden biri belki o özelliği taşımayanıda vardır (umut dünyası işte)bide ilginç gelen bizim çocuklarımız şuanda çok iştahlı değil bebeklik sürecindede başlayamazmıydı bu olay benim alttaki komsumun oğlu çok iştahlı şu anda 18 kilo olmuş çocuk sürekli yemek istiyor
neyse canım alperi çok öptüm o öpücük atan dudaklarınada bayıldım yerim onları ben senide öptüm canım ben biraz oğluma spor yaptırayım görüşürüz:)