Prader willi sendromumlu bebekler

bakalım ne çıkıcak bekle bekle mahvolduk yaaa

Selam kızlar nasılsınız bebıslerımız nasıl,
Tugba ınsallah grıp olmamısısndır.Ben dun saat 16.00 da alerjık nezleme yakalandım:) Benım alerjık nezlem bole saatlı gelıyo sonra gerı sayım baslıyo bı gece atlatıyoruz sabahda olus saatıne gore duzelıyorum.Felaket bır hapsurma krızı halszılık bozuk cesme gıbı burun akması.Öğlen ıtıbarıyle duzeldım.Benım pasa gece gunduz uyumuyo kendıme vakıt ayırmayı bırak ısler bıle yarım kalıyo bugun toplasan 2 saat ancak uyumustur.Basladık gene uykusuz duzenlere.Artık koyverdım gıttı desem yerıdır.
Poyraz en guzel sebze corbasını yer ona pek mızmızlanmaz.Yemezse sakin ol acıkınca elbet yıycektır sende sinirlenince dahada gergin olup yemıyolar.Bızım oyuncak pıyanomuz vardı ona dalınca unutup yıyordu,bıde reklamcıydık yanı bır mesgale bulmak gerekıyo.Tabı suan hıcbısı dıkkatını cekmıyo ancak ac olursa yıyor.Bız hep yatarak yıyoduk mama sandalyesınde yemıyodu sımdı oturarak yemeye basladı o yzden fazla yedıremıyorum alısana kadar bızdede aynı sorunlar var anlıyacagın.Bıde yıyecegı kadar corbaya azıcık tavuk eklesene bızımkı babaannesı gıbı etcıl et, tavuk balık sakatata dayanamıyo.
Özgür Havva sizde ıyısınızdır ınsallah aman kıs geldı grıpler bızden uzak dursun.Paşaları optuk.Gorusuruz.

bak simdi kucuk bir pirasa ( yada pirasanin yarisi) orta buyuklukte bir havuc 1 de kucuk patates minnacik bir sogan ( buyukten az bi parcada kessen olur ) simdi pirasayi kucuk kucuk kes havucu rende yapabilirsin cabuk piser patates de kucuk kucuk kesilicek icine cay kasigi tereyag ativer su ekle pisir tatlim hatta ben ince bulgur ekliyorum 1 kasik b vitamininden bol sende yapabilirsin tadini guzellestiriyor. kaynamis su ekliyoruz bunlari 20 30 dakika pisiriyoruz . sicakken mutfak robotundan gecir daha yumusacik olur bu arada pistikten sonra cay kasigi kadar zeytinyagi yada birkac damla da olur ama pistikten sonra olmali . blendir sonrasi asiri soguk olmasin bebekler soguk yemez ilik yap yedir bak gor sevecekmi sevmiycekmi :))) kalanida ertesi gun verebilirsin yada buzluga koy baska bir zaman yemesi icin hazir yemek . sehriye corbasi yapabilirsin icine sebzeleri atarsin minnacik patetes yad birazcik yesil kereviz karnibahar brokoli. sehriye sevmeyen pek bi bebek yok..... ispanak denedinmi yada domates ile yesil fasulye . yesil fasulye kucuk patates bi domates azcik soganla pisir harika olur bunu yer sanirim tadi guzel bebekler icin bunun haziri zaten satiliyor ... ama miktarlarini az az yapki sonradan dokulmesin emek verip yapiyorsun yazik yada dedigim gibi kucuk kaplara koy buzluga at bizim hep bir iki kutu o sekilde yedegimiz var ne o olur ne olmaz diye . bende tarif cok yazarim zaman zaman sen bunlarida bi dene kabak pirinc ve havuc pisir o tatli gibi gelir onuda yiyebilir canim . kendine de dikkat et hasta olma sonra kuzuma kim bakicak :))))

canim gecmis olsun dikkat et kendine bitki cayi falan ic bol sebze meyve tuket kis geldi artik iyi bakman lazim ilk once kendine ki sana ihtiyaci olanlar magdur olmasin dimi. evin isi bi sekilde yapilir onu dert etme bence canim . mama sandalyelerininde arkaya dogru gidebilen pozisyonlulari var oda isini gorebilirdi ama sanirim hali hazirda sizin var bir tane . kendine vakit ayirma konusu butun annelerin derdi sanirim once cocuk geliyo hep sonra es ev isi yemek temizlik bize nasil zaman kalsinki :))) diplerim cikti usengeclikten kaldi oyle boyanamadi bi turlu. uykusuz cocuktan bizde de vardi abimin 2 tane kucuk suan 2 nerdeyse buyuk 5 ikisde 12 1 demeden uyumazdi hemde uyutmak saatlerini aliyordu ya abim ya esi nobet beklerdi gece uyumazdi cocuklar halada oyleler ne olucak bilmiyorum uyku yok yemek yok ama 1 dakika da oturmuyorlar allah sanda yardim etsin tatlim.

naber havacım bizimkisi biraz önce uyudu kızımda daha yeni yattı bende biraz bişeyler atıştırıyorum gece yemeyi çok seviyorum biraz sağlıksız ama bayılıyorum gece atıştırmalarına sen nasılsın canım alper nasıl

selam tatlim iyyim yemegi bende gec yedim dusumu aldim kizartma kokusu ustumden cikmayacakti yoksa :) simdide cayimi aldim bide yaninda biskuvi var :)) senin gunun nasil gecti neler yaptin .. bu arada kerem giydigi kiyafetten dolayi rahatsiz degil umarim kasik olayini ne yaptiniz tatlim ilerleme vardir eminim. sen de benim gibi gecmi yatiyosun ?

mayomuzdan biraz rahatsız oluyor kerem ama devamlımı giyilecek bilmiyorumyada günün belirli saatlerimi giyilecek fizyoterapistimize gidicez heralde o tavsiye ettiği için bilgisinide o verir evet canımbak kendimi bildim bileli geç yatarım eviyorum geç yatmayı herkes uyuyo ben kafa dinliyorum biraz kaşık olayına gelince canım eskisinden çok çok iyi iyice alışsa daha iyi olucak bunu bile beklemiyordum ben kerem için büyük bir aşama birde son bir haftadır kollarının altından tutup kaldırdığımızda kendini taşımaya başladı geçenay nöroloji doktoru baktığında kendini hiç taşımıyordu çok salıktı o yüzden kas biyopsisi istedi ama bir haftadır yavaş yavaş kendini yukarı çekiyor ayaklarından

hersey iyi guzelde sitedeki mesajlarin gec iletilmesi durumu hic hos degil . tatlim ben uyumaya karar verdim daha dogrusu gozlerim ufaktan kapanmaya basladi cok cok cok opuyorum seni gorusuruz yarin canim tatli ruyalar.

Selam kızlar,
Sağol Havvacım benım kı daha cok yorgunluk,uykusuzluk vede sıcak-soğuktan oluyo bünye düştümü alerji peşimi bırakmıyor.Sebze meyve kusburnu bu aralar bol bol tuketıyorum haklısın onlarıda almasak kım bılır halımız ne olur.allahtan ılacıma basladım emzırırıken her hafta oluyodum.dusunebılıyomusunuz her hafta cuma tutar cumartesı devam aman allah herkese sağlık sıhhat versın en onemlısı o.
Dün bız kacta yattık bılıyomusunz sabaha karsı 4'te. 2 saat sonra sabah 6 da tekrar kalkıldı bıraz süt mama içildi saat 11.30 bız hala uyuyoruz.Eskı uyku duzenı nasıl gelıcek bılmıyorum ben gece 12- 1 de uyumasına razıyken saat 4de uyudu benım gece kuşu.
Hepınızı optuk kendınıze ıyı bakın.

selamlar kizlar umarim herkesin keyfi yerindedir biz evimizn isini bitirdik 1 saate kadar yemegimizi yiycez sonra gezmeye alisverise heryer rengarenk aksamlari cok guzel gorunuyor evler sokaklar bu arada dun arkadasima gittim evde profiterol pisirmistim onuda goturdum hemde 2 tepsi 3 tane yiyebildim bana kalmadi resmen belki bugun yine yaparim :))) yarin hicbir acik yer yok burda hatta otobusler bile calismiycak cunku burda bayrm christmas herkese ayni haklar var o yuzden polis disinda ve aciller acik biyer kesinlikle yok bugunden gidip ekmek sut alacagiz o yuzden optuk herkesi. tugbacim yemek isini naptin nasil gidiyor son gunlerde biraz daha yol kat ettinizmi ozledik yuzunuzude gormeyi walla. gorusuruz sonra hoscakalin.

Selam kızlar,
Haftasonu kımseler gozukmuyor.Paşalar ve sızler hepınız ıyısınızdır ınsallah.Işıl ışıldır şimdi oralar Havva ne guzel bızım yerımızede gezın, sımdı bende beyoğlunda olmak ısterdım orasıda kalabalık ve ışıl ışıl oluyor.Bızde bugun rutın doktor kontrolumuze gıttık bızım poti 100 gr almıs güleyim mi ağlıyayım mı karar veremedım....Ordanda Edirneye gıttık babaanneyı aldık bıze getırdık Poyraz yolda yoruldu bugun gece 12de sızdı.Tuğba sarı civcivin yemek maceraları ne alemde bakalım.Özgür ben hala karar veremedım Mine Çalışkan'a mı yoksa Meral Özmen'e mi goturelım Poyraz'ı.Birde bu profların hocası Selçuk Apak var ona bakıcam.Sizler sımdı yatmıssınızdır hepınıze ıyı uykular benım Poyrazıma da bol bol uykular:)

selam bebişlerim ve güzel anneleri nasılsınız görüşmeyeli keyifleriniz yerindedir inşallah:)
ben dört gündür internete giremiyodum bi sorun var zanediyordum meğer sorun eylül ayından kalan 0,12 kuruşluk borcumuzmuş çok güldüm herhalde sinirlerim bozulduğundan:)
yemek maceralarımız devam ediyor sebzeler ve çorbalarda püskürtme serüvenlerimiz görülmeye değer :) bide hasta olduk oğluşumda bende dün doktordaydık yüksek ateş burun tıkanıklığı öksürük hapşuruk babamız sağolsun mikrobu soktu eve kendisine bişi olmadı bizi devirdi:)
dün ozana milupanın sebze püresini aldım tavuklu kerevizli falan 3 4 kaşık yedi daha fazlasını veremedim muhtemelen hastalığınında etkisi var yavrumun üzerinde az önce gene ateşimiz 38,2 olmuştu doktor dün fitil verdi çok ateşlenmeden kullanma dedi bide onu deniyeyim bakalım belki iyi gelir tatlı bebeklerimi ve güzel annelerini kocaman öpüyorum görüşürüz :)

Çok gecmıs olsun size.Insallah cabucak atlatırsınız.Bugun pazar baba baksın hızmet etsın sıze.Doktorlar 38 gecmeden fitil atmayın dıyolar ver fitilini de Ozancım duzelsın bıran once onlar ateşlenıp ınledıler mı benım ıcım parcalanıyor bıde annesı ates olunca fazla yıyemezler zorlama barı napıcan.Bızımkı ateslendımı azıcık yıyor ılacıda alınca komple ne varsa cıkarıyor yedıgı de bosa gıdıyor.Optuk sızı bıran once ıyılesırsınız ınsallah.

ikinizde gecmis olsun insallah daha iyisinizdir . Ben onu bunu bilmem 1 olcek nurefen bebek icin olani ates dusmezsede elma sirkesi pamuga baritip surceksin atesin mikrobun kesin cozumu o bizim ates pek olmadi 1 kere olmustu cok kucuktu o zaman ve sirke hemen gecirmisti 1 gun boyunca surup vermistim atesi dusuyordu sonra yine cikiyordu dedim eski yontemden sasmiycaksin sirke kullandik atesi bidaha cikmamak uzere dustu iyilesmisti cabucak sen niye kullanmiyorsun herkesin bildigi seydir bu sirke yada sirkeli su ile vucudu silmek koku icin endise etme cabucak ucup gidiyo ertesi gunde ilik bi banyo hicbiseycik kalmaz .sanada zencefil ve bal karisimi bi kasik super gelir soguk alginligi icin. artik kis sizin orasida tv de gordum asiri sogukmus mikroplar kol geziyor tabiki dikkat edin tatlim. fitilde cok onerilen bisey degil bilmem biliyormusun cok cok gerekmedikce kullanma derim. hastayken istahi olmaz evet ama bir iki gune duzelir yemeye baslar zaten 0 kavanozdakileri 3 gun kullanabiliyorsun .bu arada su icrebiliyormusun cevabin hayirsa sana onun icinde bi taktik vereyim canim kasigin yarini yemek koy suyuda bi kasede yanina al hep yemeklerde kasiga su kasesinin kenarindan su al yani yarim kasik yemek yarim kasik su olur bak gor nasil sevicek boyle boyle suyun tadina alisir . yada suyu verince hemen pesine yemekten kasigin ucuyla verki agzinda sadece yemek var zannetsin suyu hemen icsin yuzde yuze ise yarar bu yontemler emin ol. ozledik goruselim yakin zamanda.

gonul senin guguklu saat napiyo eminim ayaktadir bu saate kimbilir kacta uyuycak . Normal onun kilo cok almamasi yedigini yakiyor cocuk dakika durmuyor yerinde daha ne yapsin :)) gectimi evdeki baba krizi duzeldimi biraz ? yakinda bir rutine girer nasil olsa . biz bugun gezmedeydik yorulduk cok kalabalikti gittigimiz ev butun herkes bir araya toplandik. evde lahmacun yapildi yuzden fazlaydi sanirim :) 10 tane geriye ya kaldi ya kalmadi galiba:) ama ben sadece 2 tane yedim . bugun kanguru gibi alper kucakta gezdik oturcak yer bile bulamadik cunku alperde bayilir yerde yatsin yuvarlansin durmayi sevmez kucakta harap oldu cocuk eve gelene kadar uyku geldi dedikte erken kactik geldik eve 8.30 da . bugun burda bayramya hic kimse calismiyor benim gariban esim haric o calisti aksama kadar . is cikisi geldi , o nedenleki bizde toplandik ingilizler bayram kutladi bizde birlikte eglendik herkesin calisma saatleri farkli oldugundan bir araya gelmek zor oluyo herzaman . sabahta erkenden kalkip 7 de cikmis olmam lazim alisverise gidicem burda butun heryerde % 50-80 indirim oluyor sadece yarin icin :))) oglusuma biseyler bakarim . aslinda evde koymaya yerde kalmadi giyemeden buyuyo cocuk kiyafetleri sira gelmiyorki giysin evde en rahati pijama turu seyler onun icin cunku. neyse ben yatiyimde sabah erken kalkiyim , Cok optum gorusuruz iyi bakin kendinize.

tamam tatlım bugün dediğin ilacı alıyorum bide sirkeyi deniyorum kafayı yiycem yaaa çok inatçı bi ateş değil ama düşüp çıkıyo sabah hele uyandığımızda 38,5 görüyoruz fitil olayına gelince başarılı olamadık ben fitili atıyorum ozan kaka yapıyo 3 kere denedim 3ün dede aynı şeyi yaptı bende dedim vardır bi hayır devam etmedim ben kendimi unuttum zaten babamıza söylenip duruyorum mikrobu getirdin diye kaçkere dedim grip aşısı ol diye olmadı bak gene sinirlendim parada vermiycektin onların işletmesinde hersene bedavaya vuruyolar ama almadı kalın kafası neyse doktorumuzda demişti ozan çok küçük ona vuramayız ama siz şemsiye görevi görürsünüz vurulun diye ah olcay ah allahtan ciğerlerinde bi sorun yok burnumuz çok tıkalı hafif hafifte yavrum küçücük canıyla öksürmeye calışıyor havada çok soğuk özel eğitim kurumlarına gitmem gerekiyo daha çok hasta olur diye çıkaramıyorumda böyle günlerde kimsesizliğimi daha çok hisedip burkuluyorum neyse canım bi bakayım gene sarı civcivime belki neşesi gelmiştir yavrum gözünü açamıyo ne güzel iyce hareketlenmişti hastalık gene çökertti kuzumu

çok sağol canım yaaa inşallah tez zamanda geçer allahım hiçbir çocuğa hastalık vermesin içim parçalınıyor o inim inim inledikçe
ama istediğimiz kadar onları koruma altına alalım olunca oluyo işte aslında çokda sakınmamak lazım ben gözünün içine baktıkça onu korumaya çalıştıkça bişiler oluyo neyse rabbim dermansız dert vermesin kocaman öptüm yakışıklıyı ve seni görüşürüz tatlım.

havva seni çooook seviyorum sayende su işini çözdük :):) bide hemencecik iyleşse başka bişi istemiyorum.
canım ben sizi sormayı unuttum alper nasıl sen nasılsın anladığım kadarıyla bulunduğunuz ülke şehir semt ve sokak rengarenk cıvıl cıvıl görülmeye değer bi tablo olsa gerek seni pek bağlayan bişi olmasada alper görüntüler karşısında muhtemelen heycanlanıyordur kocaman öptüm ikinizide görüşürüz:)

özgül nerelerdesiniz neler yapıyorsunuz bayadır görünmüyorsun gerçi bende görünemiyodum yaaa neyse :)cimcime ve küçük beyi öp benim için görüşürüz:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…