-
- Konu Sahibi sananesanane
canım tsh.........2.370 t4 serbest......... 1.34 t3 serbest............3.17 e2 estradiol buyuksek cıkmıstı 67.40 normal degerı 6 ile 27 arası yazıyor.....fsh......7.61 LH.........3.44 PROLAKTİN .....19.37......ZATEN EGER PROLAKTIN YUKSEKSE GEBELIK AZALIYORMUS DR BANA ONEMSIZ DEDI ENFAZLA ERKEN MENEPOZ OLURSUN DEMISTI.....BENIM PROLAKTIN SONUCUM O FAKAT KAGITTAKI DEGER İSE 4.79 İLE 23.3 ARASI OLMALIYMISBanada hafif demisti cnm dr ama hala yokfsh ve lh degerlerin kacti seninn
BU ARADA HORMANLAR STRESLE MEVSIMLERLEDE ALAKALI OLABILIYORMUS...BANA YUKSEK CIKAN DEGERIMDEN DOLAYI ENFAZLA ERKEN MENEPOZ OLURSUN DEMISTI....BENDE UZULUNCE UZULME ISTERSEN 3 AY SINRA BIRDAHA BAKALIM...STRES VS YASAM KOSULLARINDAN DOLAYI INISLER CIKISLAR OLABILIR DEMISTI HORMONLARDA...EN ONEMLISI PROLAKTINDIR SUT HORMONU DEMISTIcanım tsh.........2.370 t4 serbest......... 1.34 t3 serbest............3.17 e2 estradiol buyuksek cıkmıstı 67.40 normal degerı 6 ile 27 arası yazıyor.....fsh......7.61 LH.........3.44 PROLAKTİN .....19.37......ZATEN EGER PROLAKTIN YUKSEKSE GEBELIK AZALIYORMUS DR BANA ONEMSIZ DEDI ENFAZLA ERKEN MENEPOZ OLURSUN DEMISTI.....BENIM PROLAKTIN SONUCUM O FAKAT KAGITTAKI DEGER İSE 4.79 İLE 23.3 ARASI OLMALIYMIS
Selam degerlerinize bakinca bnde kendi degerlerime baktim bnde de pko var...sizin degerlerinizle yakin degerde prolaktin benim 4 ay once 32 cikti dostinex kullaandim 0.32ye dustu gecen ay yine yaptirdim sizzin degerleriniz gibi prolaktin 19 cikmis...ama ben gebe kalamiyorum bana da agir pko degilsin demisti doktor...her ay adet oluyorum sukur ama niye hamile kalamiyorum???BU ARADA HORMANLAR STRESLE MEVSIMLERLEDE ALAKALI OLABILIYORMUS...BANA YUKSEK CIKAN DEGERIMDEN DOLAYI ENFAZLA ERKEN MENEPOZ OLURSUN DEMISTI....BENDE UZULUNCE UZULME ISTERSEN 3 AY SINRA BIRDAHA BAKALIM...STRES VS YASAM KOSULLARINDAN DOLAYI INISLER CIKISLAR OLABILIR DEMISTI HORMONLARDA...EN ONEMLISI PROLAKTINDIR SUT HORMONU DEMISTI
En kısa zamanda inşallah hayırlı cvb alırsınız...canım bu konu başlığı bu olduğu için yazdım...ama geçmişim farklı..varıkoselden korkmayın diye geçenlerde başlık açtım...kısaca anlatayım üç yıllık evliyim yasım 24 suan..bisüre cocuk düşünmedik snra baktık olmuyor dr gittik bende hafif polistik over cıktı rahim filmi Vs hersey bakıldı..fakat eşimin hersey normal Sperm hızı 0 idi...dr hemen varikosel var ameliyat dedi gecen sene ameliyatı oldu herşey cok daha iyi oldu ama ileri hız hep aynı kaldı aralık ayında da aynıydı aşılama oldu tutmadı..derken hamile kaldım..inşallah iyi sonuclar olur herkese ama esınız eger test yapmadıysa gorunsun derim...benim esim ilk baska ozel hastanede göründü bişey yk dediler altı aysonra baska hastane bunları söylediSelam degerlerinize bakinca bnde kendi degerlerime baktim bnde de pko var...sizin degerlerinizle yakin degerde prolaktin benim 4 ay once 32 cikti dostinex kullaandim 0.32ye dustu gecen ay yine yaptirdim sizzin degerleriniz gibi prolaktin 19 cikmis...ama ben gebe kalamiyorum bana da agir pko degilsin demisti doktor...her ay adet oluyorum sukur ama niye hamile kalamiyorum???
Bu arada canım dr bana bu degerler le polistik over gebeliğe engel değil sac dökebilir Kilo ve sivilce yapabilir hatta cogul gebelik riski polistik over olanlarda fazladır demişti..Selam degerlerinize bakinca bnde kendi degerlerime baktim bnde de pko var...sizin degerlerinizle yakin degerde prolaktin benim 4 ay once 32 cikti dostinex kullaandim 0.32ye dustu gecen ay yine yaptirdim sizzin degerleriniz gibi prolaktin 19 cikmis...ama ben gebe kalamiyorum bana da agir pko degilsin demisti doktor...her ay adet oluyorum sukur ama niye hamile kalamiyorum???
Sagol canim...esimde hic problem yok sukur...hsg cektirdim bende de yok bende 2 yillik evliyim 24 yasindayim...benim yumurtlamam oluyo ovi testiyle takip ediyorum ama degerlendirmemize ragmen gebelik olmuyo bu hafta doktora gidicem insallah...sanirim benim sorunum yumrtanin catlamamasi artik bu hafta bi yol cizilercek duani eksik etme insallah.. Allah kucagina almayi nasip etsin cunku ben hic gebe kalamadim...En kısa zamanda inşallah hayırlı cvb alırsınız...canım bu konu başlığı bu olduğu için yazdım...ama geçmişim farklı..varıkoselden korkmayın diye geçenlerde başlık açtım...kısaca anlatayım üç yıllık evliyim yasım 24 suan..bisüre cocuk düşünmedik snra baktık olmuyor dr gittik bende hafif polistik over cıktı rahim filmi Vs hersey bakıldı..fakat eşimin hersey normal Sperm hızı 0 idi...dr hemen varikosel var ameliyat dedi gecen sene ameliyatı oldu herşey cok daha iyi oldu ama ileri hız hep aynı kaldı aralık ayında da aynıydı aşılama oldu tutmadı..derken hamile kaldım..inşallah iyi sonuclar olur herkese ama esınız eger test yapmadıysa gorunsun derim...benim esim ilk baska ozel hastanede göründü bişey yk dediler altı aysonra baska hastane bunları söyledi
Anladim canimm iyi seninde arada pek fark yokmus fark acildikca sorunmus ole demisti drcanım tsh....sorunmu2.370 t4 serbest......... 1.34 t3 serbest............3.17 e2 estradiol buyuksek cıkmıstı 67.40 normal degerı 6 ile 27 arası yazıyor.....fsh......7.61 LH.........3.44 PROLAKTİN .....19.37......ZATEN EGER PROLAKTIN YUKSEKSE GEBELIK AZALIYORMUS DR BANA ONEMSIZ DEDI ENFAZLA ERKEN MENEPOZ OLURSUN DEMISTI.....BENIM PROLAKTIN SONUCUM O FAKAT KAGITTAKI DEGER İSE 4.79 İLE 23.3 ARASI OLMALIYMIS
Amin canım inşallah rabbim herkese nasip etsin..güzel haber bekliyorumSagol canim...esimde hic problem yok sukur...hsg cektirdim bende de yok bende 2 yillik evliyim 24 yasindayim...benim yumurtlamam oluyo ovi testiyle takip ediyorum ama degerlendirmemize ragmen gebelik olmuyo bu hafta doktora gidicem insallah...sanirim benim sorunum yumrtanin catlamamasi artik bu hafta bi yol cizilercek duani eksik etme insallah.. Allah kucagina almayi nasip etsin cunku ben hic gebe kalamadim...
Hayırlı haber bekliyorum inşallah dualarım herkeseAnladim canimm iyi seninde arada pek fark yokmus fark acildikca sorunmus ole demisti dr
Peki neler yaptigini bize yazarmisin nelere dikkat ettin klomendemi yoksa buyutme ignelerindemi hamile kaldin veya kendi kendinemi asilamadami tup benektemi kisacasi basil hamile kaldigini nelere yaptigini nelere dikkat ettigini yazarsan sevinirim canimamin inşallah canım rabbım herkese nasıp etsın ınsallah
Amin insallah guzel haberlerle donucemAmin canım inşallah rabbim herkese nasip etsin..güzel haber bekliyorum
Peki neler yaptigini bize yazarmisin nelere dikkat ettin klomendemi yoksa buyutme ignelerindemi hamile kaldin veya kendi kendinemi asilamadami tup benektemi kisacasi basil hamile kaldigini nelere yaptigini nelere dikkat ettigini yazarsan sevinirim canim[/Q...canım oncelıkle bazılarına yanlış gelebılır.....ama bısey yapmadım....ne kür denedım nede esım ılaclarını ıctı......gecen yıl dr gıttık...ben muane oldum bısey olmadı...esım muane oldu ısteyen olursa degerlerını yazarım....ilk gıttıgım hastane esıme bısey bulamadı...banada tabı....esıme ılerı hızın düşük dedı.....bır ılac verdı yanılmıyorsam trental ve zınco olması lazım....neyse altı ay sonra gel dedı gebelık olmazsa....neyse tabı ben bu ılacları arastırıp hersey allahtan ama faydasını gorenı gormedım esıme soyluyodum ıkna olmuyordu....6 ay sonunda baktık olmadı...baska hastaneye gttık....banada baktılar cok hafıf polıstık over oda cook onemsız dedı...esıme tekrar bakıldı...tek taraflı varıkosel var dedı...dıgerlerı normal cıktı...amelıyat dedı...tabı varıkosel hıc cocuk sahıbı olamamaya yol actıgı gıbı...cocugu olup varıkosele yakalananda oluyormus....yada basarılı amelıyat snrası cocuk sahıbı olmayada vesıle oluyormus....dr suan engel bu dedı...en az altı ay enfazla bırsene sonunda cocuk olmazsa baska seyler arastırılır dedı....esım hemen amelıyat oldu...3 ay kadar snra spermıogram ıstendı sonuc ılerı hız 0....dıger konular ıse ıyı yonde yukselmıstı...neyse bır kac test daha yıne 0 sonuc....derken dr bekleyın yasınız genc amelıyat yuzde 90 basarılı ama sayı 0 dedı...istersenız yuzde 15 20 sansla asılama deneyın dedı...denedık...aralık 7 de oldu....11 de adet oldum tutmadı... bır dahada dr gtmedım...nede hastaneden arayan oldu sonuc ne dıye....onlar bana cıkarken ınsallah 15 gun snra adet olmazsın hamıle kalırsın dedıler....ama adet oldum....derken uzuldum tabı..neyse aralıktan bu yana hıc bırsey yapmadım ne kür ne ilaç yada baska bısey...tabı yazmayı unuttum amelıyat snrası dr esıme lcarnitine vs adlı vıtamın vermıstı...esım bıkac ay kullandı baktı yukselme yok coktan bırakmıstı zaten....bırde sıcak su dusman onu bılıyorduk artık ozellıkle esım cok sıcak suyla banyoyu bıraktı...ılık suyla banyo yaptı...oda buyuk vesıle dıye ınanıyoruz...benım durumum bu
canım catlatma ıgnesınden snra 35 36 saat sonra yapılıyor asılama canımArkadaslar ilactan sonra yumurta olusunca buyuklugu de normalse doktor catlatma ignesini ve ardindan asilamayi ne zaman yapiyor yani kontrolden kac gun sonra.benim cuma kontrolum var yumurtaliklara bakacak da doktor gelismis mi dye klomen kullandm 5 gun boyunca gunde 2 kere suan beklemedeym cumayi
yumurtalar asagı yukarı 11 gun boyunca ızlenıyor...eger 5inci gunundeysen daha gunun var canım catlatma ıgnesı ıcınArkadaslar ilactan sonra yumurta olusunca buyuklugu de normalse doktor catlatma ignesini ve ardindan asilamayi ne zaman yapiyor yani kontrolden kac gun sonra.benim cuma kontrolum var yumurtaliklara bakacak da doktor gelismis mi dye klomen kullandm 5 gun boyunca gunde 2 kere suan beklemedeym cumayi
5 gunluktu klomen dun bitti cuma kntrole gel dedi smdi cuma diyelm ki yumurtalar gelisti hemen catlatma ignesi mi yapacak canim bi de 4ten fazla yumurta gelisince tedavi duruyormus cogul gebelik riskini azaltmak icn'of ya daha dune kadar ya yumurtam gelismezse cuma diyodum bugun 4ten fazla gelismesinden korkuyorumyumurtalar asagı yukarı 11 gun boyunca ızlenıyor...eger 5inci gunundeysen daha gunun var canım catlatma ıgnesı ıcın
canım catlatma ıgnesınden snra 35 36 saat sonra yapılıyor asılama canım
O kadar karisik ki kafam pcosta asilama ne kadar basari getiriyor ya yumurtam gelismezse ya gelisti dyelim 4ten fazla gelisir de doktor igneyi vurmazsa vurdu diyelim tutmazsa of cok soru var kafamda esimle de paylasamiyorum artk cok takiyosun diye kiziyor bu arada ben klomen kullanrken incir kuru de yaptm ki hala incire devam ayrica sabah aksam'bal tarcin corekotu karisimi da yiyorum sabah aksam'doktor bilse bunu kizar mi acaba canim
Doktor bana dedi ki normal durumlarda 1 yili bekliyorum ama pcoda gerek yok beklemeye hemen tedaviye geciyorum cunku yumurtalik tembelken bekleyemeyiz dedi.klomen verdi gunde 2 kez 5 gun kullan bitince de 5 gun bekle 6.gun kontrole gel bakalm yumurta olduysa catlatma ignesi yaparz sonra da asilama yaparz dedi.hap dun bitti cuma gdcem kontroleCanim benim esimr bi sorun yok sadece bende pko var valla ben kurde denedim klomen kullandim menopur igne yapiom simdi yumurta buyusun die son artik bu seferde olmazsa asilama yapicaz artik oteki ay bakalim asilamada nasil oluyo peki islemler neler yapiliyo
Canım geç yazıyorum kusura bakma..inan basarı durumunu bende bilmiyorum tam olarak fakat cogul gebelikte belli sınırlama vardır elbet5 gunluktu klomen dun bitti cuma kntrole gel dedi smdi cuma diyelm ki yumurtalar gelisti hemen catlatma ignesi mi yapacak canim bi de 4ten fazla yumurta gelisince tedavi duruyormus cogul gebelik riskini azaltmak icn'of ya daha dune kadar ya yumurtam gelismezse cuma diyodum bugun 4ten fazla gelismesinden korkuyorum((((bu pcosun asilamada basari sansi ne kadar onu da bilmiyorum ((