Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Merhaba hanımlar,
Ben 32 yaşında 2,5 yıllık evli ve poliskistik over sendromu olan bir kadınım. 3 sene düzenli doğum kont hapı kullandım ve 7 ay önce bıraktım. Düzensiz adetim ve lekelenmelerim aynı düzene döndü ve son 4 aydır reglim 10 gün sürüyor.. Bu arada bebeğimiz olsun istiyorum, diliyoruz ancak bu durumda bir değişiklik yok. Doktor polikistik over senderomun var normal böyle olması eşiniz kendi testlerini yaptırsın dedi ve bana hiçbir test uygulamadı. Kendimi ikna edemedim, başka doktora da danışmak istiyorum, çok stres yapıyorum. İstanbul anadolu yakasında bana önerebileceğiniz doktor var mı?

Doğum sonrası pko yüzünden uzun adet(lekelenme şeklinde) gören var mı?
Pko nun Doğumla gittiği de bir şehir efsanesi imiş onu öğrenmiş oldum

Arkadaşlar ben de pko hastasıyım 3 aydır sadece glifor kullanıyorum adetlerin de düzelme oldu yalnız bu ay şöyle bir şey oldu ayın 5 de adet oldum 5 gün sürüyor adetim bittikten 2 gün sonra kasıklarından bir ağrı ateş mide bulantısı bı 25 dj sürdü bu ağrı ve sonrasında tekrar adet oldum kaldığı yerden devam ediyor ciddi bir durum olabilir mi acaba

Bence ne olur ne olmaz bir jinekologa görünmelisin. İçin rahat etsin

İd
idrar yolu enfeksiyonu olmus olabilirsin

Ah kızlar. . Ben birkaç aydır şükür düzen içinde adet görüyorum. . Ama bu ay geciktim tamda asilama olacağım ay oyuzden üzgünüm. . Hayit içiyorum iki gündür belki sökülür diye. Hamile olduğumu düşünmediğim için test yapmadım. . Yumurtaliklarim cok ağrıyor gerinirken haraket ederken ayaktayken .. korkuyorum normelde ciddia bir kıstım yok sadece yumurta tembelliği ne benzer seninki demişti hafif hormon bozukluğu ama ilaç verilmedi..
iki arada bir derede ins düzenim daha fazla bozulmaz...
varmi aynı durumda

Burdaki yazıları okuyunca yalnız olmadığımı hissediyorum iki yıllık evliyim pkoluyum ve tabi ki anne olabilmek için tüm çabam duamburda sızın yazdıklarınızı görünce sabır diyorum, bir çok kadın aynı şeyleri yaşıyor, bir çoğuyla aynı streslerden geçiyorsun...birde aynı durumda olupta hayallerine kavuşanları görünce seviniyorum, umut etmeye devam ediyorum. Bütün olumsuzluklara rağmen...öyle işte dün doktorun aşılama deneyelim ama ihtimalin düşük sözleri galiba beni böyle yazdıran..

Arkadaşlar öncelikle hayırlı ramazanlar bu saatte heycandan yazıyorum aksam üzeri gebelik testi yaptım negatıftı cok beklemedim bi kenara koydum daha sonrada bakmadım şimdi sahura kalkınca aklıma geldi baktım 2. Çizgi silik çıkmış 7 senedir hamile kalamıyorum pkoluyum çok kez test yaptım simdiye kadar hiç öyle bekleyınce silik olmamıştı foto atıyorum sizin düşüncenizi merak ediyorum varmıdır sizce

Zaten 15 dakikadan fazla bekletirsen çıkan sonuç doğru olmaz canım o çizgi o kadar yakın olamaz inşallah kalırsın hamile

KIZLR SELAM..5 TEMMUZDA DOKTOR RANDEVUSU BULABİLDİM..POLİKİSTİK OVER OLUP OLMADIĞI KONTROLSÜZ MUAYENESİZ NASIL ANLAŞILIR

İnşâAllah canım. Rabbim hayırlısıyla nasip etsin bizlere de zor olmadan inşâAllah

Sonuç belli oldu mu acaba?

Ben de 7 seneyi geçti hamile kalamıyorum tedaviler de işe yaramadı. En son Canan Karatayın diyetini uygulayıp polikistik overden tamamen kurtulan birkaç kişinin yazısına denk geldim. Ben de Karatay diyetine başladım ve bunun için grup açtım. Katılmak isteyenleri beklerim.

Ümidini yitirme canım neden olmasın olabilir birkaç gün sonra yenile testi ve kan ver :)

Ben de pco luyum arkadaşlar belki birilerine Ümit olur şuan Allah bağışlasın 2,5 yaşında kızım var hatta normalde gebelik düşündüğüm için gittiğim doktor ileri düzey polikistik var demişti ama o kadar iyiydi ki sağolsun her ayrıntısını anlattı güzel güzel konuştu Ümit verdi Ümit oldu çok şükür de Rabbim kızımı kucağıma almayı nasip etti elbet vakti zamanı gelince Bebişlerimiz kucağımıza gelecek bol dua etmek lazım Rabbim isteyen herkese hayırlı evlatlar versin en koşa zamanda inş

Çok sevindim Allah bağışlasın evladınızı Doktorum bana da ileri düzey polikistik over var dedi gonal f iğne verdi yanıt alamadık yumurtalıklardan. şuan dinlenme sürecindeyim tekrar deneyeceğiz iğnelerle tedaviyi dozları arttırarak. Sizde nasıl bir yol izlendi? Tabiki herkese uygulanan tedavi farklıdır ama fikir amaçlı soruyorum. Siz de iğnelerle mi yumurta geliştirdiniz nasıl bir tedavi uygulandı size

İnş kısa zamanda güzel haber alırsın canım :) bana o zaman düzenli adet olabilmem için progestan vermişti canım ayda 10 gün 10 tane atıyordum şükür üçüncü ayımda oldu Eğer hapla belli bir süre hamile kalamazsan diğer tedavileri uygularız demişti şükür ki gerek kalmadı
Ama en net şunu söyleyebilirim sana ciddi olarak söylüyorum bunu ben ne zamanki acaba bu ay olacak mı diye düşünmeyi bıraktım o zaman oldu doktorun da etkisi büyük tabi rahatlatmıştı beni düşünce olarak baya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…