Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

Ben de pkoluyum, 30 yaşındayım ve bekarım.
Doktor sadece doğum kontrol hapı önerdi onu da içmiyorum.
Bu pko durumu sanırım evlenilirse çocuk yapmaya engel bu durumdan dolayı da çoook mutsuzum.
Ama doğrusunu Allah bilir.
Hayır canım bu sayfada çok gördüm pikolu olup hamile kalanı. Asla umudunu yitirme iki tüpü de kapalı olup hamile kalanlar var. Hiç adet olmayıp hamile kalanlar var. Herseyden herkesten büyük Allah’tır cnm.

Mrb hanimlar Pkolulara hamileyken tedavi uygulaniyor mu düşük olmasin diye. bilgisi olan var mi? Pkolularin düşük yapma orani %50 diye bir yazi okudum canm cok sıkıldı.
Allah hayırlısıyla kavustursun bebegını 🙏. Pkolusun sende sanırım. Nasıl hamıle kaldın yanı daha dogrusu ne gıbı tedavi uyguladın yada dogal kendiliğinden mi oldu?

Allah hayırlısıyla kavustursun bebegını 🙏. Pkolusun sende sanırım. Nasıl hamıle kaldın yanı daha dogrusu ne gıbı tedavi uyguladın yada dogal kendiliğinden mi oldu?
Canim hicbirsey yapmadim aslinda ilk cocugumda pko yoktu bende evlendigim ilk ay hamile kaldim. İkinci cocuk icin dr gittim adet duzensizligim oldugu icin. Dr pko mun oldugunu soyledi iki ay dogum kontrol ilaci ictim adetim duzelsin diye. 3. Ay dogum kontrol ilaci kullanmadim denedik bebek için ilk denemede olmadi ikinci denemede dr klomen verdi ve bu ay oldu yani ikinci denememizde oldu allaha sukur. İlk denemede cok stres yaptim belki bu kadar stres yapmasam ilk denemede olacakti. Stres gercekten cok onemli bir faktor kafadan atmak lazim hamilelik işini. Ben tatile gittim kafam dagilsin diye hic aklimda yoktu ama oldu allaha sukur

Biliyorsunuz pkosu olanlarda inüsilin direncide oluyor ve ikisi birbirini zincirleme tetikliyor.
1 yıldır inüsilin direnci için bazen haftada 1 bazen 2 yada 3 defa tarçınlı yoğurt ve tarçınlı süt tüketiyorum ve geçen hafta kontrol amaçlı doktora gittiğimde pkos un ve inüsilin direncimin olmadığını söyledi.Sol yumurtalığımda da 4.4 mm kist vardı o bile yok.Çok şükür 🥰

Biliyorsunuz pkosu olanlarda inüsilin direncide oluyor ve ikisi birbirini zincirleme tetikliyor.
1 yıldır inüsilin direnci için bazen haftada 1 bazen 2 yada 3 defa tarçınlı yoğurt ve tarçınlı süt tüketiyorum ve geçen hafta kontrol amaçlı doktora gittiğimde pkos un ve inüsilin direncimin olmadığını söyledi.Sol yumurtalığımda da 4.4 mm kist vardı o bile yok.Çok şükür 🥰
Ben 6 haftalik hamileyim dr bana bugun şeker yuklemesi yaptirdi 75 lik 😩 daha cok erken degilmi ya

Konya’da Pkolu olup tedaviyle çocuk sahibi olan var mı? Ve hangi doktora tedavi oldunuz, kimi önerirsiniz? Ben klomen kullandım bir kere doktor yanıt yok iğneye geçeceğiz dedi. Gonal f verdi 50ml vurdum kendime sonuç yine olumsuz yine yanıt yok. Şuan ara verdik tedaviye biraz dinlenecekmiş vücudum. İnsülin direnci çıkmadı ama 10 kilo fazlam vardı 5 kilo verdim doktor bunu dedikten sonra. Kilo veriyorum ama başka ne yapabilirim önerisi olan var mı? Yardımcı olun lütfen moralim bozuluyor.😔 Yaş 24.

Selam kızlar ben adetimin 10. Günü kan tahlili verdim. lh 9.8
fsh 7
prolaktin 7.5
dheas 3.1 çıktı ne demek oluyor var mı sıkıntı acaba bebek istiyoruz... :KK43: referans aralığı verilmemiş... Anlayanlar yazabilir mi :?

Fsh Lh Prolaktin değerlerin normal gibi fakat doktorum bana önemli olan Amh değeri demişti.Amh yaptırdınmı

bende aynı sekilde pkolu oldugumu öğrendiğimde 21 yasındaydım su an 30 yasındayım hiç bi tedavi uygulamadım su an doğum kontrol hapına başladım 17 gün oldu 17 gündürde reglim agrılarım bile yeni geçti 2 ay sonra düğünm var cocuk olmazsa dye korkmaya başladım normalde korunmayı düşünyordum ama korunmamam gerekiyor galiba :KK43:

bende aynı sekilde pkolu oldugumu öğrendiğimde 21 yasındaydım su an 30 yasındayım hiç bi tedavi uygulamadım su an doğum kontrol hapına başladım 17 gün oldu 17 gündürde reglim agrılarım bile yeni geçti 2 ay sonra düğünm var cocuk olmazsa dye korkmaya başladım normalde korunmayı düşünyordum ama korunmamam gerekiyor galiba :KK43:
Canım bende ayni yaşta öğrendim. Şuan 28 yaşındayım. Ve ta o zamanlarda doktor bana geç bir evlilik yapma anneliği erteleme demişti. Çünkü olmayabilir de demişti. 9 aylık evliyim bende ilk aydan beri istiyoruz bizde. İki klomen+iğne şeklinde tedavi gôrdüm ama olmadı. Şimdi dinlenme sürecindeyim. İnşâAllah Rabbim nasip eder tüm isteyenlere. Hayırlısıyla

Canım bende ayni yaşta öğrendim. Şuan 28 yaşındayım. Ve ta o zamanlarda doktor bana geç bir evlilik yapma anneliği erteleme demişti. Çünkü olmayabilir de demişti. 9 aylık evliyim bende ilk aydan beri istiyoruz bizde. İki klomen+iğne şeklinde tedavi gôrdüm ama olmadı. Şimdi dinlenme sürecindeyim. İnşâAllah Rabbim nasip eder tüm isteyenlere. Hayırlısıyla
ayy inşallah olur ya zor bi süreç stres yapmamak elde değil bende düğün borç harç bitsin öle cocuk düşünmüştüm ama bu gidişle onuda düşünmeyecegm bide bekleme süresi var sonucta sonra pişman olmak istemiyorum sen de oldugunda güzel haberi burdada verirsin inş:)

pkolu olduğumu ilk 15-16 yaşlarımda öğrendmiştim ve doktor bana çocuk sahibi olmakta çok zorlanırsın belkide hiç çocuğun olmaz çünki çok aşırı yumurta var ve hepside mini mini inci gibi demişti o zamandan aklıma beynime mıh gibi çakılııştı o zaman dek hangi dr gördü ise çok zor işin dedi . ama araya araya derdime derman olacak hekimi buldum çok şükür ilki 5 yılda zorla oldu 2. si hediye gibi şaka gibi süpriz ötesi oluverdi. hepinize rabbim yar ve yardımcı olsun.

Hangi doktorda tedavi oldunuz

X