- 12 Ağustos 2015
- 92
- 22
Merhaba ben glifor kullanıyorum benim en son adet duzensizligim oldu ve o zaman insuline başladım doktor bunun en son belirti olduğunu söyledi ben kiloluda değildim hem pko hem insülin direnci hastasıyım hayatınızdan glutenleri çıkarın zaten ilaç istah kapatacak birazda yürüyüş yapın ilacı yemek arasin da alın ilk başlarda sizi zorlayacak ama pes etmeyin sonra alisacaksiniz.Selam herkese bende bugun sonuclarimi aldim doktor polikistik over oldugunu soyledi aldactone yazdi birde insülin direncim icin glifor verdi. Bu ilaçları kullanan var mi? Duzenli adette görüyorum nasil oluyor bu teshis konuldu anlamıyorum, 95 kiloyum doktor bundan dolayi kilo veremedigimi soyledi. İlaclari kullanip faydasini goren yazarsa cok sevinirim
Adet düzensizliği nedeniyle mi insülin verdi doktorunuzMerhaba ben glifor kullanıyorum benim en son adet duzensizligim oldu ve o zaman insuline başladım doktor bunun en son belirti olduğunu söyledi ben kiloluda değildim hem pko hem insülin direnci hastasıyım hayatınızdan glutenleri çıkarın zaten ilaç istah kapatacak birazda yürüyüş yapın ilacı yemek arasin da alın ilk başlarda sizi zorlayacak ama pes etmeyin sonra alisacaksiniz.
Hayır insülin direncim yüksek pkoluyum insülin direnci için verdi ama pkoyuda tedavi ediyor ilaç yumurtlaminizi ve adet düzeni sagliyorAdet düzensizliği nedeniyle mi insülin verdi doktorunuz
Nacizane tavsiyede bulunmak istiyorum eğer sizi rahatsız etmeyeceksem. İnsülin direnci vücutta bazı hücrelerin (ki bizde genelde yumurtalıklardaki hücreler ve vücuttaki diğer bazı hücreler oluyor) insüline kapılarını açmaması durumu deniyor. Bu durumda kanda insülin hormonu giderek artıyor ve fazla insülin testosteron hormonunun artmasına neden oluyor. İnsülin direncini kırmak için pek çok yol varken neden dr insülin verdi çok şaşırdım. Bir süre sonra insüline bağımlı olabilirsiniz çok dikkatli olmak lazım. Başka bir doktordan daha görüş mü alsanız acaba? Gebelik şekerinde mesela insülin verilmez anne de bebek de insüline bağımlı olmasın diye. Farklı şekillerde kontrol altına alınmaya çalışılır. Bende de insülin direnci var ama şekeri kestim ve direnç şu an kırılıyor. Böyle bir seçenek varken insülin kullanmak ne kadar doğru bence iyi araştırmak lazım.Hayır insülin direncim yüksek pkoluyum insülin direnci için verdi ama pkoyuda tedavi ediyor ilaç yumurtlaminizi ve adet düzeni sagliyor
Yanlış anladınız sanırım canm insülin kullanmıyorum sadece pkolu ve bina bağlı insülin direnci olduğu için glifor yani şeker ilacı kullanıyorum gebe değilim doktor bu sayede yumurtlama ve normal adet olmana yardımcı olur diye verdiNacizane tavsiyede bulunmak istiyorum eğer sizi rahatsız etmeyeceksem. İnsülin direnci vücutta bazı hücrelerin (ki bizde genelde yumurtalıklardaki hücreler ve vücuttaki diğer bazı hücreler oluyor) insüline kapılarını açmaması durumu deniyor. Bu durumda kanda insülin hormonu giderek artıyor ve fazla insülin testosteron hormonunun artmasına neden oluyor. İnsülin direncini kırmak için pek çok yol varken neden dr insülin verdi çok şaşırdım. Bir süre sonra insüline bağımlı olabilirsiniz çok dikkatli olmak lazım. Başka bir doktordan daha görüş mü alsanız acaba? Gebelik şekerinde mesela insülin verilmez anne de bebek de insüline bağımlı olmasın diye. Farklı şekillerde kontrol altına alınmaya çalışılır. Bende de insülin direnci var ama şekeri kestim ve direnç şu an kırılıyor. Böyle bir seçenek varken insülin kullanmak ne kadar doğru bence iyi araştırmak lazım.
Merhaba ben glifor kullanıyorum benim en son adet duzensizligim oldu ve o zaman insuline başladım doktor bunun en son belirti olduğunu söyledi ben kiloluda değildim hem pko hem insülin direnci hastasıyım hayatınızdan glutenleri çıkarın zaten ilaç istah kapatacak birazda yürüyüş yapın ilacı yemek arasin da alın ilk başlarda sizi zorlayacak ama pes etmeyin sonra alisacaksiniz.
Gece almayın yemek arasında alın lütfen bir hafta zorlar sonra alışırsınız bir lokma alın ilacı için yemeğe devam edin şikayet azalır sonrada alisirsinizMerhaba tesekkurler cevabiniz icin
Glifor u dun aksam yatmadan aldim ama gece mide bulantisi yaptı suanda da sanki tas var midemde boyle bir inanilmaz agirlik yaptı
Sizde de olmus muydu bu sekilde doktoruma da soramiyorum calistigim icin tekrar gidemedim bugun
Tamam yanlış anlaşılma olmuş gliforu biliyorum :) ay ne korktum insülin mi veriyorlar pko için bu ne dedim bi an :))Yanlış anladınız sanırım canm insülin kullanmıyorum sadece pkolu ve bina bağlı insülin direnci olduğu için glifor yani şeker ilacı kullanıyorum gebe değilim doktor bu sayede yumurtlama ve normal adet olmana yardımcı olur diye verdi
canim merhaba benimde pkom vardi sogan kuru yaptim gitti cok sukurpkolu kızlar
tedavi oldunuz mu?ne kadar sürede iyi bir sonuç aldınız veya alabildiniz mi??????????
Canım eğer insülin direncine bağlı pko ise bu ilaçtan başka birseyle geçmiyor .Sevindim sizin adınıza ben de çok kur denemiş bir insan olarak diyorum ki düzenli olarak bu endokrin servisine sürekli gitmek lazimcanim merhaba benimde pkom vardi sogan kuru yaptim gitti cok sukur
gecmis olsun rabbim sifa versin insAllahCanım eğer insülin direncine bağlı pko ise bu ilaçtan başka birseyle geçmiyor .Sevindim sizin adınıza ben de çok kur denemiş bir insan olarak diyorum ki düzenli olarak bu endokrin servisine sürekli gitmek lazim
Ancak testle ogrenebilirsiniz. Gecikmeniz olduysa dra gidin. Kistten mi gebelikten mi anlasilirMerhaba arkadaslar bende pkoluyum kış aylarında adet düzensiZliklerim çok olur ama yaz aylarında düzenli adet oluyorum şimdi size aorun şu 2 aydır düzenli adet oluyorum ve talvimden takip ediyorum yumurtlama dönemimin yüksek oldugu dönemde eşimle ilişkiye girdik 2 gün üst ste şimdi adetim 2 gün geçti sizce gebelik olurmu yani daha önce böyle şey yaşayan varmı
Dheas hormonuna baktirMeraba. Bende pco hastasiyim. İlk teshis gebelik oncesi tedavi surecimde aldim. O zamanlar hormonlar normaldi kistlerim vardi. Ara ara duzensizlikler yasiyodum o yil. Dogum sonrası ilk sene duzensizligim olmadi. Ama gecen ekim ayinda agrilar sebebiyle gidince 6 cm civari yumurtalik kistim vardi.
Bende ergenlikten beri asiri tuylenme var. Sanki bu aralar daha da artti. Mart ayinda diyete basladim endokrine gidiyorum. 13 kg verdim. İnsulin direncim vardi düşmüş epey. Doktora tuylenmeden bahsedince prolaktin ve testesteron hormonlarina bakmis normal cikmis. Tiroitlerimde normal usg de cekildim. Neden tuylenme asiri devam edebilir. Baska baktirmam gereken birsey varmi? Sizler suan endokrinoloji ye mi gidiyosunuz kadin dogumami
Tesekkur ederimDheas hormonuna baktir
Tesekkür ederimMerhaba arkadaslar bende pkoluyum kış aylarında adet düzensiZliklerim çok olur ama yaz aylarında düzenli adet oluyorum şimdi size aorun şu 2 aydır düzenli adet oluyorum ve talvimden takip ediyorum yumurtlama dönemimin yüksek oldugu dönemde eşimle ilişkiye girdik 2 gün üst ste şimdi adetim 2 gün geçti sizce gebelik olurmu yani daha önce böyle şey yaşayan varmı
Ben buna otacinin şampuanı ile cagre buldum yağlanma azaldı ve dokulmede azaldıSelam arkadaşlar 31 yaşında evli 2 çocuklu pko hastasıyım.adetlerim düzensiz ama benim en büyük sorunum saç dökülmesi.16 yaşından beri saçlarım dökülüyor seyreldi tepem iyice açıldı.saçımı açamıyorum hiç üstelik kaşıntı yağlama seboreik dermatitte var.sizlerinde saç seyrelmesi gibi bi probleminiz varmı çözüm bulabildiniz mi?emzirmeyi yeni bıraktım doğum kontrol hapı çare olurmu saç dökülmeme?seyrek yerlerim kapansın istiyorum lütfen biri bana yardım etsin psikolojim çok bozuk