Pkolu Hanımların paylaşım alanı...

İnş kısa zamanda güzel haber alırsın canım :) bana o zaman düzenli adet olabilmem için progestan vermişti canım ayda 10 gün 10 tane atıyordum şükür üçüncü ayımda oldu 🙏🏻 Eğer hapla belli bir süre hamile kalamazsan diğer tedavileri uygularız demişti şükür ki gerek kalmadı
Ama en net şunu söyleyebilirim sana ciddi olarak söylüyorum bunu ben ne zamanki acaba bu ay olacak mı diye düşünmeyi bıraktım o zaman oldu doktorun da etkisi büyük tabi rahatlatmıştı beni düşünce olarak baya
Ya ne güzel ☺️ Bana da 3 kutu yazdı progestan yarın 3.Ye başlayacağım bakalım. Adet olunca da doktora gideceğim tedavi için ☺️ Belki adet olmam ve güzel haberi alırım inşallah ☺️🙏🏼😍

Merhaba bende yeniyim burada pco luyum 1 yıldır bebekistiyoruz fakat olmuyor bunlar değerlerim

Eklentiler

• Screenshot_20190529-223508_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20190529-223508_Samsung Internet.jpg
    37,7 KB · Görüntüleme: 86
  • Screenshot_20190529-223529_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20190529-223529_Samsung Internet.jpg
    42,8 KB · Görüntüleme: 83
  • Screenshot_20190529-223548_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20190529-223548_Samsung Internet.jpg
    38,3 KB · Görüntüleme: 87
Ya kızlar pco polkistikovet degılmı bunun ıcın sımdı yıllarca ugrasanları goruyorum burda. Ama bu kist olsa bile gebe kalınmıyomu. Gecen bı konu acmıstım endıselenıp valla sımdı daha cok evham yapacam. Bende sogan kürü denşyorum doktor kist var dedı ama ne kıstı oldgunu onemsız o kendılıgnden patlar dedı bend epatlamasından urktum hem zorla dogum kontrol hapı yazdırdım hemde sogan kürü ikısını aunı anda kullanıyorum zaten ne deseler kullanıyom artk onsallah ıcımde kımyasal ve asıt ostrojen bılmem ne karısımlarından olusan bı patlama olamz

Ya kızlar pco polkistikovet degılmı bunun ıcın sımdı yıllarca ugrasanları goruyorum burda. Ama bu kist olsa bile gebe kalınmıyomu. Gecen bı konu acmıstım endıselenıp valla sımdı daha cok evham yapacam. Bende sogan kürü denşyorum doktor kist var dedı ama ne kıstı oldgunu onemsız o kendılıgnden patlar dedı bend epatlamasından urktum hem zorla dogum kontrol hapı yazdırdım hemde sogan kürü ikısını aunı anda kullanıyorum zaten ne deseler kullanıyom artk onsallah ıcımde kımyasal ve asıt ostrojen bılmem ne karısımlarından olusan bı patlama olamz
Canım benim önceden yazdığımı okursan iyi olabilir çok endişelenme bu süreci uzatır 🙏🏻

Ben de pco luyum arkadaşlar belki birilerine Ümit olur şuan Allah bağışlasın 2,5 yaşında kızım var hatta normalde gebelik düşündüğüm için gittiğim doktor ileri düzey polikistik var demişti ama o kadar iyiydi ki sağolsun her ayrıntısını anlattı güzel güzel konuştu Ümit verdi Ümit oldu çok şükür de Rabbim kızımı kucağıma almayı nasip etti elbet vakti zamanı gelince Bebişlerimiz kucağımıza gelecek bol dua etmek lazım Rabbim isteyen herkese hayırlı evlatlar versin en koşa zamanda inş 🙏🏻
Ümidini yitirme canım neden olmasın olabilir birkaç gün sonra yenile testi ve kan ver :)
Sağol canım inşallah ama sanmıyom gebelik negatif ovulasyon hep pozitif pkoluyum ondan heralde ama kaç senedir yapıyom ovu. testini ikinci cizgi genelde silik olurdu C ye göre

Sağol canım inşallah ama sanmıyom gebelik negatif ovulasyon hep pozitif pkoluyum ondan heralde ama kaç senedir yapıyom ovu. testini ikinci cizgi genelde silik olurdu C ye göre
Belki geç döllenme olmuştur canım birkaç gün sonra yenilersin testi yine de ovulasyon pozitifse günleri de değerlendir inş vardır birşeyler ama yoksa da tekrar kontrole gidersin bat ne zamandı ya geçti mi ne kadar geçti kusura bakma bayağı bir konu takip ettiğimden aklımda tutamıyorum

Kızlar çok güzel bir polikistik over hikayesi okudum. Elimden geldiğince özetleyerek Türkçe'ye çevirmeye çalıştım. Lütfen okuyun bu da umut olsun bize. Metnin orjinali burada: https://www.smartfertilitychoices.com/my-journey-through-infertility/

Polikistik Over Hikayem
Kym Campbell, Sağlık koçu ve PCOS uzmanı

Ergenlik zamanımda neredeyse yılda bir adet olduğu için doktora gittim. Hemen doğum control hapı verdi. Aynı dönemde kaygı problem nedeniyle uykusuzluk çekiyordum ve uzun süre böyle devam edince başka bir doktora gittim. O da anti depresan verdi ve 15 yıl ilaç kullandım. Aknelerim sadece ergenlik döneminde değil yirmili yaşlarımda da hep benimleydi. Pek çok farklı ürün kullandım akne için de. Epey atletik biri olmama rağmen karın yağlarım hiçbir zaman geçmiyordu. Yine şimdi öğrendiğime göre yaşadığım sindirim sistemi problemleri de PCOS nedeniyleymiş. Reflü ve karın şişkinliği sıkıntıları ile uğraşıyordum. Bağırsak problemleri benim için artık son nokta olmuştu ve bütün sağlık sorunlarıma doğal ve kalıcı bir çözüm arayışına girdim.

Bebek istediğimiz için gittiğimiz ilk doktor PCOS hastası olduğumu bile teşhis edemedi, hiç ilgilenmedi bile. İkinci doktor PCOS teşhisi koydu, ilaç verdi ve bu şekilde hamile kalabileceğimi söyledi ancak ne zaman yumurtlama gerçekleştiğini bile anlayamadık çünkü ultrason takibi yapmamıştı. Başka bir doktora gittik, bu sefer ilaçla beraber ultrason takibi yaptı. Bu sefer hamile kalmıştım ancak hemen düşük oldu. Saatlerce ağladım ağladım… Belki de en zor kısmı düşük zamanı gelen parçaları görmek ve her parçaya acaba bebek bu mu diye bakmaktı. 4 ay daha ilaç ile yumurtlama takibi yapıldı ancak hiçbiri gebelik ile sonuçlanmadı. Zaten 6 aydan sonra devam etmenin hem sakıncalı olduğunu hem de gebelik ihtimalinin çok düşük olduğunu söylediler. Ardından bir arkadaşım Yuwen Lee isminde bir doktoru bana tavsiye etti. Her hastalık için bir kürü var diye bahsediliyormuş hakkında. Bu doktora gittiğimde benimle tam 3 saat ilgilendi. 20 farklı test istedi. Pekçok yiyeceğe alerjim olduğu ortaya çıktı ve bu yiyecekleri terk ettim. İşlenmiş gıdalar ve şeker de yasak listesindeydi. Gıdaları bütün olarak işlenmemiş halde tüketmeye başladım. Et ve sebze yedim. Vitamin eksikliği olduğu için gerekli takviyeleri aldım.

Diyete başladıktan 6 ay sonra adet görmeye başladım. 1 yıla varmadan da artık 6 haftada bir adet görmeye başlamıştım ki bu benim hayatımda ilk defa oluyordu. Bundan önce ya yılda bir defa adet oluyordum ya da 2 hafta arayla üst üste birkaç adet görüyordum.

Adetlerim düzene girmeye başlayınca bir süre doğal gebelik bekledik ancak ben bu süreyi hızlandırmak istiyordum. Bu yüzden yardımcı üreme tekniklerini tekrar düşündüm. Şimdi o zamanları düşündüğümde daha iyi kararlar alabilirdik diyorum. Sağlığım bu kadar iyiye giderken neden doğal yolla hamile kalabileceğimi düşünmemişim, hala pişmanlık duyarım.

O dönemde tüp bebek sürecine başlamaya karar verdik. Mükemmel bir tüp bebek ekibiyle çalışmamıza rağmen o ay yumurtalıklarım reaksiyon gösterdiği için tam 44 yumurta toplandı ancak malesef embriyoların sadece bir tanesi A kalitede kalabildi. İkinci tüp bebek denemesi çok daha iyi geçti, 20 yumurta toplandı ve 8 tanesi döllendi. Tekrar düşük olmaması için PGD ile genetik olarak sıkıntılı olan 3 embriyo elendi ve kalan 5 tanesi donduruldu. Her transferde şansım %70’in üzerindeydi. 2 adet döneminin ardından gebelik ihtimali %90’a çıkmıştı ki infertilite tedavisinde bu harika bir şey. Ancak malesef ben o kalan %10’luk kısımdaydım. 2 transferim de negatifle sonuçlanmıştı. Bu süreçte damarlarım morarmış, yaralar oluşmuştu ve tabi ki çok mutsuzdum. Negatiflerin nedenini anlamak için doktorum rahim biyopsisi yaptı ve sonuç olarak doğal öldürücü hücrelerden dolayı rahmim embriyoyu yabancı bir madde olarak algılıyor ve bağışıklık sistemim bebeğin tutunmasını engelliyordu.

İlaç iğne kullanmak gerçekten çok zordu ve bir süre ara vermeye karar verdim. O süreçte PCOS diyeti projeme adım attım ve 10 haftalık diyet programımı oluşturmaya başladım. Artık tamamen kendi sağlığıma odaklanmıştım. Diyetimden hiç taviz vermedim. Bu sürede artık adetlerim muntazam bir şekilde 30 günde bir geliyordu. Sivilcelerim geçmişti ve karnım dümdüz olmuştu. Ergenlik dönemimden beri aldığım anti depresanı ve kaygı sorunu için kullandığım ilacı bıraktım. Daha önce sadece infertilite kısmını halletmeye çalıştığım halde bu sefer polikistik overi her taraftan yeniyordum. Hala doğal yollarla gebe kalabileceğime inancım olmamasına rağmen 2016 yılının Temmuz ayında tedavileri bıraktık. Doğal öldürücü hücreler nedeniyle doğal gebelik şansımızın hiç olmadığını düşünüyorduk. 4 Ağustos’ta 35. yaş günümde adet gecikmesi yaşadığımı fark ettim ve çok az bir umutla gidip gebelik testi aldım. İkinci çizginin çıktığı an gördüğüm şeye zar zor inanabilmiştim. Hem de sadece 2 ay doğal yolla denemişken… Bu sefer gebelik gerçekleşmişti ve sonuna kadar da devam edecekti. Gerçekten berbat bir hamilelik geçirdim ve ciddi rahatsızlıklarım oldu ama ben onun her dakikasını sevdim. Anne olacaktım.

Doğal yolla hamile kalabileceğime neden inanmadım diye pişman oluyorum. Keşke diyetimi daha önce mükemmel bir şekilde uygulasaydım ve hayat tarzımı değiştirseydim, doğal yolla gebe kalıp sağlıklı bir hamilelik geçirseydim diyorum. Etkili bir diyet, egzersiz ve psikolojik durum gebe kalmada ne kadar da etkiliymiş.

Tüm bu zaman diliminde anladım ki PCOS ve PCOS kaynaklı infertiliteyi hayat tarzı değişikliği ile yenmek mümkün. Öyleyse lütfen umutlu olun. Kilo vermek, hamile kalmak, sivilcelerden ve aşırı tüylerden kurtulmak istiyorsanız, daha iyi uyumak, kaygısız hissetmek ve anti depresanları bırakmak istiyorsanız bugün harekete geçin. Yapabilirsiniz, biliyorum.

Belki geç döllenme olmuştur canım birkaç gün sonra yenilersin testi yine de ovulasyon pozitifse günleri de değerlendir inş vardır birşeyler ama yoksa da tekrar kontrole gidersin bat ne zamandı ya geçti mi ne kadar geçti kusura bakma bayağı bir konu takip ettiğimden aklımda tutamıyorum
Canım benim bat belli olmuyo uzun suredir olmuyodum 31 martta oldum 7 gün sürdü sonra 25 nisanda oldum 6 gun surdu ama az ve hep kahverengi akıntı şeklindeydi ve ondan sonrada dahada olmadım ama busabah tuvalette peçeyi silince cok az acık kırmızı kan geldi gün içinde devamı gelmedi

Canım benim bat belli olmuyo uzun suredir olmuyodum 31 martta oldum 7 gün sürdü sonra 25 nisanda oldum 6 gun surdu ama az ve hep kahverengi akıntı şeklindeydi ve ondan sonrada dahada olmadım ama busabah tuvalette peçeyi silince cok az acık kırmızı kan geldi gün içinde devamı gelmedi
O zaman bekle bakalım canım zaman neyi gösterecek Rabbim gönlüne göre versin inş 🙏🏻

Ben de pco luyum arkadaşlar belki birilerine Ümit olur şuan Allah bağışlasın 2,5 yaşında kızım var hatta normalde gebelik düşündüğüm için gittiğim doktor ileri düzey polikistik var demişti ama o kadar iyiydi ki sağolsun her ayrıntısını anlattı güzel güzel konuştu Ümit verdi Ümit oldu çok şükür de Rabbim kızımı kucağıma almayı nasip etti elbet vakti zamanı gelince Bebişlerimiz kucağımıza gelecek bol dua etmek lazım Rabbim isteyen herkese hayırlı evlatlar versin en koşa zamanda inş 🙏🏻
Doktorunuz kimdi acaba istanbilda misiniz

Ben apandisit şüphesiyle girdigim ultrasonda öğrendim bende de PCO olduğunu adetlerim genelde düzenli olurdu tüylenme veya kilo problemim de yok doktor şaşırmıştı ilaca gerek yok zaten bunun tedavisi yok dedi yıllar geçti 3 aydır adetlerim düzensiz olduğu için doktora gittim doğum kontrol hapı Yasmin yazdı yolladı pcos olduğunu bilmeden yasayan binlerce kadin var kafana takma dedi bekar olduğum için şuan için pek önemsemiyorum aslında ilaci da kullanmicam yan etkilerinden dolayi ama burda yazılanları okuyunca korktum dogum kontrol hapı dışında bu adetleri düzenlemenin bi yolu yok mudur ☹

Valla canım Karatay diyetiyle pkodan kurtulan pek çok bayan varmış bende bu sabah okudum. Hayatından tahıl ürünleri ve şekeri cikarman gerekiyormuş. Benimde pek bilgim yok konuyla alakalı araştırıyorum.

Ben apandisit şüphesiyle girdigim ultrasonda öğrendim bende de PCO olduğunu adetlerim genelde düzenli olurdu tüylenme veya kilo problemim de yok doktor şaşırmıştı ilaca gerek yok zaten bunun tedavisi yok dedi yıllar geçti 3 aydır adetlerim düzensiz olduğu için doktora gittim doğum kontrol hapı Yasmin yazdı yolladı pcos olduğunu bilmeden yasayan binlerce kadin var kafana takma dedi bekar olduğum için şuan için pek önemsemiyorum aslında ilaci da kullanmicam yan etkilerinden dolayi ama burda yazılanları okuyunca korktum dogum kontrol hapı dışında bu adetleri düzenlemenin bi yolu yok mudur ☹

merhaba; bende yıllardır PCO ile yaşayanlardanım. Senelerdir gitmediğim doktor kalmadı özelde ve devlet hastanelerinde. En son bir doktor buldum kadın gerçekten işinde ehli, bu pcosun ilerlememesi için kullanılan tek ilaç DİANE 35 ismindeki doğum kontrol ilacı. diğerleri sadece adeti düzenliyor gibi gününde adet oluşumunu sağlıyor.
ama şöyle birşey de var, bu ilaçlar pcosu tedavi etmiyor. sadece ilerlemesini engelliyor. onuda farklı bir doktora gidince öğrendim.
Ben şuan gebelik düşündüğüm için başka tedavi yöntemlerine başvurdum ama tek kullanman gereken ilaç kesinlikle diane35

merhaba; bende yıllardır PCO ile yaşayanlardanım. Senelerdir gitmediğim doktor kalmadı özelde ve devlet hastanelerinde. En son bir doktor buldum kadın gerçekten işinde ehli, bu pcosun ilerlememesi için kullanılan tek ilaç DİANE 35 ismindeki doğum kontrol ilacı. diğerleri sadece adeti düzenliyor gibi gününde adet oluşumunu sağlıyor.
ama şöyle birşey de var, bu ilaçlar pcosu tedavi etmiyor. sadece ilerlemesini engelliyor. onuda farklı bir doktora gidince öğrendim.
Ben şuan gebelik düşündüğüm için başka tedavi yöntemlerine başvurdum ama tek kullanman gereken ilaç kesinlikle diane35
Doktorunuz kim acaba nerede yaşıyorsunuz

Selam herkese bende bugun sonuclarimi aldim doktor polikistik over oldugunu soyledi aldactone yazdi birde insülin direncim icin glifor verdi. Bu ilaçları kullanan var mi? Duzenli adette görüyorum nasil oluyor bu teshis konuldu anlamıyorum, 95 kiloyum doktor bundan dolayi kilo veremedigimi soyledi. İlaclari kullanip faydasini goren yazarsa cok sevinirim

X