- 11 Kasım 2017
- 279
- 135
- 33
Lh fsh den biraz yüksek, polikistik yapı da gördüğüne göre pko var demektir. Fakat adetin her ay geliyo bu çok iyi. İnsülin direnci ve kistler paralel ileriyo insülin direncini kırarsan rahat hamile kalırsın. Dahiliyeye görünmekle iyi yapmışsın ben ağır pko luyum hatta pcos luyum. Benimki sendrom. Dahiliyeye gidicem ben de. Peki senin tüm bu tetkiklerin devlette mi özelde mi yapıldı?Merhaba. Ben de 8 aydır bebek istiyorum hiç hamile kalamadım. 23 yaşındayım 1.75 boy , 66 kilodayım. Düzenli bir doktora gidiyordum hormon tahlillerim ve vajinal ultrason oldu 3 kez. Hiç sıkıntı yok dedi sürekli doktor. En sonunda eşime de spermiogram yaptırdık o da kötü çıkmadı. Bu ay düzenli spor yapmama rağmen kilo veremediğim ve sürekli acıktığım için dahiyeye gittim kan verdim. İnsülin direncim 2.5 olması gerekirken 3.27 çıktı. Glocophage başlattı doktorum ve bu şekilde hamile kalamassın polikistik over olabirsin bi doktorunu değiştir dedi. Adet oldum şimdi ve 2. Gün gittim başka doktora. Ultrasonda hafif derecede polikistik over gözüküyor fsh ve lh a bakalım dedi kan aldı. Bugün sonuçlarımı gösterdim ve aşağıya da ekliyorum. Eşime E vitamini verdi bana da hafif iltihap var diye antibiyotikli iğne ve fitil verdi. Yumurtalar gelişsin diye de toz bir ilaç verdi. Bu ay kullan önümüzdeki ay adetin 3. Günü yine gel yumurta takibi yapalım dedi. 2 ay takipte hamile kalamassan aşılama yaparız dedi ve bu beni biraz korkuttu. Hamile kalamayacak kadar kötü mü hormonlarım ? Hafif derecedesin demişti ama. Bu doktor benim arkadaşımı doğurtan doktordu ve pimpirikli önlemci biri. Önceki doktorun gevşekliği yüzünden pimpirikli olmasını istemiştim ama aşılama şart mıdır sizce hamilelik için ? Eşime keçi boynuzu özü yediriyorum her sabah. Var modır yapabileceğim şeyler ? Bu arada adet döngüm 31 gün ile 37 gün arası değişiyor
Özelde yaptırdım. Dahiliyeye gittiğim doktor da özel ama devlet gibi değişik bir hastahaneydi doktoru çok övdüler biçok kişi öyle gittim ve o çıkarttı bunu meydana. Kadın hastalıklarında gittiğim doktoru da öneri üzerine gittim. Şimdi insülin direnci için ilaç kullanıyorum. Ama yumurta büyüsün diye verdiği ilaç gynositol diye bir şey. Hiç duymadım ve internette araştırdım böyle bir şey yazmıyor. Folik asit içeriyormuş ve strese iyi geliyor diyor bilginiz var mı bu konudaLh fsh den biraz yüksek, polikistik yapı da gördüğüne göre pko var demektir. Fakat adetin her ay geliyo bu çok iyi. İnsülin direnci ve kistler paralel ileriyo insülin direncini kırarsan rahat hamile kalırsın. Dahiliyeye görünmekle iyi yapmışsın ben ağır pko luyum hatta pcos luyum. Benimki sendrom. Dahiliyeye gidicem ben de. Peki senin tüm bu tetkiklerin devlette mi özelde mi yapıldı?
Cnm bnde pkoluyum aynı şekilde 35günü buluo adet arası bende de ama adetten nerdeyse 1hafta 10gün önce lekeenme gibi yada akıntıyla karışık pembe weya normal kan şeklinde adetim kendini belli edioHanımlar pco da erken adet başlaması yada kistlerin ara kanama yapması söz konusu mu?
Yani ben 32 ile 37. Günler arasında adet oluyorum normalde ama bugün 23. Gün olmasına rağmen peçete de kan vardı?
O zaman benimki de öyle birşey. İlk defa olunca şaşırdım tabi. Ah bu pcoCnm bnde pkoluyum aynı şekilde 35günü buluo adet arası bende de ama adetten nerdeyse 1hafta 10gün önce lekeenme gibi yada akıntıyla karışık pembe weya normal kan şeklinde adetim kendini belli edio
Başımıza ne geliosa hep bu pkodan deil mi zaten ansız zamansızO zaman benimki de öyle birşey. İlk defa olunca şaşırdım tabi. Ah bu pco
Aynen yaa ben 7 ocak ile 10 ocak arası olurum diye düşünürken sağolsun yine şaşırtmayı başardı beni. Neyse buna da şükür.Başımıza ne geliosa hep bu pkodan deil mi zaten ansız zamansız:)
cankm tebrik ederim ne güzel bir haber allah kucagınada alamyı nasip etsin . Sana sorum şuKızlar çok şükür pkoluyum ve HAMILEYIMMMM kesinlikle kesinlikle inofolic combi kullanıp ovulasyon testi yapmanizi tavsiye ediyorum 14 aydır olmuyordu inofolic combi ve ovulasyon testini kullandığım ilk ayda hamile kaldım çok şükür
Allah razı olsun canım pkoluyum her belirtisini de yaşıyorum fsh felan çok yüksek değildi sadece LH 37 ydi usg de de gözüktü dr glifor vermişti onu kullandım hep hiç bırakmadım geçen ay 22.Gün yumurtladım sadece onunla eşim yoktu burda bu ay da inofolic combi kullandım kapsül olan adet olmamıştım daha başladım Gün de 1 tane içtim adet olup bitince 2 ye çıkardım sabah akşam tok sonra 8 günden itibaren ovulasyon testi yaptım kasik agrım olduğu gün sabah akşam ovulasyon testi yaptım ve çift çizgi gördüm 3 gün değerlendirdim eşime öncesinde acı kahve icirdim 1 saat oncesinden bir yerde okumuştum spermleri uyariyomus ileri hareket ettiriyomus galiba öyle iste sonrasında böyle oldu rabbim size de tattirsin insallahcankm tebrik ederim ne güzel bir haber allah kucagınada alamyı nasip etsin . Sana sorum şu
İnofolic combiyi ne için kullandın pko varmıydı lh fsh nasıldı
Bende pko olabilir dedi ama adetlerim düzenli benim kilo tüylenme sivilce problemim de yok sadece lh 11 fsh 12 cıktı belki. Bu yüzden bana olabilir pko dedi ben pek sanmıyorum pkolu oldugumu . Yinede bu ilacı kullanabilir miyim acaba ?Allah razı olsun canım pkoluyum her belirtisini de yaşıyorum fsh felan çok yüksek değildi sadece LH 37 ydi usg de de gözüktü dr glifor vermişti onu kullandım hep hiç bırakmadım geçen ay 22.Gün yumurtladım sadece onunla eşim yoktu burda bu ay da inofolic combi kullandım kapsül olan adet olmamıştım daha başladım Gün de 1 tane içtim adet olup bitince 2 ye çıkardım sabah akşam tok sonra 8 günden itibaren ovulasyon testi yaptım kasik agrım olduğu gün sabah akşam ovulasyon testi yaptım ve çift çizgi gördüm 3 gün değerlendirdim eşime öncesinde acı kahve icirdim 1 saat oncesinden bir yerde okumuştum spermleri uyariyomus ileri hareket ettiriyomus galiba öyle iste sonrasında böyle oldu rabbim size de tattirsin insallah
Tabiki evet pko olmayıp kullanıp hamile kalan var ilaç değildir yazıyor üzerinde hemBende pko olabilir dedi ama adetlerim düzenli benim kilo tüylenme sivilce problemim de yok sadece lh 11 fsh 12 cıktı belki. Bu yüzden bana olabilir pko dedi ben pek sanmıyorum pkolu oldugumu . Yinede bu ilacı kullanabilir miyim acaba ?
hayıt kürü bir tek bana iyi gelmedi galşba ne kadar kullandın acaba senBende hayıt suyu ile hamile kaldım ama daha doktora gidemedim boş gebelik mi dış gebelik mi bilmiyorum tabi ki
1 hafta falan canım bu2. Hamileliğim ilkinde çok kullanmıştım düşük yaptım şimdi daha doktora gitmedim ama evde test yaptım çift çizgiyi gördümBu
hayıt kürü bir tek bana iyi gelmedi galşba ne kadar kullandın acaba sen
Soğan kürünü denedin mı hiç ? Bende de pico var bayağı faydasını gördüm. 6 aylık evliyim çocuk için içiyorum şimdi de. Yaklaşık 3 gün yumurtam çatladı lekelenmem oldu. Inşallah tutmuşturHerkese selam. Bende pko sendromu yaşayanlardanım.Yaklaşık 3 yıl boyunca doğum kontrol hapı kullandım tabi ara verdiğim zamanlarda oldu bu süreçte. Hap kullandığımda kistler kayboluyor benim için her şey normale dönüyor. Hapı bıraktıktan sonra yine başlıyor düzensizlikler Ama artık evliyim ve bu pko kabusu yüzünden bebek işini askıya almak istemiyorum. Doğum kontrol hapını bıraktım 3 aydır glifor kullanıyorum bunun yanında sabahları incir-havuç kürü, akşam yatarken de hayıt tohumu çayı içiyorum yaklaşık 10 gündür ve son 1 haftadır bir sürü sivilce çıkmaya başladı acaba yanlış mı yapıyorum. Kaş yapayım derken göz mü çıkarıyorum