Merhabalar. İnofolic combi folik asit dimi? Hamile kalmadan önce kalınca da kullanılır mı yani ? Ben klomene başladım folibol kullanıyorum onun yerine inofolic mi kullansam ki..
Çok geçmiş olsun canım ama direkt tüp bebek niye diyorlar ki... Önce bir yumurta geliştirici vs denemeyecek misiniz?Biz totalde korunmayı bırakalı 2 ay oldu. Bi de çok günlere tarihlere dikkat etmiyoruz, sadecekorunmuyoruz. Ama eşim de yaza kadar kalmazsa tüp bebek deneriz diyor. Doktor da zaten 3-4 ay deneyin olmazsa tüp bebek dedi, aşılama bile demiyorlar düşün
Benim eşim de proxeed kullanıyor. Bu ilaçlar kullanırken etkili olan ilaçlarmış. Bakalım iş görecek mi?
Bir de ben ekstradan gebelik öncesi kullanılan folik asite daha başladım. Siz de kullanıyor musunuz?
Ben 16 aydır doktor takibindeyim. Glifor, inofolic combi, progestan, estrofem içiyorum şu an devamlı olarak. Bir de üç aydır klomen+çatlatma iğnesi denedik.Evet malesef süre uzun oluyor ama dna hasarını da en iyi o tedavi ediyor Allah yardımcımız olsun inşallah. Siz neler yapıyosunuz kendin yada eşin için?
Bende 4 ay klomen ve çatlatma iğnesi kullandım. Pco nun en büyük düşmanı kilo zaten hiç kilo almamak gerekiyor ama ben 3 kilo aldım nasıl vereceğim bilmiyorum.Ben 16 aydır doktor takibindeyim. Glifor, inofolic combi, progestan, estrofem içiyorum şu an devamlı olarak. Bir de üç aydır klomen+çatlatma iğnesi denedik.
Eşimin sonuçları için çok da kötü değil dedi benim doktorum, çok şükür yani sadece promotil verdi doktor, vitamin. Fakat şimdi bu üç aylık süreçte gebelik olmazsa eş için de daha detaylı test isteyeceğim filan demişti. Hem promotil fayda etmiş mi ona da bakacak... Benim için daha ne yapacağız hiç bilmiyorum. Herhalde çok sıkı bi diyete girerim. Bu hormonlar yüzünden bi 4-5 kilo aldım malesef
Ne yapıp ne edip vereceğiz artık. Ben daha önce 20kilo vermiştim. Şimdi bi 10 kilo daha vermem lazım...Bende 4 ay klomen ve çatlatma iğnesi kullandım. Pco nun en büyük düşmanı kilo zaten hiç kilo almamak gerekiyor ama ben 3 kilo aldım nasıl vereceğim bilmiyorum.
Ayy maşallah canım ne güzel vermişsin darısı bana olsun inşallah. Neler yapıyorsun vermek için?Ne yapıp ne edip vereceğiz artık. Ben daha önce 20kilo vermiştim. Şimdi bi 10 kilo daha vermem lazım...
Çok geçmiş olsun canım ama direkt tüp bebek niye diyorlar ki... Önce bir yumurta geliştirici vs denemeyecek misiniz?
İnofolic combi kullanıyorum ben 16 aydır. Pkolular için yapılmış bir folik asit. Hem inozitol(yumurta gelişimi için destek bu da) hem folik asit var.
İnşallah Rabbim nasip eder bu yıl kucaklarımıza almayı canım, hepimize...Açıkçası bendeki pcos çok ileri seviyede değil. İlaçsız da adetim gelir, düzensizdir evet (bi ay 28. Gün bi ay 32. Gün gibi) ama her ay bi şekilde gelir. Yılda maksimum 1-2 kere 35 günü geçer. Direkt tüp bebek demelerinin sebebi aslında benden çok eşimden, eşimin sperm sayısı 10 milyon, morfolojisi de %2. O yüzden aşılamayı çok olur gibi düşünmüyorlar.
Yılbaşından sonra yeni bir doktora geçeceğim, bahsettiğiniz inozitol ilacı sorarım ona da. 2018'de gerçekten artık hamile kalmak istiyorum ben de :)
İnşallah Rabbim nasip eder bu yıl kucaklarımıza almayı canım, hepimize...
Anladım, sizdeki durum bizim tam tersi demek ki. Çok çok geçmiş olsun, Allahım şifasını tez vakitte göndersin. Bizde de ağırlıkla benim pko yüzünden sıkıntı çekiyoruz... Bugün doktora gideceğim, bakalım ne diyecek.
Bu arada keçiboynuzunu pekmezi, promotil vs filan kullanıyor muydunuz eşin için?
Arkadaslar ben kiloluyum , aclik sekerimde yuksek cikti koltuk altimda kararma ve belli yerlerimde tuylenmeler var .Adet duzensizligimde cok fazla en son 1yila yakin olmadim.Suan doktora gidiyorum ama sonuclar daha cikmadi sizce poliskistik over varmidir ben ne yapcam cok uzuluyorum neden boyle oldum diye .Keske kilo verince gececek bir hastalik olsa
Bir gelişme yok canım malesef. Beklemeye devam dedi doktor. Cuma'ya kadar bekleyip göreceğiz...doktora gideceğinizi söylemişsiniz, bir gelişme var mı? Hayır, eşim başka bir şey kullanmıyor.
Kozleyip cucuk kismini mi fitil olarak kullanuyorsunuz. Tam anlamadim da aydinlatabilir misiniz?Selam kızlar bende yeni üyeyim 6senelik ewliyim 4yaşında bi kızım war ewlendikten 8ay sonra ona hamile kaldım doktor ozaman da pko war demişti bende biraz koca karı ilacı kullandım 15gün boyunca soğan suyu içtim we soğanı közleyip en orta kısmını fitil olarak kullanfım hergün bir saat kdr bir ay sonrasına hamile kaldm şimdide bebek iatioeux eşimin ısrarıyla doktora gttim klomen çatlatma iğnesi kullandım ama fayda etmedi malesef dünden beri tekrar soğan suyu içmeye we fitil olarak kullanmaya başladım araştırırsanız fitil olarak kullanan faydasınj gören çok war Allah isteyen herkese nasip etsin
Tabiki açıklayım canım normal kuru soğanı közlüorum közledikten sonra en ortasında bulunan cücük dediğimz kısım warya sadece onu vajinal bölgeden hafifçe fitil gibi yitiorum öle çook ileri yitmene falan gerek yok zaten kaygan oldugu için yatar pozisyonda yapman gerekio sonra ayaklarını yukarı kaldırıp 1saat kdr yatıosun her gün 1saat taze şekilde yapıosun canım zaten ayağa kalkar kalkmaz anında kendi çıkıo yani korkulacak bişey yok :)kızımda da yaptım şimdide yapıorum asla zararlı deil benm annemde abime ve bana bu şekilde kalmış rahimi yumuşatıp iltihap atmaya yardımcı oluo yapmaya başladıktan bir iki gün sonra akıntılar çoğaldığında anlarsın zaten faydasınu asla bi zararını görmedim cnmKozleyip cucuk kismini mi fitil olarak kullanuyorsunuz. Tam anlamadim da aydinlatabilir misiniz?
Bende pco var ve idrar yolu enfeksiyonu suan korkuyorum bebek sahibi olamamaktan bir suru bilgi edindim hepsini deneyecegim insallah bakalim hayirlisi. Sogan suyu iciyorum birlikte yapsam sikinti olmaz demi? Yani sogan suyu icip aksamlari sogani fitil yapsamTabiki açıklayım canım normal kuru soğanı közlüorum közledikten sonra en ortasında bulunan cücük dediğimz kısım warya sadece onu vajinal bölgeden hafifçe fitil gibi yitiorum öle çook ileri yitmene falan gerek yok zaten kaygan oldugu için yatar pozisyonda yapman gerekio sonra ayaklarını yukarı kaldırıp 1saat kdr yatıosun her gün 1saat taze şekilde yapıosun canım zaten ayağa kalkar kalkmaz anında kendi çıkıo yani korkulacak bişey yok :)kızımda da yaptım şimdide yapıorum asla zararlı deil benm annemde abime ve bana bu şekilde kalmış rahimi yumuşatıp iltihap atmaya yardımcı oluo yapmaya başladıktan bir iki gün sonra akıntılar çoğaldığında anlarsın zaten faydasınu asla bi zararını görmedim cnm
Canm bnm bende aynı dertten müzdaribim malesef bende ewlendiğimden beri adet düzensizliği enfeksiyon idrar yollarında iltihap bana annem tawsiye etti kızımda hem fitil hem suyunu içtim ama şöyle yapıorum ben mesela fitili gündüz yap 1saat falan yatsan kafi akşamdan koyup sabaha kadar yatanda war ama ben 1saat falan uyguluyorum soğan suyunuda akşamları tok karnına 1su bardağı we ılık soğumaya yakın şekildeyken iç ben bi zararını görmedim miden hassassa soğan suyu biraz mide ağrısı yapabilio inşallah sende tez zamanda gebe kalırsın bende çok doktora gttim klomen çatlatma iğnesi kullandım ama gtmiorum artık bence bu yöntemler daha mantıklı doktorlar çoğu yerde kendi çıkarını düşünüo işlemleri yawaşlatıo ha bi tawsiye daha weriyim sana ben normalde yumurtlama günümü bekliodum ama pkoda farklı oluo oyüzden adetin biter bitmez temizlendikten sonra diğer adet gününe kdr gün aşırı ilişki ihtimali daha yükseltio Allah gönlüne göre wersin inş :)Bende pco var ve idrar yolu enfeksiyonu suan korkuyorum bebek sahibi olamamaktan bir suru bilgi edindim hepsini deneyecegim insallah bakalim hayirlisi. Sogan suyu iciyorum birlikte yapsam sikinti olmaz demi? Yani sogan suyu icip aksamlari sogani fitil yapsam
Amin insallah rabbim bekleyen isteyen herkese verir evlat.Canm bnm bende aynı dertten müzdaribim malesef bende ewlendiğimden beri adet düzensizliği enfeksiyon idrar yollarında iltihap bana annem tawsiye etti kızımda hem fitil hem suyunu içtim ama şöyle yapıorum ben mesela fitili gündüz yap 1saat falan yatsan kafi akşamdan koyup sabaha kadar yatanda war ama ben 1saat falan uyguluyorum soğan suyunuda akşamları tok karnına 1su bardağı we ılık soğumaya yakın şekildeyken iç ben bi zararını görmedim miden hassassa soğan suyu biraz mide ağrısı yapabilio inşallah sende tez zamanda gebe kalırsın bende çok doktora gttim klomen çatlatma iğnesi kullandım ama gtmiorum artık bence bu yöntemler daha mantıklı doktorlar çoğu yerde kendi çıkarını düşünüo işlemleri yawaşlatıo ha bi tawsiye daha weriyim sana ben normalde yumurtlama günümü bekliodum ama pkoda farklı oluo oyüzden adetin biter bitmez temizlendikten sonra diğer adet gününe kdr gün aşırı ilişki ihtimali daha yükseltio Allah gönlüne göre wersin inş :)