Merhaba arkadaşlar bende Pko'luyum malesef. 4 aydır evliyim ama 18 yaşımdan beri bu sorunum var 2 ayda bir 3 ayda bir adet goruyorum. Gordugum kadariyla siz tecrubelisiniz. En son doktora gittigimde igneyle hamile kalabilicegimi soyledi, eger hemen bebek dusunmuyosaniz 3-4 ay dogum kontrol hapi kullanirsan biraktigin anda hamile kalma sansin cok yuksek dedi. 2 aydir adet olmuyorum eger olursam yasmine baslayip 3 ay kullanmayı düşünüyorum başka oneriniz varmi bana?
Asla yasmin kullanma cnm.benden sana tavsiye.bende pkoyum.zaten yumurtlamamiz zor birde onu icip zorlastirma dahada.ben yaptim o hatayi hemde 1 sene hergun ictim.uzman bir doktora git hemen.2asilama oldum ignelerle nasip olmadi.Rabbim tup bebegi vesile eyledi.bugun ogrendim hamile oldugumu.Rabbim sanada nasib etsin
Profa gittim canım yasminide bekarken çok kullandım doktor hapı bıraktığım zaman etkisinin anında geçiceğini ve hormonlarımı düzelttigi için bıraktığımda hamile kalma ihtimalimin fazla olduğunu söyledi bende inanmadım başta ve başka bi doktora gittim oda aynı şeyi söyledi tedavi olmadan bunu denemek istiyorum aslında çünkü bıraktıktan sonra 3-5 ay gününde adet görüyorum yani hormonlarım düzeliyo daha öncede kullandığım icin korkmuyorum aslında. Zaten dediğim gibi en fazla 3 ay kullanırım.
Teşekkür ederim genede tavsiyeniz için etrafımdaki bi kaç kişide korunma dedi ama doktor ısrarla kullanman sana daha faydalı deyince denemek istiyorum zaten daha 4 ay oldu evleneli o yolu deneyip olmazsa tedavi görücem Allah isteyen herkese nasip etsin sizede hayırlı olsun çok sevindim :)Sen bliosun cnm.benimki sadece tavsiye
Teşekkür ederim genede tavsiyeniz için etrafımdaki bi kaç kişide korunma dedi ama doktor ısrarla kullanman sana daha faydalı deyince denemek istiyorum zaten daha 4 ay oldu evleneli o yolu deneyip olmazsa tedavi görücem Allah isteyen herkese nasip etsin sizede hayırlı olsun çok sevindim :)
Amin cnim.cok tsk saol cnim.karar senin cnm en iyi kendin blirsin.Rabbim tez zamanda nasip etsin sana ve isteyen herkese
Mrb da digin gibi ilaç verdi günde bi tane bi ayda düşer önemli değil dedi de tıbbi genetikte pai de hemozigot mutasyon saptanmıştır yazıyor bilgin var miBuraya yazma geregi duydum.....belki birinize umut olur.
Kizlar ben evlendim 1yil korundum.tam 1yil olunca biraktim ilk ay nasil heyecanliyim ama bekliyorum ...sonuc adet oldum bi moralim.bozuldu tabi ... Doktora gittim bana folik asit verdi smear istedi vs.adetin 3.gunu gel dedi gittim hormonlara bakti ultrasona bakti bana sende yumurtlama yavasligi var dedi kucuk kistler var dedi vs vs... (Polikistik oversin dedi )Moral 0 eve dondum.arastiriyorum internetten uzuluyorum falan filan.. Neyse ikinci ay deniyorum ara kanamalarimda oluyodu adet duzensizligi vs vs yine adet oldum doktora gittim sende polip olabilir buda engel olabilir dedi yumurta takibi yapalim dedi neyse o ay ailevi sebeplerden gec gittim takibe gec kalmisiz ama dedi yine vereyim dedi catlatma ignesi verdi sadece(yumurtam olusmus kendiliginden klomen vermedi) neyse igneyi vurundum dedigi gunlerde iliskiye girdim bu arada endokrine gittim (guatr amilyatliyim tsh sorunum var ilacla yasiyorum) bana insulin direnci testi yapti matofin verdi ic istahin azalir zayiflarsin dedi gebe kalmana yardim eder dedi falan bu arada inofolic combi denilen folik asiti iciyordum... Neyse o ayda husran ben yine adet... Doktora gittim doktor dediki bidahakine gel sana gun verelim polipi alalim... Tamam dedim artik gebelik pesini biraktim polibi aldirim dusuncesiyle yasadim.Neyse dedimki heryerde bir sogan kuru o ay sogan kuru ictim testere disli aslan pencesi kuru ictim bide maydanoz sut buhari yaptim salavati tefriciye ye basladim tesbih namazi kildim eyup sultanda niyet edip biseyler dagittim anneme dilek tesbihi yaptirdim sabah namazi secdelerde dua ettim peygamberlerin evlat isteme dualarini okudum adetime birkac gun kala midem bulandi...test yapmadim cunku bikmistim artik ..ertesi gun dedimki ilac aliyorum bi yapim baktim cift cizgi o kadar inanamadim ki bidaha yaptim kan verdim ve sonuc hamileymisim...
Lütfen moralinizi bozmayin onemli olan adet olmak duzenli cunku duzenli adet demek duzenli yumurtlama demek kolay gebe kalmak demek bide su sogan kurunu icmeye calisin...Yüce rabbim tez vakitte nasip eylesin insalalh..
Hersey ALLAHtan ... Verecek zamani geldiginde her dua vaktine esirdir ..isyan etmeyin dua edin cok dua ve dua alin... Ben buradan ne dualar istedim.bir bilseniz tanimadigim insanlardan belkide birinin duasi tuttu... İyi bir doktor bulup tedavinizi olun... Stresten uzak durun...ALLAHim hepinizin yuzunu guldursun insalalh.
Mrb da digin gibi ilaç verdi günde bi tane bi ayda düşer önemli değil dedi de tıbbi genetikte pai de hemozigot mutasyon saptanmıştır yazıyor bilgin var mi
Kzlar yardiminza ihtyacm var arkadsmin kiz kardesi bana 41 tane hamile bayan birer tane fatiha okursa okunan kisi hamile kaliyrmus ne kdar dogru bilemem ama dua duadir 41 hamile bayan benim icin birer tane fatiha dua okurmsnz Allah rzasi icin
Cok tskkur edrim cnm bnm gizem ismim .Tabikide okurum canim ismin ne
Cok tskkur edrim cnm bnm gizem ismim .
Agzina saglik canm bnm cok tskkur ederm rabbim Allah razi olsunOkudum smdi cnm
Agzina saglik canm bnm cok tskkur ederm rabbim Allah razi olsun
Amin canim insallaaaaaaahSendende Allah razi olsun cnm ne demek.Rabbim nasib etsin
İnofolic kullandım ama bir faydasını görmedim, adet düzensizliği devam ediyor...Merhaba kızlar aranızda pcolu olupda infolic şase kullanıp hamile kalan var mı?
Doktor gördüyse vardırBaktırdım yok dedi doktorlar, pko görüntüsü var demişlerdi
Oluyor canım pcoluyum bendeMerhaba;
Adetlerim yaklaşık son 1 yıldır kahverengi akıntıyla başlayıp kırmızıya dönüp sonra yine kahverengi hatta çamurumsu pelte gibi siyah kanamalarla son buluyor, çok doktora gittim normal dediler smear vs de aldırdım bu durumun sebebi olaraktan da pko yu gösterdiler.
Sizde de böyle kanamalar oluyor mu