- 24 Mayıs 2010
- 7.875
- 16.884
- 31
Rahim duvarı inceliği de var zaten, kanamam olacağı zaman bile sanki adetin yeni bitmiş gibi der kaç doktora gittiysem. Yazmayı unutmuşum. Esas onun için içiyorum ama progesteron takviyesi sayesinde adetin de düzene gireceğini söyledi doktorum. İnofolic combi de içiyorum bir yandan. Onu da yazmamışım. Doktor yumurtalıkların durumunun kötü olmadığını, kendi kendine döllenme olabileceğini söylemişti. Bu gittiğimde direkt 3 ay klomen kullanıp sonra aşılama, tüp bebek vs dedi.Progestan tedavi amacli kullanilan bi ilac degil arkadasim. Yumurtaliklarini calistirmaz sadece rahim duvarini kalinlastirir ve bebegin tutunmasini saglar o da dollenme olusmus ise. Zaten dollenme yoksa kalinlasmis olan rahim duvari kanama olarak atar vucut. Ben de kullandim iki ay. Rahmim dengesini sarsiyo baska ise yaramiyo. Doktorun yumurtaliklarini calistirmasi adina bi ilac vermesi gerekiyo.
Canim bak olay tamamen soyle gelisiyor;Rahim duvarı inceliği de var zaten, kanamam olacağı zaman bile sanki adetin yeni bitmiş gibi der kaç doktora gittiysem. Yazmayı unutmuşum. Esas onun için içiyorum ama progesteron takviyesi sayesinde adetin de düzene gireceğini söyledi doktorum. İnofolic combi de içiyorum bir yandan. Onu da yazmamışım. Doktor yumurtalıkların durumunun kötü olmadığını, kendi kendine döllenme olabileceğini söylemişti. Bu gittiğimde direkt 3 ay klomen kullanıp sonra aşılama, tüp bebek vs dedi.
Yumurtalıkları çalıştıracak ilaç dediğin klomen mi? Sen progestanı bıraktıktan sonra nasıl bir tedavi izledin?
Ayrica benim olayim farkli ilac gormeden adet olamaz durumdaydim ben. Doktorm progestani verdi iki ay ictim oldum adet ama soyledigim sebepten oldum yumurtaliklarimla bi alakasi olmayan ilac verdigi icin. Baya arastirdim sonra doktorumu degistirdim. Aktivelle denen bi ilac verdi yarindan itibaren kullanmaya baslicam adet sokturuyo ve duzene girdiriyo bu ilac. Ben bebek iatedigim icin ona gore bi yol izlicem. Yumurta takibi de yaptiricam. Olumlu sonucu alirsam seninle de paylasirim. Bu arada ozele mi gidiyosun devlete mi?Rahim duvarı inceliği de var zaten, kanamam olacağı zaman bile sanki adetin yeni bitmiş gibi der kaç doktora gittiysem. Yazmayı unutmuşum. Esas onun için içiyorum ama progesteron takviyesi sayesinde adetin de düzene gireceğini söyledi doktorum. İnofolic combi de içiyorum bir yandan. Onu da yazmamışım. Doktor yumurtalıkların durumunun kötü olmadığını, kendi kendine döllenme olabileceğini söylemişti. Bu gittiğimde direkt 3 ay klomen kullanıp sonra aşılama, tüp bebek vs dedi.
Yumurtalıkları çalıştıracak ilaç dediğin klomen mi? Sen progestanı bıraktıktan sonra nasıl bir tedavi izledin?
Anlattıkların için çok sağol canım. Sana da hayırlıysa evlat nasip etsin Rabbim.Canim bak olay tamamen soyle gelisiyor;
Yumurta olgunlasip catliyor ve catladiginda rahime bir hormon birakiyor. Bu hormon (progesteron hormonu) rahim duvarinin kalinlasmasini sagliyor. Eger yumurtlama esnasinda herhalgi bir dollenme olduysa bebegin rahime tutunabilmesi icin rahim duvarinin kalinlasmasi sart cunku. Yoksa bebek tutunamaz ve duser.
Eger dollenme olmazsa rahim kalinlasir ve 14 gun sonra dokulur. Bu dokulmeyi biz adet kanamasi olarak gorururuz.
Bazi kadinlarda progesteron hormonu azligi sebebiyle rahim yeteri kdar kalinlasmaz.eger hamile kaldiysa bu durumda dusuk riski yasar ve bu yuzden progestan ile disardan progesteron hormon takviyesi yapilir...
Senin durumunda yumurta catlamadigi halde rahime progesteron yukleyerek kalinlasmasini ve dokulmesini yani adet olmasini sagliyorsun. Yani yumurta ile ilgili bir baglanti yok bu durumda. Yumurtan catladigi icin degil rahmin kalinlastigi icin adet oluyorsun... ama hamile kalmak icin rahmin kalinlasmasi degil yumurtanin catladip catladigi esnada sperm ile karsilasmasi ve dollenmesi gerekiyor.
Arkadasim oncelikle rabbim sana da hayirli gunde hayirli bebek nasil etsin. FazlaAnlattıkların için çok sağol canım. Sana da hayırlıysa evlat nasip etsin Rabbim.
Ben özele gidiyorum. Acıbadem hastanesine. Kadıköy Acıbadem'de doçente gidiyordum, sonra Altunizade Acıbadem açılınca orada doktoru değiştirdim. Ama ikisi de kendi kendime gebe kalabileceğimi ama rahim inceliğinden dolayı döllenme olursa tutunamayacağını, buna yönelik tedavi uygulamak gerektiğini söylüyorlardı.
Geçen cumartesi günü gittiğimde doktor dedi ki kanamalar iki sebepten olur, rahim kalınlaşınca ve rahim aşırı incelince, senin ara kanamalarının sebebi hep incelikten. Progestan içerken yumurtlama dönemlerinde ara kanama yaşıyormuşum. Ara kanama varken de döllenme şansı çok düşük, o yüzden progestan içmenin hiçbir anlamı yok zaten döllenme olmayacak bu gidişle dedi.
Son yaptığım tahlilde lh 19 çıkmış (referans aralığı 0,5-16,9) onu görünce de progestanı bırakalım, önce 3 ay diane iç lh aşağı düşünce de hemen Klomen kullanalım 3 ay, o da işe yaramazsa aşılama veya tüp bebek filan dedi. Hemen tüp bebeği konuşuyor olmak canımı sıktı baya... Her şeyi bıraksam mı bir dönem diye bile düşünüyorum. Çok mu hızlı ilerliyorum acaba diyorum daha dianeyi bırakalı 4ay oldu (5yıl içmiştim öncesinde). Gerçi zaten sorunum olduğunu bildiğim için devamlı doktor takibinde geçiriyordum bu süreçleri. 6 aylık bir süreçten bahsediyor doktor şimdilik. Off... Kafam karman çorman ya
Amin... Tavsiyelerin çok teşekkür ederimArkadasim oncelikle rabbim sana da hayirli gunde hayirli bebek nasil etsin. Fazla
Klomen kullanmanin da rahme zarar verdigini okumustum ne kadar dogrudur bilmiyorum. Kanama yapmayacak bi ilac onerse doktorun iyi olur. Adetlerin duzenli ise onceligin rahim kalinligini en uygun duzeye getirmek olur. Benim de onceligim adetlerimin duzene binmesi. Saglikli bi sekilde hamile kalmani dilerim
Ultrasonda görünmeyebiliyor, MRda görünüyor bu durumda. Tahlil sonucundan zaten doktorlar hemen anlıyorlar bir daha MRa ihtiyaç kalmıyor. Doğum kontrol ilacı ben 5 yıl içtim. İçtiğin süre boyunca hormonlarını düzenliyor. Adetin düzeliyor, ağrılarını azaltıyor, polikistik overden olan sivilceleri azaltıyor vesaire. Hormonlarının daha kötüye gitmesini engellemiş oluyorsun yani bir şekilde. Bebek düşünene kadar düzenli kontrole gidip ilaca devam etmek bence en mantıklısı.Yaklaşık 1,5 yıldır aralıklarla devam eden adet düzensizliklerim sonucunda bugün doktor pko teşhisi koydu. Bununla yaşamayı öğreneceksin, bayanların %25'inde görülen bir hastalık. İnternette arama yaparsın, adetlerim düzenli olsun istiyorsan doğum kontrol hapı kullanmalısın dedi. Yani tedavi olmalı mıyım olmamalı mıyım anlayamadım! 27 yaşında bekarım ileride çocuk sahibi olmak istediğinde problem yaşarsan o zaman farklı uygulamalar yaptırırsın dedi. Ultrasonda birşey çıkmadı . Kan tahlilinde ise fsh- lh- estradiol ve tsh değerlerine bakıldı. Pko belirtilerine baktığımda kilo alma, erkek tipi saç dökülme, aşırı tüylenme var. Tabi herkeste bu belirtiler olacak değil ama bu problemleri yaşamıyorum da.
Merhaba oncelikle :)Canim bak olay tamamen soyle gelisiyor;
Yumurta olgunlasip catliyor ve catladiginda rahime bir hormon birakiyor. Bu hormon (progesteron hormonu) rahim duvarinin kalinlasmasini sagliyor. Eger yumurtlama esnasinda herhalgi bir dollenme olduysa bebegin rahime tutunabilmesi icin rahim duvarinin kalinlasmasi sart cunku. Yoksa bebek tutunamaz ve duser.
Eger dollenme olmazsa rahim kalinlasir ve 14 gun sonra dokulur. Bu dokulmeyi biz adet kanamasi olarak gorururuz.
Bazi kadinlarda progesteron hormonu azligi sebebiyle rahim yeteri kdar kalinlasmaz.eger hamile kaldiysa bu durumda dusuk riski yasar ve bu yuzden progestan ile disardan progesteron hormon takviyesi yapilir...
Senin durumunda yumurta catlamadigi halde rahime progesteron yukleyerek kalinlasmasini ve dokulmesini yani adet olmasini sagliyorsun. Yani yumurta ile ilgili bir baglanti yok bu durumda. Yumurtan catladigi icin degil rahmin kalinlastigi icin adet oluyorsun... ama hamile kalmak icin rahmin kalinlasmasi degil yumurtanin catladip catladigi esnada sperm ile karsilasmasi ve dollenmesi gerekiyor.
Merhaba. Uzgunum bu ilacla ilgili hicbir bilgim yok gecmis olsunn tedaviniz iyi bir sonuc verirse burdan bizi bilgilendirir misiniz? TesekkurlerMerhaba oncelikle :)
Çok guzel aciklamissiniz burdan gittigim tum doktorlar Allahindan bulsun diyorum baska bisey demiyorum ozele gittim bide her ay cagirip durmadan test yaptirdilar hormonlar bozuk oldugu halde onun tedavisine bakmayip progesteronla adet olmami saglamislar onun yuzundende kilolar aldim sonuc sifir. Suanda bi uzmana gittim rahmin cok guzel ama pkos var sende dedi dienille verdi bu da boşunaysa diye korkuyorum bi bilginiz var mi acaba :)
Kullanmiycam ilaci sogan suyu kürü ve hayit tohumunu yapicam sadece lh hormonumda yukseklik var yumurtalikta kist goruntusu var onlar icin insallah guzel sonuclar alirim benimle ayni durumda olanlar var mi acaba ne sonuclar aldi merak ediyorum.Merhaba. Uzgunum bu ilacla ilgili hicbir bilgim yok gecmis olsunn tedaviniz iyi bir sonuc verirse burdan bizi bilgilendirir misiniz? Tesekkurler
18 aydır deniyorum hala sonuç yok Rabbim hayırlı vakitte hayırlı evlatlar nasip etsin hepimize inş.Arkadaşlar pko olup hamile kalan var mı?
18 aydır deniyorum hala sonuç yok Rabbim hayırlı vakitte hayırlı evlatlar nasip etsin hepimize inş.
Ben varim.canim ama yumurta gelisturici ilac kullandim sonrasi catlatma ignesi sonrasi ikiz gebelik ama 24 haftalimken erken dogum yapip kaybettim polikisttik overda düsuk erken dogum tehliken var bu yuzden iyi bi riskli gebelik uzmanina perinatolaga gorunmeliArkadaşlar pko olup hamile kalan var mı?
var canım tedaviye falan gerek kalmadan hemde sadece zayıflamalısın kilon varsaArkadaşlar pko olup hamile kalan var mı?