- 29 Kasım 2009
- 7.073
- 65
- 42
-
- Konu Sahibi CamasirSuyunaCorba
insanity'yi soruyorsan insanity topiğini inceleyebilirsin baya zorlu bir spor :)) Ama güzel
Ben pilates ilk başladığımda belimde incelme oldu ve sürekli devam edince karnım dümdüz oldu, sürekli yapınca ne kadar yersen ye karın dümdüz oluyor hiç çıkmıyor. Ayrıca bacaklarımda şekillenme oldu, bacak içlerimde yağlanmalar vardı özellikle üst kısım daha bir tombikti o kısım gitti düzleşti resmen. Karın kaslarım belirginleşti zamanla yaptıkça ve en önemlisi kamburluğum vardı o gitti piilatesten sonra hep dik durmaya başladım üstelik kendim dikkat etmeden istem dışı çünkü pilates yaparken hep dik durduğun için vücut alışıyor zamanla bu duruma. Ama ben pilates yapınca yürüyüş yapmaya üşendiğim için pek kilo veremedimAma bir ara sadece yediklerime dikkat ettim haftada 6 gün pilates yaparak ayda 1 kilodan 6 ayda 6 kilo verdim. Şimdilik pilatesi bıraktım insanity'ye geçtim o daha çok cardio kilo vermeye yönelik üstelik güzel de sıkılaşma sağlıyor. İnsanity yapanların resimlerini gördükten sonra sanki pilatesten daha kısa sürede kas yapıyor gibime geldi özellikle sırt karın ve karın kasları. Bunun sebebi de şey sanırım insanity de şınav falan çekiyorsun pilatesin kol egzersizleri aşırı basit pek de etkili değil. Pilatesin karın egzersizleri çok etkili sürekli karın çalışarak insanityden daha fazla kas yapmak mümkün sanırım ama ben tüm vücudu çalıştırmayı tercih ediyordum pilatesle.
Her spordan sonuç alabilmek için düzenli yapmak çok önemli ben 6 ay kadar pilatesi bıraktım ama kaslarda pek azalma olmadı tabi tekrar başlayınca egzersizlerde biraz zorlandım ama çabuk adapte oldum yine. Pilates iç kasları çalıştırdığı için diğer sporlar gibi kaslar hemen yok olmuyor 2-3 ayda onu gözlemledim ben.
Kaslar zayıflamıştır o yüzdendir, uzun süre ara verince bende titreme ve aşırı terleme yorulma oluyor sürekli yaptıkça beden güçlenir ve geçer bunların hepsi. Eğer spor yaparken ki bunalma can sıkıntısı ise arka planda sözsüz müzik açılabilir, yorgunluktan gelen bir bunalma ise de o da geçer zaten.selamm kızlarrr sizlere bişi danışmak istiyorummm pilates çok faydalı bunu biliyorum ebru sallı ile tv den yapıyordum ve yaptığım dönemlerde çok etkili oldu.. ama artık kendim video dan yapmaya çalışıyorum çok çabuk bunalıyorum ve çok yoruluyorum eski enerjim kalmadı galiba metabolizmam yavaşlamış olabilr mi acaba?? ayrıca herhangi bi sporda kalbim çok hızlıı atıyo ve çok yoruluyorum... pilatese devam etmek istiyorum ama bu çabuk sıkılma ve yorulma olayına bi çare bulamadım sizin bi fikriniz var mı???
plates yapan kaç kişiyiz bayanlar..?
zamanla nasıl bir değişim içine girdiniz burada paylaşalım..benim henüz çok yeni..
zamanla ve tabi yaptığım müddetçe size durumumla ilgili bilgi veririm..
Merhaba..pilateste 3.yıla girmek üzereyim..topikte de çeşitli defalar yazdığım üzere, pilates gerçekten mucize..kambur, balık etli ve yamuk duruşlu biriyken, mutasyon geçirdim resmen ..hiç de inanmayarak başladım üstelik..öylesine..ama en önemli etken eğitmen ve süreklilik..aman şu göbeği eriteyim bırakırım, ya da iki ay pilatese gideyim sonra bakarım ya da pilates yapıyorum homini gırtlak tumba yatak diyorsanız hiç başlamayın..pilates size bunları sağlamaz..pilatese ne kadar vefa gösterirseniz, size misli misli geri veriyor..ha kilom çok diyerek başlarsanız kardiyoyla entegre pilates çalışın, zayıfım ama etim gevşek diyosanız düzenli pilatesle mümkünü yok ki değişmeyesiniz..vay efendim göbek kası isterim diyorsanızbeslenme programını spor kadar sıkı tutmanız gerekiyor..sadece mekik çekerek karın kası işi yaş eskiden sporu hayatıma uyarlardım, şimdi hayatımı spora göre düzenliyorum..öyle de bi bağımlılık yapıyor meret :)) merdivenleri üçer beşer çıkmak, mağazada ''bunun en küçük bedeni hangisi'' demek gibi lüksleriniz de oluyor çok afedersiniz domuz gibi de sağlıklı oluyorsunuz.. grip olmama rağmen akşamları koşmaya çıktığımı bilirim..vücut direnci demir gibi oluyor..artılarını yaşayarak gördüğümüz ve bu da zaman aldığı için ve biz sabırsız ve aceleci bir millet olduğumuz için sürekliliği sağlanamıyor malesef..kararlı olan yapar,değişimi gören de bırakamaz.. bu kadar iddialı konuşuyorum..(istisnaysanız bilemem) potansiyelinizin farkına varın yeter..
Merhaba..pilateste 3.yıla girmek üzereyim..topikte de çeşitli defalar yazdığım üzere, pilates gerçekten mucize..kambur, balık etli ve yamuk duruşlu biriyken, mutasyon geçirdim resmen ..hiç de inanmayarak başladım üstelik..öylesine..ama en önemli etken eğitmen ve süreklilik..aman şu göbeği eriteyim bırakırım, ya da iki ay pilatese gideyim sonra bakarım ya da pilates yapıyorum homini gırtlak tumba yatak diyorsanız hiç başlamayın..pilates size bunları sağlamaz..pilatese ne kadar vefa gösterirseniz, size misli misli geri veriyor..ha kilom çok diyerek başlarsanız kardiyoyla entegre pilates çalışın, zayıfım ama etim gevşek diyosanız düzenli pilatesle mümkünü yok ki değişmeyesiniz..vay efendim göbek kası isterim diyorsanızbeslenme programını spor kadar sıkı tutmanız gerekiyor..sadece mekik çekerek karın kası işi yaş eskiden sporu hayatıma uyarlardım, şimdi hayatımı spora göre düzenliyorum..öyle de bi bağımlılık yapıyor meret :)) merdivenleri üçer beşer çıkmak, mağazada ''bunun en küçük bedeni hangisi'' demek gibi lüksleriniz de oluyor çok afedersiniz domuz gibi de sağlıklı oluyorsunuz.. grip olmama rağmen akşamları koşmaya çıktığımı bilirim..vücut direnci demir gibi oluyor..artılarını yaşayarak gördüğümüz ve bu da zaman aldığı için ve biz sabırsız ve aceleci bir millet olduğumuz için sürekliliği sağlanamıyor malesef..kararlı olan yapar,değişimi gören de bırakamaz.. bu kadar iddialı konuşuyorum..(istisnaysanız bilemem) potansiyelinizin farkına varın yeter..
Kaslar zayıflamıştır o yüzdendir, uzun süre ara verince bende titreme ve aşırı terleme yorulma oluyor sürekli yaptıkça beden güçlenir ve geçer bunların hepsi. Eğer spor yaparken ki bunalma can sıkıntısı ise arka planda sözsüz müzik açılabilir, yorgunluktan gelen bir bunalma ise de o da geçer zaten.
Bir de kötü besleniyorsanız onlar da enerjinizi silip süpürür. Kötü yiyecekler vardır glisemik indeksi yüksek enerjimizi alıp götüren kilo almamıza sebep olan , uyku ve halsizlik yapan bunları kısaca sayarsam: içinde beyaz şeker olan her türlü tatlı, içinde un olan ekmek,makarna, hamur işleri, patates, yapay tatlandırıcı içeren besinler, hazır gıdalar, yağlı yiyecekler kızartmalar, abur cuburlar vs. Sadece kuruyemiş sebze meyve tüketirseniz kendinizi daha enerjik hissedersniz üstelik spor da enerjiyi arttırır.
canımm çok teşekkür ederimmm yardımların için... sadece yürüyüşle halledebilirmiyim peki ben bunu açıkcası kpss hazırlanmaya başlayacağım ve zaman açısından kendimi herşeyden soyutlamam gerekiyo ve en önemlisi şuan öğrenci olduğum için pilatesi salonda yapma gibi bi durumum yok ne önerirsinn???
Rica ederim, benim için zevk :) yürüyüş her zaman her bünye için gerekli zaten..yürüyüş yapıp kondüsyonunu yüksek tut..pilatesi de sınavların bitinceye, kafan rahat edinceye kadar ertelemeni tavsiye ediyorum..çünkü gerçekten disiplin, kararlılık ve süreklilik gerekiyor..şayet zaman gerekli diyorsan hiç başlama,geniş bir vaktinde başlarsın..zira pilates için yaş, kilo pek farketmiyor..her zaman başlanabilesi bişey..başlamak kolay, önemli olan devamını getirmek..sınavında başarılar canım..umarım pilatese memur olarak başlarsın..
canım haklısın aslında az bi zaman ayıracağım için hem doğru yapamıcam hemde sıkılıcam... en iyisi bol yürüyüş yapmam... ayrıca basen ve kalça eritmem için ne önerirsin yaklaşık 5-6cm kalçadan incelmek istiyorum ne tavsiye edersin??
çokkk teşekkürlerrr tekrardann...
Bir pilates merkezinden 8 seanslık kür satınaldım ben de... henüz 2 derse gitmeme rağmen karnımda ufak ufak ağrılar hissediyorum. Yalnız hoca da mı bi sıkıntı var bende mi bilmiyorum ama cok alelacele oluyor bizim derslerimiz. Evet yanlış hareketlerimizi düzeltiyor falan ama cok hızlı ilerliyor ve nefeslerin üzerinde durmuyor. Oysa bazı hareketlerde gereksiz nefes tutmalarım boynumu ya da belimi zorluyor.
Gerçi ilk dersler için ön yargılı da davranıyor olabilirim ama sanırım birebir ders almakta fayda olacaktır.