Pilates yapanlar, paylaşalım mı?

dediğin konuyu merak ettim açıkçası.. bakacağım ona da...
ekstradan bir şey yapabilir miyim bilmiyorum açıkçası.ben henüz yeni başladım ve bu sebeple henüz ağrılarım var..:26:
zamanla vücudum direnç kazandıkça olabilir diye düşünüyorum..bir yer ve zaman sıkıntım var maalesef,o yüzden salonda yapmayı tercih ettim..
haftada 3 gün birer saat çalışıyoruz grupla..oldukça güzel geçiyor..inşallah ben de faydasını görürüm,teşekkür ederim..

selamm kızlarrr sizlere bişi danışmak istiyorummm pilates çok faydalı bunu biliyorum ebru sallı ile tv den yapıyordum ve yaptığım dönemlerde çok etkili oldu.. ama artık kendim video dan yapmaya çalışıyorum çok çabuk bunalıyorum ve çok yoruluyorum eski enerjim kalmadı galiba metabolizmam yavaşlamış olabilr mi acaba?? ayrıca herhangi bi sporda kalbim çok hızlıı atıyo ve çok yoruluyorum... pilatese devam etmek istiyorum ama bu çabuk sıkılma ve yorulma olayına bi çare bulamadım sizin bi fikriniz var mı???

Kaslar zayıflamıştır o yüzdendir, uzun süre ara verince bende titreme ve aşırı terleme yorulma oluyor sürekli yaptıkça beden güçlenir ve geçer bunların hepsi. Eğer spor yaparken ki bunalma can sıkıntısı ise arka planda sözsüz müzik açılabilir, yorgunluktan gelen bir bunalma ise de o da geçer zaten.
Bir de kötü besleniyorsanız onlar da enerjinizi silip süpürür. Kötü yiyecekler vardır glisemik indeksi yüksek enerjimizi alıp götüren kilo almamıza sebep olan , uyku ve halsizlik yapan bunları kısaca sayarsam: içinde beyaz şeker olan her türlü tatlı, içinde un olan ekmek,makarna, hamur işleri, patates, yapay tatlandırıcı içeren besinler, hazır gıdalar, yağlı yiyecekler kızartmalar, abur cuburlar vs. Sadece kuruyemiş sebze meyve tüketirseniz kendinizi daha enerjik hissedersniz üstelik spor da enerjiyi arttırır.

plates yapan kaç kişiyiz bayanlar..?
zamanla nasıl bir değişim içine girdiniz burada paylaşalım..benim henüz çok yeni..
zamanla ve tabi yaptığım müddetçe size durumumla ilgili bilgi veririm..

Merhaba..pilateste 3.yıla girmek üzereyim..topikte de çeşitli defalar yazdığım üzere, pilates gerçekten mucize..kambur, balık etli ve yamuk duruşlu biriyken, mutasyon geçirdim resmen ..hiç de inanmayarak başladım üstelik..öylesine..ama en önemli etken eğitmen ve süreklilik..aman şu göbeği eriteyim bırakırım, ya da iki ay pilatese gideyim sonra bakarım ya da pilates yapıyorum homini gırtlak tumba yatak diyorsanız hiç başlamayın..pilates size bunları sağlamaz..pilatese ne kadar vefa gösterirseniz, size misli misli geri veriyor..ha kilom çok diyerek başlarsanız kardiyoyla entegre pilates çalışın, zayıfım ama etim gevşek diyosanız düzenli pilatesle mümkünü yok ki değişmeyesiniz..vay efendim göbek kası isterim diyorsanız beslenme programını spor kadar sıkı tutmanız gerekiyor..sadece mekik çekerek karın kası işi yaş eskiden sporu hayatıma uyarlardım, şimdi hayatımı spora göre düzenliyorum..öyle de bi bağımlılık yapıyor meret :)) merdivenleri üçer beşer çıkmak, mağazada ''bunun en küçük bedeni hangisi'' demek gibi lüksleriniz de oluyor çok afedersiniz domuz gibi de sağlıklı oluyorsunuz.. grip olmama rağmen akşamları koşmaya çıktığımı bilirim..vücut direnci demir gibi oluyor..artılarını yaşayarak gördüğümüz ve bu da zaman aldığı için ve biz sabırsız ve aceleci bir millet olduğumuz için sürekliliği sağlanamıyor malesef..kararlı olan yapar,değişimi gören de bırakamaz.. bu kadar iddialı konuşuyorum..(istisnaysanız bilemem) potansiyelinizin farkına varın yeter..

Son düzenleme:

çok heveslendrdin beni maden tecrüben var sana bişiler sornak istıorum izninle:)
önce ben çok zayıfım boyum 1.70 kilom:46 yani amacım kilo vermek olmicak sağlık açısından ve duruş bozukluğu için istıorum pilates yapmayı ... duruşumda sorun yok ama oturarak çalışıorum sanki kemiklerim brbirne geçio gbi hssediorum ayaga kalkınca ilerde sıkıntı yaşamim die önlem almak istıorum

neyse şimdi ben spor salonuna yazılmak istedim ama herkes bana ne gerek var eve al evde yap dedi bnde bi hevesle aldım ama yapamadım yani denemedim evde yapılmayacak gbi gelio sanki... buarada evimde üst katım spor salonu gbi tüm aletler var ama ben ısrarla pilates istiorum sence evde kendim yapabilirmiyim yoksa tıpış tıpış salona mı gdiyim ne diosun ??

çok güzel anlatmışsın.. 4. dersimi dün sıkı bir şekilde yaptım..bugün itibariyle ağrılarım daha az..karnımın garip bir şekilde
içe çekildiğini hissediyorum belki piskolojik..henüz çok erken biliyorum,ben de üstelik karnı dümdüz biri değilim..fakat bir şekilde bu
etkiyi bedende hissetmek mümkün..

ben kısa boylu ( 1,55 ) ve 70 kiloyum..kas yapım ve sert etli oluşumdan mı bilmiyorum kilo mu pek belli etmiyorum.balık etliyim tabi ki..
geniş omuzlara sahibim, kilo da alınca haliyle daha kaba duruyorlar..dün epey bir kol ve karın çalıştık..her geçen gün hareketlere
dayanma gücümün artığını hissediyorum..bazen komik de oluyorum.. hareketleri yapacağım diye..ama hocamız çalışkan ,bizi boş bırakmıyor..
en önem verdiği şeylerden biri nefes..tam düzenli yapıyorum diyemem ama elimden geleni yapıyorum..

kardiyo yapacak zamanım yok maalesef..:26: ekstra bir yürüyüş yolu keşfindeyim ,işe gelirken..bunun dışında umarım ben de senin gibi

bende ki değişimleri buraya nakşederim..

kızlar dün aynırıca göğüs sarkmasını önlemek için ve pelvik kaslarımızı çalıştırmaya yönelik olarak da
hareketler yaptık..salonda plates yapanlar için bir uyarı niteliğinde olsun.. en son esneme hareektlerinde
hocamız bu tür şeylere önem veriyor,oldukça kolay ama önemli hareketler bunlar..daha önceki bilgilerimden de biliyorum..

haklısın canım sanırım kaslarım zayıfladı ve kötü beslenmede söz konusu ahhh şuu abur cuburlar!!!! bi türlü çıkartamıyorum hayatımdan

canımm tecrübelerinden faydalanmak istiyorum benim sorunum basen ve kalçada nasıl eritebilirim??? ebru sallının selülit cd sini yapayım dedim 2 gün anca dayanabildim sonra grip oldum kaldım... bi türlü eritemiyorum

tekrar merhaba..bu kadar ilgilendiğiniz için o kadar mutlu oldum ki..bu mucizeyi herkes bilsin uygulasın isterim..her tür sorunuzu elimden geldiğince bıkmadan usdanmadan yanıtlarım.. :)) hiiç çekinmeyin benim için zevk.. :))
ama öncelikle maksiumum fayda (gerçek fayda) için birkaç şey söyliyim:
1- pilates iyi bir eğitmen eşliğinde yapılmalıdır (iyi bir eğitmen:öncelikle nefes eğitim verir, sizi yeni başlayanlar sınıfına alır ve egzersizler esnasında sizi yanlışlarınız konusunda uyararak doğruyu gösterir). yine de tereddütünüz olursa eğitmeni anlatırsanız ipucu vermeye çalışırım :))
2- pilates, riskli bir spordur fıtık, boyun ağrısı gibi problemlerinizi önceden eğtimeninize bildirin.
3- faydalı olduğu kadar doğru yapılmadığı takdirde ciddi problemlere yol açar, egzersizi doğru yapıp yapmadığınızı siz bilemezsiniz işbu sebeple cd ile çalışmak son derece sakıncalı bir o kadar da haybeye çabadır (şahsi fikrim). çünkü pilates adım adım ilerleyen ve zorlaşan bir spordur. bu programı da potansiyelinize göre eğitmeniniz belirler, cd ile çalışmak aerobikten farksızdır, max. fayda alamazsınız.
4- egzersizler esnasında riskli bölgeler için ufak tüyolar vardır, boyun zorlanmaları, bel açılmaları gibi, riskli bölgelerinizi korumaz bu tüyoları bilmez ve uygulamazsanız düzeltmeye çalıştığınız bünyeniz daha beter olur
5- şayet aşırı derecede iradeli değilseniz disiplinli ve sürekli bir çalışma ancak salonda mümkün..
6- minimum bir sene sonunda ilk seanslarda kalkmayan bacağınızın havalarda uçuştuğunu, otururken c şekli alırken sopa gibi dururkne zorlanmadığınızı görmeye başlayınca demek istediğimi anlayacaksınız.metobolizmanız sizi çok şaşırtacak...

Son düzenleme:
öncelikle brc88..senin işin kolay..şayet kilo problemin yosa bir pilates salonuna kaydolup haftada 3 gün pilates yapman gerekiyor canım,1 er gün ara ile..metobolizmanın hizlanması açısından diğer günlerde de çok yorrulmadan yürüyüş yapabilirsin..ben duruş bozukluğu olan (eskiden) biri olarak şunu tavsiye edebilirim..eğitmeninden alacağın eğitim doğrultusunda vücudun pilatese alışmaya başlayınca salonda yaptığın sırt egzersizlerini evde de tekrar etmeye çalış (ısınarak) böylece sırt kasların daha kısa sürede toparlanır..sırt kasları güçsüz olduğu için bele yüklenerek kambur duruyoruz..zamanla iskelet yapımız da bozuluyor tabii.. :))
biraz protein ağırlıklı beslenebilirsen kas bile yaparsın :)) kolay gelsin..

eylül_başak.. valla zaten fiziki değişim kocaman bir nimet ama bir de psikolojik boyutu var, salondan çıkarken kendimi çok iyi hissediyorum..börek gibi sırıtıyorum resmen..biraz da kendimizi kendimize ispatlamış olmanın mutluluğu mudur nedir..:)) beden, yeni bir atraksiyona uyum gösteriyor ben de 2. haftadan itibaren bünyemin direncinin arttığını hissetmiştim..umarım biraz ivme kazandırmışımdır da, bıkmadan bırakmadan devam edersin..sonuşları burda paylaşırız yine.. 6 ay bırakmazsan sonra o seni bırakmıyor zaten :))

duru...daha önce de belirttiğim gibi cd haybeye çaba bence..çünkü planlı programlı ve ilerleyerek devam edilmedikçe iddia edilen değişimler placebo etkisinden başka birşey değil benim gözümde..pilates vücudun bütününü hedef alıp değiştirdiği için kalça ve basen için ekstra çaba sarfetmen gerekebilir..ha nedir sen de eğitmeninden öğreneceğin egzersizleri evde fazladan yaparsan değişebilir ayrıca tempolu yürüyüş yaparsan işini kolaylaştırabilirsin, yürürken ayak uçların karşıyı gösterirse iç bacakların daha çok çalışır, hafif V şeklinde yürürsen basenlere faydası olur..iç bacak kalça ve basen için küçük top, lastik ve çember edinirsen evde yemek yerken bile çalışabilirsin..zaten eğitmenin de anlatacaktır..ayrıca eğitmeninden rica edersen ve sınıfınızdaki öğrencilerle de uzlaşırsan mesela haftada bir günü sadece kalça ve basen çalışarak, yani lokal çalışmayla desteklersen de çok faydalı olur.. :))

valla umarım aydınlanıp ışıl ışıl olmuşunuzdur..yine de kafanıza takılan heeer bişey için ben buralardayım..sorun gari..

Son düzenleme:
duru...daha önce de belirttiğim gibi cd haybeye çaba bence..çünkü planlı programlı ve ilerleyerek devam edilmedikçe iddia edilen değişimler placebo etkisinden başka birşey değil benim gözümde..pilates vücudun bütününü hedef alıp değiştirdiği için kalça ve basen için ekstra çaba sarfetmen gerekebilir..ha nedir sen de eğitmeninden öğreneceğin egzersizleri evde fazladan yaparsan değişebilir ayrıca tempolu yürüyüş yaparsan işini kolaylaştırabilirsin, yürürken ayak uçların karşıyı gösterirse iç bacakların daha çok çalışır, hafif V şeklinde yürürsen basenlere faydası olur..iç bacak kalça ve basen için küçük top, lastik ve çember edinirsen evde yemek yerken bile çalışabilirsin..zaten eğitmenin de anlatacaktır..ayrıca eğitmeninden rica edersen ve sınıfınızdaki öğrencilerle de uzlaşırsan mesela haftada bir günü sadece kalça ve basen çalışarak, yani lokal çalışmayla desteklersen de çok faydalı olur.. :))

valla umarım aydınlanıp ışıl ışıl olmuşunuzdur..yine de kafanıza takılan heeer bişey için ben buralardayım..sorun gari..[/QUOTE]

canımm çok teşekkür ederimmm yardımların için... sadece yürüyüşle halledebilirmiyim peki ben bunu açıkcası kpss hazırlanmaya başlayacağım ve zaman açısından kendimi herşeyden soyutlamam gerekiyo ve en önemlisi şuan öğrenci olduğum için pilatesi salonda yapma gibi bi durumum yok ne önerirsinn???

[/QUOTE]canımm çok teşekkür ederimmm yardımların için... sadece yürüyüşle halledebilirmiyim peki ben bunu açıkcası kpss hazırlanmaya başlayacağım ve zaman açısından kendimi herşeyden soyutlamam gerekiyo ve en önemlisi şuan öğrenci olduğum için pilatesi salonda yapma gibi bi durumum yok ne önerirsinn???[/QUOTE]

Rica ederim, benim için zevk :) yürüyüş her zaman her bünye için gerekli zaten..yürüyüş yapıp kondüsyonunu yüksek tut..pilatesi de sınavların bitinceye, kafan rahat edinceye kadar ertelemeni tavsiye ediyorum..çünkü gerçekten disiplin, kararlılık ve süreklilik gerekiyor..şayet zaman gerekli diyorsan hiç başlama,geniş bir vaktinde başlarsın..zira pilates için yaş, kilo pek farketmiyor..her zaman başlanabilesi bişey..başlamak kolay, önemli olan devamını getirmek..sınavında başarılar canım..umarım pilatese memur olarak başlarsın..

canımm çok teşekkür ederimmm yardımların için... sadece yürüyüşle halledebilirmiyim peki ben bunu açıkcası kpss hazırlanmaya başlayacağım ve zaman açısından kendimi herşeyden soyutlamam gerekiyo ve en önemlisi şuan öğrenci olduğum için pilatesi salonda yapma gibi bi durumum yok ne önerirsinn???[/QUOTE]

Rica ederim, benim için zevk :) yürüyüş her zaman her bünye için gerekli zaten..yürüyüş yapıp kondüsyonunu yüksek tut..pilatesi de sınavların bitinceye, kafan rahat edinceye kadar ertelemeni tavsiye ediyorum..çünkü gerçekten disiplin, kararlılık ve süreklilik gerekiyor..şayet zaman gerekli diyorsan hiç başlama,geniş bir vaktinde başlarsın..zira pilates için yaş, kilo pek farketmiyor..her zaman başlanabilesi bişey..başlamak kolay, önemli olan devamını getirmek..sınavında başarılar canım..umarım pilatese memur olarak başlarsın.. [/QUOTE]

canım haklısın aslında az bi zaman ayıracağım için hem doğru yapamıcam hemde sıkılıcam... en iyisi bol yürüyüş yapmam... ayrıca basen ve kalça eritmem için ne önerirsin yaklaşık 5-6cm kalçadan incelmek istiyorum ne tavsiye edersin??
çokkk teşekkürlerrr tekrardann...

Rica ederim, benim için zevk :) yürüyüş her zaman her bünye için gerekli zaten..yürüyüş yapıp kondüsyonunu yüksek tut..pilatesi de sınavların bitinceye, kafan rahat edinceye kadar ertelemeni tavsiye ediyorum..çünkü gerçekten disiplin, kararlılık ve süreklilik gerekiyor..şayet zaman gerekli diyorsan hiç başlama,geniş bir vaktinde başlarsın..zira pilates için yaş, kilo pek farketmiyor..her zaman başlanabilesi bişey..başlamak kolay, önemli olan devamını getirmek..sınavında başarılar canım..umarım pilatese memur olarak başlarsın.. [/QUOTE]

canım haklısın aslında az bi zaman ayıracağım için hem doğru yapamıcam hemde sıkılıcam... en iyisi bol yürüyüş yapmam... ayrıca basen ve kalça eritmem için ne önerirsin yaklaşık 5-6cm kalçadan incelmek istiyorum ne tavsiye edersin??
çokkk teşekkürlerrr tekrardann...[/QUOTE]

rica ederim :) basenlerin ve iç bacakların için, küçük pilates topu(20 cm) ve/veya pilates çemberi tavsiye ederim canım..ders çalışırken , otururken tv izlerken bacaklarının (dizlerinin) arasına alıp, küçük küçük sıkıştırırsan, o bölgedeki kasları çalıştırmış olursun..tempolu yürüyüşle de desteklersen daha kolay sıkılaşırsın.. metabolizmal yapını bilmiyorum (yani kilo verdiğin zaman ilk hangi bölgelerden verdiğini) ama şeker,un,yağ ve tuzla da aranı biraz açık tutarsan(en azından şu an yediğin miktardan kısarak) kilo verip işini daha da kolaylaştırabilirsin..

Son düzenleme:
Bir pilates merkezinden 8 seanslık kür satınaldım ben de... henüz 2 derse gitmeme rağmen karnımda ufak ufak ağrılar hissediyorum. Yalnız hoca da mı bi sıkıntı var bende mi bilmiyorum ama cok alelacele oluyor bizim derslerimiz. Evet yanlış hareketlerimizi düzeltiyor falan ama cok hızlı ilerliyor ve nefeslerin üzerinde durmuyor. Oysa bazı hareketlerde gereksiz nefes tutmalarım boynumu ya da belimi zorluyor.

Gerçi ilk dersler için ön yargılı da davranıyor olabilirim ama sanırım birebir ders almakta fayda olacaktır.

çokkk teşekkürlerrr tekrardann...[/QUOTE]

rica ederim :) basenlerin ve iç bacakların için, küçük pilates topu(20 cm) ve/veya pilates çemberi tavsiye ederim canım..ders çalışırken , otururken tv izlerken bacaklarının (dizlerinin) arasına alıp, küçük küçük sıkıştırırsan, o bölgedeki kasları çalıştırmış olursun..tempolu yürüyüşle de desteklersen daha kolay sıkılaşırsın.. metabolizmal yapını bilmiyorum (yani kilo verdiğin zaman ilk hangi bölgelerden verdiğini) ama şeker,un,yağ ve tuzla da aranı biraz açık tutarsan(en azından şu an yediğin miktardan kısarak) kilo verip işini daha da kolaylaştırabilirsin..[/QUOTE]

canım en kolay bel ve karın bölgesinden kilo veriyorum aslında metabolizmam yavaş diyebilirim...yemeklerimizde tuz sıfır çok yağlı yemekleri sevmiyorum tek sorun düzgün bi beslenme menüm yok galiba ve abur cuburlar...yememe dikkat ederek ve günde 1 saat tempolu yürüyüş ile kalça bölgemde zayıflama olur mu sence yoksa pilates ile desteklemem lazım mı???

rica ederim :) basenlerin ve iç bacakların için, küçük pilates topu(20 cm) ve/veya pilates çemberi tavsiye ederim canım..ders çalışırken , otururken tv izlerken bacaklarının (dizlerinin) arasına alıp, küçük küçük sıkıştırırsan, o bölgedeki kasları çalıştırmış olursun..tempolu yürüyüşle de desteklersen daha kolay sıkılaşırsın.. metabolizmal yapını bilmiyorum (yani kilo verdiğin zaman ilk hangi bölgelerden verdiğini) ama şeker,un,yağ ve tuzla da aranı biraz açık tutarsan(en azından şu an yediğin miktardan kısarak) kilo verip işini daha da kolaylaştırabilirsin..[/QUOTE]

canım en kolay bel ve karın bölgesinden kilo veriyorum aslında metabolizmam yavaş diyebilirim...yemeklerimizde tuz sıfır çok yağlı yemekleri sevmiyorum tek sorun düzgün bi beslenme menüm yok galiba ve abur cuburlar...yememe dikkat ederek ve günde 1 saat tempolu yürüyüş ile kalça bölgemde zayıflama olur mu sence yoksa pilates ile desteklemem lazım mı???[/QUOTE]

beslenme, kilo verme ve kas yapmada egzersizle aynı önemi taşıyor canım..yemene elbette dikkat et, ama deseydin ki karın ve bel ile ilgili şikayetim var, salt yürüyüş ve beslenme bile yeterli olabilirdi, kimse pek bilmese de aslında kilo açısından en şanslı kesim karınla ilgili problemi olanlar..çünkü en kolay ve hızlı gözle görülür değişim karın ve bel kısmında oluyor..malesef kalça için yürüyüş ve beslenmenin yeterli olacağını düşünmüyorum canım..beslenme kilonu düzenler, yürüyüş ise bacaklarını sıkılaştırıp, kondüsyonunu yüksek tutar..ama senin mutlaka lokal çalışman gerekiyor..1 saat spora ayırıyorsan yarım saatini kalça basen çalışman gerekli, üstelik setleri arttırarak..bu sebeple eğitmen gerekli diyorum,eğitmen programı kafamıza göre yaptğımız çalışmalara benzemiyor tabii ki ama vücut direncini gözlemlersen yavaş yavaş arttırarak üst seviyelere çıkabilirsin.. kalça-basen ne yazık ki genelde en zor eriyen ve şekillenen bölge..ama aklına koyarsan yaparsın..hep söylüyorm anahtar kelimeler düzenli ve sürekli çalışma

Son düzenleme:

Merhaba elmayra..eğitmenine bu rahatsızlıklardan bahsetmen gerekli canım..şu an için çalıştırmaya uğraştığın kasların zayıf olduğu için beline ve boynuna yükleniyor olabilirsin..zamanla karın kasların güçlendiğinde boynuna yüklenmelerin azalacak ama şu an çok erken..ayrıca sırt üstü egzersizlerde belinin açılma seviyesine dikkat edilmeli (ki bu herkeste farklıdır) ve bel açıldığı noktada eğitmen müdahale etmelidir....bu sebeple basamak basamak ilerlemek çok önemli..nefesi doğru alıp vermek çok önemli..ayrıca egzersizlerde nefes alıp vermenin sürekliliği önemli..nefes tutma olayını anlayamadım..egzersizlerde nefes alınıp verilir, ama tutulmaz..benim eğitmenim 1 ay boyunca nefes eğitimi ve 4 temel hareketi öğretmişti..yani: pilates uzun vadeli bir sistemdir, egzersizler de çalışma programı da aceleye gelmemeli, aksi takdirde yarardan çok zararı olur canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…