-
- Konu Sahibi CamasirSuyunaCorba
bence ilk önce 20 dksını yap ısınma ile bir hafta yap sonra yavaş yavaş arttır süreyi. Ben öyle başlamıştım. Ama ebru şallı hepsini yapın diyor sanırım ama ağır gelir ve de hamlarsın ilk haftadan o şekilde.Merhaba Bayanlar...
Bugünn internetten pilates seti aldım..Ebru Şallı 1.ve 2.cd.sii.Önümüzdeki sene bebek planım olduğu için şimdiden başlamak istedim vücudumu sıkılaştırmaya, ama ilk 1. cd den başalayacağım için günlük cd nin tamamını mı yapıcam yohsa kısım kısımmı bilemiyorum.Bu konuda yardımcı olurmusunuz?:44:
bence ilk önce 20 dksını yap ısınma ile bir hafta yap sonra yavaş yavaş arttır süreyi. Ben öyle başlamıştım. Ama ebru şallı hepsini yapın diyor sanırım ama ağır gelir ve de hamlarsın ilk haftadan o şekilde.
İnşallah en kısa zamanda elime ulaşırda bende başlarım..Peki memnunmusun daha önce hiç yapmadımda pilates yararı oluyormu?
öncelikle brc88..senin işin kolay..şayet kilo problemin yosa bir pilates salonuna kaydolup haftada 3 gün pilates yapman gerekiyor canım,1 er gün ara ile..metobolizmanın hizlanması açısından diğer günlerde de çok yorrulmadan yürüyüş yapabilirsin..ben duruş bozukluğu olan (eskiden) biri olarak şunu tavsiye edebilirim..eğitmeninden alacağın eğitim doğrultusunda vücudun pilatese alışmaya başlayınca salonda yaptığın sırt egzersizlerini evde de tekrar etmeye çalış (ısınarak) böylece sırt kasların daha kısa sürede toparlanır..sırt kasları güçsüz olduğu için bele yüklenerek kambur duruyoruz..zamanla iskelet yapımız da bozuluyor tabii.. :))
biraz protein ağırlıklı beslenebilirsen kas bile yaparsın :)) kolay gelsin..
eylül_başak.. valla zaten fiziki değişim kocaman bir nimet ama bir de psikolojik boyutu var, salondan çıkarken kendimi çok iyi hissediyorum..börek gibi sırıtıyorum resmen..biraz da kendimizi kendimize ispatlamış olmanın mutluluğu mudur nedir..:)) beden, yeni bir atraksiyona uyum gösteriyor ben de 2. haftadan itibaren bünyemin direncinin arttığını hissetmiştim..umarım biraz ivme kazandırmışımdır da, bıkmadan bırakmadan devam edersin..sonuşları burda paylaşırız yine..6 ay bırakmazsan sonra o seni bırakmıyor zaten :))
duru...daha önce de belirttiğim gibi cd haybeye çaba bence..çünkü planlı programlı ve ilerleyerek devam edilmedikçe iddia edilen değişimler placebo etkisinden başka birşey değil benim gözümde..pilates vücudun bütününü hedef alıp değiştirdiği için kalça ve basen için ekstra çaba sarfetmen gerekebilir..ha nedir sen de eğitmeninden öğreneceğin egzersizleri evde fazladan yaparsan değişebilir ayrıca tempolu yürüyüş yaparsan işini kolaylaştırabilirsin, yürürken ayak uçların karşıyı gösterirse iç bacakların daha çok çalışır, hafif V şeklinde yürürsen basenlere faydası olur..iç bacak kalça ve basen için küçük top, lastik ve çember edinirsen evde yemek yerken bile çalışabilirsin..zaten eğitmenin de anlatacaktır..ayrıca eğitmeninden rica edersen ve sınıfınızdaki öğrencilerle de uzlaşırsan mesela haftada bir günü sadece kalça ve basen çalışarak, yani lokal çalışmayla desteklersen de çok faydalı olur.. :))
valla umarım aydınlanıp ışıl ışıl olmuşunuzdur..yine de kafanıza takılan heeer bişey için ben buralardayım..sorun gari..
Sevgili Bagetci;
Yazılarını merakla ve keyifle okuyorum. Zaman ayırıp bizi bilgilendiridiğin için teşekkür ederim. Hatta dün okudugum bu yazın sayesinde küçük top aramaya cıktım : )
Beybim benim sırtla ilgili sıkıntım var. Boyum uzun oldugu için ister istemez bir kamburluk bir de boynumun arkasında şişlik gibi bir şey var. Hani evde sürekli yapabileceğim bana ne önerirsin ?
kızlar bende pilatese başlayacağım setimi net den sipariş ettim ama burdaki arkadaşlar eğitmen eşliginde falan olacak diyor ben ebru şallının videosunu izleyerek yapacagım spor salonuna gıdecek imkanım yok üstelik vaktimde pek yok yani video izleyerek de pilates doğru yapılmaz mı?
Merahaba mfcicek..diğer sayfalarda da söylediğim gibi, pilates uzun zamanlı,planlı,basamak basamak ilerleyen ve bu sayede vücudun bütününü değiştirmeyi hedefleyen bir sistem..pilatesin tekniğini öğrendiğinizde; vücudunuzu daha kolay kontrol edebildiğinizi,dengenizi,kondüsyonunuzu,konsantrasyonunuzu farkedeceksiniz..yani gerçekten profesyonel bir çalışma..bunun için de eğitim gerekiyor..nasıl eğitimini almadan doktor veya mühendis olunmuyorsa pilatesten max. fayda alabilmek için eğitmen şart malesef..bahsedilen cd leri de izledim ben..fakat cd sizi görmüyor, vücut yapınızı bilmiyor, egzersizleri nasıl uyguladığınızı denetleyemiyor..elbette cd'den yapabilirsiniz, hiç spor yapmamaktan iyidir ama benim kişisel fikrim; önce tekniği kavramanız ve şahsi setinizle daha sonra haşır neşir olmanızdırayrıca cd ile sürekli benzer egzersizleri yaparsınız ve basamak basamak ilerlemeden olduğunuz yerde seyredersiniz, yapacağınız egzersizler aerobikten öteye gitmez..vücudunuzdan radikal değişimler beklemeniz de faydasız olur..üstelik egzersizlerin yanlış uygulanması, kasları ısıtmadan programa başlanması, seanstan sonra streching yapılmaması vs..gibi faktörler problemlere de yol açabilir..tekrar belirtiyorum bu benim kişisel kanaatim..özellikle kilolarla ilgili ciddi değişim için ve/veya kas yapabilmek için pilates+kardiyo+beslenme odaklı çalışmak şart..
kolay gelsin...
begatchi cevabın için teşekkür ederim benim kilo sorunum sadece simitlerim ben vıdeolarla çalışmak zorundayım ilerlemek için elimden geleni yapacagım.... tabi eğitmen eşliğinde olsa daha iyi olurdu ama hiç birşey yapmamaktansa en azından vıdeolarla çalışayım diyorum....
Merhaba,
Ben 7 ay önce doğum yaptım ve fazladan 10 kilom var
Emzirdiğim için sıkı rejimler yapamıyorum acaba plates yapsam faydası olur mu??
Merhaba.. doğum yaptıysanız bir miktar sıkılık kaybınız olmuştur..pilates esnekliğini kaybetmiş vücudunuzun toparlanmasını sağlar..fakat esas sorun kilo ise mutlaka kardiyo yapmalısınız..dengeli ve yeterli beslenirseniz de diyet yapmanıza gerek kalmayabilir..protein ve karbonihdratı dengeli ve kaliteli almalısınız..kilolarınız için sadece pilates çözüm olmaz..fırsat bulup hergün tempolu yürüyüş yapmaya çalışın..bir süre sonra tempoyu ve/veya setleri arttırarak devam edin..daha sonra birer gün arayla 2-3 gün pilates de sıkıştırabilirseniz, olayı bitirirsiniz :)
benimde selülit problemim var pilates giderir mi acaba ve çok gevşek etlerim var sıkılaşmak istiyorum. pilatesi kaç ay yapsam sıkılaşırım acaba
Düzeli olarak yapıldığında gerçekten çok farkediyor..