öncelikle brc88..senin işin kolay..şayet kilo problemin yosa bir pilates salonuna kaydolup haftada 3 gün pilates yapman gerekiyor canım,1 er gün ara ile..metobolizmanın hizlanması açısından diğer günlerde de çok yorrulmadan yürüyüş yapabilirsin..ben duruş bozukluğu olan (eskiden) biri olarak şunu tavsiye edebilirim..eğitmeninden alacağın eğitim doğrultusunda vücudun pilatese alışmaya başlayınca salonda yaptığın sırt egzersizlerini evde de tekrar etmeye çalış (ısınarak) böylece sırt kasların daha kısa sürede toparlanır..sırt kasları güçsüz olduğu için bele yüklenerek kambur duruyoruz..zamanla iskelet yapımız da bozuluyor tabii.. :))
biraz protein ağırlıklı beslenebilirsen kas bile yaparsın :)) kolay gelsin..
eylül_başak.. valla zaten fiziki değişim kocaman bir nimet ama bir de psikolojik boyutu var, salondan çıkarken kendimi çok iyi hissediyorum..börek gibi sırıtıyorum resmen..biraz da kendimizi kendimize ispatlamış olmanın mutluluğu mudur nedir..:)) beden, yeni bir atraksiyona uyum gösteriyor ben de 2. haftadan itibaren bünyemin direncinin arttığını hissetmiştim..umarım biraz ivme kazandırmışımdır da, bıkmadan bırakmadan devam edersin..sonuşları burda paylaşırız yine..
6 ay bırakmazsan sonra o seni bırakmıyor zaten :))
duru...daha önce de belirttiğim gibi cd haybeye çaba bence..çünkü planlı programlı ve ilerleyerek devam edilmedikçe iddia edilen değişimler placebo etkisinden başka birşey değil benim gözümde..pilates vücudun bütününü hedef alıp değiştirdiği için kalça ve basen için ekstra çaba sarfetmen gerekebilir..ha nedir sen de eğitmeninden öğreneceğin egzersizleri evde fazladan yaparsan değişebilir ayrıca tempolu yürüyüş yaparsan işini kolaylaştırabilirsin, yürürken ayak uçların karşıyı gösterirse iç bacakların daha çok çalışır, hafif V şeklinde yürürsen basenlere faydası olur..iç bacak kalça ve basen için küçük top, lastik ve çember edinirsen evde yemek yerken bile çalışabilirsin..zaten eğitmenin de anlatacaktır..ayrıca eğitmeninden rica edersen ve sınıfınızdaki öğrencilerle de uzlaşırsan mesela haftada bir günü sadece kalça ve basen çalışarak, yani lokal çalışmayla desteklersen de çok faydalı olur.. :))
valla umarım aydınlanıp ışıl ışıl olmuşunuzdur..yine de kafanıza takılan heeer bişey için ben buralardayım..sorun gari..