- 4 Mart 2011
- 720
- 31
-
- Konu Sahibi CamasirSuyunaCorba
koskoca 1 ay kan ter içinde yaptım pilatesimi ama göbekten hepi topu 1 cm incelmişimmmasıl problemli olan bölge orasıydı. hatta çoğu zaman bacak ve popo egzersizlerini yapmadım yada 1 set yapıp bıraktım incelmesin die ama popom 5 cm, üst bacağım 2 cm incelmiş.
şekilsiz olan vücudum dahada şekilsizleşecek bu gidişle
Canım, söylemiştim sana..öncelikli ihtiyacın olan şey kardiyo..şekillenme faslı, tali yol :).. göbeğini erittikten sonra pilates şekle sokucak zaten..ama salt pilatesten kilo vermeyi bekleme
Canım, söylemiştim sana..öncelikli ihtiyacın olan şey kardiyo..şekillenme faslı, tali yol :).. göbeğini erittikten sonra pilates şekle sokucak zaten..ama salt pilatesten kilo vermeyi bekleme
ha bir de 1 ay,2 ay diye tek tek ay,gün sayarsan kendine işkence edersin, beklentilerin için zaman mevhumunu unutman lazım..bak koskoca 1 ay diyorsun..1 ay istediklerin için çok komik bir süre..ama sen saydığın için fazla geliyor,saydıkça isteğin, hırsın azalacak..hedefine ulaşmakta güçlük çekeceksin...istediğin sonucu görene kadar azmedip, sürekliliği sağlaman lazım..ay-gün sayarak değil, istediğin ölçülere gelene kadar sıkı tempoyla, geldiğinde ise hafif hafif devam etmek üzere şartlamalısın kendini
aslında 1 saatlik sürenin ilk 15 dakikası kardio - 45 dakikası pilates yapıyoruz. Ama sanıyorum ki 15 dakika benim ihtiyacım için çok az. Benim isteğim kilo vermekten ziyade şekillenmek gerçi 1 kilodan fazla kilo vermişim zaten spora başladığımdan beri ama küçük olan popom dahada küçüldü
aslında gün ay saymıyorum, salonda aylık ölçümler yapıldığı için öyle söyledim.
senin pilates haricindeki günlerde ortalama 30-45 dk. tempolu yürüyüş veya koşu yapman gerekiyor canım..pilatesle kardiyo birarada olunca çok daha kısa sürede şekillenirsin..senin kilo alma potansiyelin bel çevresinde...bunun için de öncelikli tempolu yürüyüş yapmalısın..yürüyüş ve koşu bacak ve kalçaları da sıkılaştırıp biçimlendiriyor üstelik, kalçan küçülmüş gibi gelebilir ama aslında sıkılaşıyorsun..hem de tüm vücudun sıkılaşıyor...sen hiç şekilsiz vücutlu prof. pilatesçi gördün mü? hepsinin genetiği mi güzel yani?..yarım yamalak yapmasına rağmen ebru şallı ablanın bile bi gram vücudundaki popo gayet orantılı ve hoş :)) ...sabredersen olacak...çok güzel olacak hem..
kızlar bir şey sormak istiyorum bir haftadır yapıyorum fakat topsuz hareketleri. şimdi de top almak istiyorum bıyum 1.67 kaç cmlik almalıyım
1.50 ile 1.60 arası olanlar 55 cm’lik pilates topu
1.60 ile 1.70 arası olanlar 65 cm’lik pilates topu
1.70 ile 1.85 arası olanlar 75 cm’lik pilates topu
ben de alıcam bu topu sımdlık ablamın var ona basladım.. bacak ve basenlerımde sıkıntım var dıyet de yapıyorum ınsallah ıstedıgımız vucuda kavusuruz... bu arada top dısında dıger araclarını da almalı mıyız?
Ebru şallı pilates dvdlerim geldi bugün başlıyorum artık :)) kilo verip forma girelim. sıkılaşalım.
Canım ben inanıyorum sen Ebru'yu da geçersin :) Jillianı ne yapacaksın ?
Başlıyorum birazdan ebruya da bu 1.cdyi ortalama kaç gün yapcaz ki sonra dvd 2ye geçcez. jillian da devam hayatım level 3/1 yaptım dün. bugün 2yi yapacağım. sonuna kadar devam. öğlen pilates akşam üstü jillian hatta üstüne zumba var :))
Jilian gibi çok aşamalı değil bu : ) Toplasan 4ya da 5 dvd si var : ) O yuzden 1. yi sıkılana kadar yap :) Sonra ikincisi Sonra da hamileler için olan var , selülitsavar bir de karın için olan var ...
Pilatesin temel hareketlerini alınca belli bir zaman sonra kendi kendine de yapıyorsun zaten... İki gün içide fark edeceksin:)Şebnem hızına yetişilmiyor canım da eczaneye git bir yağ kas ölçümü yaptır lütfen... Protein takviyesi yapmassan, çok spor kastan yiyor...