Pilates yapanlar, paylaşalım mı?

Canım, söylemiştim sana..öncelikli ihtiyacın olan şey kardiyo..şekillenme faslı, tali yol :).. göbeğini erittikten sonra pilates şekle sokucak zaten..ama salt pilatesten kilo vermeyi bekleme

Canım, söylemiştim sana..öncelikli ihtiyacın olan şey kardiyo..şekillenme faslı, tali yol :).. göbeğini erittikten sonra pilates şekle sokucak zaten..ama salt pilatesten kilo vermeyi bekleme

ha bir de 1 ay,2 ay diye tek tek ay,gün sayarsan kendine işkence edersin, beklentilerin için zaman mevhumunu unutman lazım..bak koskoca 1 ay diyorsun..1 ay istediklerin için çok komik bir süre..ama sen saydığın için fazla geliyor,saydıkça isteğin, hırsın azalacak..hedefine ulaşmakta güçlük çekeceksin...istediğin sonucu görene kadar azmedip, sürekliliği sağlaman lazım..ay-gün sayarak değil, istediğin ölçülere gelene kadar sıkı tempoyla, geldiğinde ise hafif hafif devam etmek üzere şartlamalısın kendini

Son düzenleme:

aslında 1 saatlik sürenin ilk 15 dakikası kardio - 45 dakikası pilates yapıyoruz. Ama sanıyorum ki 15 dakika benim ihtiyacım için çok az. Benim isteğim kilo vermekten ziyade şekillenmek gerçi 1 kilodan fazla kilo vermişim zaten spora başladığımdan beri ama küçük olan popom dahada küçüldü

aslında gün ay saymıyorum, salonda aylık ölçümler yapıldığı için öyle söyledim.

senin pilates haricindeki günlerde ortalama 30-45 dk. tempolu yürüyüş veya koşu yapman gerekiyor canım..pilatesle kardiyo birarada olunca çok daha kısa sürede şekillenirsin..senin kilo alma potansiyelin bel çevresinde...bunun için de öncelikli tempolu yürüyüş yapmalısın..yürüyüş ve koşu bacak ve kalçaları da sıkılaştırıp biçimlendiriyor üstelik, kalçan küçülmüş gibi gelebilir ama aslında sıkılaşıyorsun..hem de tüm vücudun sıkılaşıyor...sen hiç şekilsiz vücutlu prof. pilatesçi gördün mü? hepsinin genetiği mi güzel yani?..yarım yamalak yapmasına rağmen ebru şallı ablanın bile bi gram vücudundaki popo gayet orantılı ve hoş :)) ...sabredersen olacak...çok güzel olacak hem..

Son düzenleme:

bagetchi saol canım moral verdinn

ben normalde hiç yürümemm, işe, çarşıya, spora bile arabayla giderim ama senin tavsiyen üzerine bu ara yürümeye gayret ediyorum, çok değil tabi ama hiç olmamasından iyidir. MEsela öğlenleri ofisten çarşıya yürüyorum. İnerken kolayda çıkarken çok zor zira nerdeyse dimdik bir bayırda ofis. Evim 6. kat asansör yok bi çıktım mı bidaha zorda kalmadıkça inmem aşağıya üşendiğim için. Ama dün 5 kere inip çıktım :) bunlarda benim için + olsa gerek.

bide tatlım, bi konuda fikrini almak istiyorum, şimdi kk 'da çok meşhur bi egzersiz programı var duymuşsundur 30 day shared diye Jillian Michael'ın. Forumdan bi çok kişi uygulayıp çok iyi sonuçlar almışlar sıkılaşmak adına, hatta öncesi sonrası fotoları bile var. Çok başarılı gibi gözüküyor. Ben 2 gündür yaptım acaip ter attım. Evde onu yaptığımda senin tavsiye ettiğin 30 dk. tempolu yürüyüşün yerini tutarmı ?

Cumartesi -Pazar Ebru Şallı'nın plates cd'sinden çalıştım.
Hemen elle farkedilir bir sıkılaşma oluştu..
Ben bu çalışmaları yaşam biçimi haline getirmek istiyorum.
Kilo sorunum yok ama çok sıkı etli değilim..
Sıkılaşmak + sağlık kazanmak + dik durmak için bunu sürekli hale getirmeyi amaçladım.
Şimdilik 1 CD'si ile çalışıyorum. Zamanla diğer CD'lerini de edinip, hergün farklı programla çalışırım.
İstediğim gibi olunca da haftada 2 kez yaparım diyorum..
Sonuçları paylaşırım. Akşam bu halimle ölçülerimi yazacağım..
1 hafta sonra tekrar ölçülürüm..
Hadi hayırlısı

kızlar bir şey sormak istiyorum bir haftadır yapıyorum fakat topsuz hareketleri. şimdi de top almak istiyorum bıyum 1.67 kaç cmlik almalıyım

arkadaşlar ben ebru şallı ile pilatese başlamak istiyorum internette bi video buldum 56 dakikalık ve ebru şallı ile pilates yazıyo ısınma hareketlerinden topla yapılanlara kadar hepsi var ama benim anlamadığım ben bu videodakileri hergün baştan sona uygulayacak mıyım eğer öyle değilse seviye seviye gideceksem o seviyeleri nasıl belirlicem siz nasıl yapıyosunuz mesela dvdlerden filan? yardımcı olursanız sevinirim :109:

Benim merak ettiğim bir şey var.
Plates denedim birkaç gün ama mesela karnım hiç yanmadı.Hemen yoruluyorum ayrıca ağırlık belime biniyor çok sıkamıyorum da karnımı.
Kilom yok,ama çok hızlı kilo alıp vermekten saldım iyice kendimi göbek fln.ama bu hareketleri nasıl doğru yapcam:18:

kızlar bir şey sormak istiyorum bir haftadır yapıyorum fakat topsuz hareketleri. şimdi de top almak istiyorum bıyum 1.67 kaç cmlik almalıyım

1.50 ile 1.60 arası olanlar 55 cm’lik pilates topu
1.60 ile 1.70 arası olanlar 65 cm’lik pilates topu
1.70 ile 1.85 arası olanlar 75 cm’lik pilates topu

ben de alıcam bu topu sımdlık ablamın var ona basladım.. bacak ve basenlerımde sıkıntım var dıyet de yapıyorum ınsallah ıstedıgımız vucuda kavusuruz... bu arada top dısında dıger araclarını da almalı mıyız?

-Elastiki bantlar : 3 renk oluyor... Her biri renk farklı zor derecesinde .. Faydalı... Özelikle esneme hareketlerinde...

- Pilates minderi : Alırsan daha rahat olur .. Yoksa halının üzerine nevresim ser....

-Pilates çemberi : Ebru sallı bir dvdsinde iki kere tıp tıp yaptı sadece... O yuzden geri verdim...Hiç alma ... Boşa para..

**** En önemlisi minik bir top var onu bacaklarının arasına alıp sıkıyorsun... Bacakların içini geriyor... Süper bir hareket ..

Yine sırtına koyup mekik çekiyorsun.. Belini rahatlatıyor ...İç karın çalışıyorsun ... Alcaksan onu al ....

Canım ben inanıyorum sen Ebru'yu da geçersin :) Jillianı ne yapacaksın ?

Başlıyorum birazdan ebruya da bu 1.cdyi ortalama kaç gün yapcaz ki sonra dvd 2ye geçcez. jillian da devam hayatım level 3/1 yaptım dün. bugün 2yi yapacağım. sonuna kadar devam. öğlen pilates akşam üstü jillian hatta üstüne zumba var :))

Jilian gibi çok aşamalı değil bu : ) Toplasan 4ya da 5 dvd si var : ) O yuzden 1. yi sıkılana kadar yap :) Sonra ikincisi Sonra da hamileler için olan var , selülitsavar bir de karın için olan var ...

Pilatesin temel hareketlerini alınca belli bir zaman sonra kendi kendine de yapıyorsun zaten... İki gün içide fark edeceksin:)Şebnem hızına yetişilmiyor canım da eczaneye git bir yağ kas ölçümü yaptır lütfen... Protein takviyesi yapmassan, çok spor kastan yiyor...

tamam canım yaptırayım yağ-kas ayrı mı yapılıyor. hiç bilmiyordum
demek sıkılana kadar ben 1 haftada sıkılırım yahu ahahahuahuah
neyse aldık artık o kadar para verdik eşimde kızar sonra yapmazsam. zorla aldırdom pilastes topunu :))

daha ne spor olsa da yapsam diye düşünüyorum :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…