Pilates yapanlar, paylaşalım mı?

bagetchi bana da yardımcı ol.40 bedenim 38 olmak istiyorum hergün düzenli olarak 50 dk pilates yapmaya basladım sırtım biraz agrıyor sırt kaslarım cok hammış güçlenmeye başlamış ondan mış.neyse bir beden incelmem için sence kaç ay daha pilatese devam etmeyelim.kaldı ki cok sevdim bırakmayı düşünmüyorum zaten yormuyor kan ter içinde bırakmıyor ve kemiklerim rahatlıyor resmen pilatesle.terapi gibi geldi bana.sadece merakımdan soruyorum

bagetchi bana da yardımcı ol.40 bedenim 38 olmak istiyorum hergün düzenli olarak 50 dk pilates yapmaya basladım sırtım biraz agrıyor sırt kaslarım cok hammış güçlenmeye başlamış ondan mış.neyse bir beden incelmem için sence kaç ay daha pilatese devam etmeyelim.kaldı ki cok sevdim bırakmayı düşünmüyorum zaten yormuyor kan ter içinde bırakmıyor ve kemiklerim rahatlıyor resmen pilatesle.terapi gibi geldi bana.sadece merakımdan soruyorum

Merhaba Hande..bir beden küçülmek gayet kolay :)) eğer hiç pilates yapmadıysan ilk aşamada gün aşırı yapmanı tavsiye ediyorum, sırt kaslarının ağrısının sebebi birden aşırı yüklenme olabilir, probleme yol açmasın başlangıçta..ki sırt kaslarının güçlenmesi biraz zaman alır..çünkü en az çalışan kaslardır genelde,güçsüz olduğu için de yükü bele veririz böylelikle duruş bozuklukları,bel ağrıları meydana gelir falan filan..neyse şayet beden küçültmek istiyorsan bunu ağırlıklı kardiyo ile yapman gerekiyor..yani misal pazartesi pilates yapıyorsan salı tempolu yürüyüşe çık..çarşamba pilates, perşembe yürüyüş gibi.. 45 dk. yürümen yeterli..daha sonra vücudunun potansiyeline göre 5 er dakika arttırabilirsin..yani 38 beden için mutlaka pilatesle entegre olarak, kardiyoyla yorulman ter atman gerekli..tabii pilatesi de kesinlikle eğitmen eşliğinde tavsiye ediyorum...kolay gelsin :KK34:

Son düzenleme:
Tavsiyelerin için teşekkür ederim.Peki Ebru Şallı dışında kimin videosuyla pilates yapmalıyım :)

rica ederim, yardımcı olabiliyorsam ne mutlu..Söylediğim gibi tekniği benimseyene kadar eğitmenle tavsiye ediyorum..Ama cd ile çalışacaksanız Kristin MCgee' nin ''pilates for beginners'' cd si olabilir..tamamını bilmiyorum ama izlediğim kadarıyla faydalı bir cd..yeni başlayacaklar için uygun :KK53:

Son düzenleme:
bende spora gitmek istiyorum fakat gidemiyorum bir türlü.:KK43:

valla yerim dar desen bişeyler düşünürüz de..yeni dar olanlara bişey yapamıyoruz :KK53:..kafana koymadıktan sonra olacak iş değil zaten :)) kendinden emin olduğunda başlarsın..bir süre sen onu bırakmıyorsun, sonra o seni bırakmıyor zaten..

1 ay boyunca haftada 3 gün 1er saat olmak üzere pilatese gittim ancak çalıştığım için ve de gittiğim yer uzak olduğu için bırakmak zorunda kaldım
halbuki kendimi iyi hissediyordum pilates yaparken
evde yapsam diyorum ama o kadar üşeniyorum ki evde yapmaya
napsam bilemedim valla :26:

bagetchi, canım sana bişi sormak istiyorum ben...

şimdi şöyle, ben hamile kalmadan 54-55 kiloydum, doğuma giderken 75-76 nerdesyse 20-22 kilo aldım. Zorda olsa 1 senede bu kiloları verdim şuan 53'üm. ama inanılmaz orantısız zayıfladım. MEsela hamilelik öncesi giydiğim pantolonları bacak ve popo kısımları bol, göbek kısımları dar geliyor. Yani üst kısmım çok kalın kaldı, alt kısmım inceldi. topitop gibi yaniii :)
şimdi pilatese gidiyorum ya, ordaki bayanların geneli popodan şikayetçi, bu yüzden bacak ve kalça egzersizlerine ağırlık veriyorlar, mesela son 2 seansta hiç karın falan çalışmadık, hep bacak, kol, popo vs.

sence bu hareketleri yapmıyayım mı? zira bacak ve popodan daha fazla incelmek istemiyorum.

bagetchi, canım sana bişi sormak istiyorum ben...

şimdi şöyle, ben hamile kalmadan 54-55 kiloydum, doğuma giderken 75-76 nerdesyse 20-22 kilo aldım. Zorda olsa 1 senede bu kiloları verdim şuan 53'üm. ama inanılmaz orantısız zayıfladım. MEsela hamilelik öncesi giydiğim pantolonları bacak ve popo kısımları bol, göbek kısımları dar geliyor. Yani üst kısmım çok kalın kaldı, alt kısmım inceldi. topitop gibi yaniii :)
şimdi pilatese gidiyorum ya, ordaki bayanların geneli popodan şikayetçi, bu yüzden bacak ve kalça egzersizlerine ağırlık veriyorlar, mesela son 2 seansta hiç karın falan çalışmadık, hep bacak, kol, popo vs.

sence bu hareketleri yapmıyayım mı? zira bacak ve popodan daha fazla incelmek istemiyorum.

Tekrar Merhaba bal10 cum..öncelikle azmine hayran kaldım..20 kilo verebilmek herkesin harcı değil :)) kiloların yerleşmeye en müsait yeri üst kısım demek ki..şunu da söyliyim,üst kalın olduğu için şanslısın, çünkü aşağıyı eritmek çok daha fazla çaba gerektiriyor..Yani göbüşü eritmek kalça ve bacaktan çok daha kolay..bu noktada yediklerine dikkat etmek spor yapmak kadar önemli..bel çevresi kalınlığı genelde karaciğer yağlanmasından kaynaklanıyor..yani vücudu dengeleyene kadar sebze meyvelerle dost, yağlı yiyecekler,şekerli içecekler ve alkolle düşman olman lazım..disiplinli olursan haftada bir gün izin verirsin kendine..istediğini yer içersin abartmadan tabii..
Pilates konusunda eğitmeninle konuşman gerekiyor..çünkü sürekli lokal çalışmak vücudun diğer kısımlarını güçsüz bırakır..oysa pilates vücudun bütünü hedef alır..örneğin; karnı güçlendirip sırtı güçsüz bırakırsak duruşta da vücudun anatomisinde de dengesizlik görülür...seviyece biraz ilerledikten sonra haftada bir seans lokal çalışılabilir ancak üstüste birkaç seans lokal çalışmak diğer kasların tembelleşmesine yol açar..biraz katı olacak ama başka seçeneğin varsa eğitmenini değiştirmeni tavsiye ederim canım..eğer olmuyorsa da kendisiyle konuşup, tüm kaslarını güçlendirmek istediğini, özellikle üst kısmının sorunlu olduğunu, haftada bir seans sadece karın çalışmak istediğini söyleyebilirsin..kaldı ki lokal çalışmada bile 1 saat içinde en azından 5 er dakika diğer kaslarla ilgili egzersizler de yapılır ama ağırlıklı olarak lokal bölge çalışılır..seansa başlar başlamaz direkt karna veya kalçaya yüklenmek gayet yanlış olur..Neyse çok uzattım, anlatabilmişimdir umarım.. :KK34:

Son düzenleme:
Tekrar Merhaba bal10 cum..öncelikle azmine hayran kaldım..20 kilo verebilmek herkesin harcı değil :)) kiloların yerleşmeye en müsait yeri üst kısım demek ki..şunu da söyliyim,üst kalın olduğu için şanslısın, çünkü aşağıyı eritmek çok daha fazla çaba gerektiriyor..Yani göbüşü eritmek kalça ve bacaktan çok daha kolay..bu noktada yediklerine dikkat etmek spor yapmak kadar önemli..bel çevresi kalınlığı genelde karaciğer yağlanmasından kaynaklanıyor..yani vücudu dengeleyene kadar sebze meyvelerle dost, yağlı yiyecekler,şekerli içecekler ve alkolle düşman olman lazım..disiplinli olursan haftada bir gün izin verirsin kendine..istediğini yer içersin abartmadan tabii..
Pilates konusunda eğitmeninle konuşman gerekiyor..çünkü sürekli lokal çalışmak vücudun diğer kısımlarını güçsüz bırakır..oysa pilates vücudun bütünü hedef alır..örneğin; karnı güçlendirip sırtı güçsüz bırakırsak duruşta da vücudun anatomisinde de dengesizlik görülür...seviyece biraz ilerledikten sonra haftada bir seans lokal çalışılabilir ancak üstüste birkaç seans lokal çalışmak diğer kasların tembelleşmesine yol açar..biraz katı olacak ama başka seçeneğin varsa eğitmenini değiştirmeni tavsiye ederim canım..eğer olmuyorsa da kendisiyle konuşup, tüm kaslarını güçlendirmek istediğini, özellikle üst kısmının sorunlu olduğunu, haftada bir seans sadece karın çalışmak istediğini söyleyebilirsin..kaldı ki lokal çalışmada bile 1 saat içinde en azından 5 er dakika diğer kaslarla ilgili egzersizler de yapılır ama ağırlıklı olarak lokal bölge çalışılır..seansa başlar başlamaz direkt karna veya kalçaya yüklenmek gayet yanlış olur..Neyse çok uzattım, anlatabilmişimdir umarım.. :KK34:

yo yooo çok uzatmadın, aksine çok açıklayıcı oldu :KK16:
banada tam tersi üst bölgeyi inceltmek çok daha zormuş gibi geliyor. Aslında yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum ama en büyük zaafım simitt, ne yazıkki ondan vazgeçemiyorum. 2 gün yemeyince resmen aş eriyorum :)

aslında 2 hocamız var ikiside oldukça iyi eğitimliler ama takdir edersin ki kadınlarla uğraşmak ve herkesi memnun etmek zor. Daha öncede sölediğim gibi kursiyerlerin çoğu bacak ve popodan şikayetçi ve o bölgelere yoğunlaşması için ısrarcılar. Aslında çalışmaların genelinde tüm vücuda yönelik egzersizler yapıyoruz ama bazen değişebiliyor buda benim şevkimi kırıyor açıkcası. Kuzenim de seninle aynı fikirde , birbirine bağlantılı hareketlerle tüm vücudu çalıştırıyor olmanız lazım diyor.
Hocalarla konuştum, o bölgelerden daha fazla incelmek istemediğimi söledim, çünkü göbekten incelip popom sabit kalsa vücudum biraz şekil alacak ama her ikisinden incelince görüntü şuankinden farklı olmayacak dedim. Normalde hareketleri 10x3 yada 10x4 set yaptırıyor, sen 1 set yapsan yeter çok yüklenme o zaman o bölgelere dedi.

Dünkü seansta iilk defa toplarla çalıştık. Açıkcası zorladı, hem topu zaptetmek hem dengede kalmak hem egzersizi yapmak oldukça yorucuydu :KK37:

bu ay sonunda vücut ölçümlerimiz yapılacak, bakalım ne durumdayım. Hoşş, ben evde kendim ölçüyorum bi değişiklik yok :KK50: kilomda aynı ne yazık ki. Bazen acaba bişileri yanlışmı yapıyorum diyorumm ...

bagetchi, bu arada arkadaş listemde olduğun için fotolarımı görebilirsin, orda ne kadar kilo verdiğim biraz belli oluyor. Bacaklarımla göbeğimin ne kadar orantısız olduğuna bi bak istersen :)

Albümünü Gördüm bal10 cum...bence verilmiycek gibi bir kilon, incelmiycek gibi bir vücudun yok..simitten vazgeçmek zorunda da değilsin..bir simitin 1/3 ünü yiyip, kepekli ekmekle kahvaltına devam edebilrsin..tabii biraz iradeye bakıyor bu iş :)) simiti sofrana çeyrek şeklide bölüp getir, geri kalanı ortalıkta görünmesin,şekersiz olmak kaydıyla yemeklerle bol bol sıvı tüketirsen (özellikle;su,ayran) mideni doldurmuş bir anlamda kandırmış olursun,bolca salatalık-domates yiyerek de süper doyurucu ve kalorisiz bir kahvaltı yapabilirsin :)) kiloları biraz atınca yarımını yersin daha sonra da bütününü..herşey düzenli spor,hafif beslenmeye bakıyor işte..çünkü sorunun öncelikle kilo...yani önceliğinin kardiyo ağırlıklı çalışma olması gerekiyor, şu aşamada pilatesi destek kuvvet olarak görmen lazım..asla bırakma tabii ki yanlış anlaşılmasın ama ağırlığını kardiyoya vermen gerek...Nerde yaşadığını bilmiyorum ama aslında şu yaz aylarını değerlendirip her gün bir saat düzenli olarak yüzebilsen süper olur..yüzme kardiyo olarak tam anlamıyla muhteşem bir spor..:)) valla 20 kilo verebilen bir insan herşeyi yapar bence :KK34: bebişine de kocaman öpücükler.. :KK16:

Son düzenleme:
Albümünü Gördüm bal10 cum...bence verilmiycek gibi bir kilon, incelmiycek gibi bir vücudun yok..simitten vazgeçmek zorunda da değilsin..bir simitin 1/3 ünü yiyip, kepekli ekmekle kahvaltına devam edebilrsin..tabii biraz iradeye bakıyor bu iş :)) simiti sofrana çeyrek şeklide bölüp getir, geri kalanı ortalıkta görünmesin,şekersiz olmak kaydıyla yemeklerle bol bol sıvı tüketirsen (özellikle;su,ayran) mideni doldurmuş bir anlamda kandırmış olursun,bolca salatalık-domates yiyerek de süper doyurucu ve kalorisiz bir kahvaltı yapabilirsin :)) kiloları biraz atınca yarımını yersin daha sonra da bütününü..herşey düzenli spor,hafif beslenmeye bakıyor işte..çünkü sorunun öncelikle kilo...yani önceliğinin kardiyo ağırlıklı çalışma olması gerekiyor, şu aşamada pilatesi destek kuvvet olarak görmen lazım..asla bırakma tabii ki yanlış anlaşılmasın ama ağırlığını kardiyoya vermen gerek...Nerde yaşadığını bilmiyorum ama aslında şu yaz aylarını değerlendirip her gün bir saat düzenli olarak yüzebilsen süper olur..yüzme kardiyo olarak tam anlamıyla muhteşem bir spor..:)) valla 20 kilo verebilen bir insan herşeyi yapar bence :KK34: bebişine de kocaman öpücükler.. :KK16:

Demek gördün deniz kızımı :KK16::KK16:
aslında şuan o fotodaki halimden daha zayıfım. Deniz kenarında değilim ama olsamda bişi değişmez yüzme bilmiyorum çünkü :KK9::KK9: en azından yürüyüş yapabilsem ççok iyi olacak ama işe bile arabayla geliyorum :KK43:

tavsiyelerini dikkate alıcam, çok teşekkür ediyorum sana. sorularımla bunalttıysam kusuruma bakma....

Demek gördün deniz kızımı :KK16::KK16:
aslında şuan o fotodaki halimden daha zayıfım. Deniz kenarında değilim ama olsamda bişi değişmez yüzme bilmiyorum çünkü :KK9::KK9: en azından yürüyüş yapabilsem ççok iyi olacak ama işe bile arabayla geliyorum :KK43:

tavsiyelerini dikkate alıcam, çok teşekkür ediyorum sana. sorularımla bunalttıysam kusuruma bakma....

estf. rica ederim..olur mu öyle şey..her istediğini sorabilirsin her zaman..gerçekten önce-sonra halin oldukça farklı :)) bravo valla.. yüzmeyi pas geçelim..arabanı biraz dinlendirip, kendini yormaya bakıcan o halde..hareketlilik en fazla ihtiyacın olan şey.. :)) yeni albümlerini bekliyorum, kolay gelsin canım :KK34:

Arkadaşlar bence biraz göbekte var ama asıl şikayetçi olduğum mesele basen ve üst bacaklarımın incelmesi alt bacaklarım hiç mi hiç sorun yok incecik .Boks yapıyorum baya zayıfladım ama işte... Koşu bandı aldım hediye olarak dunlop'un plates topunu verdiler yapsam acaba bacaklarım incelir mi ? Basen inceliyormuş bunu anladım yorumlarınızdan ama üst bacak ??? Ya spor salonuna gidemem işim yoğun ancak evde yapabilirim önerdiğiniz uygun video linkleri paylaşabilir misin ? Yazın tatile ince bacaklarla girmek istiyorum :KK43: Nasıl kurtulayım bu illetten :KK5:

Arkadaşlar bence biraz göbekte var ama asıl şikayetçi olduğum mesele basen ve üst bacaklarımın incelmesi alt bacaklarım hiç mi hiç sorun yok incecik .Boks yapıyorum baya zayıfladım ama işte... Koşu bandı aldım hediye olarak dunlop'un plates topunu verdiler yapsam acaba bacaklarım incelir mi ? Basen inceliyormuş bunu anladım yorumlarınızdan ama üst bacak ??? Ya spor salonuna gidemem işim yoğun ancak evde yapabilirim önerdiğiniz uygun video linkleri paylaşabilir misin ? Yazın tatile ince bacaklarla girmek istiyorum :KK43: Nasıl kurtulayım bu illetten :KK5:

ehee aynı sorun bende var napcez :KK70:

ehee aynı sorun bende var napcez :KK70:

Onu bi ben bilsem ! Var ya o kadar kıskanıyorum ki şu eli kolu beli incecik bayanları :KK17: Neyse ! Belki şu top sayesinde biraz zayıflarız :84: Sen ne yapıyorsun canım hani pilates vb. faydasını gördüğün bir şey var mı ? Ha birde ben boğaza dur diyemiyorum . Ekmek hiç sevmem ama meyveye ve çikolata , dondurma gibi şeylere aşığım onlarsız hayat düşünemiyorum :KK52:

Benimde dogumdan kalan gobusum ve tiroidle gelen simitlerim var.pilatese basladim herseyin otesinde verdigi enerjiyi seviyorum.bal10 fotograflarini gorebilir miyim?

Benimde dogumdan kalan gobusum ve tiroidle gelen simitlerim var.pilatese basladim herseyin otesinde verdigi enerjiyi seviyorum.bal10 fotograflarini gorebilir miyim?

arkadaşlık isteğini kabul ettim, görebilirsin canım. Şuan aşağı yukarı aynıyım, bakalım pilates sonrasında nasıl olacak, yine foto ekler koyarım :)

koskoca 1 ay kan ter içinde yaptım pilatesimi ama göbekten hepi topu 1 cm incelmişimmm :KK43::KK43: asıl problemli olan bölge orasıydı. hatta çoğu zaman bacak ve popo egzersizlerini yapmadım yada 1 set yapıp bıraktım incelmesin die ama popom 5 cm, üst bacağım 2 cm incelmiş.
şekilsiz olan vücudum dahada şekilsizleşecek bu gidişle:KK53:

X