Parasızlık mı çocuk sahibi olamamak mı daha ağır

Üremek önemli çünkü. Hatta 2 yada 3 yaparsak daha iyi. Sınıf atlamış gibi hissediyorlar bence kendilerini.
Ben bu yaz evlendim şimdiden arayıp saçma sapan çocuk muhabbetleri çeviriyorlar. Hıı düşünmüyosunuz demeeek, sonra olmazsa üzülme falan sinirimi çıkarıyorlar. Olmazsa kısmını anlayamadıkları için sanırım. Dünyanın sonu gelmiş, hayatlarında amaç kalmamış gibi düşünüyorlar.
O zeka özürlüye 40bini kenara koy çocuğunun eğitim parasına ek olur desen, o okur ya bi şekilde der, ayırmaz. Ama yeni bebek için 40 bin borç yapar işte. Bebeğin bezi, maması, kıyafeti, eğitimi diğer çocuğun ihtiyaçları asgari ücret ve 40bin borçla nasıl karşılanacak belli değil

Aynen oyle,parasizliktan devletin kresine yollayamamis evdeki cocugu,ama yenisini yapiyor,o da tup bebek olsun ki ikiz olsun. Nasip bakacaksin diye sorunca zaten cevap belli Allah rizkini verir diyorlar.

Valla ben o kadar dusune tasina bir cocuk yaptim, esimin isleri ters gitti,2 yasina gelene kadar cocuk biz ailecek surunduk,rizk falan da gelmedi yani. Bunlara nasil geliyor ben anlamiyorum.

yıllardır kurtulamadım:ayyy kızına bir kardeş daha yapsana diyenlerden.arkadaş 1 çocuğa zor yetıyorum çünkü onu insan gibi yaşatıyorum 2.yi yapsam 2si birden insan gibi yaşayamayacak artık diye bağıracağım bas bas ya da hesabıma yatır 500000 ben de yapayım hemen kardeş

kasap kankiler de bulmak lazım
Diğer yaşadığım semtte kasaplar kankiydi gerçekten. Onlarında kapısında kedileri olurdu. Kediler için alıcam deyince hep fazladan verirlerdi ne bileyim bazen parasız verirlerdi arta kalanları. Şimdiki semtimde kasaplar zaten hayvanı var alacak deyip fazla fazla para istiyorlar. Et suyu yapayım demiştim dana kemiği var mı sokaktakilere yapıcam dedim adam bana kemik sattı 15 liraya! Gitmiyorum artık oraya!

Ben çocukken ailemin maddi durumu hiç yoktu 3 kardeştik babam istediğimiz bişey yiyecek giyecek oyuncak alamazdı aklım erince anneme çok kızardım niye 3 çocuk yaptın okuyamıyoruz istediğiimizi alamıyoruz diye kadın çok üzülürdü annemin babamın o çeresizliğini çok iyi bilirim ailemin maddi durumu şimdi iyi ama biz büyüdük benimde orta halli o yüzden 1 çocuk yaptım bana göre yeterli bu devirde

İkisi de ağır canım.. Ama maddiyat düzeltilebilecek ya da kanaat edilebilecek birşey..
Ama çocuk sahibi olamamak yanı kısırlık; ölene kadar içinde ızdırap olur..
Parayla da kapanacak bir yara değil..

3 aydır annelikten benim anladığım şey: çok yoğun bir sevgi ve endişe. doğurmadan da hissedilir gibi geliyor. Sadece farkı şu diye düşünüyorum, doğurduğunda çocuğa gösterdin sabır, hoşgörü vs (bence) hormonlardan dolayı yüksek oluyor. Ama bebek evlat edinen kadınların bile emzirirek sütü geldiğini düşünürsek her şey beyinde, doğurmadan da o sevgiyi anlayabiliriz bana kalırsa.

Muayene 200, taytlı takım 70-80 mi
İstersem 1000 tl ye muayene 500 e de tayt bulabilirim ama daha normalleri de var bence.
Ha dediğinize katılıyorum ayrı mesele.

Ve her dert her imtihan kendine göre zordur.
Ölüm hariç hepsi aşılabilir veya aynı acıyı verebilir.

çok çocuk yapanlar da şöyle mantık var e okur iş sahibi olur kendini kurtarır.e hadi gerçekten akıllı çıktı çocuklar kurtardı kendini aynen söylenılen gibi diyelim bu süreç en az 25 senedir.yani 25 yaşına dek yokluk demektir.bu da en az hayatın 3.te biri artııı en güzel yaşanması gereken yıllar çöp olmuş yoklukla geçmiş demektir.ee yaşlılıkta da paran olsa da gezemezsin yiyemezsin fazla onu da çıkar 15 yıl 40 yıl yokluk demek ha ha ha.ben çocuğumu seviyorum delimiyim yeni kardeş yapıp onun 25 yılını yaşatmayayım.

Çok doğru

Parasızlik kesinlikle.
Cocuk var.
Muz istiyor alamiyorsun, hasta devlette sıra var,özele götüremiyorsun.
Krese yollayamiyorsun.
Herkes yazin tatile gidiyor seninki evde tv izliyor.
Valla hayat sartlari giderek zorlaşıyor.
Kendimi geçtim bir cocuga muz cilek alamayacağıni nasıl anlatacaksın??

Bu kış kendim bile düzgünce ısınamamisken çocuğa para yok biraz idare et oğlus mu diyeceğiz?

Aman olsun 2. yi de yap çocuk rızkıyla gelir diyenlere kapak olsun

maddiyatla bitmıyor ki orta sınıfa yakınsan gene eve devamlı yardımcı kadın alamıyoruz .eee annelik iyi hoşta hadi yaptım 3 5 çocuk eee ben ne zaman yaşayacağım bir yerde kahve içemeyecekmıyım avare avare mağazaları gezemeyecekmıyım istedığım kitabı okuyup yayılıp gun boyu dizi izleyemeyecekmıyım .ben bu dünyaya sadece anne olmaya mı geldim vayy giden gençliğim der gene mutlu olmazdımmm.çocukla gıdılmıyor diye yıllardır akşam konsere tek başıma sinemaya gıdemedim yavvv.çocuk filmi izlemekten gına geldi.buyuse de özgürlüğümü ilan etsem diye iple çekıyorum.dadım yokkk hafta da 3 gün gelecek temızliğe yardımcım yok 3 4 çocuk neyime lazımmm

Yurtdisindayim ve sukur kazandigimizla oglumu sosyal faaliyetlere, spor aktivitelerine gonderebiliyorum. Alim gucu yuksek, saglikli beslemeye de calisiyorum.
Tr'ye donme planimiz var bir sure sonra nasip olursa.
Ozel okul arastiriyorum burda ogrendigi yabanci dili devam ettirebilsin unutmasin diye. Rakamlar cok ucuk Dunyaya gelmesine vesile olduysam; ona elimden geldigi ve Allah nasip ettigi muddetce en iyi sartlari sunmaliyim. Ikinci bi cocugu cok istiyorum ama sartlar eskisi gibi degil artik gunumuzde.
Evlat sahibi olamamak evet cok zor bir durumdur ama maddi sikintilar icinde cocuk buyutmeye calismak cok daha zordur.
Allah hepimizin yardimcisi olsun.

Herkes kendi yaşadığı zorluğu bilir. Hani deeler ya neren ağrıyorsa canın ordadır. Aynı şekilde ne derdin varsa o sana en büyük gelir. Çocuk hasreti de zordur, çocuğuna istediği hakkettiği imkanları verememek de. Daha kötüleri de vardır daha katlanabiliri de ama herkes kendi yaşadığını bilir. Allah en başta sağlık olmak üzere tüm derdi olanlara derman versin. Boş verin dert yarıştırmayın.

Valla ablacim herkes senin gibi hayatinin kiymetini bilmiyor.
Ha ama bende sizin gibi önce bireysel mutluluk diyorum.

O yüzden 1 en en fazla es durumuna bağlı olarak 2 çocuk benim icinde idealdir.

Anne mutlu olmalı ki cocuk mutlu olsun, koca mutlu olsun.
Önce bireysel mutluluk haklisiniz; )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…