PARA BİRİKTİREMEMEK :(

Arkadaşlar Merhaba,

Bizim eşimle sorunumuz para biriktirememek..Ne kadar gelirse o kadar gider diye bir söz var ya ne kadar doğruymuş..Yaşam standardını ona göre ayarlıyor insan ve daha fazla bile gidiyor..

Borç kapatmak için 10 bin tl çektim borçları kapattık ama yaz tatiliydi oydu buydu yine 6 bin tl lik borç yaptık :KK43:
eşimle toplam kazancımız 5.250 tl ama hep borçlu hep içerdeyiz :KK43: ev kredisi de ödüyoruz.

Benim size sormak istediğim şu.. 20 bin tl lik kredi çeksem 10 bin tl lik borcumu kapatıp kalanı bankaya koysam ve hem o kredi borcunu ödeyip hem para biriktirmeye çalışsam mı ?
20 bin tl nin geri ödemesi 36 ay ayda 690 tl yapıyor.Sizce değer mi ?
Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler..
ya kimisi kısar kendini kimiside kredi çekerek para biriktirir kredi çekip paranın adını unutacaksanız çekin ama siz yazdı şuydu buydu devam ederseniz o parayıda tırtıklarsınız borcunuz katlanarak artar o sebebtendirki ufak ufak bu ay mesela 100 tl lık her ay yaptığınız bişeyden vazgeçin ama gereksiz yerede kendiinizi sıkmayın sonraki aylarda 200 300 derken önce borçlarınızı kapatın sonrada eline geçeni yersiniz :KK66:

Tatile gitmeseydiniz bu sene, borcunuzu kapatsaydiniz kafaniz rahat sekilde tatile ciksaydiniz.
Borc varken lüks yaşamayı aklim almiyor. .

borcunuz varken lüks yaşantı yaşarsanız inanın ne uzarsınız nede kısalır.

finans üzerine özlem denizmenin kitabını okumuştum bu şekilde para biriktirmenin karlı olmayacağını yazmıştı.

ödediğiniz faize kesinlikle değmez.. bu arada borçla borç kapatılmaz ne demiş atalarımız işten artmaz dişten artar..

yine okuduğum kitapta; ya gelirinizi çoğaltacaksınız yada giderinizi kısacaksınız yazıyordu..
ama önce gelir ve gideri dengeleyecek sizi sıfır noktasına çıkaracak denk bütçeyi yapmanız gerekiyor.

internette özlem denizmen hanımı aratırsanız tüm yazılarını göreceksiniz ailelere örnek bütçeler veriyor para biriktirme ve borçtan kurtulma yöntemlerini anlatıyor.. kesinlikle tavsiye ederim.

hatta özlem denizmen hanıma mail atarsanız gelirinizi giderinizi ve borcunuzu ayrıntılı. size geri dönüş yapıyor ve borçtan kurtulacağınız birikim yapabileceğiniz bir bütçe hazırlıyor size yol gösteriyor bilginiz olsun

bence 5250 TL çok iyi bir para nasıl nereye gidiyor bu paralar. benim evim var arabam var borcum yok ben bile tatile çıkmadım bu sene borç yaparak tatile çıksam o borç bana batar tatilden de birşey anlamam

canım yaptığın hesap için çok teşekkürler.

biz kredileri ödüyoruz.kalanı kartlar şiştiği için onlara yatırıyoruz.
sonra elimize birşey kalmadığı için eksi heasbı kullanmak zorunda kalıyoruz.
oda benim bir sonraki maaşımı etkiliyor.
bu döngü böyle sürüp gidiyor.
o yüzden kart borcumuzu bir an önce bitirip elimize kalanla geçinmeye çalışmalıyız..

aynen arkadaşın dediği gibi bende eksi hesaba giriyorum ve bir maaş içerdeyim.. allahtan eylül ayında gün bende 3000 tl gelecek ve ben hemen yatırıp sıfıra çıkacağım ondan sonra da maaşım 2300 ben o maaşı 2000 varsayıp öyle yaşımımı sürdüreceğim. kredilerim biter bitmerzde eksi hesabın limitini 500 tl ye indireceğim.

şuan kredi kartı limitimide ödedikçe düşürüyorumki üzerine daha fazla harcama yapamayım diye..

100 lira ödesem kredi kartına hemen arayıp limiti düşürüyorum.. böylelikle limitim yok diye harcamada yapmamış oluyorum .. limitimi 1500 tl ye sabitleyinceye kadar düşüreceğim

borcu borcla kapatmayı düşünmek batağın başlangıcıdır.yol yakınken geri dönün tasarrufla halletmeye çalışın

maaşım direk eksi hesabıma gidince elime birşey kalmıyor.
tekrar eksi hesaptan cekmek zorunda kalıyoruz
eşimin tüm maaşı borçlara gidiyor.
şuan ben eksi hesabımdan evi döndürüyorum.
hayatta çok pahalı yaaa :KK43:
ama karar verdim bende en az bi çeyrek altın yapıp atıcam kenara ..

bende bir maaş içerdeyim eksi hesaptan harcıyorum maaş yatınca hesaptaki para 0 oluyor.. sizi çok iyi anlıyorum.. ekstra bir para gelmesi lazım ki o eksi hesabı kapatabilesiniz altınınız falan varsa bozdurup kapatın ve maaşınız yatınca da tasarrufa geçin artırın.. çünkü eksi hesabın faizi çok yüksek oluyor ben geçen ay 65 tl eksi hesaba faiz yatırdım mecburen..

gün parası gelecek allahtan hemen yatırıp kapatacağım

Arkadaşlar Merhaba,

Bizim eşimle sorunumuz para biriktirememek..Ne kadar gelirse o kadar gider diye bir söz var ya ne kadar doğruymuş..Yaşam standardını ona göre ayarlıyor insan ve daha fazla bile gidiyor..

Borç kapatmak için 10 bin tl çektim borçları kapattık ama yaz tatiliydi oydu buydu yine 6 bin tl lik borç yaptık :KK43:
eşimle toplam kazancımız 5.250 tl ama hep borçlu hep içerdeyiz :KK43: ev kredisi de ödüyoruz.

Benim size sormak istediğim şu.. 20 bin tl lik kredi çeksem 10 bin tl lik borcumu kapatıp kalanı bankaya koysam ve hem o kredi borcunu ödeyip hem para biriktirmeye çalışsam mı ?

dişinizi sıkarsanız 6 bin tl yi 4 ayda ödersiniz. Kredi kartınız v ar ise onu iptal ettirerek işe başlayabilirsiniz..

bankaya faiz ödemeye gerek yok kredi çekip..

birinizin maaşı hiç yokmuş gibi düşünüp hemen borcunuza yatırın.

Ayni sorunu bizde yasiyoruz malesef kari koca calisiyoruz kenara biseyler atiyoruz bi misafir geliyor hooop biz dipteyiz tam toparliyoruz bi tatil cekiyor canimiz yada ailelerimiz sehir disinda onlari ziyarete gidiyoruz hooop biz yine dipte cik zorlaniyoruz nasil yapiyorlar bize yetmiyor bile...

Arkadaşlar Merhaba,

yapma
ben önce 5000 çektim o tam bitiyordu çok sıkıştık 3000 daha çektik
sonra yazın lazım oldu 10000 çektik borçları kapattık
tayin oldum taşınmak gerekti 15000 çektim eski krediyi kapattım
o devam ederken 5000 tl çektim
bunları ödeyemeyip üstüne kredi kartı da gelince 30000 çektim hepsini kapattım
en son da saçma sapan bi sebep yüzünden 3000 çektim

1.5 yıl daha ayda 1300 tl ödeyeceğim
ortada ne mal mülk var ne de paranın nereye gittiğine dair bi fikrim var
o yüzden tövbeliyim
kredi kartı falan da kullanmıyorum
krediyi büyütme kredi krediyle kapanmıyor
diycem ama sen yine de çekeceksin muhtemelen. resmen bağımlılık oluyo çünkü

Son düzenleme:
Aynen biz de bu durumdayız. Borcumuz yok şükür ama para biriktirme gibi bir huyumuz da yok. En iyisi ev borcuna girmek dedik. Evler de bir senede uçmuş gitmiş. Yüzde otuz artar mı bir semt bir senede hayret yani. Bence kredi çekmeyip üç beş ay dişinizi sıksanız o borç ödenir gibi geldi

Olurmu borç borçla kapatılırmı
Banka Borçlarını kapatmaya bak
Bir Köşeye asla çekmeyeceğim diye bir BÜTÇE ayır mesela bugün eşim bana 300tl verdi ayın 15 kadar yeter dedi:)
Ben hemen 200 ayırdım 100 bana yeter dedim 200 diğer birikimlerimimim yanına koydum
100 her halukârda bir hafta Öngün yeter
Haftaya maksimum 100 ayırıyorum
4haftaya dörtyüx gerisi birikime
Eşim hiç bu tarz şeylerle ilgilenmez bişey alınıcaksa para ister veririm tabi fazla birikimler bankada birikir
Havada bulup tavada yememek gerekir bunun yarını yaşlılığı ötesi berisi var
Allah kimsenin kapısına düşürmesin bir Kuruş veren olmaz

Bizim aylik gelirimiz ortalama 2700 civari.ek gelirler haric.
Kira faturalar vs vs derken ,disarda yeme falan kenara kaliyor nerdeyse 1000 tl.
Ev aldik topraktan,kredi cekicez,1200 kredi odemeyi dusunuyorum en fazla.
Yani demem o ki buldugunuzu harcamayin,zor gunler gelir,hastalik vs lazim olur.
Her ay 1000 tl lik euro falan yaada gram altin alin,geri kalanla a rahat rahat gecinin.
Bizim eve 5250 para girse rahat aylik 2000 kenara atmistim ben :)
O aldiginiz altinlari da unutun yokmus gibi davranin

borcu borçla kapatmak faizi de faizle kapatmak iyi değildir. ayağını yorganına göre uzatmakla işe başlayabilirsin bence. o kadar borç varken tatil için kredi çekmek yersiz. önce borçlarını bitir sonra tatile çık derim.

bizde baktik para biriktiremiyoruz (ev almak icin) en iyisi borclanalim dedik ve ev aldik :) birimizin maasi krediye gidiyor birimizin maasiyla geciniyoruz :)

Bizde de birikim sıfır :KK14:

Kirada oturup birikim yapıp ev alanlara:KK9:

Az maaşlı çalışıp, birikim yapanlara:KK9:

Gıpta ile bakıyorum :KK14:

Olmadı olamadı olamayor :110:

çoğu arkadaşın dediği gibi borcu borçla kapatmak kesinlikle mantık işi değil bencede

tasarruf etmeyi giderlerinizi yazıp fuzuli harcamalarınızı ögrenmelisiniz

sıcak para cepte durmuyorsa elinize geçer geçmez birkısmını yatırıma dönüştürün (dolar euro altın v.s)

yok sayın o parayı

bizde ev kredisi ödüyoruzki iyiki almışız evi

her geçen gün yaşam zorlaşıyor malesef

Fazla kredi cekmek yerine, ayda belirleyecegibniz bi tutari bankaya yatirin ya da tam yarim altin vb seklinde birsey yapin, bosuna faiz vermemis olursunuz
Bide kredi karti kullanmayin
Aylik gideriniz sabit olsun
Mesela bizim su sekilde
500 eve
500 bana
500 esime
3150 konut kredisi
Kalan para olursa oda ozel ihtiyaclara gidiyor benzin vs
Kredi karti kullanmiyorz
Kullaninca hesap sasiyor
Not: toplam gelirimiz 6000 uc ayda birde 8800 civari

X