- 28 Eylül 2022
- 1.313
- 4.846
- 37
Meslek sahibi olma, kpss ya da başka sınavlara girme, paranı kazanma işleri evlenmeden önce yapılır, işi gücü olmayan adam nasıl uygun bir koca adayı olarak görülmüyorsa kadın da öyle olmalı. Hayatınızın temelini atmadan evlendiğiniz için sıkıntı yaşıyorsunuz. Bu arada forumda okuduklarıma göre kpss resmen tembel bahanesi artık. Sınav kazanacaksınız, atanacaksınız yeni hayata adapte olurken çocuk öyle mi :)))) kendinizi kandırmayın, kandırmayın ki böyle üçün beşin hesabını yapan adamlara paspas olmayın.
Yani sene olmuş 2024 evlendim hamileyim kpss çalışıcam, yok eşim bana para konusunda söz hakkı vermiyor ama ben çalışmayı düşünmüyorum yüksek lisans yapıcam. Abuk subuk planlar. Çalışmak istemeyen ona göre insanlarla evlensin ve yaşayacağı ekonomik problemlere/şiddete karşı b planı hazırlasın. Ha 20 sene önce erkenden evlendirilmiş, okutulmamış, başka sebeplerden okuyamamış kişiler ayrı.
Benim 3 tane kız kardeşim öğretmen, ben mühendisim, başka bir kardeşim finansçı. Kendim de memurum ve ögretmenlerin de kpss süreçleri, özelde çalışma şartları vs oldukça hakimim olaylara. Ortalama/ortalama üstü bir üniversite kazanabilmiş ve bitirebilmiş biri zaten kpss dediğiniz sınava %60-70 oranında hazırdır. Eğitim bilimleri, alan vs bunlar zaten üniversite hatta bazen lisede bile görülen konular. Yani bu süreçleri çok boş, çok kör topal geçirenler heralde kpssde bu kadar zorlanıyorlar diye düşünüyorum.
Hele ki evlenip veya üstüne çocuk yapıp bu sınava hazırlanmaya çalışmak iyice sıkıntılı bir sürece dönüşüyor.
O yüzden bu sınava senelerce bel bağlayıp evde tecrübesiz sekilde oturmak, seneleri bomboş geçirmek mantıklı değil.