- 18 Haziran 2010
- 5.571
- 1.669
- Konu Sahibi CANIMKIZIM
Ama ben evli değilim tabi sizin evli biri olarak daha fazla masrafınız oluyordur ona bişey diyemem kendinize göre haklı taraflarınızda vardır
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Borcu borçla kapatmak büyütüyor. Benim şahsi tecrübem.. Bir de biriktiriyorum derken bankaya faiz ödeyeceksin aslında. 5250 TL gelir ve 6000 TL borç orantısız değil. Bu borç kredi kartı mı? Bankadan taksitlendirin, her ay ödeyin. Ve her maaş aldığınızda bir yarım altın alın. Kalanı biriktirmek zor, birikimi yapıp kalanı harcamak lazım mümkünse..Arkadaşlar Merhaba,
Bizim eşimle sorunumuz para biriktirememek..Ne kadar gelirse o kadar gider diye bir söz var ya ne kadar doğruymuş..Yaşam standardını ona göre ayarlıyor insan ve daha fazla bile gidiyor..
Borç kapatmak için 10 bin tl çektim borçları kapattık ama yaz tatiliydi oydu buydu yine 6 bin tl lik borç yaptık
eşimle toplam kazancımız 5.250 tl ama hep borçlu hep içerdeyiz ev kredisi de ödüyoruz.
Benim size sormak istediğim şu.. 20 bin tl lik kredi çeksem 10 bin tl lik borcumu kapatıp kalanı bankaya koysam ve hem o kredi borcunu ödeyip hem para biriktirmeye çalışsam mı ?
20 bin tl nin geri ödemesi 36 ay ayda 690 tl yapıyor.Sizce değer mi ?
Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler..
Borcu borçla kapatmak büyütüyor. Benim şahsi tecrübem.. Bir de biriktiriyorum derken bankaya faiz ödeyeceksin aslında. 5250 TL gelir ve 6000 TL borç orantısız değil. Bu borç kredi kartı mı? Bankadan taksitlendirin, her ay ödeyin. Ve her maaş aldığınızda bir yarım altın alın. Kalanı biriktirmek zor, birikimi yapıp kalanı harcamak lazım mümkünse..
bizimde gelirimiz 5500. yeni evliyiz taksitlerimiz var kredi kartım full dolu her ay 2500 kart geliyordu asgarisini ödüyordum hep, Ev kredisi 2000, öğrenim kredisi 300 ve üzerine fatıuralar vardı bir de. Biz tatile gitmedik mesela bu yıl ve şükürler olsun kartım 1 ay kaldı 1 ay sonra rahatım. Demem o ki biraz dişi sıkman gerekiyor.
Kartları bankalar taksite bölebilior, deneyin derim. Bir de şu an kredi faizleri çok yüksek. 1.09'lardaydı 20küsürleri bulmuş. En azından faizin düşmesini bekleyin. Ya da bakın kartın faiz oranı ne? Kredininki ne? Kredi daha düşükse çekin, kartlar kapatın ve atın. Kolaylıklar..bu borc eşimin benim kredi kartlarımız ve benim eksi hesabımın toplamı.
bir de bebeğimiz var evin giderleri var.
yanlızca tatil borcu değil bu.
Borcunuzu ödemek için hergün 212 adet Ya Malikel Mülk okuyun ben çok zor birşeyi Allah ın yardımıyla başarfığıma inanıyorum. Hergün işe giderken dua ettim bu borç psikolojimi o kadar etkiliyorduki mesela işte sorun oluyor dayamakta zorlanıyordum borç ödüyorum diye rahat okamıyordum. Kokay olmadı ama çok şükür çoğunu ödedim sizde dua edin inşallah ödersinizbu borc eşimin benim kredi kartlarımız ve benim eksi hesabımın toplamı.
bir de bebeğimiz var evin giderleri var.
yanlızca tatil borcu değil bu.
Harcamalarınızdan kalanı birikim yapmayın. Birikimlerinizden kalanı harcayın. Bu benim felsefemdir ve hep işe yarar. Ve hep kenarda param olur.
Bu ay aldığınız maaşla ilk önce kredilerinizi ödeyin. 5,250 mi gelir. Atıyorum krediler toplamı 3,250 olsun.
5,250-3,250 = 2,000 Net.
Bunun en fazla 250si faturalar olsun.
kaldı 1,700
500 kenarda duracak her ay. Ve markette gereksiz gelenleri almayacaksınız.
1,200 yeme içme gezme parası 30 güne bölsen bunu
1200/30= 40
Bence yeterde artar.. Bilmiyorum buda bence bi matematik hesabı.
emin ol eşim ve ben de eksideyiz ama ekside cüzi bi rakam kesiliyor benim 2000 eksi limitim var 30 lira filan kesiliyor yani bunu problem yapma, sadece dışarıda yemek yememeye ve çok para harcamamya çalış ben bir ay dışarıda takılayım işimiz bitiyor, benim de eşim çok meraklıdır pahalı kıyafetler giymeye en iyi restaurantlra gitmeye eşimin kredi kartını kapattırdım mesela bi benim ki var inşallah borç bitince elimi sürmeyeceğim. Allah ödeme kolaylığı versin canımmaaşım direk eksi hesabıma gidince elime birşey kalmıyor.
tekrar eksi hesaptan cekmek zorunda kalıyoruz
eşimin tüm maaşı borçlara gidiyor.
şuan ben eksi hesabımdan evi döndürüyorum.
hayatta çok pahalı yaaa
ama karar verdim bende en az bi çeyrek altın yapıp atıcam kenara ..
maaşım direk eksi hesabıma gidince elime birşey kalmıyor.
tekrar eksi hesaptan cekmek zorunda kalıyoruz
eşimin tüm maaşı borçlara gidiyor.
şuan ben eksi hesabımdan evi döndürüyorum.
hayatta çok pahalı yaaa
ama karar verdim bende en az bi çeyrek altın yapıp atıcam kenara ..
Madem sürekli borç borç biraz tatilinden vs den kıs canım sen de. Bi evin para birimtirmesi kadında biter bence . Sen biraz düzenli yasa . Krediyle kapatilan borctan Hayır bekleme.Arkadaşlar Merhaba,
Bizim eşimle sorunumuz para biriktirememek..Ne kadar gelirse o kadar gider diye bir söz var ya ne kadar doğruymuş..Yaşam standardını ona göre ayarlıyor insan ve daha fazla bile gidiyor..
Borç kapatmak için 10 bin tl çektim borçları kapattık ama yaz tatiliydi oydu buydu yine 6 bin tl lik borç yaptık
eşimle toplam kazancımız 5.250 tl ama hep borçlu hep içerdeyiz ev kredisi de ödüyoruz.
Benim size sormak istediğim şu.. 20 bin tl lik kredi çeksem 10 bin tl lik borcumu kapatıp kalanı bankaya koysam ve hem o kredi borcunu ödeyip hem para biriktirmeye çalışsam mı ?
20 bin tl nin geri ödemesi 36 ay ayda 690 tl yapıyor.Sizce değer mi ?
Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler..
En basiti ben maaşımı 100 tl eksik görürüm.. her ay onunla gram altın alırım.. bu şekilde şuan 15 gram altın birikti.
yani ayda 100 nereye verilmiyor değil mi?_??
siz bunu 150-300 yapın hatta. ama o altına-paraya dokunmayın asla..
tatil elbette ihtiyaç ama 1500 otele vereceğinize apart vs tutsanız daha hesaplı bir tatil olabilirdi..
bunlar en kolay uygulanabilir örnekler.