- 3 Ocak 2011
- 9.113
- 6.479
- 35
- Konu Sahibi Halleyyyyyyyyy
hep evdemisiniz ?1- kk
2- yemek tariferi
3- alışveriş
4- instagram
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
hep evdemisiniz ?1- kk
2- yemek tariferi
3- alışveriş
4- instagram
oyle sey mi olur ya tek tikla yukseltiyorsun ne kadara kadar veriyorsa banka.yani diyelim ki düşürdük yükseltmiyor mu banka?
valla bir an bende öyle sandımKadınlar kulübünü kapatacaksın s
Çok isterdim ama hep işteyim.hep evdemisiniz ?
bir arkadaş yükseltilemiyor demiş de merakımdan sordumoyle sey mi olur ya tek tikla yukseltiyorsun ne kadara kadar veriyorsa banka.
ben sifir faizli esnek hesap cekecektim. diger bankalardaki limitim cok yuksek diye kredi karti vermedi- limitini dusur dedi. hepsini dusurdum,esnek hesaptan parami cektim. sonra tek tikla her zaman kullandigim bankami arttirip devam ettim
bir ara bankalarda 100.000 uzerinde kredi karti limiti olana vergi gelecek denmisti sonra herkes indirdi. "o indirenlere bir yaptirim olsun hemen yukseltemesinler" gibi söylentiler çıkmıştı. belki o yuzden demistirbir arkadaş yükseltilemiyor demiş de merakımdan sordum
Yaa ben niye banka bana yüksek limitli kart verdi diye vergi vereyim? Zaten mantıksızbir ara bankalarda 100.000 uzerinde kredi karti limiti olana vergi gelecek denmisti sonra herkes indirdi. "o indirenlere bir yaptirim olsun hemen yukseltemesinler" gibi söylentiler çıkmıştı. belki o yuzden demistir
Kapatın.Hanımlar malum ay sonu kk hesap kesim tarihi olunca canım bir miktar sıkıldı
Geçen ay kartıma maaşımdan araç kredisini ödeyip geriye kalanı komple yatırdım, karta borcum 3/5 bin kalmıştı, güya bu ay kapatacaktım
Bu ay fazla açıldım, yani kısmak isterken daha çok harcamaya başladım, 20 bin borç yapmışım kartıma. Hani içinde yeme içme dörtte biri falan, geriye kalan harcamalar hep giyim( kızıma ve kendime)
Birde bi stok yapma hastalığına yakalandım sanırım, giyim pijama havlu ne bulursam alıp stokluyorum, ihtiyacım yokken.
Kartın borcunu ödeyip tamamen kartı kullanıma kapatsam mı diyorum, çünkü gerçekten gerekli gereksiz alıyorum, bu güzel, bu indirimde ws ws diye..
Ama ben daha önce hiç nakit kullanmadım, yani nereye gitsem kart kullanıyorum, e haliyle markete bi şey almaya gidince ne görsem alıyorum ve bin tl tutacaksa 3/4 bin oluyo,bu sadece örnek.
Kartını kapatsam kendimi buna alıştıramam gibi geliyor, gerçekten sigarayı bırakmak bile daha kolay oldu, bazı alışveriş uygulamalarını telefondan sildim ama trendyolu tekrar yükledim mesela
Bana fikir verir misiniz? Alış veriş yapmamayı nasıl sağlayabilirim?
Benimde aynı durumdayım nereye kadar böyle gidecek ya ? Ekonomi kısmına topik açsak alışveriş yapmamak için birbirimize yardım etsek ?Evet önceden öyle yapıyordum. Bir senedir köşeye bir dolar bile atmadım acil kendimi silkelemem lazım
Nasıl hayır biz düşürmüştük gayet yükselttik yeniden 1 ay sonraHayir.
Evet yaa linke giriyorum o güzel bu indirimde diye diye (kıza ünide falan koyarım diye) çok saçma ama yapıyorum yaniPijama stoğu nedir Allaahaskına. Çok mu fenomenlerin linklerini takip ediyorsunuz acaba? Kasım geldi delirdiler malum apır sapır her şeyi linklemekten. Kendileri kazanacak diye kendilerinin bike kullanmadığı çoğu şeyi millete iteliyorlar. Millet te kanıyor.
Aklıma gelen ilk tavsiye instagramınızı kapatın.
Yaa dün baya düşürdüm limiti, ama bu kesin çözüm değil, tekrar yükseltmek 2 saniyeNasıl hayır biz düşürmüştük gayet yükselttik yeniden 1 ay sonra
Ayy evet, ben almadan önce haber veririm siz bana engel olursunuz, sonra ben derken. Kim çok harcarsa ona ceza olarak 5 km koşu cezası verelim hattaBenimde aynı durumdayım nereye kadar böyle gidecek ya ? Ekonomi kısmına topik açsak alışveriş yapmamak için birbirimize yardım etsek ?
Pasaport ücreti ne kadardı acaba? Yeni yılda onunla fiyatı artarBence kredi kartini kapatmak gibi radikal bir karar almak yerine daha iradeli olmaya çalışın. Bende bir ara kredi kartini kapatmayi dusundum ama bazen gerçekten hayat kurtarıyor. Kendime kural koydum onun dışına çıkmıyorum. Bu ay pasaport ücretleri ve geçen ayki fazla açılmam yüzünden maaşımdan çok az bir miktar kaldı ve bakım ürünleri almam gerekiyor. Çok güzel indirimler yakalamama rağmen kredi kartını bu ay kullanmayacağım konusunda kendime söz verdiğim için almadım ama içim gidiyor. Bir yandanda o ürünleri daha sonra daha pahalıya alacağımı biliyorum ama zarar ediyor olsam bile kendime verdigim sözü tutmak istiyorum
Bundan sonra öyle yapmaya çalışacağım, benim kız benle aynı boy/ kiloda. Onun içinde rahat rahat ikimizde giyeriz diye bol bol alıyorumBen bazen şöyle yapıyorum. Mesela canım abur cubur isteyerek ama aynı zamanda evin ihtiyacı olan şeylerı de alacakken markete çıkıyorum. Fazla gereksiz şey almamak için eşimle bi limit belirliyoruz mesela 2 bin diyelim. alacağım şeyleri alıyorum. Fazla param kalırsa fuzuli şeyleri alıyorum. Kıyafet lazım oldukça almaya çalışıyorum öbür türlü depolamak sıkıntı, yazlık kışlık ayırmak sıkıntı. Olabildiğince minimal tutmaya çalışıyorum. Hem israf etmiyorum pek attığım şey olmuyo hem de fazla harcamıyorum. Limitsiz verseniz bende harcarım o yüzden kredi kartımı yanıma almıyorum mesela dışarı çıkarken. Çünkü nakitim bitince nasılsa kredi kartı var diyerek açılıyorum. Kıyafet alışverişi yaparken de kendime işte çocuğa 1 kıyafet kendime 1 pantolon gibi sınır koyuyorum bunu da aşmıyorum. zaten yanıma sadece ona göre para alıyorum. olmayınca da harcayamıyorum haliyle. Böyle böyle kendimi alıştırdım başta zor oluyordu ama baktım ki saklaması problem, maddi olarak 0 lirayla dönüyorum bu beni zora sokuyor. Bi de mesela 5 lirayla da dönsem onları tekrar kullanmayıp biriktiriyorum. 50-200 falan derken bi alışverişlik para biriktiriyorum. Böyle böyle kendime sınır koymayı öğrendim. Kredi kartının varlığını bildikçe rahatça harcamaya devam edeceksiniz kapstmasanız bile evde bırakın. Kullanıma kapatın. Reklam çıkıyosa karşınıza ilgilenmiyorumu seçin zamanla karşınıza çıkmıyor görmediğiniz için almamaya başlıyosunuz. Özellikle küçük çocuklarda kıyafetleri hiç giydiremeden küçülüp kaldırınca benim içime oturuyor
Ben pijama kadınıyımPijama stoğu nedir Allaahaskına. Çok mu fenomenlerin linklerini takip ediyorsunuz acaba? Kasım geldi delirdiler malum apır sapır her şeyi linklemekten. Kendileri kazanacak diye kendilerinin bike kullanmadığı çoğu şeyi millete iteliyorlar. Millet te kanıyor.
Aklıma gelen ilk tavsiye instagramınızı kapatın.