• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kk kapatmak yada kapatamamak?

Ben pijama kadınıyım🙄
Pijama bir kültürdür,
Sen seversin, sevmezsin🤣🤣🤣
Ama 3/4 ay önce indirimden 400’e aldığım takım şimdi 800 indirimli fiyatı üstelik. Bende işte daha hazla çıkmadan alıp kenara atayım diyorum🥲
Ya siz aynı ben😝harcamamın bi yolunu bulursak haberleşelim,en son kocam dün deterjan stoklarıma isyan etti kıtlık mı var herşeyi abartıyorsun diye.Pijama stoğumu hiç söylemeyeyim çok seviyorum kendimi durduramıyorum ve ben de battım maalesef😔

Ya siz aynı ben😝harcamamın bi yolunu bulursak haberleşelim,en son kocam dün deterjan stoklarıma isyan etti kıtlık mı var herşeyi abartıyorsun diye.Pijama stoğumu hiç söylemeyeyim çok seviyorum kendimi durduramıyorum ve ben de battım maalesef😔
Kendimi durdurmaya çalışıyorum bakalım başarılı olabilecek miyim? Önceden kenara altın dolar alır koyardım azar azar, yaklaşık bir yıldır üç kuruş koyamadım🥺
trendyoldan kayıtlı kk bilgilerimi sildim. Limiti düşürdüm, daha da düşüreceğim. Instagramda ki linklere bakmadan geçeceğim artık. Birde mont ve spor ayakkabı almayacağım artık. O kadar çok var ki daha etiketi duruyo ya da bir iki kere giyilmiş. Onlar bana on yıl yeter. Ama bot alırım sanırım🙄
Başka, birde pahalı markaları bırakmak istiyorum. En azından bunları yapabilirsem bunların bile faydası olur. Sizde yine aklınıza geleni yazın, birlikte başaralım 🥹🌸

Hanımlar malum ay sonu kk hesap kesim tarihi olunca canım bir miktar sıkıldı🥺

Geçen ay kartıma maaşımdan araç kredisini ödeyip geriye kalanı komple yatırdım, karta borcum 3/5 bin kalmıştı, güya bu ay kapatacaktım🙄

Bu ay fazla açıldım, yani kısmak isterken daha çok harcamaya başladım, 20 bin borç yapmışım kartıma. Hani içinde yeme içme dörtte biri falan, geriye kalan harcamalar hep giyim( kızıma ve kendime)
Birde bi stok yapma hastalığına yakalandım sanırım, giyim pijama havlu ne bulursam alıp stokluyorum, ihtiyacım yokken.

Kartın borcunu ödeyip tamamen kartı kullanıma kapatsam mı diyorum, çünkü gerçekten gerekli gereksiz alıyorum, bu güzel, bu indirimde ws ws diye..

Ama ben daha önce hiç nakit kullanmadım, yani nereye gitsem kart kullanıyorum, e haliyle markete bi şey almaya gidince ne görsem alıyorum ve bin tl tutacaksa 3/4 bin oluyo,bu sadece örnek.
Kartını kapatsam kendimi buna alıştıramam gibi geliyor, gerçekten sigarayı bırakmak bile daha kolay oldu, bazı alışveriş uygulamalarını telefondan sildim ama trendyolu tekrar yükledim mesela🤦🏻‍♀️
Bana fikir verir misiniz? Alış veriş yapmamayı nasıl sağlayabilirim?
Kredi kartı kullanmayın maaşınızın bir kısmını hesap kartında bir kısmını da nakit olarak taşıyın öyle rahat oluyor.Ben öyle yapıyorum.Olanı harcıyorum olmayan zaten yok 😂😂

Kredi kartı kullanmayın maaşınızın bir kısmını hesap kartında bir kısmını da nakit olarak taşıyın öyle rahat oluyor.Ben öyle yapıyorum.Olanı harcıyorum olmayan zaten yok 😂😂
Çok mecbur kalmadıkça kullanmayacağım artık. Alışverişimi de nakit yapacağım bundan sonra. Kk ile hesabımı hiç bilmiyorum cidden.

Şu anlık komple kapatmak sizin uygulayamayacaginiz bir çözüm..Limiti 5 ya da 10 yapın ve huyunuzdan yavaş yavaş vazgeçmeye çalışın..Ben cocuklarin ihtiyacı ve market dışında kendimi frenlemeyi zor olsa da öğrendim ..Artık her ay tam odeyebilecegim kadar harcama yapıyorum 3 yıldır bu sayede birikim bile yapabildim..Geçmişte çok çektim kartlardan ama avukatlık olunca dönüm noktam oldu malesef.

Hanımlar malum ay sonu kk hesap kesim tarihi olunca canım bir miktar sıkıldı🥺

Geçen ay kartıma maaşımdan araç kredisini ödeyip geriye kalanı komple yatırdım, karta borcum 3/5 bin kalmıştı, güya bu ay kapatacaktım🙄

Bu ay fazla açıldım, yani kısmak isterken daha çok harcamaya başladım, 20 bin borç yapmışım kartıma. Hani içinde yeme içme dörtte biri falan, geriye kalan harcamalar hep giyim( kızıma ve kendime)
Birde bi stok yapma hastalığına yakalandım sanırım, giyim pijama havlu ne bulursam alıp stokluyorum, ihtiyacım yokken.

Kartın borcunu ödeyip tamamen kartı kullanıma kapatsam mı diyorum, çünkü gerçekten gerekli gereksiz alıyorum, bu güzel, bu indirimde ws ws diye..

Ama ben daha önce hiç nakit kullanmadım, yani nereye gitsem kart kullanıyorum, e haliyle markete bi şey almaya gidince ne görsem alıyorum ve bin tl tutacaksa 3/4 bin oluyo,bu sadece örnek.
Kartını kapatsam kendimi buna alıştıramam gibi geliyor, gerçekten sigarayı bırakmak bile daha kolay oldu, bazı alışveriş uygulamalarını telefondan sildim ama trendyolu tekrar yükledim mesela🤦🏻‍♀️
Bana fikir verir misiniz? Alış veriş yapmamayı nasıl sağlayabilirim?
20 bin gelsin göbek atarım

Şu anlık komple kapatmak sizin uygulayamayacaginiz bir çözüm..Limiti 5 ya da 10 yapın ve huyunuzdan yavaş yavaş vazgeçmeye çalışın..Ben cocuklarin ihtiyacı ve market dışında kendimi frenlemeyi zor olsa da öğrendim ..Artık her ay tam odeyebilecegim kadar harcama yapıyorum 3 yıldır bu sayede birikim bile yapabildim..Geçmişte çok çektim kartlardan ama avukatlık olunca dönüm noktam oldu malesef.
Ben de öyle yapmaya çalışıyorum. Bu ay limiti düşürdüm, hiç yapmadım diyemiyorum ama önce ki aylara kıyasla çok daha az harcama yaptım. Kendimi frenlemeye çalışıyorum, çünkü son 7/8 aydır kenara üç kuruş koyamadım😕 hatta maaş olduğu gibi karta gidiyordu.😢

Yaa ben böyle hep kılık kıyafet pijama nevresim havlu çorap bilimum züccaciye ve tekstile gömüyorum parayı, son bir sene abarttım, önceden yine birikim yapıyordum az çok.
Bakıyorum indirime girmiş alayım diyorum, “sonuçta her zaman lazım olan şeyler” diye 🙄
İşin sırrı alırken benim buna ihtiyacım var mı diye sormak. Bir ürünü almaya karar verdikten sonra 24 saat bekleyin, 24 saat sonra aynı ürünü aynı istekle istiyor musunuz?

Bi de bahsettiğiniz şeyler aslında çok da stok yapılacak şeyler değil ki? Hani mesela nevresimin neyini stokluyorsunuz muhtemelen evinizde zaten bi sürü vardır. Yenisi gelince koyacak yer sıkıntısı çekmiyor musunuz?

İşin sırrı alırken benim buna ihtiyacım var mı diye sormak. Bir ürünü almaya karar verdikten sonra 24 saat bekleyin, 24 saat sonra aynı ürünü aynı istekle istiyor musunuz?

Bi de bahsettiğiniz şeyler aslında çok da stok yapılacak şeyler değil ki? Hani mesela nevresimin neyini stokluyorsunuz muhtemelen evinizde zaten bi sürü vardır. Yenisi gelince koyacak yer sıkıntısı çekmiyor musunuz?
Çekmez olur muyum hiç? Dolaplar dolu ama ne bileyim ne olduysa bu yüksek enflasyon sonrası oldu, bu fiyata bi daha alamam şimdi ne alsam kar diyo içimde ki alışveriş perileri 🙄
Ama bu ay çok çok az harcama yaptım, hatta gereksiz hiç bir şey almadım, inşalllah bunu sürdürebilirim 🙏

Çekmez olur muyum hiç? Dolaplar dolu ama ne bileyim ne olduysa bu yüksek enflasyon sonrası oldu, bu fiyata bi daha alamam şimdi ne alsam kar diyo içimde ki alışveriş perileri 🙄
Ama bu ay çok çok az harcama yaptım, hatta gereksiz hiç bir şey almadım, inşalllah bunu sürdürebilirim 🙏
yani kullanacağınız şeyleri stok yapmakta beis yok da
alıp giymiyorsanız alıp dolaplarda duruyorsa o sıkıntı
bir de çocuklar zaten büyüyor, 1 sene giydiğini öbür sene giyebilen çocuk az, ilk ergenliği atlattıktan sonra hadi boyu o kadar uzamıyor (sizinkinin yaşı kaç bilmediğimden her 2 durumu da düşündüm) fakat bu sefer de beğenmiyorlar ki sıpalar.

mesela ben de t.yoldan birkaç elbise, bluz filan aldım şu anda giyeceğim şeyler değil
ama yazın nişan düğün gibi etkinliklerde giyebileceğim 200-350 lira arası kıyafetler, sezonda 600-700 liradan aşağı alamazdım
geçen sezon 5 ayrı düğün vs. daveti oldu hiçbirine bir çöp bile almadım, bu sene de o kadar davet olur, (şimdiden 3 tanesi var çünkü) belki fazlası da olabilir, maalesef bulunduğum yerde ucuz bir alternatif yok. güzel sevdiğim butik filan yok. üstelik çoğu sefer bi sürü yol gidiyorum, yoldu izindi bir de kıyafeti ayakkabıyı son ana bıraksam patlarım yani.
uygun alıp kenarda bekletiyorum, sezonda (hele mezuniyet sezonu düğün sezonu diye) hem fiyatlar gidiyor hem beden kalmıyor (36 bedenim).

bu benim için alınıp kenara koyulabilecek bir alışveriş mesela. çünkü mutlaka giyiyorum onu ben. abiye almıyorum (kardeş düğünü hariç abiye giymem). ama şu anda giyeceğim bişey almadım- çünkü kendimi tutyorum ben de çok var almamalıyım diye.

başkası işyerine giydiği şeyleri stoklayabilir
başkası ayakkabı çok eskitiyordur, çok yürüyordur ya da içe/dışa basıyordur ya da belli model giyebiliyordur onu indirimde bulunca alır.
değişebilir ama belli bir ölçüye kadar normal buluyorum. tabi eksiye düşmeden.

nevresimleri ve battaniyeleri ben de hurca koyuyorum da mesela kıyafetti, diğer ev teksitiliydi (masa örtüsü, runner, havlu, bornoz vs vs)
bunların hiçbiri hurca ya da elimin altında olmayan bir dolaba kaldırmıyorum
yani havlular banyodaki dolapta ama öyle hurçta, bazada, tepede, kilitli sandıkta filan bişeyim yok
tüm kıyafetlerimde de aynı şey söz konusu, bütün kıyafetim dolapta. ha az giydiklerim ayrı bir dolapta ama hepsi askıda.

sizin eviniz mi geniş, dolap yeriniz mi çok tam bilemedim de
mesela annemin öyleydi 2 odası 3 metre boyda 65 cm derinlikte, duvarda duvara gömme dolaptı...oradaki eşyayı normal bir ev almaz yani. annem alırdı, unuturdu :KK70: ha neyse ki zevkli şeylerr almış, kullanıyor şimdi. sorun yok da. sığmaz yani normal bir eve.

sizin de dolaplarda ise belki alıyorsunuz gözünüzün önünde olmadığı için çok gelmiyor?
anca ekstrede miktarı görünce aydınlanıyorsunuz?

biraz dolapları (eğer el atında değillerse yani) indirirseniz gözünüz doyabilir - kıtlık bilinciyle alışveriş yapıyorsanız bu belki o zaman da işe yarayabilir.

benim instagramım yok, kredi kartım da yok muhtemelen benim tüketim alışkanlıklarım çoğu kişiyle uymuyor bu bakımdan ama dolap ve stok görünce bunları yazmak istedim.

ha bir de mesela bana alışveriş yaptırmayan motivasyonlardan birisi şu:
son 2-3 senedir tekstil olsun, ev eşyası olsun (bence) kumaşlar çok tırtlaştı
ev eşyası, mutfak eşyası da her yerde aynı krem, toprak renkler aynı konseptler
ben kaliteli özgün bişey de göremiyorum kolay kolay, 15 sene önce y.dışından aldğım bir parca daha şık ya da kullanışlı benim için. üstelik hatırası var. deyip, kullanmaya devam...
kendime şey diyorum "boşver, bi sürü para verip herkesle aynı şeyi giymenin/kullanmanın ne mantığı var !"
:D
tam olarak influencer fikrinin antiteziyim sanırım....

Ben de pijama değişik sloganlı tişört çok severim. Ama bunlardan çok olunca insan sevdiklerini yeterince giyip tadını çıkaramıyor. Bi düşünün çok severek aldığınız pijamayı tepe tepe giyip tadını çıkarmaya sıra geliyor mu. Gelmiyorsa boş yere alıyorsunuz

Ben de pijama değişik sloganlı tişört çok severim. Ama bunlardan çok olunca insan sevdiklerini yeterince giyip tadını çıkaramıyor. Bi düşünün çok severek aldığınız pijamayı tepe tepe giyip tadını çıkarmaya sıra geliyor mu. Gelmiyorsa boş yere alıyorsunuz
Yok ben alıp kenara atıyorum. Giydiğim varken yeni aldığımı giymiyorum🙄

Back