- 28 Ocak 2021
- 3.104
- 2.092
- 83
- Konu Sahibi Halleyyyyyyyyy
Yapma yapma gitme bu tuzaga dusme geri donBende limiti iyice düşürdüm, birazdan bir iki ihtiyaç için gratise gideceğim, inşalah yolda limiti yükseltmem
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yapma yapma gitme bu tuzaga dusme geri donBende limiti iyice düşürdüm, birazdan bir iki ihtiyaç için gratise gideceğim, inşalah yolda limiti yükseltmem
Sadece deodarant ve krem alıp çıkacağım söz verdim kendimeYapma yapma gitme bu tuzaga dusme geri don
Ya siz aynı benharcamamın bi yolunu bulursak haberleşelim,en son kocam dün deterjan stoklarıma isyan etti kıtlık mı var herşeyi abartıyorsun diye.Pijama stoğumu hiç söylemeyeyim çok seviyorum kendimi durduramıyorum ve ben de battım maalesefBen pijama kadınıyım
Pijama bir kültürdür,
Sen seversin, sevmezsin
Ama 3/4 ay önce indirimden 400’e aldığım takım şimdi 800 indirimli fiyatı üstelik. Bende işte daha hazla çıkmadan alıp kenara atayım diyorum
Kendimi durdurmaya çalışıyorum bakalım başarılı olabilecek miyim? Önceden kenara altın dolar alır koyardım azar azar, yaklaşık bir yıldır üç kuruş koyamadımYa siz aynı benharcamamın bi yolunu bulursak haberleşelim,en son kocam dün deterjan stoklarıma isyan etti kıtlık mı var herşeyi abartıyorsun diye.Pijama stoğumu hiç söylemeyeyim çok seviyorum kendimi durduramıyorum ve ben de battım maalesef
Kredi kartı kullanmayın maaşınızın bir kısmını hesap kartında bir kısmını da nakit olarak taşıyın öyle rahat oluyor.Ben öyle yapıyorum.Olanı harcıyorum olmayan zaten yokHanımlar malum ay sonu kk hesap kesim tarihi olunca canım bir miktar sıkıldı
Geçen ay kartıma maaşımdan araç kredisini ödeyip geriye kalanı komple yatırdım, karta borcum 3/5 bin kalmıştı, güya bu ay kapatacaktım
Bu ay fazla açıldım, yani kısmak isterken daha çok harcamaya başladım, 20 bin borç yapmışım kartıma. Hani içinde yeme içme dörtte biri falan, geriye kalan harcamalar hep giyim( kızıma ve kendime)
Birde bi stok yapma hastalığına yakalandım sanırım, giyim pijama havlu ne bulursam alıp stokluyorum, ihtiyacım yokken.
Kartın borcunu ödeyip tamamen kartı kullanıma kapatsam mı diyorum, çünkü gerçekten gerekli gereksiz alıyorum, bu güzel, bu indirimde ws ws diye..
Ama ben daha önce hiç nakit kullanmadım, yani nereye gitsem kart kullanıyorum, e haliyle markete bi şey almaya gidince ne görsem alıyorum ve bin tl tutacaksa 3/4 bin oluyo,bu sadece örnek.
Kartını kapatsam kendimi buna alıştıramam gibi geliyor, gerçekten sigarayı bırakmak bile daha kolay oldu, bazı alışveriş uygulamalarını telefondan sildim ama trendyolu tekrar yükledim mesela
Bana fikir verir misiniz? Alış veriş yapmamayı nasıl sağlayabilirim?
Çok mecbur kalmadıkça kullanmayacağım artık. Alışverişimi de nakit yapacağım bundan sonra. Kk ile hesabımı hiç bilmiyorum cidden.Kredi kartı kullanmayın maaşınızın bir kısmını hesap kartında bir kısmını da nakit olarak taşıyın öyle rahat oluyor.Ben öyle yapıyorum.Olanı harcıyorum olmayan zaten yok
20 bin gelsin göbek atarımHanımlar malum ay sonu kk hesap kesim tarihi olunca canım bir miktar sıkıldı
Geçen ay kartıma maaşımdan araç kredisini ödeyip geriye kalanı komple yatırdım, karta borcum 3/5 bin kalmıştı, güya bu ay kapatacaktım
Bu ay fazla açıldım, yani kısmak isterken daha çok harcamaya başladım, 20 bin borç yapmışım kartıma. Hani içinde yeme içme dörtte biri falan, geriye kalan harcamalar hep giyim( kızıma ve kendime)
Birde bi stok yapma hastalığına yakalandım sanırım, giyim pijama havlu ne bulursam alıp stokluyorum, ihtiyacım yokken.
Kartın borcunu ödeyip tamamen kartı kullanıma kapatsam mı diyorum, çünkü gerçekten gerekli gereksiz alıyorum, bu güzel, bu indirimde ws ws diye..
Ama ben daha önce hiç nakit kullanmadım, yani nereye gitsem kart kullanıyorum, e haliyle markete bi şey almaya gidince ne görsem alıyorum ve bin tl tutacaksa 3/4 bin oluyo,bu sadece örnek.
Kartını kapatsam kendimi buna alıştıramam gibi geliyor, gerçekten sigarayı bırakmak bile daha kolay oldu, bazı alışveriş uygulamalarını telefondan sildim ama trendyolu tekrar yükledim mesela
Bana fikir verir misiniz? Alış veriş yapmamayı nasıl sağlayabilirim?
Ben de öyle yapmaya çalışıyorum. Bu ay limiti düşürdüm, hiç yapmadım diyemiyorum ama önce ki aylara kıyasla çok daha az harcama yaptım. Kendimi frenlemeye çalışıyorum, çünkü son 7/8 aydır kenara üç kuruş koyamadım hatta maaş olduğu gibi karta gidiyordu.Şu anlık komple kapatmak sizin uygulayamayacaginiz bir çözüm..Limiti 5 ya da 10 yapın ve huyunuzdan yavaş yavaş vazgeçmeye çalışın..Ben cocuklarin ihtiyacı ve market dışında kendimi frenlemeyi zor olsa da öğrendim ..Artık her ay tam odeyebilecegim kadar harcama yapıyorum 3 yıldır bu sayede birikim bile yapabildim..Geçmişte çok çektim kartlardan ama avukatlık olunca dönüm noktam oldu malesef.
Ama benim maaşıma göre 20 bin gelince bana bi şey kalmıyor 15 araba için çektiğim kredi, 20’de Kk. Geriye bi şey kalmıyor. Düşük gelirliyim20 bin gelsin göbek atarım
Kısura bakma canım ben yani kötü bişey demek istemedim bizim her ay gelirimizi geçiyor bu ay altın bozdukAma benim maaşıma göre 20 bin gelince bana bi şey kalmıyor 15 araba için çektiğim kredi, 20’de Kk. Geriye bi şey kalmıyor. Düşük gelirliyim
İşin sırrı alırken benim buna ihtiyacım var mı diye sormak. Bir ürünü almaya karar verdikten sonra 24 saat bekleyin, 24 saat sonra aynı ürünü aynı istekle istiyor musunuz?Yaa ben böyle hep kılık kıyafet pijama nevresim havlu çorap bilimum züccaciye ve tekstile gömüyorum parayı, son bir sene abarttım, önceden yine birikim yapıyordum az çok.
Bakıyorum indirime girmiş alayım diyorum, “sonuçta her zaman lazım olan şeyler” diye
Çekmez olur muyum hiç? Dolaplar dolu ama ne bileyim ne olduysa bu yüksek enflasyon sonrası oldu, bu fiyata bi daha alamam şimdi ne alsam kar diyo içimde ki alışveriş perileriİşin sırrı alırken benim buna ihtiyacım var mı diye sormak. Bir ürünü almaya karar verdikten sonra 24 saat bekleyin, 24 saat sonra aynı ürünü aynı istekle istiyor musunuz?
Bi de bahsettiğiniz şeyler aslında çok da stok yapılacak şeyler değil ki? Hani mesela nevresimin neyini stokluyorsunuz muhtemelen evinizde zaten bi sürü vardır. Yenisi gelince koyacak yer sıkıntısı çekmiyor musunuz?
yani kullanacağınız şeyleri stok yapmakta beis yok daÇekmez olur muyum hiç? Dolaplar dolu ama ne bileyim ne olduysa bu yüksek enflasyon sonrası oldu, bu fiyata bi daha alamam şimdi ne alsam kar diyo içimde ki alışveriş perileri
Ama bu ay çok çok az harcama yaptım, hatta gereksiz hiç bir şey almadım, inşalllah bunu sürdürebilirim
Dönem borcunu ödüyorum. Bazen 3-5 bin kalıyor ödemediğim.kart borcunuzu öderken dönem borcunu mu asgari borcunu mu ödüyorsunuz genellikle?
Yok ben alıp kenara atıyorum. Giydiğim varken yeni aldığımı giymiyorumBen de pijama değişik sloganlı tişört çok severim. Ama bunlardan çok olunca insan sevdiklerini yeterince giyip tadını çıkaramıyor. Bi düşünün çok severek aldığınız pijamayı tepe tepe giyip tadını çıkarmaya sıra geliyor mu. Gelmiyorsa boş yere alıyorsunuz