İlköğretim Yorum ve Soruları Özel Okul mu? Devlet Okulu mu?

İlköğretimde öğretmen çok önemli demiş çoğu arkadaş, peki devlet okullarında öğretmen seçme hakkı oluyor mu? Bildiğim kadarıyla okul seçme hakkı bile bulunmuyor.

Herkese merhaba size okul seçme maceramı anlatayım
öncelikle özel okul tercih etme sebebim hamile olmam ve çocukla ilk zamanlarda fazla ilgilenmemem diye korkmamdi.

Oglum 2 sene devlet okulunda ana sınıfına gitti. Öğretmen çok Iyi fakat okul vasatti. Rüşvet yolsuzluk felan 1. Sene sonunda açığa çıktı yönetim komple değişti ama gelenler daha vasat çıktı. Veliler zaten cildirtiyordu ama öğretmenin iyi olması bana yetti ve cok memnun 2 sene geçirdim ama 1. Sınıfta bu okul olmazdı.

geçen sene 7-8 tane okul gezerek nisan 2015 de özel M koleji ne yazdirmistim. Burası eski bir okul fiziki şartlar iyi değil ama köklü bir okul olduğu için tercih etmiştim. Burası olsaydı servise vermek zorunda kalacaktim. Teşvik başvurusu sırasında 3 okul yazdım ve 3. Okul yani k koleji çıktı. Böyle olunca diğer okuldan kaydı aldım ve k koleji ile anlaştım. K koleji ise köklü bir dershanenin yeni açılmış okulu. Fiziki şartlar idare eder bina yeni felan ama kadro yeni olduğu için korkarak yazdırdım. Evime çok yakın servise de vermedim.
Okul açıldı 1 hafta sonra ancak formalar verildi bahçe düzenlemesi 2 ay sonra yapıldı güvenlik 2. Dönem alındı. Bunlar neyse tabi yeni okul olabilir dedik. Okulun 3. Haftasında felan öğretmen değişti buna da neyse dedik. Satranç akıl oyunları halk oyunları sportif aktiviteler falan filan hiçbiri yapılmadı. Neyse 2. Dönem olur dedik. Okulda olan biten hicbirsey yeterince bilgilendirilmedi. Veliler birbiri ile asla görüştürulmedi. Vs vs vs... böyle 1 dönem geçti. Sömestr tatilinde kayıt yenileme için cagirdilar. Sene başında en fazla yüzde 10 zam olur dedikleri halde yüzde 20 zam söylendi ve daha ilk sene taksitleri bitmemişken 2. Sınıf ödemeleri istendi. Öyle böyle konuştuk pazarlık sinir stres yüzde 8 gibi bir zam ve biraz pesinat ile bu olayı da tam kapattık derken 2. Dönem başladı ve bir telefon okuldan öğretmen değişti. Şok tabii... işte efendim bu öğretmen söyle iyi bu öğretmen böyle iyi süper felan neyse dedim artık yapacak birsey yok okullar açılmış çocuğu almak olmaz daha kötü olur. Neyse akşam okula gittim oğlumu almaya öğretmeni gördüm bir şok daha 60 yaşında elleri titreyen ne dediğini benim bile anlayamadigim bir adam... müdür telefonlara çıkmaz felan... Akşama uyuyamadim güzel bir mail yazdım okula sene başından beri neler yaptıklarını pardon neler yapamadık larını bir bir yazdım yolladım. Bir nebze rahatladım ertesi gün aradı tenezzül edip. Ben biraz daha sakinlemisim yani en azından dusunmemeye çalışıyorum derken adam açtı ağzını yumdu gözünü. Evet evet o bağırmaya başladı. Kadın bizi bıraktı hakkımı ona Helal etmiyorum. Daha iyi oldu bu öğretmen daha iyi zaten ben biliyorum siz diğer velilerle whatsapp tan da gorusuyorsunuz. Ama yanlış yapıyorsunuz. Bu öğretmen çok iyi daha iyi oldu gitmesin diye uğraştım ama gitti daha iyi oldu felan adam sürekli aynı şeyleri saydı durdu. Neyse ben telefonu kapattım ve akşam oğluma sordum okulu sevdiğini degistirmek istemediğini söyledi ben de bu dönemlik böyle olsun diye düşündüm ve sabır çekip durdum hala çekiyorum... şu 1 ayda felan da öğretmenin beceriksizligini örtbas etmek için çamur atmadiklari çocuk kalmadı. O ona satasmis bu şuna küsmüş o nefes almış bu amuda kalkmış her gün bir vukuat duymaya başladık. Hala devam ediyor. En son geçen gün okuldan aradılar taksit odeyecektiniz unuttunuz sanırım. Hayır unutmadim dedim. Yatirmiycam ben seneye alıyorum oğlumu dedim kapattım. Şimdilik bu kadar. Bu arada anlamadigim daha çok şey var da bunu bile okuyana helal olsun.
Okul hakkında düşüncem ise bugün aynı şeyleri yasayacagimi bilsem yine özel okul secerdim çünkü devlette okuyanlar günlük en az 8-10 sayfa ödev getirirken biz günde 1-2 sayfa ödevle dönemi seneyi bitiriyoruz. Oğlum ne ara okuma yazma öğrendi anlamadım bile. Ingilizce kesinlikle güzel boşa değil yani. Daha 1. Sınıfta hiç temel olmamasına rağmen gayet iyi durumda. Güler yüz saygı kesinlikle çok güzel. Çocukla ilgili her an ne olursa olsun telefonla ulaşıp bilgi alabilmek güzel. Kahvaltı öğle yemeği derdim yok. Akşam bile neredeyse tok geliyor bi makarna çorba yetiyor. Yani bunlar küçük bebekle benim için nimet ti. 2. Sınıf için ise aklımda 2 devlet 2-3 tane de özel okul alternatifi var. Artık yaza karar veririm inşallah.
Okul hakkında karar verirken kesenize bakın okullara bakın okuldan beklediklerinize bakın ona göre karar verin bence. Bir kere bence gelirinizin 5 de 1 inden fazla olmasın okul masrafiniz gereksiz tabii ilkokul için ... ortaokul farklı tabii teok felan var yorum yapamam. Lise için ise çocuk başarılı ise desteklenmeli bence ama vasat ise en iyisi meslek lisesinde diye düşünüyorum. Ordan 2 yıllık sonrasında çalışsın Ben de destek olayım özel üniversite den tamamlasin ya da açıköğretim okusun. Ne ozel okullar var dört dörtlük ama ne devlet okulları var özel okullara taş çıkartır. Konuyu özel okul devlet okulu diye kiyaslamamak lazım bence. Bir de özel okuldaki zuppe çocuklar tamamen veli eseri bizzat şahit oldum buna. Tanıdığım biri çocuğu ortalaması 96 diye ve k koleji nde yüzde 40 burs kazandı diye çocuğunu deha ilan etmişti ve şimdiki hedefi villa almak. Havalar 1500... yani ne zengin insanlar bilirim senden benden fakir görünür ne fakirler bilirim senden benden zengin görünür. Insanlar olduğu gibi gorunmeyi denese zuppelik sorunu olmaz inanin. Öyle zannedildiği gibi tv lerdeki gibi devlet okulundakilrr küçük emrah ozeldekiler de zuppe değil yani. Her iki gruptan da her iki okulda da var . Benim düşüncem.
Bu arada bursada iyi okul bilen varsa lutfen özelden ulassin yardım etsin bana
Sülç-i lisan ettiysem affola...

İlköğretimde öğretmen çok önemli demiş çoğu arkadaş, peki devlet okullarında öğretmen seçme hakkı oluyor mu? Bildiğim kadarıyla okul seçme hakkı bile bulunmuyor.
Sistemde çıkan okul dışında bir okul sececekseniz okuldaki sınıf kontenjanı dolu değilse müdür insiyatifinde okula öğrenci kabul edilebiliyor. Yani müdür duygusal yönden(!) Tatmin olursa ki bu da etrafimdaki okullar için 1000-5000 tl arası değişiyor o zaman çocuğunuzu okula alabiliyor. Hatta sstemde çıkan. Ya da çıkmayan bir okula yazdırdıniz ama öğretmen seçmek istiyorsunuz biraz bağış (!) Ya da bir iki fatura odemesi sorunu çözer ki o da burada yaklaşık 1000-2000 tl arası. ..

ben unıversıteye kadar hep özel okulda okudum
allah ımkan verırse cocugumu da ozelde okutmak ısterım
sosyal aktıvıtesı,arkadas cevresı, sızın veli cevrenız hepsı farklı olacak

Kendim de ogretmen olarak fikir vereyim.

kesinlikl vicdanli bir ogrtmen olmali. ogretmen cok onemli okuldan ziyade. cocuklarin yasi kucuk oldugundan zihinsel savunmalari olmuyor Allah korusun hakaret eden bir ogretmene rastlarsa ogrtmenin hakaretine inanabilir .
ben kendi cocugumda onlara bakiyorum. illaki herkes okuma yazma ogreniyor ama benim icin onemli olan duygusal gelisiminin güzel olmasi .zihinsel illa ki olur.

Merhaba arkadaş

Merhaba arkadaşlar aynı Sıkıntılar hemen hemen hepimizde ama devlet okulu ve özel okulu Tecrübe etmiş biri olarak şunu söyleyebilirim devlet okulu yada özel okul kararı aslında eğitimleriyle alakalı olmuyor pek bizim devlettede iyi bir öğretmenimiz vardı özeldede var fakat devlet okulunda hijyen ve güvenlik sorunları yaşıyorduk birde çocuğunuzun peşinden sosyal ve spor aktivitelerinde koşturma şansınız yoksa özel okullar bu anlamda çok yardımcı olmuş oluyor

devlet okulı çünkü öğretmenler daha iyi oluyor genellikle fakat özel okullara atanamayan genellikle öğretmenler gelir inan devlet okulu

Bir özel okul öğretmeni olarak şunu yazayım öncelikle çocuğunuzda biter pek bir farkı yok ve ben çok farkı olmayacağından ötürü iyi bir muhitte kalabalık olmayan bir okul olması kaydıyla devlet okulunu tercih ederdim. Ancak büyük bir şehirdeyseniz ve okul seçme imkanınız yoksa, sınıflar yirmi kişiden fazlaysa özel kurumları düşünürdüm.

Özel okul seçerken öğretmen kadrosuna sayı olarak muhakkak bakın. Yetersiz öğretmen sayısı demek öğretmenlerin çok yoğun derse girip erken tükenmesi ve aşırı iş yükü altında ezilip yeterince faydalı olamaması demektir. Buna dikkat ederseniz hem çocuğunuz nitelikli eğitim alır hem de yamyam zihniyetli kurucuların çift taraflı emek sömürüsünün önüne geçmiş olursunuz.

İlginize tesekkurler büyüksehirdeyiz iyi bir devlet okulu ve iyi bir ögretmenimiz var ama ikinci kademe sıkıntılı dersler bos geciyor sınıflar 60 kisi ortaokulda devlete gitse teog icin yine disardan takviye gerekecek böyle düsününce özel mantıklı geliyor ama bilemiyorum sorular sorular cok uzun oldu tesekkurler tekrar

60 kişilik sınıfta eğitim olmaz. Çok iyi biliyorum bunu vekil öğretmenlik yaptığım dönemden. Aradan sıyrılan çok başarılı öğrenciler de oldu ama o kaos ortamında hep başarılı çocukların Hakkı yeniyor arkadaşları tarafından. İmkan varsa özel düşünün bu şartlarda.

Bu yıl ilkokul 3.sınıfa başlayacak oğlum ve devlet okuluna gidiyor sorun bu değil zaten hiç bi zaman özel okullara bi özentşm olmadı fakat oğlumun şanssızlığı öğretmenimiziyi çıkmadı öğretmenimiz yaşlı velilerle iyi geçinemiyor çocuk psikolojisinden asla anlamıyor 2 yıldır çok değiştirmek istedim fakat oğlum içine kapanık olduğu için cesaret edemedim sınıfımızdan çok veli aldı çocuğunu şimdiyse okul başlamak üzere biraz geç karar verdik fakat oğlum için özel okul bakıyoruz sadece derdim iyi bir öğretmen bulabilmek bunun için bütçemiziçok zorlayacağız ama oğlumun daha fazla yıpranmasınıda istemiyorum öğretmen en önemli faktör okul filan hikaye Allah yavrularımızın yardımcısı olsun

Benım oglum 2. sınıfa gıdıyor .

devlet okulunda sınıf baya kalabalık ogretmen bıze ılgılı ancak sınıf genelınde oterıtesı zayıf oldukca. Onumuzdekı sene ozel okula vermeyı dusunuyorum ama soyle kose bası bır yer degıl senelerdır devam eden yenı olmayan bır kolej dusunuyorum

Ancak benım ıcımı bulandıran sey oglumu arkadaslarından ayırmak cunku nedense devlette oldugu ıgıbı tenefuslerde eglenemeyeceklerını dusunuyorum

Merhabalar ben geçen sene 1. sınıfta özel okula yollamıştım oğlumu. Geçen sene çok sıkıntılar yaşadım. bir önceki sayfada yazıyor yaşadıklarım. şimdi ise bu seneki tecrübelerimi paylaşmak istedim. bu sene 2. sınıfa gidiyoruz. okulumuzu değiştirdik. yine çok araştırarak devlet özel hepsine bakarak karar verdiğim bir okul oldu ama bu sefer biraz daha tecrübeli yaklaştım okula ve kesinlikle doğru okulu bulduğuma inanıyorum. yani tabii daha iyi okullar da var ama bütçeme en uygun olanı bu diye en iyisi bu dedim. eski okulla aynı fiyata yazdırdım ve eğitim, tecrübe, çalışanlar, düzen, güvenlik her konuda eski okulumuzdan çok önde bir okul. sistemli bir çalışma var okulda. İyi öğretmen kötü öğretmen olayı yok. öğretmenlerin hepsi aynı eğitimlerden geçiyor ve hepsi aynı düzeyde ilerliyor. öğretmen konusunda sadece konuşması, erkek oluşu tercih sebebimiz oldu ve öğretmeni buna göre seçtik. genç olduğu için aktif ve çocuklarla güzel anlaşan bir öğretmen... tabii herşey çocukta biter ama haftalık 15 saat ingilizce ve daha 2. sınıfta deneme sınavlarıyla çocukları maratona hazırlamak eksikliklerini görerek onlara ekstra özel ders vermek çocuğa çok şey katıyor. bu sene kesinlikle doğru tercihi buldum. darısı arayanların başına...

Umarım memnun kalırsınız.istanbulda mi bu okul?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…