- 17 Temmuz 2012
- 8.007
- 3.685
-
- Konu Sahibi Ayxsxenur Amine Su
Hep aklımı karıstıran bir konuydu bu. birkaç ay orta seviyede bir semtte devlet okulunda ortaokulda ücretli öğretmenlik yaptım. Bu kadar terbiyesiz ve ilgisiz cocugu bir arada görmedim. Ama onlara katılmayan iyi ailede yetişmiş olduğu belli çalışkan harika çocuklar da vardı. Ama ne yazıkki sayıları azdı. Onların aileleri dışında hiçbirinin ailesi toplantıya gelmiyordu. Ödevlerini hiç yapmıyorlardı. Belli ki aileler de ilgisiz. Tabi bu durum semte göre değişiyordur.
Yeğenim özel okulda okuyor. Ödevini yapmamış olursa öğretmeni ablama telefon açıyor. Çocuğun yetenek ve eğilimlerini gözlemleyip uygun aktşvitelere yönlendiriyorlar.
Yani kısacası devlet okulu konusunda çok kararsızım. Özele kayıyorum.
Kızım devlette ilkokulda harika bir öğretmende okuyor. Oğlum da yaş itibarıyla aynı öğretmene denk gelecek. Ortaokulda ise şartlarımı zorlayıp özele vermeyi istiyorum. Sonrasında ise inşallah iyi bir anadolu yada fen lisesine girmelerini arzu ediyorum. Giremezlerse özele devam.
Şöyle de bir düşüncem var; devlette okutup, özele vereceğim parayla yurtdışına master yapmaya göndermek (2 cocugun ozel okul masrafı epey tutuyor malumunuz).
Yani anlayacağınız epey kararsızım :/
Merhaba.sen ve ablan nerde oturuuyorsunuz canım? Sınıf ögretmeniniz ikinci çocuğunuzu da okutacaksa ona devam edin derim ben.çünkü cok memnun olduğunuzu yazmışsınız.ben bir kaç isim buldum ama okullarını sevmiyorum öğretmenlerin.rotasyonu bekliyorum o yuzden.tabi bu arada özel okullara da bakıcam.birçok arkadaşım da senin gibi düşünüyor.yabancı dili üniversiteden sonra 1 sene yurtdışına gönderirim.boşuna 8 sene özele para vermem diyor.çünkü özel de olsa okul, özel dersi dersane s i olacak çocuğun.oraya d a para gidecek.zor yaniiiHep aklımı karıstıran bir konuydu bu. birkaç ay orta seviyede bir semtte devlet okulunda ortaokulda ücretli öğretmenlik yaptım. Bu kadar terbiyesiz ve ilgisiz cocugu bir arada görmedim. Ama onlara katılmayan iyi ailede yetişmiş olduğu belli çalışkan harika çocuklar da vardı. Ama ne yazıkki sayıları azdı. Onların aileleri dışında hiçbirinin ailesi toplantıya gelmiyordu. Ödevlerini hiç yapmıyorlardı. Belli ki aileler de ilgisiz. Tabi bu durum semte göre değişiyordur.
Yeğenim özel okulda okuyor. Ödevini yapmamış olursa öğretmeni ablama telefon açıyor. Çocuğun yetenek ve eğilimlerini gözlemleyip uygun aktşvitelere yönlendiriyorlar.
Yani kısacası devlet okulu konusunda çok kararsızım. Özele kayıyorum.
Kızım devlette ilkokulda harika bir öğretmende okuyor. Oğlum da yaş itibarıyla aynı öğretmene denk gelecek. Ortaokulda ise şartlarımı zorlayıp özele vermeyi istiyorum. Sonrasında ise inşallah iyi bir anadolu yada fen lisesine girmelerini arzu ediyorum. Giremezlerse özele devam.
Şöyle de bir düşüncem var; devlette okutup, özele vereceğim parayla yurtdışına master yapmaya göndermek (2 cocugun ozel okul masrafı epey tutuyor malumunuz).
Yani anlayacağınız epey kararsızım :/
Özel okuldan memnun kalmana çok sevindim canım.neresi burası çok merak ettim.çünkü ben de arayış içindeyim.özelden de verebilirsin okulun adını.merakla bekliyorum canım.Ben de çok düşünerek özel okula verdim ama iyiki vermişim. .. okuma yazma dışında drama yüzme yaratıcı düşünme satranç gibi çok güzel dersler var çocuklar istedikleri sporu yapıyorlar psikologlar belli dönemlerde sizi çağırıp öğrenci hakkında yorum ve yönlendirme yapıyor hafta da .10 saat ingilizce var ödevler kontrol ediliyor daha bir çok ayrıntı ben şuanda çok memnunum çünkü kızım mutlu ve ilkokuldan temel alıyor sonrasında kendini kurtarir yeterki temeli olsun ve dersi sevsin heryerde okur. .. biz maaşlı çalışıyoruz ve aylık ödemeler için tabiki daha cok tasarruf yapıyoruz ama deyiyor
İtk da mı okudun canım? 2 özel okul olduğuna göre küçük bir yerdesin.izmirde , karşıyakada nereleri önerirsin peki?Bende aynı düşüncelerin arasında sıkışıp kaldım.Oğlum şuan devlet okulunda anaokulunda ve harika bir öğretmende.Ama 1.sınıfda başlıcağı öğretmenler ile ilgili düşünceliyim işin acıkcası.Yaşadığımız yerde 2 tane özel okul var.Ne yapayım diye şimdiden kara kara düşünüyorum.Ben Kolej mezunuyum.Kolejin katkısını birerbir yaşadım.Aam ben İzmirde çok iyi ve köklü bir kolejde okudum.
Bakalım ne olucak
Hımmm anladım canım.çok teşekkür ederim.Ben şuan Finikedeyim (Antalya)
Çamlaraltı Kolejinde okudum İzmirde.
Muhteşem bir okuldur.İtkda okuyan arkadaşlarım vardı ama pek sevmezlerdi.
Karşıyakada Çakabeyde okuyan arkadaşlarım vardı.Hepsi çok memnunlardı ki hepside iyi yerlere geldiler.
Kimsenin yorum yaptığı yokevt okula karar veren var ise paylaşırsa çok ıyı olur
Merhaba canım. Ben de Çiğlideki İtk önerilmediği için hiç gitmedim.ekin koleji açıldı ayni bölgeye.onu da o ek beğenmedim.zaten ona da pek iyi şeyler söylemiyorlardı.doğanın sosyal yönü daha iyi.ama o n a da iyi diyençok yok.sonuçta ilkokulda öğretmen önemli olduğu 8çin doğada iyi bir öğrt.bulup oraya verebilirim.fiyatı da iyi.takevi de beğendim.onunla ilgili ayni düşünüyorum seninle.bizde 2015-2016 yılında 1.sınıf okuyacak çocuğum için okul ziyaretlerinde bulundum.İlk olarak Mithatpaşadaki İTK'yı gezdim.Akademik olarak tatmin edeceğini düşünüyorum ama fiziki ortam çok kötü,eski.1 ve 2 ler için küçücük bir bahçesi var.Daha sonra Takeve gittim.Burası 15 yıllık bir bina olmasına karşın sanki yeni yapı gibiydi.Fiziki ortam çok çok iyiydi.İTK gibi yokuşları yok düz alanları geniş oyun bahçeleri var.Ama bu kadar çok Almanca ile yoğrulmasını istemiyorum.Birde çok sosyetik bir okul olarak geldi.Fiyatlar zaten hemen hemen aynı .
Merhaba canım. Ben de Çiğlideki İtk önerilmediği için hiç gitmedim.ekin koleji açıldı ayni bölgeye.onu da o ek beğenmedim.zaten ona da pek iyi şeyler söylemiyorlardı.doğanın sosyal yönü daha iyi.ama o n a da iyi diyençok yok.sonuçta ilkokulda öğretmen önemli olduğu 8çin doğada iyi bir öğrt.bulup oraya verebilirim.fiyatı da iyi.takevi de beğendim.onunla ilgili ayni düşünüyorum seninle.