İlköğretim Yorum ve Soruları Özel Okul mu? Devlet Okulu mu?

Merhaba.sen ve ablan nerde oturuuyorsunuz canım? Sınıf ögretmeniniz ikinci çocuğunuzu da okutacaksa ona devam edin derim ben.çünkü cok memnun olduğunuzu yazmışsınız.ben bir kaç isim buldum ama okullarını sevmiyorum öğretmenlerin.rotasyonu bekliyorum o yuzden.tabi bu arada özel okullara da bakıcam.birçok arkadaşım da senin gibi düşünüyor.yabancı dili üniversiteden sonra 1 sene yurtdışına gönderirim.boşuna 8 sene özele para vermem diyor.çünkü özel de olsa okul, özel dersi dersane s i olacak çocuğun.oraya d a para gidecek.zor yaniii (

Benim çocuğum yok ama özel okullarda öğretmenlik yapan arkadaşlarımın anlattığı kadarıyla özellikle toplantılarda velilere çocukların seviyesi ne olursa olsun sürekli çok zeki çok çalışkan çocuğunuz çok farklı tarzı şeyler söylemeleri gerektiği konusunda müdürler tarafından uyarılıyorlarmış. Özel okullarda okuyan yaşıtlarıma gelince de daha iyi bir lise kazansın diye özele verilir -istisnalar dışında- yine özel bir liseye gider daha iyi bir üniversite kazansın diye ve sonra iyi bir işi olsun diye özel bir üniversiteye gider, yani böyle bir döngü, bunun devamı hep gelir, çocuk kendini fazla zorlamaz ve şartlarını değiştirmek istemez, ister istemez arkadaşları hangi şartlarda yaşıyorsa hangi okullarda okuyorsa onlarla aynı düzeyde olmak ister her açıdan. Yani aslında iyi bir eğitim için başlanılan araştırılanlar bir sonraki özel okul aşamasını ister istemez doğuruyor. Çocuk şımarıyor muhabbetine girmek istemiyorum ama gerçekten hayata ve zorluklara iyi hazırlanamıyor, çevresinde maddi durumu kötü olan insanlar olduğunu bilmiyor empati duygusu fazla gelişmiyor. Tabi ki istisnalardan bahsetmiyorum, ben küçük yerde yaşadığım için çocuğum olursa devlet okuluna göndermek istiyorum, Allah'a şükür özel okula gönderebilecek maddi durumumuz fazlasıyla var ama yaşıtlarımda ve çevremde gözlemlediklerim yüzünden kesinlikle özel düşünmüyorum. Büyük şehirlerde durum farklı tabi ki haklı olarak okulda sınıfta kimlerle ne tarz arkadaşlarla karşılaşacak korkusu olur, böyle bir ortamda ben de özele göndermeyi tercih ederdim. Gerçi çocuğun karakteri düzgün oturduktan sonra sorumluluklarının farkına varıp kendini geliştirmesi gerektiğinni hayatta herşey olabileceğinin ve iyi bir meslek edinmesi gerektiğinin farkına varabiliyor zaten. Ben önemli olanın okuldan çok ailenin yetiştirme tarzı olduğunu düşünmekteyim.

Ben de çok düşünerek özel okula verdim ama iyiki vermişim. .. okuma yazma dışında drama yüzme yaratıcı düşünme satranç gibi çok güzel dersler var çocuklar istedikleri sporu yapıyorlar psikologlar belli dönemlerde sizi çağırıp öğrenci hakkında yorum ve yönlendirme yapıyor hafta da .10 saat ingilizce var ödevler kontrol ediliyor daha bir çok ayrıntı ben şuanda çok memnunum çünkü kızım mutlu ve ilkokuldan temel alıyor sonrasında kendini kurtarir yeterki temeli olsun ve dersi sevsin heryerde okur. .. biz maaşlı çalışıyoruz ve aylık ödemeler için tabiki daha cok tasarruf yapıyoruz ama deyiyor

Özel okuldan memnun kalmana çok sevindim canım.neresi burası çok merak ettim.çünkü ben de arayış içindeyim.özelden de verebilirsin okulun adını.merakla bekliyorum canım.

Bende aynı düşüncelerin arasında sıkışıp kaldım.Oğlum şuan devlet okulunda anaokulunda ve harika bir öğretmende.Ama 1.sınıfda başlıcağı öğretmenler ile ilgili düşünceliyim işin acıkcası.Yaşadığımız yerde 2 tane özel okul var.Ne yapayım diye şimdiden kara kara düşünüyorum.Ben Kolej mezunuyum.Kolejin katkısını birerbir yaşadım.Aam ben İzmirde çok iyi ve köklü bir kolejde okudum.
Bakalım ne olucak

İtk da mı okudun canım? 2 özel okul olduğuna göre küçük bir yerdesin.izmirde , karşıyakada nereleri önerirsin peki?

Ben şuan Finikedeyim (Antalya)
Çamlaraltı Kolejinde okudum İzmirde.
Muhteşem bir okuldur.İtkda okuyan arkadaşlarım vardı ama pek sevmezlerdi.
Karşıyakada Çakabeyde okuyan arkadaşlarım vardı.Hepsi çok memnunlardı ki hepside iyi yerlere geldiler.

Hımmm anladım canım.çok teşekkür ederim.

ilkokulda öğretmen önemli, özel çok gerekli değil bence müfredat aynı zaten, dersler kolay, temel olarak okuma yazma, basit sosyal bilgiler veriliyor basit fen, basit temel matematik. sosyal faliyet desen özel okulladaki sosya faaliyetler biraz magazinsel olabiliyor aynı şeyler zaten iyi devlet okullarda da yapılıyor, çok zor şeyler değil
ortaokulda daha gerekli olabilir özel okul, çünkü ön ergenlik ergenliğe geçiş dönemi olduğundan, ama her özel değil tabii, devlet okulundan farkı olmayan hatta daha düşük olan özelde çok, iyi bir özel okul hem akademik hem sosyal hayatına katkı sağlar, okulların teog başarılarını sosya faaliyetlerini araştırmak lazım.

bizde 2015-2016 yılında 1.sınıf okuyacak çocuğum için okul ziyaretlerinde bulundum.İlk olarak Mithatpaşadaki İTK'yı gezdim.Akademik olarak tatmin edeceğini düşünüyorum ama fiziki ortam çok kötü,eski.1 ve 2 ler için küçücük bir bahçesi var.Daha sonra Takeve gittim.Burası 15 yıllık bir bina olmasına karşın sanki yeni yapı gibiydi.Fiziki ortam çok çok iyiydi.İTK gibi yokuşları yok düz alanları geniş oyun bahçeleri var.Ama bu kadar çok Almanca ile yoğrulmasını istemiyorum.Birde çok sosyetik bir okul olarak geldi.Fiyatlar zaten hemen hemen aynı .

Merhaba canım. Ben de Çiğlideki İtk önerilmediği için hiç gitmedim.ekin koleji açıldı ayni bölgeye.onu da o ek beğenmedim.zaten ona da pek iyi şeyler söylemiyorlardı.doğanın sosyal yönü daha iyi.ama o n a da iyi diyençok yok.sonuçta ilkokulda öğretmen önemli olduğu 8çin doğada iyi bir öğrt.bulup oraya verebilirim.fiyatı da iyi.takevi de beğendim.onunla ilgili ayni düşünüyorum seninle.

Her okulda hangi öğretmen iyi ders anlatır ilgilenir biliniyor .Öğretmen çocukları hangi sınıftaysa oraya verin.Ortaokul için özeltercih edin not ortalaması diye bişey var .Teog da devlet okulunda yırtınan çocuğun 100 ortalaması olmuyo.Özelde direk ortalamalar meb e 100 gidiyo.Buda teogda 85-90 la giren biçocukla 10 puan fark demek.Tüm soruları yapsa bile 10 puan farkediyo.Özelde olup memnun olmayan da var devlette olup memnun olanda.Şans ve çocuğun durumunu gözlemleyin belli oluyo zaten.

ne yazikki hiçbir okulda öğretmen seçme şansın yok.Okulun kalitesine bakarak öngörülerde bulunabiliyoruz sadece.Öğretmen şansa kalmış bir durum.Hepimiz için hayırlısı olsun

İzmir'de Kent Koleji hakkında bilgisi olan var mı aramızda.Gaziemire yeni bir kampüs açılıyor .Fiziki imkanları oldukça çok.Açıksı merak ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…