Özel eğitim öğretmenliği

Okul sonrası özel eğitim merkezlerinde rehabilitasyon alıyorlar. Ergoterapi almıyor o kadar ilgili bir aile değil maalesef. çocuğun tanısı hafif ama benim gözlemim orta veya ağır düzeyde çünkü hiç tepki yok annesine bile tepki vermiyor.

Şöyle diyeyim bir saat sınıfta duruyor bir buçuk saat başka sınıftan bir çocuk alıp boş sınıfa gidiyor. Sonra geliyor mesela bir saat daha durup tekrar gidiyor. Devlette öyle part time falan yok ki ablacım

Devletse daha iyi değil mi, kadro açsın müdur alsin birini daha. Yani orda olmayan eleman aslında senin derdin değil, müdürün derdi çocukları asla tek öğretmenle bırakmamalı böyle bir riske girmemeli. Bu konunun açılması bile abes, müdürün bir eleman işe gelemeyecekse bunu telafi etmesi lazımdı çoktan. Dert ne senin ne diğer kızın, aslında müdürün beceriksizliği.

Hem cocuklarin hakkina giriyorsunuz hem buyuk bir risk aliyorsunuz farkindamisiniz?
Gun sonunda yakin arkadaslik sadece kime faydali? Yapmayın aksiyon alin o cocuklar icin zaman cok onemli + geri donusu olmayan isler olabilir.
Pardon ama ben neden hakkına giriyorum? Bunu benim birilerine söylememe ne gerek var? 5 çocukla tek öğretmen oldukça zor bir durum müdür ve diğer arkadaş bu durumu biliyor herkes biliyor diğer öğretmenler veliler herkesin haberi var ve görüyor. hakk'a giren ben miyim sizce? Tek başıma öğrencilerle ilgilenmeye çalışıyorum. Erkan açıp hepsini ekrana kilitlemiyorum bu kadar zorluğa reğmen

Sorun da şu ki okula geliyor bütün tez çalışmasını okulda yapıyor nasıl gelmiyor diyeceğiz sınıfa girmiyor sadece. Devlette öyle isteğinizi göre kadro açamazsınız ki. Öğretmen okula gelmiyor görünmediği için çalışıyor sayılıyor. Yani mesela izin alıp başka bir yere gitseydi yerine ücretli alınırdı ama dediğim gibi yazılı bir izin yok sözlü izin var

Kabul ederek sizde hakka giriyorsunuz okulda giriyor velilerin tam bilgisi oldugunu yada yuzde yuz memnun oldugunu sanmiyorum
Hala kendi huzurum vs diyorsunuz cocuklarin cikari tek problem olmali ama listenin sonunda bile degil. Insallah kaza bela olmaz zarar gormezler.

Açıkçası çok yakın olmamıza rağmen benim fikrimi sormadı :)
O zaman o kadar da yakın değilmişsiniz. Senin zorlandığını görüp sadece kuru kuru teşekkür etmesi kötü niyet, başka bir şey değil. Sen sırf bu konuda şikayet etme, kendi düzeni bozulmasın diye teşekkür ediyor. O arkadasın sinsi bir tarafı var gibi.

O sana sormadan kendi kendine plan yapıp uyguluyor ama sen hala " aramız bozulmasın, teşekkür ediyor, aman ne ponçik" diyorsun.

O seni düşünmeden hareket ediyorsa senin çoktan bu konuyu müdüre demen gerekiyordu. Müdür de oralı olmazsa müdüre konuyla ilgili dilekçe yaz, işleme koymazsa ilçe milli eğitime git. Çünkü şunu unutma; o öğrencilerden birinin başına derste bir şey gelse, ölse ilk önce sen ceza yersin, hapis cezası bile olabilir.

İnsan böyle bir konuda anlayışlı olmamalı kesinlikle. O anlayış olmuyor başka bir şey olmuyor.

Sorun da şu ki okula geliyor bütün tez çalışmasını okulda yapıyor nasıl gelmiyor diyeceğiz sınıfa girmiyor sadece

Okula geliyorsa da geliyor, derse girmiyor ki. Sınıfta 2 öğretmen olması gerek, ama yok. Diğer öğretmenin ne yaptığı burda önemli değil konu sahibesi, önemli olan ortada çok yanlış bir durumun olması. Müdure söyle bulsun bir çözüm. Yönetici olan müdür, çözümü de o bulmalı, getirmeli 2. bir kişiyi sınıfa nasıl çözeceği de senin derdin değil.

Arkadaşım ben dersime girerim çıkarım diğer öğretmen beni bağlamaz bu durumda hakk'a giren birileri varsa müdür ve diğer öğretmen oluyor anlatabildim mi şu an ben normal çalışmamın iki katını çalışıyorum. Özel eğitimde kolay diye birşey yok benim göz yumduğum bir şey de yok sizin işiniz gücünüz yok mu bana yükleniyorsunuz? Her şey ortada diyorum ve hiç kimse bir şey yapmıyor diyorum.

Artık son çare öyle yapacağım. Mağdurken kötü öğretmen olacağım bu işler böyle sanırım hiçbir kabahatim yokken çocukların hakkına girdiğimi yazanlar bile var hayret verici gerçekten bu ülkede çok çalışana kabahat bulunuyor sürekli. Ben tez yaz demedim ben tek başıma yapabilirim demedim fikrim alınmadı müdür bile sormadı yapabilir misin diye.

Birincisi ben sizin arkadasiniz degilim
2. Si ufacik bir sorunda bu sekilde savunun bakalim basiniza neler geliyor
Bize böyle yazabilirsiniz ama yarin sabah o yukun altinda siz varsiniz vakti ziyan olan 5 cocuk var tek durduracak sizsiniz. Aldiginiz risk buyuk bedelleri olan risk. Kimse yapmayacak siz yapacaksiniz ztn ama tercihleriniz belli. O tercihlerin sonuclarini yasayip goreceksiniz siz bilirsiniz

Çocukların başına birşey gelse sadece ben değil diğer öğretmen de ceza alır. Yani çocukların başına bir şey gelmesinden çok eğitim aksadığı için çaresizim. Ve inanın öyle şikayet ile dilekçe ile uğraşamayacak kadar yorgunum

Eee gidip müdüre anlatın bu durumu. Üyelere niye kızıyorsunuz ki? Ayrıca arkadaş doğru söylüyor ya sizin gözetiminiz altındayken çocuğun boğazına bir şey takılsa ve ölse? O zaman ne yapacaksınız? Gidin müdüre söyleyin bir kişi daha lazım deyin. Aynı mesleği kız kardeşim yaptı sınıfta 2 kişilerdi, tek kişi mümkün değil

Konu sahibesinin hakka girdiğini düşunmüyorum, çünkü konu üstünde herhangi bir kontrolü yok. Konu sahibesi de magdur, okul yonetimi tarafından yanlış bir duruma süruklenmiş. Burdaki tek suçlu yonetici, isi batırmış saçmalamış yani.

Sen bir konuda şikayetini dile getirmezsen herkes senin bu konuda memnun olduğunu düşünür. İnsanlar beynini okuyamaz.

Ee madem derse girer çıkarsın, öyle devam et o zaman . 5-6 öğrenciyi de idare ediver.

Ben kaç yorumdur ölümden bahsediyorum, sen "derse girer çıkarım, bana ne" diyorsun. Ee o zaman bu konudan bize ne?

Bence arkadasimla aram bozulur vs derken hakka giriyor katilmiyorum. Bazi durumlar sifir risk gerektirir coktan yazili dilekce ile durumu anlatmasi gerekliydi sozlu konusma vs bu durum icin cok hafif kaliyor.

Siz benim velim misiniz hayırdır:)) beş çocukla tek durulmaması gerektiğini müdür biliyor. Ben risk almıyorum ben işime gidiyorum benden isteneni yapıyorum o kadar. İşini yapmayanlar risk alıyor. Kimsenin hakkına girmiyorum içim o kadar rahat ki anlatamam. Diğerlerinin problemini kendime yükleyecek değilim

Evet diğerlerinin de başı yanar ama baş sorumlulardan biri sen olursun. Hatta " neden itiraz etmedin?" diye sana yüklenirler.

Izninizle eksiliyorum. Müdür de eşşek değil ya, tek öğretmenli sınıf olursa olsun demiş konu sahibesinin ne suçu var? Öğretmen yerleştirmeyi konu sahibesi mi yapıyor? Konu sahibesi de mağdur.

Bir de beni yanlış anlamayın lütfen. Yanılıyorsam da uyarın beni. Siz tipik gelişim gösteren çocuklarla çalışmak üzere eğitim aldınız. Mutlaka sertifika vs almışsınızdır özel eğitim adına ama geldiğiniz son noktada bu sertifikalar da sorunları çözmüyor. Bu çocukların sizden çok özel çocuklarla çalışmak üzere eğitilmiş eğitimcilere ihtiyacı var. Belki burdan yürürseniz müdür mağduriyetinizi anlayacaktır.

Bu problem davranışları çözmek için pekçok yaklaşım var özel eğitimde. Çocuğun oral takıntısını çözmek için öncelikle bu takıntının nedenini analiz edip bulmanız gerekiyor ki bu da bir özel eğitimcinin işi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…