- 5 Nisan 2023
- 4.106
- 12.944
- 128
- 27
- Konu Sahibi sad_cedric
-
Söyleyerek değil yazı ile bildirmeniz gerekir. Sonuçta siz bi eğitimcisiniz meslek etiği gereği zorunlu olmayan nedenler yüzünden işinizi yapamıyorsanız bildirimde bulunmanız gerek, bu sadece vicdanen değil hukuksal olarakta sizi korur. Yarın öbür gün bi çocuğa bi şey olsa, müdür haberim yoktu öğretmen hanım her şey yolunda dedi der geçer. Kimse elini taşın altına koymaz, anında kılıf uydurulur ( mesela tez için gidiyodu ama tam zamanlı değildi vs gibi uydururlar). Orada 5 saat olan sizsiniz birebir muhattap öğretmenden tarafıma ne talep ne şikayet geldi der sizi fişlerler.Söyledmediğimi nereden biliyorsunuz? İki gün önce kurul toplantısında beş çocuk birden geldiğinde iki öğretmen olarak bile çok zorlandığımı, çok ağır olan bir öğrencinin bireysele alınması gerektiğini anlattım uzun uzun. Yani bunu bilen bir müdür tek öğretmenin hiç yapamayacağını akıl edebilir değil mi? Demek ki söylemişim ama bir şey yapmamış.
Eğitim bilimleriyle ne kadar ilişkilisiniz bilmiyorum ama bizim kazanımlarımız kapıyı açar, yetişkinden yardım ister gibi basit kazanımlar gün içinde bu tarz yönlendirmeli eğitimler zaten tek başıma da oluyor yani diyeceğim benim planımda belirttiğim kazanımları zaten kazandırıyorum. Yani kimse sınıfıma gelip de bu çocuklar eksik öğrenmiş diyemez Ama ben çocuklarla daha etkili etkinlikler de yapmak istiyorum mesela kinetik kum aldım haftalardır açamadım. Parmak boyası gibi bir etkinliği tek başıma yapamıyorum şart mı parmak boyası hayır değil . Ama üstüne katmak varken katamamak kötü oluyor.O çocukların hakkına giriyorsunuz bu şekilde.
1 yılları gidiyor hakettikleri eğitimi alamadıkları için.
Son cunlenizden anladığım şu an sadece cocuklara hiç bir eğitim.vermedin gün sonunda sadece aileler sağ olarak teslim etmek hedefiniz.
Aileler biraz olsun eğitim için gönderiyor ama okula yanınıza. Aradasiniz için başka çözüm yolu bulumsun
Aslında hiç işten kaçan bir öğretmen değildi ama farkında olduğu halde devam ediyor demek ki çok önemli bilemiyorumSürekli olarak tez çalışması gerekçesiyle sınıftan ayrılmanın, bu durumu kendi lehine kullanma çabası gibi göründüğünü düşünüyorum. Senin yükünü azaltmak yerine, maalesef seni daha da zor durumda bırakıyor. Bu kadar büyük bir sorumluluğu tek başına taşımak hiç adil değil. İnşallah çözülür.
Konu sahibi bildirmezse daha çok madur olur, diyelim ki bir şey oldu büyük bi olay müdürden cevap isteniyor cevap şu şekil olur “sınıfımızda ilgili 2 öğretmen vardır, bir öğretmenimiz çalışma gereği sınıfta olmadığı saat dilimlerimde x öğretmen hanım eğitime devam etmektedir, bu durum ile ilgili aksayan eğitim, ihmal durumları x hanım tarafından tarafımıza bildirilmemiştir” bu veya benzeri daha süslüsü. Bu işten en karlı tez hazırlayan öğretmen çıkar, müdürlerin bilgisi dahilinde iş yürüttüğünü aksadığı yönde bilgisi olmadığını söyler geçer, hatta olay olduğunda orada değildim der.Izninizle eksiliyorum. Müdür de eşşek değil ya, tek öğretmenli sınıf olursa olsun demiş konu sahibesinin ne suçu var? Öğretmen yerleştirmeyi konu sahibesi mi yapıyor? Konu sahibesi de mağdur.
Ben o çocuğun başındayken olan bir olaydan sorumlu tutulamam sonuçta bazen başında bile olsanız müdehale edemeyebilirsiniz. Daha önceki yıllarda bir öğrencim elini kapıya sıkıştırdı. Müdürün ilk yaptığı hemen kameraya bakmak oldu. Benim yanımda olduğumu görmüş bu durumda sorumlu olmuyorum. Çok şükür çocuğun parmağına bir şey olmadı sonradan zaten kapı araları kapatıldı. Yani çocuğun başına şu an bir şey gelse allah korusun diğer öğretmen neredeydi denir. Ben sorumlu olmam. Ama sorunum bu değil ben cidden başlarına bir şey gelsin istemiyorum onlar bize emanet edildi. Bunun için de ekstra çaba harcıyorum. Belki şikayet etsem yanımdaki öğretmeni değiştirirler. Ama dört yıldır yanımdaki diğer öğretmenlerin bir gram faydasını görmedim -bu öğretmen hariç- yani yani size göre çözüm olan şey belki de benim için kaosSöyleyerek değil yazı ile bildirmeniz gerekir. Sonuçta siz bi eğitimcisiniz meslek etiği gereği zorunlu olmayan nedenler yüzünden işinizi yapamıyorsanız bildirimde bulunmanız gerek, bu sadece vicdanen değil hukuksal olarakta sizi korur. Yarın öbür gün bi çocuğa bi şey olsa, müdür haberim yoktu öğretmen hanım her şey yolunda dedi der geçer. Kimse elini taşın altına koymaz, anında kılıf uydurulur ( mesela tez için gidiyodu ama tam zamanlı değildi vs gibi uydururlar). Orada 5 saat olan sizsiniz birebir muhattap öğretmenden tarafıma ne talep ne şikayet geldi der sizi fişlerler.
Benzer olaylar çok fazla oldu.
Devlette özellikle “zaten biliyolar” ile iş yürümez. Kendinizi yakarsınız
Tüm mesaisini sadece tez yazmaya ayırması garip görünüyor. Sonuçta maaşını alıyorsa, görevlerine de odaklanması gerek diye düşünüyorum. Belki tez çalışmasını belirli bir zamana yayarak(haftanın belirli saatleri gibi), sınıfta daha fazla zaman geçirebilir. Hem tezini yazar hem de sınıfla ilgilenir. Uygun bir dille bunu çalışma arkadaşınıza da söylemelisiniz bence.Aslında hiç işten kaçan bir öğretmen değildi ama farkında olduğu halde devam ediyor demek ki çok önemli bilemiyorum
Okulda 25 öğretmen var ve herkes bunu biliyor 5 veli ile de çalışma yapıyor onlar da biliyor yani bir zahmet birisine sorarlarsa zaten ben sorumlu olmam çünkü çocuğun başına bir şey geldiğinde ilk bakılacak olan şey öğretmeni neredeydi? Ben yanında oluyorum, Diğer öğretmenin sınıftan çıkması, zaten yasal değil bu durumda kim sorumlu olur?Konu sahibi bildirmezse daha çok madur olur, diyelim ki bir şey oldu büyük bi olay müdürden cevap isteniyor cevap şu şekil olur “sınıfımızda ilgili 2 öğretmen vardır, bir öğretmenimiz çalışma gereği sınıfta olmadığı saat dilimlerimde x öğretmen hanım eğitime devam etmektedir, bu durum ile ilgili aksayan eğitim, ihmal durumları x hanım tarafından tarafımıza bildirilmemiştir” bu veya benzeri daha süslüsü. Bu işten en karlı tez hazırlayan öğretmen çıkar, müdürlerin bilgisi dahilinde iş yürüttüğünü aksadığı yönde bilgisi olmadığını söyler geçer, hatta olay olduğunda orada değildim der.
Çocukların biri ciddi zarar görse öğretmen hanımın sözleri hatırlanmaz bile, söylemediniz öyle bi şey der geçerler
Konu sahibi bildirmezse daha çok madur olur, diyelim ki bir şey oldu büyük bi olay müdürden cevap isteniyor cevap şu şekil olur “sınıfımızda ilgili 2 öğretmen vardır, bir öğretmenimiz çalışma gereği sınıfta olmadığı saat dilimlerimde x öğretmen hanım eğitime devam etmektedir, bu durum ile ilgili aksayan eğitim, ihmal durumları x hanım tarafından tarafımıza bildirilmemiştir” bu veya benzeri daha süslüsü. Bu işten en karlı tez hazırlayan öğretmen çıkar, müdürlerin bilgisi dahilinde iş yürüttüğünü aksadığı yönde bilgisi olmadığını söyler geçer, hatta olay olduğunda orada değildim der.
Çocukların biri ciddi zarar görse öğretmen hanımın sözleri hatırlanmaz bile, söylemediniz öyle bi şey der geçerler
Valla sağolun birisi de beni anlıyormuş:) ben neden yazılı olarak bildirmek zorunda olayım her şey ortada gizli saklı yapılmıyor müdürden öğretmenlere personellere velilere kadar herkesin gördüğü bir şeyi ben neden bildiriyorum. Velev ki hiç zorlanmıyorum o yüzden bildirmedim, olamaz mı, çocuğun başına bir şey gelse en az sorumlu olan benim en çok sorumlu olan da diğer öğretmen ve müdürBen zaten şikayet etmesin demiyorum ki , en baştan problemi çözmek için yönetime başvur yazıyorum. Bunların hiçbiri konu sahibesinin suçlu veya sorumlu olduğu anlamina gelmez. Ben mi acaibim arkadaşım, yonetici konu sahibesini de çocuklari da yanlış bir duruma sokuyor, konu sahibesi de mağdur. Sorumsuz olan ve yanlış yapan yönetici. Işyerinin duzeninden, çalışanların projelere yerleştirilmesi, işlerin doğru yürumesi yöneticiye aittir. Yöneticiysen yonetici ünvaninı ve maasini taşıyirsan o işi de yapmak zorundasınız. Bunun netesini anlayamadı beni alıntılayanlar
Şikayet etmeniz gerekmiyor, şikayet dili kullanmadan durum bildirebilirsiniz. Bu o arkadaşınızı zora sokacak bir şey değil, sınıftan çıktığı saatte birini ayarlamak zorunda. Yönetim çözecek bunu. Hatta ilk tez yazan öğretmenle konuşun, oda yanınızda bulunsun. Tezime taş koydun diyecek tavır alacak biri mi kendisiBen o çocuğun başındayken olan bir olaydan sorumlu tutulamam sonuçta bazen başında bile olsanız müdehale edemeyebilirsiniz. Daha önceki yıllarda bir öğrencim elini kapıya sıkıştırdı. Müdürün ilk yaptığı hemen kameraya bakmak oldu. Benim yanımda olduğumu görmüş bu durumda sorumlu olmuyorum. Çok şükür çocuğun parmağına bir şey olmadı sonradan zaten kapı araları kapatıldı. Yani çocuğun başına şu an bir şey gelse allah korusun diğer öğretmen neredeydi denir. Ben sorumlu olmam. Ama sorunum bu değil ben cidden başlarına bir şey gelsin istemiyorum onlar bize emanet edildi. Bunun için de ekstra çaba harcıyorum. Belki şikayet etsem yanımdaki öğretmeni değiştirirler. Ama dört yıldır yanımdaki diğer öğretmenlerin bir gram faydasını görmedim -bu öğretmen hariç- yani yani size göre çözüm olan şey belki de benim için kaos
Hayır giriyor, yeterli eğitimi tek başına veremez ve durumu değiştirmek için çözüm aramadığı için hakka giriyorKonu sahibesinin hakka girdiğini düşunmüyorum, çünkü konu üstünde herhangi bir kontrolü yok. Konu sahibesi de magdur, okul yonetimi tarafından yanlış bir duruma süruklenmiş. Burdaki tek suçlu yonetici, isi batırmış saçmalamış yani.
Yönetmelik açıp okuyun lütfen, haklarınızı bilin. Ona yönetmelik gereği izin veren müdür sizin adınıza bunu telafi etmek zorunda. Gölge öğretmen olabilir, varsa stajyer desteği olabilir, görevlendirme (depo) öğretmen olabilir... Olabilir de olabilir.Merhaba kk kadınları
Benim şu an için elti görümce kaynana vb. Problemlerim yok pek ilginizi çeker mi bilmem ama benim derdim bu aralar mesleğimle..
15 yıllık bir okul öncesi öğretmeniyim mesleğimi de çocukları da çok severim hala eski velilerimle görüşürüm öğrencilerim ziyaretime gelir. Son üç yıldır özel eğitimde çalışıyorum ilk başlarda çok zorlanmış olsam da buna da alıştım. Okulda iki öğretmen birlikte derse giriyoruz herhangi bir teneffüs vs yok 5 saat aralıksız eğitim veriyoruz 5 tane özel gereksinimli (otizmli) öğrencim var 4 yaşındalar. Buna da tamam zaten hepsini ayrı ayrı çok seviyorum. Sorun şu ki diğer öğretmen arkadaşın tez çalışması nedeniyle sürekli okuldaki diğer çocuklarla eğitim yapmak için sınıftan ayrılması ve benim tüm öğrencilerle tek başına kalmam. Devlet bile beş çocuğa iki öğretmen vermiş çünkü tek başına yapılabilecek bir iş değil. Haziran'a kadar bu şekilde devam edecek ama ben cidden çıldırmak üzereyim. Çocuklarla hiçbir etkinlik yapamıyorum. İki tanesi ne bulursa ağzına atıyor kemiriyor sürekli onların ağzından bir şey çıkarıyorum. Yani ortamdaki her şeyi alsam duvarlardaki veya kaloriferdeki çocuklar bir yerini çarpmasın diye yapılan yumuşak kaplamaları kemiriyorlar. Hamur çıkaramıyorum hepsi yiyor yani beşini birden gözetleyemiyorum. Boya çıkaramıyorum kağıt kalem de. Oyuncaklarla oynamak bile imkansız gibi çünkü bir çocuk sürekli sınıfta koşuyor küçücük sınıf zaten onu gözetlemekten bir şey yapamıyorum. Diğeri sürekli tv izlemek istiyor. Açmak istemiyorum o da bilgisayarla yazıcıyla tv ile oynuyor tuşlarına basıyor fişlerle oynuyor. Bir tanesi sürekli ilgi istiyor oyun oynamak istiyor oyun kuruyoruz diğeri gelip bozuyor bu sefer ağlama krizine giriyorlar. Birisi sürekli yemek yemek istiyor. Beslenmesini açıyorum yarısını yiyorsa yarıdan fazlasını oraya buraya saçıyor. Yani öğretmen olmayana nasıl anlatılır, 1 yaşında beş çocukla küçücük bir odada beş saat kaldığınızı düşünün, 1 yaş demenin sebebi yürüdükleri için, yoksa 6-7 aylık bebek zekasında olanlar var. Yani tam bir kaosla geçen beş saat...Ve ben çok çaresizim. Arkadaşa izin veren de müdür. Müdüre gidip anlatsam bu sefer arkadaşın tezine engel olacağım. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Eğitimci değiliz biz ne yapabiliriz diyebilirsiniz ama içimi dökmüş olayım yarın beni neler bekliyor diyerek gideceğim ama şimdiden karnıma ağrılar girdi.. Dua edin diyeyim...
Üyeliğini iptal etmişsin ama eminim okursun. Sınıfta bir çocuğun başına bir şey gelse nasıl sorumlu olmazsın. Sağlıklı çocuklar bile sorun yaşadığında öğretmenler sorumlu tutuluyor. Bu çocukların suçu kendilerini ifade edememeleri mi. Haberleri olsa eminim hiç bir aile bu durumu kabul etmez. Neyse daha da yazamayacağım çok üzüldüm çocuklaraBen o çocuğun başındayken olan bir olaydan sorumlu tutulamam sonuçta bazen başında bile olsanız müdehale edemeyebilirsiniz. Daha önceki yıllarda bir öğrencim elini kapıya sıkıştırdı. Müdürün ilk yaptığı hemen kameraya bakmak oldu. Benim yanımda olduğumu görmüş bu durumda sorumlu olmuyorum. Çok şükür çocuğun parmağına bir şey olmadı sonradan zaten kapı araları kapatıldı. Yani çocuğun başına şu an bir şey gelse allah korusun diğer öğretmen neredeydi denir. Ben sorumlu olmam. Ama sorunum bu değil ben cidden başlarına bir şey gelsin istemiyorum onlar bize emanet edildi. Bunun için de ekstra çaba harcıyorum. Belki şikayet etsem yanımdaki öğretmeni değiştirirler. Ama dört yıldır yanımdaki diğer öğretmenlerin bir gram faydasını görmedim -bu öğretmen hariç- yani yani size göre çözüm olan şey belki de benim için kaos
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?