Oyalandım ve terk edildim

Bu hak konusu benim kafamı karıştırıyor.Ne hakkı var? Adam aldatsa evet evlilik sayesinde bir yaptırımı olurdu ama onun dışında ne hakkı var ki? Adama 12 yıl boyunca kölelik yapmadı sonuçta sevgiliysiydi.
ilişkiye tek taraflı başlanmadığı gibi tek taraflı da devam etmiyor. karşılıklı istekler üzerine kurulu. Bu yüzden sizin yazdığınız çok mantıklı geldi

Bence yeni aşklara yelken aç. Tekrar aşık olduğunda başka biriyle olduğunda heyecanlandığında iyi ki ayrılmışız dersin seninki sevgi değil alışanlık olmuş. Ayrıca evlenmek istiyorsan evlenmek istiyorum diyeceksin açık açık. 12 yıl boyunca hiç demediysen adam da kendisini bu konuda hiç sıkmamış. Git tatile biraz kafanı dağıt toparlan. Ağlayacaksan ağla. Yavaş yavaş şimdikinden daha mantıklı düşünmeye başlarsın.

12 yıl dile kolay.
Ciddi olan zaten 2-3 senede adım atar
Çok zor bir durum geçmiş olsun.
Hayatınıza yeni birini almayın.
Bir daha da karşınıza Çıkan kişiye hemen güvenmeyin.

Çok çirkin bir ülkeyiz. Türk toplumundan ve erkeklerinden tiksiniyorum.

Kadınlar da erkeklerin bu rezil sistemini s
evlenmeden beraber yaşama memuriyete başlarken mi sorun? memuriyete başladıktan sonra neden sorun değil bunu anlamadım. Arkadaşım erkek, komiser, yabancı uyruklu kadınla beraberdi, göreve başladı, birkaç yıl içinde aynı kadından evlenmeden çocuk yaptı, 1 yaşına girmeden de Türkiye'de evlendi. Aynısını bir kadın komiser yapamazdı bence.
Malesef erkeklere birşey olmuyor, aynısını bir kadın yapsa evlenmeden çocuk doğursa seyredin manzarayı, dediğim gibi bizim milletimiz özellikle erkeklerimiz iki yüzlü, onlar sevgilisine ayrı , kız kardeşine ayrı konuşmaya , türk sevgilisine ayrı yabancıya ayrı davranmaya devam ettiği sürece bir milim ileri gidemeyiz, burada kadınların yapması gereken, madden ve manen kendi ayakları üzerinden durmak ve geleceğini bir erkeğin insafına bırakmamak.

Burayi ben de anlayamadim acikcasi, konu sahibesi sevgilisi tarafindan terk ediliyor. Sonra konudan alakasiz olan evli barkli eski bir sevgiliye yazip helallik istiyor dogru mu anlamisim?? Ne alaka yani? Konu sahibesi helallik istedi diye adam bosanip gelecek mi ne?? Amac nedir yani burdaki?
Bir klise vardir ya eski sevgili geri aramaya baslamissa kesin hayatindaki insandan tekme yemistir diye. Konu sahibinim yaptigi da bunu dogruluyor

Toplum gerçeklerini inkar etmekle dorunlar çözülse ne güzel olurdu. Keşke sizin söylediğiniz gibi Türkiye çok modern , erkekler öyle düşünmüyor, biz kadınlar kendimizi ezdiriyoruz güzellemeleri ile sorunlar çözülse , 10 yıllık avukatlık hayatımda kadına fiziksel, cinsel ekonomik şiddetle ilgili o kadar olay gördümki sizin söyledikleriniz ve pembe gözlükleriniz sadece tebessüm ettiriyor, daha geçen bir meslektaşım anlattı, 21 yaşında üniversite öğrencisi gencecik kızı babası dövmüş ve evden kovmuş erkek arkadaşı ile beraber olduğunu öğrendiği için, bunun yaşandığı yer güneydoğuda değil İstanbul ve kız hukuk fakültesi öğrencisi, sözde modern geçinen erkek arkadaşı bir defa bile aramamış kızı sorumluluk almamak için , babası kızı silmiş kız şimdi kara kara okulu bitmesine iki sene varken nasıl ayakta kalacağının derdinde, sizin için sevindim kötü birine denk gelmemişsiniz, çevreniz anlayışlıymış ama Türkiyedeyseniz, arkanızda sizi anlayacak bir aileniz ve çevreniz yoksa hele ekonomik açıdan bağımsızlığınız yoksa öyle ben özgürüm cinselliği istediğim gibi yaşarım demenin bedeli kadın için biraz ağır oluyor. En basitinden Türkiyedeen elit çevrede bile bir adamı nikah masasına oturma hedefi olmadan bile isteye hangi kadın evlilik dışı çocuk doğurma cesaretini gösterebiliyor, ya da o çocuk doğduğunda hangi sıfatlarla yaftalanıyor anlatmama gerek yok sanırım. Ben Türkiyede yapılan doğru demiyorum, bu zihniyete en ağır eleştirileri forumda yazan benim ama Türkiye kendini sağlama almadan ve kendi ayaklarının üzerinde durmadan ve yaşadığının sorumluluğunu kendi üzerine alacak kadar cesur olmadan cinsellik yaşayabileceğin kadar modern bir ülke değil malesef. En basitinden haberlerde görmüşsünüzdür bu ülkede bayan bir hakim adayı sınavı kazanmasına rağmen daha birkaç sene önce özel hayat denilerek mesleğe kabul edilmedi ve bu hakareti kaldıramayarak genç yaşında canına kıydı. Hala daha tüm memuriyetlerde evlenmeden beraber yaşama, disiplin soruşturması nedeni, ama bunlar yalnızca kadınlara işleyen maddeler malesef.
Ben Türk erkekleri çok modern mi demişim ?
Bence Türk erkeği değil Türk insanı modern değil zaten !
Kızın biri evlenmeden cinsellik yaşamayın diye bas bas bağırıyor burda bu mu modernlik ?
Evet arkasındayım kadınlar kendini ezdiriyor
Ben 35 yaşına geldim evlenemedim diye ağlayan erkek görmedim mesela
Kadınlar benle evlenmez benle ciddi düşünmez diye cinsellik yaşamak istemiyor yaşayanlarada burası Türkiye burda böyle deyip baskı yapıp kendilerince aşağılıyorlar konu sahibine bile birlikte yaşadığun için adam gitti diyiveriyorlar akıllarına ilk gelen bu oysaki farklı bir nedeni olabilir ayrıca evli olsalardı da giderdi adam belki !Bu seferde evli olunca öyle kolay gidemezdi deniliyor !tazminat nafaka vermemek için boşanmayan adamdan hayır mı gelir peki?bunlar mı tutacak adamı yanımızda?bu tip evlilik sürdürenleri görüyoruz zaten adam hayatını dışarda yaşıyor eşi de evde ömür tüketiyor resmen !
Amannn böyle gelmiş böyle giderle olmaz hak verilmez alınır .Siz Avrupa’da ki kadınların haklarıyla ilgili ne kadar savaş verdiğini biliyor musunuz?Orda da toplum aşağı yukarı böyleydi 100 yıl önce
Kaldı ki cumhuriyet ilk yıllarında kadınlarımız özgürdü bu döneme göre
Kadın cinayetleri vs bu kadar varmıydı araştırın
Bize haklarımız mücadele etmediğimiz halde verildi .bunun kıymetini bilemedik

Ayrıca ailemin cinsel hayatımı bilmesi gerekli değil !bu benim özelim sonuçta !
söylediğiniz tarzda ilişkiler var evet tabiki kadın iş güç sahibi olup ayakları yere basmalı
Ama bu konumda olsa bile emin ol korkuyor
Evlenilecek kadın olarak görülmek istiyor
Cinsellik yaşasada 2 .sin muhabbetine giriyor bu sefer
İçler acısı
Ben şahsen bir erkeğin benle evlenmesi için hiçbirşey yapmadım olmadığım gibi gözükmedim o tip erkeklerle işim olmadı zaten
Hayatı gördüm tanıdım .Size göre rahat bir hayatım olmasına rağmen bir sürü kez evlenme teklifi aldım .saygı duyuldum dürüst olduğum güven verdiğimi söyledi hayatıma girenler
Çünkü kimseyi aldatmadım yalan söylemedim
Benim erkek arkadaşlarım çevremde Türk erkeği sonuçta !
Sen kendine saygı duymazsan kimse duymaz bu bu kadar basit
Hayatıma kıro,maço saçma sapan tipler giremez zaten seçiciyim
Sizin örneklediğiniz belli bir kesim maalesef
Medeni eğitimli Türk erkekleri de var yok değil aklını zar parçasıyla bozmamış .Eğitim derken üniversite okumaktan bahsetmiyorum zaten.

üzerinden 1,5 sene geçmiş hala acınız ilk günki gibi mi
bir psikologa gitmenizi tavsiye ederim
arkadaşlarınızla buluşun derim

12 yıl nasıl böyle uyur bi insan.. yadırgamıyorum asla, ama ertelemesinden hiç mi anlamadınız evlenmeyeceğinizi ve sonunda hüsran olucağını.. bu sonuçta tamamen suçlu erkek arkadaşınız diyemeyiz. siz de aklınızı kullanıcaktınız. en güzel zamanlarınız harcanmış ya

Sonuc olarak yine yalniz, mutsuz ve terk edilmis oluyorsun. Gece paraya nafakaya sarilip yatamiyorsun maalesef. Duygusal iliskileri karsi tarafi maddi olarak sagmaya olanak olarak gormeye karsiyim.
Karşı tarafı sağmakla ne alakası var . Adam bu kadını evlenme vaadiyle 12 sene oyalamis resmen. Adam kadını sagmis resmen.

Evlilik düşünen bir kadın 12 sene bir adamın oyalamasını nasıl çeker anlamıyorum. Siz kendiniz bu durumu kabul etmişsiniz. Bir gün bu şekilde sonuçlanacağını tahmin etmeliydiniz. Ukraynaya tatile gitmek istemesi de tuhaf. Bir arayış içinde olduğu belli.

Back
X