- 23 Ekim 2014
- 9.395
- 36.122
- 548
- Konu Sahibi dontbedare
-
Allah kimseyi yoklukla terbiye etmesin denir ama bazı insanların elindekilerin kıymetini bilip, şımarmamaları için ille öyle terbiye edilmesi gerekiyor sanki. İnsanlar çatısı akan, sobasız, penceresine naylon gerdikleri evlerde yaşam mücadelesi veriyorlar. Depremler oluyor, evler yıkılıyor, insanlar çadırlara muhtaç duruma geliyor. Şahsen yaşadım bunu. Aylarca çadırda yaşadım. Böyle konular şok ediyor beni o yüzden. Evle utanan insan, malla mülkle gururlanıyordur da. Ne boş işler umarım konu sahibi de anlar birgün.Bir göz oda için gözyaşı dökenler var. Diyeceklerim bu kadar.
Öyle demeyin ben beş kat aşağı indim mesela. Anlayamazsınız acımı. Asansörün o ışıltısını bilemezsiniz. Artık sadece ailemin yanına gidince asansöre biniyorum ben. Parmaklarım titriyor tuşa basarken. İki kapılı asansör bir de. Biri elle itiliyor biri de otomatik kapanıyor. Evlenince hiç iki kapı görmedim ben. Elimle anahtar çevirerek açıyorum kapıyı mesela. Asansör de yok, ikinci kattayım.
Babamın prensesiydim, kaynanamın toz alıcısı oldum ajsjsjsjsksm. Allah kimseyi gördüğü kattan mahrum etmesin. Asansör önemli.
Allah kimseyi yoklukla terbiye etmesin denir ama bazı insanların elindekilerin kıymetini bilip, şımarmamaları için ille öyle terbiye edilmesi gerekiyor sanki. İnsanlar çatısı akan, sobasız, penceresine naylon gerdikleri evlerde yaşam mücadelesi veriyorlar. Depremler oluyor, evler yıkılıyor, insanlar çadırlara muhtaç duruma geliyor. Şahsen yaşadım bunu. Aylarca çadırda yaşadım. Böyle konular şok ediyor beni o yüzden. Evle utanan insan, malla mülkle gururlanıyordur da. Ne boş işler umarım konu sahibi de anlar birgün.
Ne asansörmüş arkadaş. Neredeyse adına şiirler yazılacak..
İşyerindeyim hemen arkamda asansör var farklı bir anlam kazandı şimdi dönüp dönüp bakarım..
Not: Evimde asansör yok. Bir tane merdiveni nasıl ezik ezik çıkıyorum anlatamam. Bina 6 yıllık ama asansörsüz inanabiliyor musun? Gerekirse benden alıp asansöre vermelilerdi
Peki babanın evinde asansör var mıydı? İşyeri statü belirlemez tamam mı. Elalemin malı senin statünü neden Belirlesin. Babanın maaşı, kocanın maaşı bunlar önemli ayrıntılar. Mesela premses olduğun baba evi kaç odalıydı? Evinizde Katya var mıydı?
Allah kimseyi gördüğünden mahrum etmesin bacım. Anlayamazsınız.
Şükretmenin iki kaynağı vardır; sahip olduklarının bilincinde olmak ve onların her an elimizden kayıp gideceğinin de farkında olmak.. işte bu sebeple şükretmek önemlidir, şükreden insan değerlidir, kıymetlidir.Allah kimseyi yoklukla terbiye etmesin denir ama bazı insanların elindekilerin kıymetini bilip, şımarmamaları için ille öyle terbiye edilmesi gerekiyor sanki. İnsanlar çatısı akan, sobasız, penceresine naylon gerdikleri evlerde yaşam mücadelesi veriyorlar. Depremler oluyor, evler yıkılıyor, insanlar çadırlara muhtaç duruma geliyor. Şahsen yaşadım bunu. Aylarca çadırda yaşadım. Böyle konular şok ediyor beni o yüzden. Evle utanan insan, malla mülkle gururlanıyordur da. Ne boş işler umarım konu sahibi de anlar birgün.
Allah senin iyiliğini versin, asansörün bozulsun idrak:))) öyle bir anlatıyorsun ki asansör alıp içinde yaşayasım geldiPeki babanın evinde asansör var mıydı? İşyeri statü belirlemez tamam mı. Elalemin malı senin statünü neden Belirlesin. Babanın maaşı, kocanın maaşı bunlar önemli ayrıntılar. Mesela premses olduğun baba evi kaç odalıydı? Evinizde Katya var mıydı?
Allah kimseyi gördüğünden mahrum etmesin bacım. Anlayamazsınız.
Teşekkür ederim, utandırdınız beni.Şükretmenin iki kaynağı vardır; sahip olduklarının bilincinde olmak ve onların her an elimizden kayıp gideceğinin de farkında olmak.. işte bu sebeple şükretmek önemlidir, şükreden insan değerlidir, kıymetlidir.
Yorumlarınızı takip ettiğim kadarıyla bakış açınız ve duruşunuzdan güçlü bir kadın olduğunuzu tahmin ediyordum. Şimdi kıymetli bir insan olduğunuzu da görmüş olduk.
İstediğiniz katlı diyelim o zaman :) İstediğiniz standartlarda yani.Çok yanlış anlaşılmışım kurduğum cümlelerden :) Yine 3 katlı olsun 4 katlı olsun sorun değil ki. Ben geldiğim evi anlatmak için onları söylemiştim. Yaşadığım mahalle ve evin eskiliğini kafaya takmıştım sadece ama buna da şükür haklısınız
Allah senin iyiliğini versin, asansörün bozulsun idrak:))) öyle bir anlatıyorsun ki asansör alıp içinde yaşayasım geldi
İşte babamın evinde de asansör olmadığı için anlayamıyorum ben sizleri. 3 katı kendi çabalarımızla çıkardık. Evlendim 3.katta değil 1.kattayım.
Kocamla babamın maaşını da kıyaslıyormuyorum. Babam serbest meslek sahibiydi. Baba evinde Katya olsa bizden daha çok statü sahibi olurdu
Tamamen katılıyorumNiye bu kadar olay oldu bu yahu.
Kadin eskiden saraydaydim yazmamis zaten. Çok eski bir evde ve kotu semtte oturmakla, daha derli toplu bir evde ve iyi semtte oturmak oldukça fark eder bence.
Ha evlenmeden önce durumu görmüştü bilerek görerek evlenmiş gelmiş ona lafim yok ama boyle hissetmesi bana cok anormal gelmedi, başta yaparim sanmiş demek ki.
Her dakika herkes evsiz ve açlari dusunerek mi yasiyor? O birikimler, arabalar vs evsiz ve aclara mi yapiliyor??? Evsiz ve açlar bir tek "haline şükret" objesi olarak kullaniliyor gibi geliyor bana nedense. Lafi edildiği kadar düşünülseydi evsiz aç kalmazdi memlekette.
Gordugunden geri kalip mutlu olan yuce gonulluler gibi olamiyor herkes.
Tamamen katılıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?